Teemaistiaisia aidosti kiinalaiseen tapaan & blogiarvonta!

Kaupallinen yhteistyö: ChineseTea.fi

Sain blogini kautta mahdollisuuden päästä maistelemaan ChineseTea.fi -verkkokaupan aitoja kiinalaisia teelajikkeita ja totaalirakastuin heidän Longjing-nimeä kantavaan itäisessä Kiinassa sijaitsevilla kukkuloilla tuotettuun vihreään teehen. ♥ Suoraan paikalliselta viljelijältä ostetut teelehdet ovat puhtainta mahdollista laatuteetä ja teen suurkuluttajana allekirjoitan tämän lauseen täysin – maku on raikas ja hyvin luonnollinen!

Chinesetea.fi teeverkkokauppa kokemuksia ja ihana arvonta

ChineseTea – Aitoa kiinalaista teetä

Kiinassa on jo muinaisista ajoista asti tiedetty ilman lisä- ja makeutusaineita valmistetun teen terveysvaikutuksista, joiden on vahvistettu pitävän paikkansa myös tieteellisissä tutkimuksissa. Myös teen laatu vaikuttaa paljon teen terveysvaikutukseen. Siksi ChineseTean väki matkustaa henkilökohtaisesti Kiinan maaseudulle ostamaan teelajikkeet suoraan paikallisilta viljelijöiltä. Tuotevalikoima keskittyy Kiinan kolmeen suosituimpaan teelajiin: vihreään, mustaan, ja oolong-teehen. Kaikki teet on valittu hyvin huolellisesti mahtavan makuelämyksen takaamiseksi. 

Oolong-tee on nimeltään TieGuanYin ja se on maailman tunnetuin oolong-tee. Tämä tee on peräisin eteläisestä Kiinasta, Fujian provinssin Anxio-alueelta, missä ilmasto on ihanteellinen teen viljelyyn. TieGuanYin on makuelämykseltään vihreän ja mustan teen välimuoto. Siinä yhdistyvät parhaat puolet molemmista maailmoista – vihreän teen raikas ja luonnollinen maku sekä mustan teen täyteläisyys. Tästä teestä on hyvin helppo pitää ja aromi tuo mieleen kukkivan niityn. Maku on lempeä ja sitä tasapainottaa pyöreä, aavistuksen pähkinäinen, paahdettu jälkimaku.

Musta tee nimeltään Puer, on yksi Kiinan vanhimmista teelaaduista ja sitä on viljelty jo Han-dynastian aikana (206 eaa. – 220 jaa). Teetä tuotetaan Yunnan-provinssissa Kiinan lounais-osassa, jota pidetään maailman vanhimman teekulttuurin tyyssijana. Puer-teetä viljellään jopa 2000 metrin korkeudessa, viileässä ja raikkaassa vuori-ilmassa. Puer-teen tuoksu ja maku eroavat selvästi muista teelaaduista. Kypsän puerin väri on punaruskea ja teen maussa on uniikki maanläheinen maku ripauksella kevyttä savuisuutta. Maut ovat komplekseja ja ne kehittyvät pitkän varastoinnin aikana. Aivan kuten hyvästä viinistä, myös puer-teen mausta opitaan pitämään.

Vihreä tee (Longjing) tuotetaan itäisessä Kiinassa, Hangzhoun kaupungin lähettyvillä olevilla kukkuloilla. Kukkuloiden viileä ilma ja kostea sumu luovat täydelliset olosuhteet teen viljelylle. Longjing on tullut tunnetuksi korkean laatunsa vuoksi, ja se onkin epäilemättä maineikkain kaikista klassisista kiinalaisista teelaaduista. Longjing on Kiinan ylpeys ja yksi Kiinan ja koko maailman jaloimmista teelaaduista. Teen erottaa raikkaasta aromista ja omaleimaisesta paahtuneiden pähkinöiden ja kastanjoiden mausta. Jälkimaku on pitkä ja luonnollisen makea.

Lisätietoa ChineseTea.fi -verkkokaupasta sekä heidän Facebook-sivuiltaan!

Chinesetea.fi teeverkkokauppa kokemuksia ja ihana arvonta
Chinesetea.fi teeverkkokauppa kokemuksia ja ihana arvonta
Chinesetea.fi teeverkkokauppa kokemuksia ja ihana arvonta
Chinesetea.fi teeverkkokauppa kokemuksia ja ihana arvonta
Chinesetea.fi teeverkkokauppa kokemuksia ja ihana arvonta
Chinesetea.fi teeverkkokauppa kokemuksia ja ihana arvonta

Kätevä teehaudutin

Teen oikeanlainen valmistaminen on helppoa ohjekirjan ja kätevän lasitermoksen avulla. Oma teesuosikkini on ehdottomasti vihreä tee, jonka maku poikkeaa kotimaisissa marketeissa myytävistä teelaaduista omintakeisella ja raikkaalla maullaan.

En tiedä kuvittelenko mielessäni tämän teen terveysvaikutukset, mutta pakko sanoa että olo on ollut pirteämpi ja mieli virkeämpi siitä asti kun vaihdoin päiväkahvit vihreäksi teeksi. 🙂

Chinesetea.fi teeverkkokauppa kokemuksia ja ihana arvonta

Osallistu Chinese Tea -teesetin arvontaan

Mikäli teejuomat maistuvat Sinullekin, jätä persoonallisella ja erottuvalla nimimerkillä varustettu vapaamuotoinen kommenttisi tämän arvontapostauksen kommenttiboksiin sunnuntaihin 1.2.2015 klo 23.59 mennessä ja olet mukana ChineseTea -tuotepakkauksen arvonnassa! Perinteiseen tapaani huhuilen blogissani voittajaa ilmoittautumaan heti arvonnan päättymisen jälkeisenä maanantaina 2.2.2015, joten muistathan olla kuulolla! ♥

Pirteän aurinkoista perjantaita kaikille!

ARVONTA PÄÄTTYNYT!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

143 kommenttia “Teemaistiaisia aidosti kiinalaiseen tapaan & blogiarvonta!

 1. Taas kerran mahtava kilpailu palkintoineen siis taas yritän josko onnetar suosi, tälle voitolle löytyisi käyttöä aivan varmasti päivittäin 🙂 ja vielä iso kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista.

 2. Oi vitsit! Tähän arvontaan on osallistuttava! 🙂 Mies sai tässä joku tovi sitten pomoiltaan tuliaisiksi kiinalaista teetä, ja varmaan jo kolme kertaa pomo on kysellyt onko se ollut hyvää, mutta ei olla voitu antaa vastausta kun ei osata tehdä tuollaisista teelehdistä teetä kun ei ole välineitä.. Tuolla laitteella näyttää onnistuvan enemmän kuin helposti! 🙂 Mies kuitenkin juo teetä päivittäin ja useammankin kupin, itsekin useana päivänä viikosta. Oolong-tee kuulosti herkulta ja vihreää teetäkin olis kyllä kiva kokeilla ihan ns. aitona tavarana, eikä vain Twiningsin pussiteenä.<br />
  <br />
  Voih, onnetar, suosi minua! 😀

 3. Olen itsekin aloittanut vihreän teen nauttimisen, olen jo huomannut selkeitä tuloksia aineenvaihdunnassa ja uupumuksen vähenemisessä. 🙂

 4. Aivan ihana arvonta! Oon välillä miettinyt että pitäisi alkaa juomaan kunnon teetä, mutta se jää ajatuksen asteelle.<br />
  Jospa nyt saisi aikaiseksi. <br />
  <br />
  Nykyään keittelen pakuriteetä koska saatiin sitä isompi maistiaissetti.

 5. Olisi ihan mahtava päästä maistelemaan tuollaista, sillä kaupan vihreät teet eivät oikein maistu.. tuo vaikuttaa hyvältä

 6. Moi!<br />
  Ihanat kuvat, jotenkin tosi seesteinen tunnelma! Osallistun tähän arvontaan: piristystä ja terveysvaikutteita todellakin kaipaan / tarvitsen! Neljän lapsen äitinä ja juuri hoitovapaalta työelämään palanneena väsymys ja nuutuneisuus on jokapäiväisenä seuralaisena.<br />
  Liiallinen kahvin litkiminen ei tee varmasti hyvää ja markettien vihreä tee ei jotenkin maistu hyvältä. Josko tämä palkinto tekisi minustakin vihreän teen nauttijan!<br />
  Kiitos arvonnasta!

 7. Mukana arvonnassa. Vihreää teetä maistaisin mielelläni. Maku on varmasti ihan toista kuin kaupan pussiteessä.

 8. Kun kahvia on tullut maisteltua 50 vuoden aikana vain teelusikallinen, on kaikki teehen liittyvä enemmän kuin mieluista.<br />
  Eli mukana arvonnassa.

 9. Mukana arvonnassa. Jätin kahvin pois nelisen vuotta sitten ja siitä lähtien olen juonut teetä. Tätä olisi kyllä mielenkiintoista maistaa! =)

 10. 26-vuoden kahvinjuonnin jälkeen vaihdoin vihreään teehen – olisipa ihana maistaa näin laadukasta teetä 🙂

 11. Mukana! En tähän asti vielä ole ollut teen ystävä, en edes muista koska olen viimeksi teetä maistanut, ehkä 20 vuotta sitten? No mut mikäs olisi parempi kuin alottaa harjottelu hyvällä teellä!

 12. Oi, ihana vihreä tee! Olen vihreän teen suuri ystävä ja postauksesi herätti tuntosarveni oitis. Tämä tee kuulostaa mielenkkintoisesta ja varmasti kokeilemisen arvoiselta. Toivon todella, että onnetar suosisi tällä kertaa minua! 🙂

 13. Oih mikä ihana arvonta! Vihreän teen juojana tuota olisi ihana kokeilla 🙂 Teetä tulee nimittäin nyt juotua enemmän kuin kahvia. Yleensä olen valinnut vielä kofeiinitonta teetä jos vain mahdollista.

 14. Mukana! Parhaimmat teelaadut tulevat mielestäni Japanista ja Kiinasta, ja ainakin Japanissa juotuna paikallinen vihreä tee maistui extra hyvältä :). Mielenkiinnolla haluaisin siis maistaa tätäkin :).

 15. Kyllä kelpaisi tuollainen setti. Kovasti kiinnostaa nykyisin tehdä sekä tee että kahvi oikealla tavalla hyvistä raaka-aineista. Maku on silloin ihan toista!

 16. Ooh! <br />
  <br />
  Olen laihdutuskuurilla (-30kg tavoite) ja maitokahvit on minulta kielletty. Olen etsinyt hyvää teetä, koska olen tottunut myös marketti teet juomaan maidolla. Tässäpä voisi olla oiva tilaisuus!

 17. Minä olen kuluttanut lähinnä prisman hyllyltä löytyvää teetä. Olisi tosi kiinnostavaa päästä maistamaan tällaisia! 🙂

 18. Oij, meidän työpaikalle on tullut kaikkia muita irtoteelaatuja, paitsi vihreää teetä. Olen täysin hurahtanut teen juontiin ja kahvin juonti on vähentynyt. Kun on päässyt kunnon irtoteen makuun niin normaalia pussiteetä ei tule enää juotua. Vihreä tee on seuraava askel ja toivoisin sen taipaleen alkavan näin hienon arvonnan kautta! 🙂

 19. Täällä yksi vihreän teen ystävä. Parasta minusta (varsinkin näin flunssa-aikaan) ripauksella hunajaa 😛

 20. Mukana ehdottomasti. Olen muutaman viime kuukauden aikana addiktoitunut teehen ja nämä vaikuttaa mielenkiintoiselta 🙂

 21. Juon teetä ja kahvia. Vihreää teetä olen saanut ensimmäisen kerran -90 luvun lopussa Japanissa, mutta silloin en pitänyt. Nyt olen juonut noin joka toinen kerta vihreää teetä ja mustaa teetä. Eikä ole maistunut kitkerältä lainkaan. Sain tyttäreltä joululahjaksi yhden kupillisen teen haudutukseen tarkoitetun lasisen 'termarin'. Pussiteen käyttö on sitä myöten sitten lähes loppunut kun haudutettu on niiiin paljon parempaa. Oispa mullakin tavallisuudesta poiketen arpaonnea 🙂

 22. Oi! Ehdottomasti mukana arvonnassa 🙂 Töissä juon yleensä muiden mukana kahvia, mutta vapaa-ajalla tee maistuu kahvia enemmän!

 23. Wautsi, tämä menisi eräälle sukulaiselle joka on ihan hulluna kiinalaiseen teehen!! 🙂 Ehkä sitten minäkin saisin maistiaisia….<br />
  sopeutuja(at)hotmail.com

 24. Kaunis teeasetelmasi houkuttelee rauhalliseen ja virkistävään teehetkeen. Mukana arvonnassa!<br />
  <br />
  ps Mistä olet ostanut aselteman valkoisen tarjottimen?

 25. Mukana arvonnassa=) Ihan mielettömän ihana postaus teestä, kaunis ja raikas niin kuin on blogisi muutenkin.<br />
  T: Mari

 26. Osallistun, tekisi mieli maistaa. Tosin vähän epäilyttää mainoslauseet, Pekingin alue on yksi saastuneimmista kaupungeista maailmassa ja kiinalainen tapa viljellä ei aina kyllä ole kovin luontoystävällinen. Miten valmistajat varmistuvat näistä? Kiinassa myytävät luomuelintarvikkeet ovat tuontitavaraa, äidinmaidonvastikkeita tai lastenruokia siellä eivät länsimaalaiset suosittele ostettavan, jos ovat Kiinassa valmistettuja, ei voi luottaa mitä niihin laitetaan (muovia ollut vastikkeissa tms).

  1. Kiina on toki yksi maailman saastuneimmista maista ja tämän vuoksi kysymyksesi on erittäin hyvä. Vastauksena voin kertoa, että mikäli tee-viljelmät sijaitsevat saastuneilla alueilla, ne eivät läpäise Suomen tullin laboratorion testejä ja näin ne on, joko tuhottava tai palautettava takaisin Kiinaan. Teen saapuessa Suomeen siitä otetaan yhteensä 15 testiä, joissa tutkitaan myös viljelyyn käytetyt torjunta-aineet. Tee-viljelmät sijaitsevat korkeassa vuoristossa, jossa ei juurikaan esiinny hyönteisiä ja näin torjunta-aineiden käyttö on erittäin vähäistä. Chinesetea.fi ostaa teet alueilta, jossa saasteet eivät ole ongelma, koska saasteet myös vaikuttavat suuresti teen makuun ja haluamme tarjota asiakkaillemme niin maukasta teetä, kuin mahdollista. <br />
   <br />
   T. Chinesetea.fi

 27. Vihreän teen vihaajana tässä voisi olla tilaisuus kääntää takkia 🙂 sen terveysvaikutukset on tiedossa joten olisi hyvä opetella juomaan!

 28. Teen ystävänä osallistun arvontaan. Olisi ihana päästä maistelemaan tuollaista teetä 🙂

 29. Ehdottomasti mukana arvonnassa! En jostain kumman syystä ole koskaan oppinut juomaan kahvia (enkä edes pidä sen mausta)? Teetä hörpin päivittäin ja nimenomaan vihreää teetä sen olla pitää! Joten tämän arvonnan vihreää teetä haluaisin lisäksi päivittäiseen teehetkeeni &hearts;

 30. Ooo, tuo lasitermos on tosi tosi kiva 🙂 Vihreä tee on oikeastaan ainoa asia, millä saan mun todella ongelmaisen kipeän vatsan rauhoittumaan. Vielä en ole hyvänmakuiseen vihreään teehen törmännyt 🙂

 31. Mieheni tykkää juoda teetä ja tämä olisi ihana paketti antaa hänelle. Kiitos ihanasta alkuvuodesta. Toki itsekin tykkään teestä mutta tämän palkinnon laittaisin eteenpäin 🙂

 32. Olisipa upeaa saada tehtyä sellainen terveysteko että vaihtaisi ipkahvit vihreeseen teeheen, mukana arvonnassa siis.

 33. Kahvin suurkuluttaja haluaisi vaihtaa vihreään teehen. Vielä ei ole tullut vastaan sellaista teetä, joka syrjäyttäisi kahvin. Jospa tämä pystyisi siihen! Teen virkistää vaikutusta ehdottomasti tarvittaisiin…

 34. Ehdottomasti mukana!! Meillä teetä menee ihan järkyttävät määrät, joten olisi kiva välillä kokeilla jotain uutta.

 35. Myönnän näin julkisesti, että ykkössyyni juoda puerhia ei ole sen vatsaystävällisyys, makujen kompleksisuus ja mahdollisuus juoda teetä parhaimmillaan oman syntymävuoden teesadosta kerätyistä ja kypsytetyistä lehdista vaan siksi, että aina jos tekee mieli syödä jotain rasvaista ja epäterveellistä, puerhin juominen aterian jälkeen on estänyt seuraavan päivän ihon epäpuhtaudet. Vihreän kiinalaisen teen (kuten myös wulongit) juon useimmiten kung fu-haudutuksella gaiwanissa, mutta tuo termos on kyllä järkyttävän kätevä!

 36. Tee ja kahvi maistuu molemmat. Olisi kiva kokeilla tuota settiä ja tarjoilla vieraillekin maukkaat teet 🙂

 37. Voiettä rakastan myös vihreätä kiinalaista teetä. Toin sitä Kiinasta aika lailla muutama vuosi sitten mutta nyt on kaikki loppuneet. Olen antanut sitä myös lahjaksi. Saman makuista teetä en ole Suomesta löytänyt mutta täytyykin tutustua tuon verkkokaupan tuotteisiin.

 38. Yksi addiktoitunut teenjuoja ilmoittautuu arvontaan! Teetä löytyy haudutettavana versiona ja pussiteenä, mustana, valkoisena, vihreänä… Uusia teemakuja pitää kokeilla tasaiseen tahtiin ja tämä olikin siksi osuva postaus! Pitää käydä katsastamassa suosittelemasi kaupan tarjonta 🙂

 39. Vau! Tuollainen haudutus lasi härpäke olisikin kätevä! Mukana siis aamunpelastus paketin arvonnassa :))

 40. Tällainen tee voisi kutitella paatuneemmankin kahvinkuluttajan kieltä juuri sopivasti…<br />
  Kiitoksia siis, että arvot makuelämyksen!

 41. Ihana arvonta. Juon mieluiten mustaa teetä earl grey on suosikkini.<br />
  Mutta koko viime kesän tein vihreää teetä niin että sitä oli jääkaapissa. Loistava janojuoma, halpaa kuin saippua ja terveellistäkin vielä.

 42. Mukana! Tuo lasinen haudutuspullo on todella kaunis ja lisäksi varmasti käytännöllinen. Teetä kuluu päivässä monta kuppia 🙂

 43. Ihana arvonta, ja miten ihanan seesteiset kuvat on tässä postauksessasi! <br />
  Kiitos inspiraatiosta :)<br />
  Mukana ehdottomasti!

 44. Mukana arvonnassa. En juo kahvia mutta aina tavallisen pussiteen juojana olisi mahtavaa kokeilla juoda &quot;oikeaa teetä&quot;.

 45. Suurena vihreän teen ystävänä mukana arvonnassa! Mukavia arvontoja käynnissä, osallistuin juuri myös kirjainmukin arvontaan 🙂

 46. Vihreä tee on vain parasta. Juuri nytkin kupponen teetä nenän edessä. Olisi ihana saada maistella myös postauksessa olevaa teetä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *