Nopea kana-riisiwokki kiireiseen arkeen

Nopea kana-riisiwokki sopii kiireiseen arkeen ja sellaisiin päiviin, jolloin energia ei riitä kuorimiseen, pilkkomiseen tai muihin esivalmisteluihin. Resepti on äärimmäisen helppo ja ruoka valmistuu 10 minuutissa. Sen verran makoisaltakin maistuu, että harvemmin jää syötävää jaettavaksi seuraavalle päivälle, eikä ruokahävikkiäkään pääse syntymään.

Nopea kana-riisiwokki kiireiseen arkeen ja päiviin, joiloin energia ei riitä kuorimiseen ja pilkkomiseen

Nopea kana-riisiwokki kiireiseen arkeen

Ainekset:

4 annosta

  • 450 g Kariniemen kanafileesuikale Hunaja
  • 450 g Findus Wok Classic wokkivihannekset pakaste
  • 4 dl jasmiiniriisi
  • 8 dl vettä
  • curry
  • suola

Valmistusohje:

1. Ota pakastewokkivihannekset huoneen lämpöön ja puristele jäätyneet vihannekset valmiiksi jo irti toisistaan pussin läpi. Huuhtele riisit siivilässä juoksevan veden alla.

2. Laita riisit kiehumaan kattilaan ja keitä kypsäksi välillä sekoittaen. Paista kanasuikaleet kypsäksi korkealaitaisella kasarilla tai wokkipannulla. Ruoan voi valmistaa myös isohkossa kattilassa, jos sopivaa pannua ei ole.

3. Lisää wokkivihannekset kypsien kanasuikaleiden joukkoon ja anna wokkivihannesten sulaa ja lämmetä pannulla välillä sekoitellen. Kypsennä wokkivihannekset pehmeiksi kevyesti sekoitellen.

4. Mausta kanasuikaleet ja vihannekset oman maun mukaan suolalla ja currylla.

5. Lisää kanan ja vihannesten joukkoon riisi ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Huom: Reseptin ainekset ovat optimaalisten annoskokojen mukaisesti neljälle, mutta isompaan nälkään tästä saa vain 2-3 annosta.

Nopea kana-riisiwokki kiireiseen arkeen ja päiviin, joiloin energia ei riitä kuorimiseen ja pilkkomiseen

Edullisen yksinkertaista ja maistuvaa kotiruokaa

Tämän kana-riisiwokin parhaimpia ominaisuuksia on suutuntuma, jossa yhdistyy pehmeäksi keitetty jasmiiniriisi ja wokkivihannesten joukossa olevat ihanan rapsakat vesikastanjaviipaleet. Nam! 🙂 Vesikastanja imee itseensä kanafileesuikaleiden hunajamarinadin ja myös pehmeät parsakaalikukinnot maistuvat taivaalliselta hunajan ja curryn kanssa.

Hintaa tälle ruoalle tulee 8,49€, jos currya ja suolaa löytyy kaapista valmiiina. Annosta kohden se on 2,12€, joten edulliseen kotiruokaosastoon tämän lokeroin. Terveellistäkin se on – kotimaista kanaa, rypsiöljyä, kasvikuitua, runsaasti proteiinia, sekä tuorepakastettujen vihannesten vitamiinit. Maistuis varmaan sullekin! 🙂

Leppoisaa lauantaita kaikille!

Lue myös: Nopea kana-caesarsalaatti ilman ruokahävikkiä


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “Nopea kana-riisiwokki kiireiseen arkeen

    1. Marja K: Nopeat ja helpot kanaruoat on meidänkin lemppareita ja jo pienillä muutoksilla saa kivaa vaihtelua aikaiseksi. Tänään kokeillaan tehdä riisin kaveriksi klassinen kanakastike tavallisen kerman sijasta juustokermaan, jota löysin S-marketista 60% alennuksella. Lisäksi annoksen päälle ripaus parmesania. Saa nähdä toimiiko ja tehdäänkö joskus toistekin. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *