Leipomisesta innostunut!

En ole koskaan aikaisemmin innostunut leipomaan mitään vaikeustasoa 1 (eli sämpylöitä tai pikkupullia) haastavampaa. Jostakin kummallisesta syystä olen nyt alkanut haikailemaan omatekemiä muffinseja, juustokakkuja ja marjapiiraita. En ehkä niinkään herkuttelun osalta, vaan eniten minua kiinnostaa puuhastelu niiden parissa. Ehkäpä syynä on se, että olen onnistunut pitämään kukkani hengissä ja sitä kautta luotto omiin kykyihin on himppasen kasvanut. Keittiössä olen edelleen melkoinen sähläkäpälä, mutta jospa sitä tekemällä oppisi hyväksi kokiksikin, kun viherpeukalona toimiminenkin on alkanut sujumaan näin hyvin. 🙂

Mustavalkoiset leivontavälineet

Ruoanlaittovälineiden suhteen olen aina ollut todella pihi kattiloita lukuunottamatta. Vispilät, veitset ja kaapimet ovat ikivanhoja markettimerkkien halpisvempaimia vuodelta nakit ja muusi. Puulastat ja -kauhatkin ostan vaihtamisen tarpeessa sieltä mistä halvimmalla saa, eli Tigeristä euron kipale. Uskon että kokkailu sujuisi hieman helpommin oikeanlaisilla välineillä. Päteehän tämä siivoamiseenkin – hyvällä mopilla pesee lattioita paljon mukavammin, kuin liian lyhytvartisella tai parhaat päivät nähneellä teipatulla diy-luutulla. Ruokablogeissa onkin tullut viihdyttyä viime aikoina melkoisesti… 🙂

Mustavlkoisia ruoanlaittovälineitä leipomiseen

Mustavalkoisia keittiövälineitä leivontaan

Innostuin puuhastelemaan mustavalkoisia keittiövälinekollaaseja, tuotteista jotka näkisin mieluusti omassa köökissäni. Artekin Siena-kuosi uppoaa minuun edelleen ja pannulappujen lisäksi tarvitsisin sottapytylle sopivan essun* sekä kuumien uunivuokien käsittelyyn sopivan lapasen*.

Kakkuvuokia en omista nyt ainuttakaan, mutta jos meinaan ryhtyä leipuriksi tarvitsen sellaisenkin. Joustava silikoninen My Wonder Cake -vuokasetti vaikuttaa varsin toimivalta sellaiselta, nyt pitäisi vain päättää haluanko tehdä neliskanttisia* vai pyöreitä* kakkuja.

Alessin Tower-mittakuppisetin* osat voi pinota tilaa säästäen päällekkäin. Mepal Rostin leivontakulhot* ovat äitini suosikkeja ja luotan hänen sanaansa siitä että nämä ovat muovikulhojen aatelia. Ne eivät naarmuunnu sisältä vaikka kuinka raivokkaasti metallivispilöillä vatkaisi taikinoita. 🙂

Söpöt paperiset polkadot-vuoat löysin myös Stockmannilta* ja tuollaisista tarjoilisin salmiakkikuorutettuja vadelmamuffinsseja jos ja kun niitä opin vielä joskus tekemään. 😀 

Stockmann Hullut Päivät tärpit mustavalkoinen kattaus skandinaavinen

Mustikka on tämän hetken lempparini ja huomenna aion kokeilla jääkaapissa valmistuvan keksipohjaisen mustikkajuustokakun valmistusta mummun tullessa kyläilemään. Mustikkamuffinejakin harkitsin, mutta riski niiden kärventämiseen on liian suuri. Parempi siis valmistaa jotakin sellaista mihin ei uunia tarvita. 😀

Huomenissa on tulossa postausta yhdestä olohuonejutusta… Kivaa perjantai-iltaa kaikille!

Tuotekuvat: Stockmann / valmistajat, *sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

6 kommenttia “Leipomisesta innostunut!

 1. Mä tykkään tehdä ruokaa sekä leipoa! Mielelläni teen jälkkäreitä ja erilaisia kakkuja sun muita. Jos tarvitset hyviä herkku- tai ruokareseptejä, mun blogista löytyy tägejä (reseptit, jälkiruoat, leivonnaiset) joiden alla niitä reseptejä on. Juustokakku on yksi suosikeista, mutta itse tykkään siitä uuniversiosta, eli New York Cheese Cakesta enemmän:)

  1. Blondi: Kävin itseasissa jo koluamassa sinun leipomuksia lävitse, ihania herkkuja sie teetkin. &hearts; Toivottavasti oppisin itsekin leipomaan hyvänmakuisia ja sopivan kosteita kakkuja, piirakoita ja torttuja. Minulla ongelmana on ollut se etten taikinaa maistamalla osaa arvioida sokerin tai mausteiden määrää ja kypsänä ne onkin aina sitten mauttomia tai överimakeita. 😀 Myös uunin paistoaikojen kanssa on ongelmia, en vaan tajua miksi aina onnistun käräyttämään leipomukseni pinnalta (ja sisältä ne silti on löysiä). Pöh pah. :D<br />
   <br />
   Uijui, tuo New York Cheese Cake! &hearts; &hearts; &hearts;

 2. :-)<br />
  <br />
  Eilen täällä leivottiin suklaahippukeksejä ja tänään vuorossa jäätelökakku.

  1. Vekarus: Jätskikakut on niin superhyviä! &hearts; &hearts; Suklaahippukeksit myös, niitä en ole ikinä kokeillut tehdä itse vaan olen tyytynyt kaupan valmiisiin hieman kuivakoihin kekseihin. 😀 Täytyykin tulla hakemaan suklaahippuinspiraatiota blogistasi! &hearts;

 3. Itse tykkään leipoa ja laittaa ruokaa ystävilleni. Vaikka yksi koulutukseni on kokki niin itsekään en mene takuuseen että aina onnistuisin leipomuksissani, vaan harjoittelu tekee meistä kaikista mestarin. Käyhän katsomassa Kinuskikissan ohjeita, siellä on paljon ihania ohjeita 🙂

 4. Uunittomat juustokakut ovat sikahyviä plus kivoja tehdä. Onnistuvat useimmiten myös tältä keittiön katastrofilta. Suosikki on pätkis-marianne-juustokakku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *