Tuolihaaveilua vuodelle 2014

Jeps, luitte ihan oikein. Tuolihaaveilu jatkuu vaan, vaikka koti on jo melkoisen onnistuneesti täyttynyt monenlaisista ihanista tuoleista. Kaiken kukkuraksi joudun syömään hattuni, sanani ja lupaukseni siitä että ruokapöydän ympärillä ei tulla näkemään koskaan neljättä tuolia… eipä niin. 😀

Designtuolit ruokapöydän ympärille Omakotivalkoinen

Hay Hee ritilätuoli ja AAC 22 kuppituoli

Tällä hetkellä minulla on pienen neliskanttisen pöytäni ympärillä kaksi Hayn valkoista Hee-tuolia* ja yksi AAC 22-tuoli*. Pöydän seiniin nähden vinottainen asettelu paljastaa kaikki puutteet ja neljännen istumapaikan tyhjyyttään huutava kohta näyttää hassulta. Jotain siis pitää keksiä. 🙂

Muuto Visu tuoli tammi

Muuto Visu tuoli tammen sävyssä

Muuto Visu -tuolin* muotoilu on aina miellyttänyt omaa silmääni. Visua on saatavana sekä puu- että teräsjaloilla ja oma ehdoton suosikkini on puujalkainen tuoli. Tätä tuolia olen koeistunut jo niin monta kertaa, että pystyn kuvailemaan istuinosan kaltevuuskohdat ja ruuvinpaikat ulkomuististani.

Visu on loistava tuoli ja ulkonäöltäänkin erittäin pätevä. Sen muoto sopii hyvin yhteen Hayn AAC22-tuolini kanssa. Sopivasti sointuva eriparisuus laajeneekin nyt sitten astioista tuoleihin, sillä tammiselle Visulle olen varannut paikan oman pöytäni äärestä.

Designtuolit ruokapöydän ympärille Omakotivalkoinen

3 parasta designtuolia

Ihania tuoleja on pilvinpimein, mutta muutama malli on minulla ylitse muiden. Hayn Hee ja AAC 22-tuoli ovat molemmat lemppareitani, mutta pahamaineisena tuolifriikkinä pystyn luettelemaan niiden lisäksi useita muitakin ”nice to have someday”-tuoleja. 🙂

Tässä tämän hetkinen Top 3 parhausjärjestyksessä:

1. Muuto Visu tammi (puujalat)*

2. Muuto Nerd tammi*

3. Muuto Visu tammivalkoinen*

Keltaiset designtuolit

1. Department Wood* | 2. Hay Hee* | 3. Muuto Visu (teräsjalat)* | 4. Muuto Visu (puujalat)* | 5. Fritz Hansen Seiska* | 6. Fritz Hansen Muurahainen* | 7. Muuto Nerd* | 8. Emeco Broom*

Sitruunankeltaiset designtuolit

Oletteko muuten huomanneet, kuinka kirkkaankeltainen väri alkaa valtaamaan huonekalubusineksenkin? Itse en todellakaan pistä pahakseni, sillä keltainen on vuosi toisensa jälkeen yhtä piristävä ja kaunis sisustusväri. Tytön seinässä oleva keltainen maalisävy saa hymyn huulille energisellä ja iloisella olemuksellaan. Mitähän minulle tapahtuisi jos tuoleina olisikin keltaiset tuolit? Olisin varmaan melkoinen näky kestohymyssäni, hihii. 😀

Keltainen väri näyttää olevan kovaa vauhtia yleistymässä kalustepuolella. Erityisesti pohjoismaiset design-tuotevalmistajat ovat äkänneet tämän keltaisen olevan huippujuttu, eikä mikään ihme. Aurinkoa tänne pohjoisen pimeyteen kaivataankin.

Muuto Nerd tuoli pastellinsävyt

Muuto Nerd tuolit pastellinsävyissä

Pastelliset pehmeänsävyiset Muuto Nerd -tuolit* ovat myös onnistuneen söpöydellään sulattamaan minun sydämeni. Nämä pehmeät sävyt ovat muistaakseni vuoden takainen uutuus ja muistan jääneeni silloin monesti tuijottamaan kauniita mainoskuvia, joissa oli yhdistettynä näitä söpöjä tuoleja eri väreissä saman pöydän ympärille.

Harmaan tuolin olen nähnyt livenä ja sen sävy on täydellinen. Hempeän haalea perusharmaa ilman vihreään tai siniseen taittamista. Jos minulla olisi useampia koteja asuttavanani, tahtoisin sisustustaa yhden ruokailutilan harmaan, mustan ja roosan sävyisillä tuoleilla. Toinen upea variaatio olisi keltainen, musta ja harmaa Nerd.

* * *

Olisi kiva kuulla millaisia tuolilemppareita teillä on. Tykkäättekö enemmän teräsjalkaisista tuoleista vai puisista? Onko tuolissa tärkeintä aina mukavuus vai löytyykö ketään jolle tuolin ulkonäkö on ykkönen? 🙂

Tuotekuvat: Finnish Design Shop / valmistajat, *sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

26 kommenttia “Tuolihaaveilua vuodelle 2014

 1. Hei, tuo Muuto Visu tammi on hieno, näyttää hyvän istumisen muotoilulta, vähän Eamesin tyyliin.<br />
  Ja tästä aasinsilta kysymykseen: jos ehdit, ja tulee jotain mieleen, niin suosittele minulle joku kiva tv-taso (jossa tilaa niille vehkeille ja mielellään myös dvd-aarteille)! <br />
  Kodissani on siis juuri Eamesia, Billnäsia ja perintökamaa 1800-luvulta plus sohva ihan nykyajalta.<br />
  <br />
  En ole löytänyt mitään pätevää ja kivaa itse, ja alan kypsyä tuohon antiikkiseen lasiovikirjakaappiin tv:n alla. Ihan nätti joo, mutta ei toimi. Ja on aika typerän näköinen yhdistelmä oikeastaan.

  1. Mauer abzu bauen: Visun muotoilu on tosi kaunis ja se on yksi mukavimmista tuoleista joissa olen koskaan istunut. &hearts;<br />
   <br />
   Olen itse tiiraillut viime aikoina vetolaatikollisia ja kippiovellisia tv-tasoja. Kaanilta ja Valantilta löytyy aivan ihania malleja ja niistä voi teettään omiin mittoihin ja tarpeisiin sopivan kokonaisuuden. Kaanin Jazz-taso ja Valantin Lähellä-taso on omia lemppareitani. Ne olisivat varmasti sinullekin hyviä vaihtoehtoja, sillä ne on sen verran jykevän näköisiä että sopisivat ehkä muuhun sisustukseesi. 🙂

  2. Hei kiitos tv-tasovinkeistä! Katsoin kuvat ja kiinnostuin, heti huomenna tutustumaan kauppoihin. Oli minulle ihan tuntemattomat valmistajat, en siis olisi todellakaan löytänyt näitä itse.

 2. Ihana valinta! Me ollaan oltu tyytyväisiä Ikean Reidar tuoleihin taljan kanssa. Mutta olen aina ihaillut noita pastellisia Nerdejä 🙂

 3. Muuton Visu on minusta todella kaunis tuoli ja näyttää (en ole kokeillut) siltä, että siinä olisi hyvä istua. Istumamukavuus toki on aina myös istujan mukaan yksilöllinen, siksi onkin hyvä, että olet kokeillut useamman kerran. 🙂 Tykkään myös, kun Visun suunnittelija on suomalainen, kiva lisäbonus kauniilla tuolilla. <br />
  <br />
  Visu ja ACC sopivat varmasti hyvin yhteen, niissä on riittävästi samankaltaisuutta: yksinkertainen ajaton muotokieli ja jalkamalli myös samantapainen. <br />
  <br />
  Itse pidän sekä metallijalkaisista että puisista tuoleista ja yhdistän niitä keskenään. Niin paljon kauniita tuoleja ja liian vähän tarvetta! :D<br />
  <br />
  En osta tuolia, jossa on huono istua, mutta tuolin ulkonäkö on silti hyvin merkityksellinen. Olen pähkäillyt Jacobsenin Muurahaisen ja Seiskan kanssa, että josko vai eikö ja jos niin kumpaa – ehkä yksi kumpaakin? Puisista tuoleista ylivetosuosikkini on Domus, joka onkin ostoslistalla seuraavana huonekaluhankintani ja toteutuu nyt kevään aikana. Se on niin kaunis tuoli ja todella hyvä (ainakin itselleni) istua ja samalla tavalla monikäyttöinen kuin ACC, että käy hyvin myös olohuonemaiseen istuskeluun lisätuolina pienien käsinojiensa vuoksi.<br />
  <br />
  Ajattelen, että kun pidän tuoleissa saman yhden perusvärin, joka toistuu, niin voin yhdistellä metallijalkoja ja puuta, ehkä jopa muoviakin (Panton-tuoli?) Väri lienee musta tai valkoinen (tai molemmat, en ole ihan varma vielä, mustaa on nyt tuoleissani), tykkäisin kyllä kirkkaammistakin väreistä, mutta en raaski ostaa esim. keltaisena – vaikka kaunis onkin – tuolia, koska ajattelen, että neutraalimpi väritys on pitkään itselleni mieluisampi. Mikäli tuoleille olisi paljon tarvetta ja tilaa olisi kotona paljon enemmän, voisin hankkia yhden tai kaksi värikästä tuolia, joita voisi sittten siirrellä tarpeen ja oman mieltymyksen mukaan tilasta toiseen. Mutta parhaiten kyllä viihdyn aika neutraalien värein ympäröimänä ja välillä &quot;revittelen&quot; väreissä joissain pikkujutuissa, en kyllä niissäkään kauheasti. 🙂

  1. Turkulainen lukija: Itselleni ja varsinkin alaselälleni Visu on täydellisen tuntuinen. Siinä on tullut istuttua niin monta kertaa, että melkein uskallan väittää sen olevan mukavin tuoli missä olen koskaan istunut. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Visun ja AAC-tuolin jaloissa on samaa henkeä, sellaista suoraviivaista ja vähäeleistä ryhdikkyyttä. Ja puunsävykin menee yks yhteen. :)<br />
   <br />
   Sanos muuta, liikaa ihania tuoleja mutta liian vähän tarvetta. Onneksi niitä voi ainakin osittain yhdistellä saman pöydän ympärille, vaikka meille ei mahdukaan kuin neljä. :)<br />
   <br />
   keltainen tuoli olisi tosi kiva piristys, mutten itsekään raaski ostaa värillistä tuolia meille. Perusvärit toimivat aina, valkoiseen en kyllästy koskaan. &hearts; Ja toisaalta jos haluaa myöhemmin vaihdella kodin väriteemaa esim kirkkaista hempeisiin, ei sille ole esteitä eikä rajoitteita kalusteiden muodossa. :)<br />
   <br />
   AAC-tuolin istuinosa on muovia myös, meidän tuolit koostuvatkin puusta, muovista ja valkoiseksi maalatusta metallista. Minusta ne sointuu kivasti yhteen, koska tyyli on kaikissa moderniin taipuvainen. &hearts;

 4. Ulkonäkö merkitsee kyllä eniten, mutta usein istumaan houkutteleva tuoli on kauniskin. Minulle se on Emma-tuoli. Sinun freesiä sisustusta on virkistävää seurata:)

  1. Bianca: Minulla myös. Jos tuoli on hyvä istua mutta omasta mielestäni &quot;ruma&quot;, en sellaista halua ostaa. Jos tuoli on kaunis ja kiva mutta äärettömän epämukava, jää se silloinkin kauppaan. Sellainen sopivan hyvä ja kivan näköinen tuoli on itselleni riittävä, koska harvoin saa sellaista tuolia joka on täysin virheetön ja täydellinen. Visu on aika lähellä täydellisyyttä, kokonaan valkoinen puujalkaversio olisi minulle täydellinen mutta sellaista ei valmisteta. 🙂 Täytyykin etsiä googlesta tuo sinun Emma-tuolisi. 🙂

 5. Kivoja ja ajattomia tuoleja kaikki!<br />
  <br />
  Jäin vain miettimään, että täytät taas kotiasi hurjalla vauhdilla tammisilla yksityiskohdilla ( ja jo vähän isommillakin, jos kokotammisen tuolin meinaat hankkia). Eikö sinulla juuri jokin aika sitten ollut &quot;sama vaihe&quot;, jolloin ostit mm. tammisia iittalan alusia ym. ja jo hetken päästä myit ne pois? Ettei vain tässäkin kävisi niin…Nythän ne Iittalan alusetkin sopisivat taas hyvin kotiinne. Ehkäpä malttia kannanttaisi hieman käyttää, vaikkakin oma on tietysti asiasi, kotisi ja rahasi.

  1. Hmmm: Tammea on lisätty tähän asti hyvin varovaisesti, tämän hetkinen saldo on tammiparketin lisäksi seuraava:<br />
   <br />
   – tammivalkoinen Sagaformin ruukku<br />
   – tammivalkoinen Sagaformin maustemylly (molemmat yllämainitut siirtyvät kokovalkoiseen keittiöön kun se valmistuu)<br />
   – tammiset salaattiottimet (ovat nyt esillä, mutta myöhemmin siirrän ne varmaankin aterinlaatikkoon)<br />
   – tamminen leikkuulauta (säilytetään astiakaapissa piilossa)<br />
   – Milk Lamp jossa tammijalat<br />
   – Tablo-pöytä saarijaloilla (kuin tammi)<br />
   – Hay AAC22 tuoli tammijaloilla<br />
   – Kay Bojensenin elefantti (leikeissä useimmiten)<br />
   – säästöpossuun kuuluvat puunorsut 2kpl joita tykkään pitää esillä hyllyssä<br />
   – eteisessä 1kpl Muuton Dotseja saarnen sävyssä (ollut viime keväästä asti)<br />
   <br />
   Tähän on tarkoitus lisätä se neljäs ruokapöydän tuoli, jossa on ainakin tammiset jalat. Visu-tuolia olen siihen miettinyt, valkoisena jossa tammiset jalat. Se sopisi parhaiten AAC22-tuolin kanssa yhteen. 🙂 <br />
   <br />
   Ihan sopiva määrä tuossa minusta on, kun miettii että lähes kaikki muut pinnat ovat valkoisia. Tammesta olen innostunut hieman, mutta en läheskään samalla tavalla kuin kausiväreistä aikaisemmin. Hyvin maltillisesti olen onnistunut omasta mielestäni suhtautumaan tammeen ja hankinnatkin ovat minusta hillittyjä. :)<br />
   <br />
   Iittalan aluset myin sen vuoksi, että en keksinyt niille kunnollista käyttöä. leikkuulautana niitä ei raaski käyttää ja pannunalustana niihin tummuu kattilanpohjasta renkaan kuva. Somisteena ne on täydelliset, mutta yritän pitää sisustustavaran määrän minimisissä ja välttää pelkkiä somisteita.

 6. Meillä on Hayn About a Chairit, valkoinen istuinosa ja tummat jalat. Tykkään niistä tosi paljon, ja niissä on erittäin hyvä istua. Kirjoitin niistä muuten blogiinkin jokin aika sitten, jos haluat vilkaista, taisi olla otsikolla Oodi tuolille tms.<br />
  <br />
  Tuolin pitää olla sekä hyvä istua että kaunis ja vielä laadukaskin. Olin jo ihan varma, että tilaan meille Kartellin Mastersit, mutta sitten kävin koeistumassa ne, ja totesin, että no way. Edelleen pidän Mastersia erittäin onnistuneena esteettisesti, mutta päähäni ei mahdu miten tuolissa on unohtunut muuten hyvältä suunnittelijalta istuinmukavuus?!?<br />
  <br />
  Vinkkinä muuten, jos päädyt AAC:hen: Sen kanssa käy ihanasti Shepherdin pienet pyöreät taljat! Kokeilin kerran yhdessä kaupassa, jossa oli sekä About a Chairejä että Shepherdin tuotteita. Minä kun tykkään, että tuolissa sais olla pehmuste, niin nuo on kivat, kun voi välillä ottaa poiskin.

  1. Tanja: tulen heti katsomaan sinun Oodi tuoleille-postauksesi. 🙂 Masters tuolin istuinkorkeus on korkeampi kuin AAC-tuolien. Pitkille ihmisille masters on loistava tuoli, mutta itselläni sen korkeus oli pari senttiä liikaa. Vain varaan kärjet yltivät istuessa lattiaan ja jalat puutuivat. 🙂 Tuolin ulkomuoto on täydellinen mastersissa. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tuo taljavinkkisi on loistava, kiitokset siitä! &hearts; &hearts; Täytyykin yrittää syksymmällä muistaa tuo kun kuitenkin haluan jotakin pörröistä lämmikettä taas loppuvuodelle. 🙂

 7. Muuton Visu on kyllä ehdottoman hieno, mutta minun ja mieheni ehdoton lemppari niin mukavuudessaan kuin kauneudessaan on Domus. Tällä hetkellä meillä on yksi Domus, mutta tarkoitus on hankkia muuton yhteydessä kolme hunajapetsattua lisää ja sijottaa ne ruokapöydän tuoleiksi. Uskomattoman hyvät istua :). Suosittelen!

  1. Veera: Hunajapetsaus kuullosti niin ihanalta että tein pikagooglauksen siitä. 🙂 Ihana lämmin sävy! &hearts; &hearts; &hearts; Domus-tuolissa olen itsekin pari kertaa istunut ja muistelen että istuinkorkeus oli tosi hyvä, ei tarvinnut ravistella puutuneita jalkoja kesken istumisen. 🙂

 8. Tuoleista puheenollen, mikä syöttötuoli teidän tytöllä oli pienenä? Nykyään ilmeisesti istuu jo normituolissa 🙂 ystävälläni on hakusessa moderni ja sisustukseen sopiva syöttis niin tuli heti mieleeni kysyä sinulta!

  1. meri: meillä oli valkoinen Stokken TripTrap-syöttötuoli. Se oli tosi hyvä, tykkäsin kovasti. Sitä voi käyttää ihan tavallisenakin tuolina ihan kouluikään saakka ja sen jälkeenkin jos tykkää istua tuolilla vanhempanakin. Löysin Room21-verkkokaupasta tälläisen korkean pinnatuolin hieman isommille muksuille, jotka ei tarvitse henkseleitä enää:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.room21.fi/fi/artiklar/-10098.html&quot; target="_blank">http://www.room21.fi/fi/artiklar/-10098.html</a><br />
   <br />
   Departmentin Wood-pinnatuoli on tosi kivan näköinen. 🙂

 9. Hei Miia! Olen jo pidempään mielenkiinnolla seuraillut blogiasi. Pidän kovasti rehellisestä tyylistäsi kirjoittaa, siitä että et yritä antaa elämästäsi yhtään sen hienompaa ja ylellisempää kuvaa mitä se oikeasti on. Mielestäsi sisustustyylisi on koko ajan kehittynyt parempaan suuntaan. Sisustuksen harrastajalla, jollaiseksi itsenikin koen, on koti usein koko ajan muutostilassa, koko ajan pää raksuttaa miten saisi kodin näyttämään vieläkin kivemmalta, Usein kadehdinkin sisustusalan ammattilaisia, jotka voivat työssään toteuttaa ideoitaan ja oma koti saa jäädä edes hetkeksi rauhaan. Jatkuvasta muutoksesta sisustuksessa seuraa mielestäni helposti sisustuksen kerroksellisuuden puuttuminen, joka mielestäni näkyy sinunkin kodistasi. Lisäksi kodissasi on omaan makuuni liian paljon koriste-esineitä ja esineet ovat liiaksi aseteltuja. Kun liian moni esine on ns. design-esine, ei kokonaisuus ole kovin houkutteleva. Yhdestä ideasta ei kannattaisi innostua liikaa, turhan monta paperipussukkaa hyllylle aseteltuna näyttää mielestäni hiukan hassulta ja koko hyllyratkaisu hieman teennäiseltä. Neljäs tuoli ruokapöydän ääreen, kuten myös tuolien eriparisuus, on hyvä idea, mutta itse ruokapöytä on kooltaan jo pelkää ulkonäköäkin ajatellen aivan liian pieni (tämäkin tietysti makuasia). Aikaisemmin olet kovasti arvostellut lattiaasi, joten pitää vielä minunkin mainita, että mielestäni se on ihan kiva! Eiköhän valkoisten ja kuultovalkoisten lattioiden aika ole pikkuhiljaa jo takana päin, kuten kävi joskus niin kivalta ja raikkailta näyttäneille tummanruskean sävyisille parketeillekin. Moni on kommenteissaan ihmetellyt kotisi väliovia. Mielestäni peiliovet sopivat todella hyvin moderniin sisustukseen, kunhan ne ovat aitoja, vanhoja peiliovia. Mikään aitoa jäljittelevä harvemmin näyttää hyvältä missään ympäristössä. Tärkeintä on tietenkin että itse pidät ovistasi, kuten jo aikaisemmin olet kommenteihin vastannutkin. Tulipas tästä nyt pitkä sepustus. Oikein hyvää kevään jatkoa sinulle ja kiitos kivasta blogistasi 🙂

  1. Kotiäiti Helsingistä: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Minustakin sisustukseni on mennyt selvästi parempaan suuntaan ja pienistä asioista huomaa että kehitystä on tapahtunut. 🙂 Sisustaminen on minulle tosi tärkeä harrastus ja minulla onkin aina udeampia ideointeja meneillään. Se on omalla tavallaan myös pakoa tavallisesta arjesta, sisustuksen maailma on minulle ihana paikka minne uppoutuu ihan huomaamattaankin tuntikausiksi mikäli aikaa vain olisi joka päivälle. :)<br />
   <br />
   vaihdoin tavalliset tusinaovet näihin peilioviin vuonna 2010 kun meillä tehtiin iso listaremppa. Vaikka sisustukseni onkin tyyliltään nykyisin paljon modernimpi ja pelkistetympi kuin ennen, rakastan silti tätä yhdistelmää jossa on ripaus vanhanajan keskustafiilistä (eli korkeita jalkalistoja, kattolistoja ja koristeellisia ovia) ja modernimpaa skandinaavista vähäeleisyyttä ja luonnollisuutta (tammea, valkoista, kasveja). Unelmakotini olisi ikivanha ydinkeskustan kerrostalo kipsikattoineen, korkeine listoineen ja ovineen jossa sisustus olisi sisältä hyvin moderni. Pääväri olisi valkoinen ja siihen yhdistäisin puisia pintoja ja kenties jopa muutaman patinoituneen kalusteen, sellaisen ajopuun tyylisen vanhaa puuta olevan pöydän, arkun tms. 🙂 Ei liian romanttista, eikä perinteistä vaan sekoitus molemmista äärettömän upeista sisustustyyleistä joita itse kuolailen. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kevään odotusta halauksien kera! &hearts; &hearts;

 10. Laitoin jo yhden kommentin koskien syöttötuolia, ilmeisesti se katosi johonkin 🙂 kyselin siis että mikä syöttis teidän tytöllä oli käytössä? Ystäväni kaipaa vinkkiä moderniin kotiin sopivista tuoleista niin ajattelin kysyä sinulta tipsiä 🙂

  1. meri: vastasin sinulle juuri. Pahoittelen viivästystä.&hearts; &hearts; Alla vielä kopio toistamiseen:<br />
   <br />
   meri: meillä oli valkoinen Stokken TripTrap-syöttötuoli. Se oli tosi hyvä, tykkäsin kovasti. Sitä voi käyttää ihan tavallisenakin tuolina ihan kouluikään saakka ja sen jälkeenkin jos tykkää istua tuolilla vanhempanakin. Löysin Room21-verkkokaupasta tälläisen korkean pinnatuolin hieman isommille muksuille, jotka ei tarvitse henkseleitä enää:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.room21.fi/fi/artiklar/-10098.html&quot; target="_blank">http://www.room21.fi/fi/artiklar/-10098.html</a><br />
   <br />
   Departmentin Wood-pinnatuoli on tosi kivan näköinen. 🙂

  2. Toinen vinkki vielä modernia syöttötuolia etsivälle. Kannattaa googlata syöttötuoli Rinki. Ehdottomasti loistava ja pitkäikäinen vaihtoehto. Toivottavasti vielä huomaat tämän kommentin 🙂

  3. Kiitos tuolivinkeistä! Tuo Stokke on tosiaan ollut ystäväni listalla, mutta hän mietti löytyisikö muitakin vaihtoehtoja 🙂 googletin myös nuo Rinki- ja Onni-tuolit ja olivat ainakin omaa silmääni miellyttäviä. Tosin Onnissa mietityttää jalkatuen puute: miten lienee istuinmukavuuden laita?

  4. Enpä ole tullutkaan ajatelleeksi jalkatukea! En usko sen vaikuttavan istuinmukavuuteen. Eihän siinä perinteisessäkään syöttötuolimallissakaan ole jalkatukea, enkä koe sitä kynnyskysymykseksi. Näiltä 1,5-vuotiailta (kuten oma Onni-syöttötuolissa istujani on) on vähän hankala näitä asioita tiedustella 😉 Toisaalta isommatkin lapset istuvat tuolilla/penkeillä, joissa ei jalkatukea ole, ja jalat &quot;roikkuvat vapaana&quot;. <br />
   Toki jokainen tekee ratkaisunsa itse tärkeiksi kokemiensa tekijöiden perusteella. Meillä tämä asia ei ole ollut tärkeysjärjestyksessä ylimpänä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *