Haavehankinnat vuodelle 2013

Uusi vuosi korkattiin iloisissa tunnelmissa räiskyvästä taivaasta ja pikkupurtavasta nauttien oman perheen kesken. Aamulla oli ihana herätä uuteen päivään ja teinkin pieniä suunnitelmia tulevalle vuodelle. Tähän postaukseen olen kerännyt materialistiset haaveeni, joista toivottavasti mahdollisimman moni toteutuu.

Haavehankinnat vuodelle 2013
Trinitylattiat

Kuva: Trinitylattiat

Trinity-sarjan järeää tekoa oleva lankkulattia vanhan parketin tilalle. Tämä taitaa jäädä haaveeksi, sillä lankut liimataan suoraan betoniin ja se vaatii suoristusvaluja yms. joihin ei lupaa välttämättä heru. 

Moderni valkoinen keittiö

Kuva: Keittiömaailma

Uusi keittiö. Moderni, minimalistinen, jännä, erilainen ja ehdottomasti valkoinen… Yllä olevan kuvan keittiötä ei meinaa edes erottaa keittiöksi, jotain yhtä hienostunutta ja uudenlaista näkökulmaa kaipaisin meillekin.

Lasiset pariovet

Kuva: Starkki

Makuuhuoneen oviaukon suurennus ja lasiruutuisten pariovien lisääminen. Myös muunlainen valon läpäisevä oviratkaisu kiinnostelee.

Barchelona tuoli ja rahi

Kuva: Vepsäläinen

Barchelona tuoli ja rahi valkoisena. Meidän piti lainata kyseistä tuolia ystävältä, mutta mies sai vakuutettua minut että se on turhaa. Tuoli on täydellinen ilman koekäyttöäkin ja koska keittiöremppa on etusijalla, on parempi jättää tuoli toistaiseksi haaveilun tasolle ja olla kääntämättä veistä haavassa. Tottahan tämä, vaikken tahtoisikaan myöntää että tuo mies on oikeassa. 😀

Ikea Tirup tuoli

Kuva: IKEA

Edullisempi tuolihaave on vuosia ajatuksissani seikkaillut Ikean Tirup, jolle paikka löytyisi vaikka heti. 🙂

Pappelina käytävämatto valkoinen

Kuva: Pappelina

Pappelinan hohtavanvalkoinen Svea matto kylpyhuoneeseen. Käytävämallia oleva ja mieluiten ehkä jopa kaksin kappalein.

Fiskars valkoiset sakset

Kuva: Fiskars

Fiskarsin yleissakset kokonaan valkoisena värissä Coconut. Onko vinkkiä kenelläkään mistä näitä vielä voisi löytyä?

Tämmöiset haaveet kotirintamalla. Osa varmasti toteutuukin, kuten keittiö ja kenties Pappelinan käytävämatto, muut jääkööt tulevaisuuden haaveiksi sitten.

Onko teillä kotiin liittyvistä hankinnoista haaveilulistaa tehtynä? Mielelläni kuulisin, mitä kaikkea teidän haave- /ostoslistaltanne löytyy!

IHANAA ALKANUTTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!


Seuraa myös Instagramissa 

43 kommenttia “Haavehankinnat vuodelle 2013

 1. Tää ei hirveesti sua auta, mutta omat valkoiset Fiskarssini sain taannoin jonkun lehtitilauksen kylkiäisenä. Onko toi siis vain joku rajoitettu erä?

  1. Marie: Minäkin muistelisin että reilu vuosi sitten näitä valkoisia saksia (taisi olla sellainen setti, jossa myös juustohöylä ja kuorimaveitsi) sai lehtitilauksen tilaajalahjana. Niitä on ollut myös prismassa vuosi sitten, mutten silloin ostanut niitä vaikka piti. Höh. Nyt tuon valkoisen version valmistus on ilmeisesti lopetettu, mutta muutamista paikoista niitä voisi vielä löytää. Tarjoustalossa niitä kuulemma oli, mutta kun menin katsomaan enää yhdet oli jäljellä ja niistä oli toinen muovipidike halki. Toivottavasti joku osaisi vinkata, missä näitä vielä saattaisi olla. 🙂

 2. Harmaat ja/tai valkoset pyyhkeet<br />
  annon ihana pandora villamatto<br />
  ikeasta jalkalamppu<br />
  koko-astiasarjan täydennystä<br />
  uuden kodin makkarin seinän maalaaminen greigeksi (taitaa toteutua ens viikola ;)<br />
  <br />
  ehkäpä teen näistä vielä jossain vaiheessa postauksen :).

  1. Riikka: Ehdottomasti tee postaus. 🙂 Nämä ovat mielenkiintoista luettavaa minun mielestä ja samalla saa tallenettua itselleenkin ylös mistä kaikesta onkaan tullut haaveiltua. :)<br />
   <br />
   Ah, greige! &hearts; &hearts; Ihana väri. 🙂 Jäänkin innolla seurailemaan, koska maalihommat alkavat. 🙂

 3. Keittiöremontti, kylpyhuone ja wc remppa, pari design tuolia ja lattialamppuja.. pörröisiä mattoja, päivitystä astioihin ja petivaatteisiin. 😀 vähän vaatimatonta kyllä. hih. Jospa nuo viimeiset toteutuisi plus kylppäriremontti.

  1. jonsku: Vähän samaa linjaa kuin meilläkin. 🙂 Itse unohdin listasta Kylie Minoquen lakanat ja koristetyynyt, sillä niistä vieläkin haaveilen. 😀 Kenties uusi vuosi toisi edes muutaman koristetyynyn tullessaan. 🙂

 4. Ihan mahtavia toiveita siulla &hearts; ja tuo keittiö on huippu! Aivan kuin keittiö sulautuu tuohon ympäristöön, eikä edes huomaa olevansa keittiössä padan ääressä, hih. Omat toiveeni olivatkin jo joulupukin toivelistalla, ja samalla listalla mennään (tontut toteuttivat yhden toiveen 🙂 &gt; ja varmaan seuraavat kaksikymmenen vuotta pyörii sit tää sama lista :-/ … elikkäs:<br />
  <br />
  jätti-iso ikkuna olkkariin<br />
  uusi keittiö<br />
  uusi yläkerran wc<br />
  ISO terassi ulos<br />
  alakertaan uusi kaakelointi<br />
  😀 saiko olla enempi?<br />
  suuri säkillinen rakkautta, ymmärrystä ja unihiekkaa<br />
  <br />
  Jeh. Kamala kun väsyttää, nukahdan tähän just. ZZZZ. <br />
  Hyvää yötä, nukutaan hyvin jookos &hearts;

  1. Soili: Juuri sellainen on unelmaköökkini, jossa se perinteinen keittiömäisyys ei näy kovin selkeästi. Itseasiassa sain eilen neronleimauksen liesitasosta, jonka suunnittelin piilottavani saarekkeeseen sivuun liukuvan pöytätason alle piiloon. Säätönäppäimet olisivat unelmaliedessäni digitaaliset kosketusnäppäimet, eli levyjä ei saisi päälle ilman että työntää pöytätason ensin kokonaan pois liesitason tieltä. Myös liesituulettimen tahtoisin piilottaa saarekkeeseen ja se olisi automaattisesti käynnistyvä lieteen yhdistetty vempain. 🙂 meidän kodissa tuo ratkaisu taitaa olla mahdottomuuden rajoilla, täytyy selvitellä miten se voisi onnistua. :)<br />
   <br />
   Suuruuden hulluna tahtoisin myös laajentaa meidän parvekkeen oven tuplaovelliseksi, eli kaksi hieman kapeampaa pariovea vierekkäin ja mieluiten keskelle olohuoneen ikkunaseinää. &hearts; &hearts; Sekään tuskin onnistuu, mutta onneksi haaveilla silti saa. :D<br />
   <br />
   Toivottavasti nukuit hyvin! &hearts; Mie simahdin ihan totaalisesti ja heräsin aamulla samasta asennosta kuin menin nukkumaankin. :)<br />
   <br />
   Ihanaa päivää sinulle Soili! &hearts;

 5. Kivoja sisustusjuttuja, itselläkin on kovasti haaveissa tuo tuoli&amp;rahi -yhdistelmä. (on ollut pitkääkin jo;)) Ehkä muutaman vuoden sisään?!<br />
  <br />
  Ihanaa &amp; onnellista vuotta 2013! ♥ ♥

  1. Mia: tuo tuoli on niin täydellinen klassikko, kumpa vielä jonain päivänä sellaiset omistettaisi &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa alkanutta vuotta 2013! &hearts;

  1. N: Wippii, kiitoskiitos! &hearts; &hearts; Tilaukseen menivät. 🙂 Unelma 1 on kohta tavoitettu. 🙂

 6. Voi mulla on niiiiiiin paljon tälle vuodelle &quot;hankintoja&quot;.<br />
  <br />
  Vierashuone pitää järjestää ihan kokonaan. Nyt sieltä löytyy vain lipasto, sänky ja sängynpääty! Mutta sen aion suurimmaksi osaksi toteuttaa meiltä jo löytyvillä tekstiileillä.<br />
  <br />
  Verhot keittiöön, check!!<br />
  <br />
  Lisää koristetyynyjä olohuoneeseen ja meidän makuuhuoneeseen.<br />
  <br />
  Lisäksi kirjastohuoneemme on nyt ihan kaaoksen vallassa. Sillä ei oikeastaan ole tällä hetkellä mitään funktiota. Sinne on tungettu vähän kaikki ylimääräiset huonekalut, joilla ei muuten olisi mitään paikkaa. Se on sääli, koska se on yhteydessä olohuoneeseemme, eikä mikään kaunis näky! Siksi nyt yritän järjestellä sitä vähän paremmaksi koko ajan, pikkuhiljaa. Uusi matto sinne pitäisi hankkia. Senkki lähtee sieltä tämän vuoden puolella, koska se on äitini ja meillä vain säilössä (luojan kiitos). Haaveilen siitä vähän mun askarteluhuonetta, jossa voisi ommella ja datailla. Joku kiva pöytäkin sinne olis hauska hankkia, jonka ääressä Eeli vois sitten piirrellä ja tehdä muuta kivaa mun kanssa yhdessä, kun vähän kasvaa tuosta.<br />
  Toisaalta, miehen kanssa puhuttiin, jos tuosta huoneesta tehtäisiin meidän makuuhuone! Mutta onko se nyt niin kivan näköistä, jos makuuhuone näkyy suoraan oikeastaan kaikkialta. En tiedä.

  1. Heidi: Minusta makuuhuone on usein kodin kaunein huone ja on sääli jos se on piilossa katseilta. 🙂 Itse tykkäisin kovasti että makuuhuone näkyisi muualle kotiin ja siksi haaveilenkin noista pariovista makuuhuoneeseen, joissa lasi. Oviin ajattelin lisätä valkoisen seitinohuet verhot ja sitoa ne keskeltä silkkinauhalla rusetille. Kun ne avaa niin ne toimivat näköesteenä tarvittaessa jos on yökyläilijöitä. :)<br />
   <br />
   Teillä onkin kaikenlaista projektia edessä, pikkuhiljaa kun laittelee kuntoon niin kohta on koti ihana ja funktionaalinen. :)<br />
   <br />
   Ihanaa päivää koko perheelle! &hearts;

  1. Jennifer: Kiitoksia! &hearts; Fiskarsin nettikaupasta löytyi myös ja näpyttelin tilauksen jo menemään. 🙂 Mitä mie tekisinkään ilman teitä ihania ihmisiä ja teidän apua! &hearts; &hearts; &hearts;

 7. Ainiin piti kysyä että mistä tuo teidän olkkarin matto olikaan ostettu? 🙂 yritin etsiä mutta en löytäny.. Teillähän on kaksi mattoa yhessä? (:

  1. Jennifer: Mie ostin nuo kaksi mattoa NetRaudan verkkokaupasta. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.netrauta.fi/portal/sisustaminen/matot/keskilattiamatot/vallila_basics/keskilattiamatto_operetti__160x230cm__eri_varivaihtoehtoja&quot; target="_blank">https://www.netrauta.fi/portal/sisustaminen/matot/keskilattiamatot/vallila_basics/keskilattiamatto_operetti__160x230cm__eri_varivaihtoehtoja</a><br />
   <br />
   Prismoista ja Kodin terroista niitä löytyy myös, mutta usein heillä varastossa vain yksi kappale, kuten meidän lähimmässä Prismassa. NetRaudan kautta tilaus menee suoraan Vallilalle ja matot tulevat Vallilan omasta varastosta. 🙂

 8. Heip, mä katoin just eilen, että ainakin Kuopion ikeassa on jossain tarjouksessa lemppari tuolisi! 🙂 jostainhan se on aloitettava! 😉 <br />
  Mukavaa alkanutta vuotta valkoiseen kotiin!&hearts;

  1. Jonna: Kuopio on meistä katsottuna aika kaukana, joten en pääse tarjousta höydyntämään. Myös Huutonetissä on ollut muutamia Tiruppeja, mutta ne ovat sijainneet turku-tampere akselilla ja vaatineet noutoa. Odottelen rauhassa, jos vaikka Vantaan tai Espoon Ikeaan tulisi Tirup-tarjousta. :)<br />
   <br />
   ihanaa alkanutta vuotta sinulle myös! &hearts;

  1. Jemina: Barcelona on &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Bling on kaunista, minullakin muutama pieni välkehtivä juttu haaveissa, kuten Pantonin carcrash kulho, oihoih. &hearts; &hearts; &hearts; Heti tulin visiitille blogiisi ja rakastuin! &hearts; &hearts; Pääset asap lempparilistalleni. :)<br />
   <br />
   ihanaa alkanutta vuotta! &hearts; &hearts;<br />

  2. Jemina: Ihana koti, kaunis sisustus ja ihana blogi! &hearts; Minusta tuli vakkarilukija heti. :)<br />

 9. Joo, monenlaista hankintaa olisi mullakin mielessä. Keittiöön uusi valkoinen pöytä ja kuusi tuolia, joko valkoiset tai mustat nahkaiset. Olkkariin uusi/uudet kaapistot, valkoiset. Tauluihin uusia kehyksiä, mielellään joko valkoisia tai hopeisia. Keittiöön olisi ihana saada uudet tasot, mutta se taitaa jäädä vielä haaveeksi. Sekä joku ihana etelänloma jossain vaiheessa vuotta on pakko saada toteutettua. Sitten on vielä jotain astiahankintoja, jotka on huomattavasti helpompi toteuttaa jo pelkästään hinnan vuoksi. Että tässäpä niitä haaveita piisaa.

  1. Marja K: Sinulla onkin hyvä listaus. 🙂 Meillä ei etelänlomalle suunnitelmat vie, mutta kaupunkiloma olisi tarkoituksena toteuttaa. Se riippuu keittiöremontista, jos budjetti alitetaan niin sitten palkitaan itsemme pienellä reissulla. Jos se ylitetään niin tulee risuja. 😀

 10. Onko minkälaista kokemusta pappelinan matoista? ovat ilmeisesti kestäviä, mutta näkyykö 'muovi' millään lailla? olen etsinyt eteiseen ns. käytävämattoa, mutta mikään perinteinen käytävämatto ei kelpaa 🙂

  1. Emmi: Meillä on Pappelina ollut yhtäjaksoisessa käytössä vajaan vuoden ja se on edelleen kuin uusi. 🙂 Ei ole likainen, ei tahrainen, ei rikki tai venynyt. Todella helppohoitoinen matto ja ehdottomasti paras ostokseni ikinä. Menee käytännöllisyytensä vuoksi ykkös ostokseksi ja ohi tuplakuplien. :D<br />
   <br />
   Minusta matto ei näytä lainkaan muoviselta vaan enemminkin paperinarumatolta. Kädellä koskiessa sen tietenkin tuntee, että matto on muovia mutta sukan läpi sitä ei huomaa lainkaan. Meillä on ollut paperinarumarro eteisessä aikoinaan ja en kyllä suurta eroa huomaa ulkonäköön. Paperinarumattomme jouti vaihtoon kun se ei lähtenyt puhtaaksi ja kaksivärisenä tummempi väri värjäsi vaaleamman. Muuten se oli loistava matto. 🙂

 11. Alkuvuoden ja kevään hankintalistalla olisivat uusi olohuoneen matto ja haaveilenkin samanlaisesta valkoisesta kuin teillä, mutta mietin nuhraantuuko liian helposti, kun on takka ihan vieressä. Kyseinen matto on todella kaunis myös harmaana ja kun en osaa päättää väristä, niin se on siksikin jäänyt hankkimatta. Myös makuuhuoneeseen haluaisin uudet sängynvierusmatot ja löysinkin Askosta kivat &quot;Paris&quot;-matot, mutta taas sama ongelma; valkoiset vai harmaat? (Ehkä kuitenkin valkoiset.) Makkariin haluaisin lisäksi valkoisen tekoturkispeiton sekä yhden tyynyn toisen lisäksi. <br />
  Kovasti myös etsisikelin jouluksi De Longhin Brillante-vedenkeitintä ja leivänpaahdinta, mutta ne olivat valkoisina loppuneet niistä paikoista joissa ehdin käydä.<br />
  Terassille haluaisin kevääksi korkeakiiltoiset isot, kulmikkaat ja tietenkin valkoiset ulkoruukut ja löysinkin sellaiset jo paikallisesta puutarhamyymälästä, mutta hinta vain hirvitti; ruukut maksoivat 109 € kipale.<br />
  Haaveita on aina paljon ja unelmiakin ja sellaisiksi osa varmasti jääkin. Olen kuitenkin tyytyväinen, kun pikkuhiljaa haaveet muuttuvat todeksi ja esimerkiksi pitkään haavelistalla olleet Kartellin Bourgie-valaisin ja Stone-jakkara koristavat nyt olohuonettamme. <br />
  Ihanaa ja unelmien täyteistä alkuvuotta kaikille &quot;sisustushöpsöille&quot;!

  1. Heli: Tuo valkoisen ja harmaan väliltä valitseminen on vaikeaa. :)<br />
   <br />
   Itse en uskaltaisi takan läheisyyteen valkoista mattoa laittaa, koska takasta aina tulee jonkin verran sitä tummaa hötöä savun mukana. Ainakin metri saisi olla väliä tuohon mattoon. 🙂 Minäkin olen Askon Paris-mattoihin rakastunut, valkoisena olisin valinnut ne. valkoinen matto sopii kyllä makuuhuoneeseen, sillä siellä on yleensä vähiten hiekkaa ja muuta kulkeutumaa lattioilla. Minun ääni siis valkoiselle. :)<br />
   <br />
   Ihania haavehankintoja sinulla on listalla, ja hiljaa hyvä tulee. 🙂 Itselläni on suurin osa haaveista pysynyt muuttumattomana vuosien varrella, mutta osa on karsioutunut pois. On ihan hyvä että joiden (varsinkin kalliimpien) juttujen kanssa joutuu miettimään pitempään. 🙂 Minulla tuo Stone on keikkunut listoilla pitkään, välillä se on ollut todella tärkeä haave ja välillä vähemmän tärkeä. Krominen TamTam oli herätelöytö, jota en katunut sekuntiakaan koskaan. Se vei Stonen paikan, mutta silti haaveilen siitäkin vielä. Haaveeksi tosin saa jäädä, sillä muuten loppuu tila kesken. :)<br />
   <br />
   ihanaa alkanutta vuotta sinulle myös! &hearts; &hearts;

 12. Itsekin metsästin valkoisia Fiskarseja tovin, ja sitten ne sattuivat silmään Halpahallista. 🙂

  1. Sandy: Sinulla oli tuuria. 🙂 Minä tein tilauksen Iittalasta, tosin luulin sitä Fiskarsin omaksi nettikaupaksi. 😀 Tilausvahvistuksesta vasta huomasin, että kyseessä oli Iittala store. 🙂

  1. aNo: Niin miekin. 🙂 Barcelonan tahtoisin myös, mutta säästöt ei ihan kaikkeen taivu. Keittiö on ensimmäinen ja tärkein asia saada kuntoon ja toiveissani on että juhannukseen mennessä olisi köökki uusittu, KOKONAAN! 😀

 13. Ihania haaveita sulla ! Itsellänikin on haaveena mm. pariovet lasista mökille, antaisi kivasti lisää valoa mökkiin ja muutenkin pariovista saisi helposti mahtumaan esim. huonekalut.<br />
  Kun olet niin mielettömän hyvä näissä jutuissa, onko sulla vinkkiä mistä tällaiset ulkokäyttöön sopivat lasiset pariovet löytyisi edullisesti 🙂 (Miian tietotoimisto, hih 🙂 )

  1. t: Hmmm, pitääkin miettiä…. 😀 Meilkeimpä pitää olla ulko-ovet sitten, että ne on tarpeeksi napakat ja säänkestävät. Voisin uskoa että järkevin ratkaisu olisi teettää ne puusepäntyönä suoraan toiveiden mukaan ja turvalasilla lasitettuna. Ne maksaisi itsensä varmasti takaisin vuosien varrella. 🙂 Ja puuseppäkoulun kautta ne voisi saada edullisesti opinnäytetyönä. :)<br />
   <br />
   Normaalia sisäovea en laittaisi, jos ne ovet ovat suoraan ulkoseinän kanssa. On nimittäin voroille liian helppo päästä sisään. Jos kyseessä on esim kuistin sisäovet yms, sisätilaan verrattava tila, niin kylpyhuoneisiin tarkoitetut koskteudenkestävät ovet voisi olla vaihtoehtona. 🙂

  1. Noel: Pappelina on kyllä ylittänyt kaikki odotukseni moninkertaisesti ja on kyllä hintaansa nähden todella oiva satsaus ja mattojen aatelia kestävyytensä vuoksi. uskon että Pappelina palvelee meitä vielä 10-vuoden päästä. :)<br />
   <br />
   mie tulenkin heti katsomaan sinun postauksen! &hearts; &hearts;

 14. Aivan ihanan näköinen on tuo Trinity-sarjan lankkulattia, minkä värisenä laittaisit sen teille? 🙂

  1. Henna: trinity on täydellinen! &hearts; Värivaihtoehtoja on niin monia, että en kyllä tiedä minkä valitsisin. 🙂 Varmaankin sellaisen antiikkiöljytyn hieman harmahtavan tammen, joka on asteen verran tummempi kuin perus tammen sävy. Se toisi ylellisyyttä ja harmoniaa kaiken valkoisen keskelle ja olisi ajaton sekä neutraali valinta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *