The Fall – sarjasuositus & upea naisellinen muoti-inspiraatio!

Salaisista Kansioista tutun Gillian Andersonin ja Fifty Shades of Grey -elokuvakomistuksen Jamie Dornanin tähdittämä The Fall on BBC:n tuottama tv-sarja, joka kertoo perinteisen hyvä poliisi etsii pahaa murhaajaa ja paha saa palkkansa -rikostarinan normaalista poikkeavalla ja huomattavasti mielenkiintoisemmalla tavalla. Psykologisen trillerin tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Irlantiin, Belfastin kaupunkiin, missä sarjamurhaaja Paul Spector (Dornan) pistää tuulemaan kauniit ja menestyneet ruskeatukkaiset naiset kohteinaan. Rikosvyyhtiä tutkimaan saapuu upea Stella Gibson (Anderson), itsenäinen ja vahva nainen joka ottaa mitä haluaa, milloin haluaa ja miten haluaa.

The Fall - Sarjasuositus rikossarjojen ystäville
The Fall - Sarjasuositus rikossarjojen ystäville

The Fall – Nerokkaasti erilainen rikossarja

Sarja roikkui minulla pitkään Netflixin suosikkilistalla ennenkuin innostuin sitä katsomaan. Sarjan kuvaus vaikutti tylsältä, eikä Gillian Andersonkaan kuulu suosikkinäyttelijöihini, joten senkin vuoksi klikkasin yleensä jonkin muun ohjelman pyörimään kuin The Fall -sarjan. Voi minkä mokan teinkään, sillä sarja on suorastaan loistava, vähintäänkin yhtä hyvä kuin vanha lempparini rikosdraama The Killing, josta tein postauksenkin viime elokuussa. ♥

The Fall - Sarjasuositus rikossarjojen ystäville

Rikossarja, jossa paha ja hyvä sekoittuvat

Normaalisti rikossarjan tai elokuvan hyvikset ja pahikset on jaettu selviin kategorioihinsa. Kuvio on katsojalle alusta asti melko selvä ja pahiksena on lähes aina läpimätä tapaus, jota on helppo vihata ja inhota. The Fallin tapauksessa juttu on monimutkaisempi – sarjamurhaajaa on vaikea pitää täysin pahana ja olen huomannut jopa sympatiseeravani häntä monesti. Ja kuka nyt voisi edes inhota (tai pelätä) Jamie Dornanin näköistä kaveria?!? 😉

Sarjassa ei myöskään ole selkeitä hyviksiä ja jokaisella tuntuu olevan suuria salaisuuksia selkänsä takana. Olen katsonut 1. kauden kokonaan ja 2. kauden puoliksi ja ainakin toistaiseksi on sankarimomentti jäänyt puuttumaan, mikä on erittäin virkistävää minunlaiselleni leffa- ja sarjaholistille. 🙂 Sarjan traileri löytyy alta, katso ja vakuutu!

The Fall - Sarjasuositus rikossarjojen ystäville

Style by Stella Gibson – Ideoita toimistopukeutumiseen

Loistavien näyttelijäsuoritusten ja kihelmöivän mielenkiintoisen juonen lisäksi sarja tarjoaa muoti-inspiraatiota klassisen pukeutumistyylin kannattajille ja toimistotyöläisten vaatekaappeihin. Gillian Andersonin roolihenkilön Stella Gibsonin vaatevalinnat ovat U-P-E-I-T-A!

Musta kauniisti istuva villakankainen polvimittainen takki, kapeita suoria housuja mielenkiintoisilla ja tyylikkäillä yksityiskohdilla, ihanasti laskeutuvia paitapuseroja, polvimittaisia kynähameita sekä korkkareita… ♥ Asiallista ja formaalia tyyliä pehmentää kauniisti kihartuvat hiukset sekä luonnollinen meikki. 

The Fall Stella Gibson Style pukeutumisvinkit
Gillian anderson jamie dornan the 
fall

Upeat ja ihanat Gillian Anderson ja Jamie Dornan

Löysin BBC:n sivuilta ihania promokuvia sarjan pääosien esittäjistä ja halusin taltioida ne kuvakansiooni. 🙂 Tässä on loistava idea esimerkiksi hääkuvaukseen, jos haluaa jotakin erilaisempaa tunnelmaa virallisuuksien joukkoon. ♥

Minä jatkan 2. kauden tuijottelua ja toivottelen teille kaikille leppoisaa illanjatkoa!

Kuvat: BBC / The Fall14 kommenttia “The Fall – sarjasuositus & upea naisellinen muoti-inspiraatio!

  1. Irina: Todella hyvä sarja… mut senhän sie jo tiesitkin kun ehdot katsomaan kaikki kaksi kautta. 🙂 Kolmatta siis odotellessa… 🙂

 1. Jeps, oon taalla Irkuissa seurannut tata sarjaa ja on ihan huippu! Aloin seuraamaan tata ennen kuin Jamie Dornan tuli tunnetuksi Fifty Shades of Greysta ja jotenkin jalkeenpain tuntui tosi kummalliselta, etta se Fallin pahis onkin Christian Grey! <br />
  <br />
  Olen muuten taysin samaa mielta Stellan vaatevalinnoista, sielta on tullut kivoja vinkkeja omaan tyopukeutumiseen. Samoin tykkasin The Good Wifen Alicia Florrickin tyokarderoobista 🙂

  1. Mirva: Jamie Dornan on todella erilainen tässä sarjassa kuin FSG:ssä, lahjakas näyttelijä kun osaa omaksua näinkin erilaiset roolit ja toteuttaa ne niin että katsoja uskoo näkemäänsä. :)<br />
   <br />
   Goodwifellakin on tyylikkäitä asuja, mutta minulle näyttelijästä tulee aavistuksen tätimäinen vaikutelma. 🙂 Stellakin on hieman tätimäinen, mutta asukokonaisuuksien pelkistetty lookki ja nuorekas olemus ovat oikealla tavalla aikuismaista businesspukeutumista. Ihania materiaaleja varsinkin puseroissa käytetty, laskeutuvat kauniisti. &hearts;

  1. Whiter Shade on Pale: Olen soft winter, eli syksyn ja talven välimuoto. 🙂 Ennen olin enemmän talvi, tumma tukka, vaalea iho ja sinipainotteiset silmät, mutta nykyisin silmiin on tullut enemmän vihreää ja iho on sävyltään hieman keltaisempi. Minulle sopii osa syksyn ja osa talven väreistä, esim hieman kermaan taittava valkoinen (ei kuitenkaan kermanvalkoinen, joka saa ihon näyttämään harmaalta), vaaleanharmaa ja navy sininen ja fuksianpunainen. Vihreästä sopii parhaiten tummanvihreä, joka ei ole liian murrettu. Myös musta on ok, se ei ei tee muutosta ihon sävyyn kuten esim kevätihmisille.

 2. Kiitos mukavasta vastauksesta! Olen monesti miettinyt, menevätkö sisustusmieltymykset sen mukaan, mitkä värit sopivat ihmiselle vaatteissakin paremmin. Itse olen syksy ja pidän huonekaluissakin syksyn väreistä: oranssista, keltaisesta, ruskeasta. Valkea tuntuu kylmältä. Mustia vaatteita haluaisin pitää, koska se on tyylikäs väri, mutta tekee kasvoni todella sairaan keltaiseksi.

  1. Whiter Shade of Pale: Tuo oli mielenkiintoinen huomio ja hyvinkin voi pitää paikkansa että ihminen tykästyy automaattisesti enemmän oman värivuodenaikansa mukaisiin sävyihin. 🙂 Itse olen aina tykännyt todella paljon mustasta ja valkoisesta, nuorempana lemppareitani oli myös huurteinen vaaleansininen ja suklaanruskea. Vaaleansininen näytti päällä todella hyvältä, mutta ruskea sai ihon aivan kamalan näköiseksi, nuhjuiseksi. Ruskeiden huivieni sävy oli liian lämmin, joten sen vuoksi näytin peilikuvassa aivan haamulta. :D<br />
   <br />
   Olen todella sekasikiöinen ja jopa kouluttajalla oli ongelmia selvittää mikä vuodenaika olen. Ihoni oli ennen talveen sopiva oliivisen vaalea, silmät hieman vihreään vivahtavat kirkkaan siniset ja hiukset todella tummat. Ristiriita syntyi siitä että hiukset vivahtavat voimakkaasti valossa punaiseen ja kasvoissa on kesällä pisamia enemmän kuin laki sallii. 🙂 Erittäin epätalvimaiset piirteet siis. :)<br />
   <br />
   Nykyisin silmäni ovat selvästi vihreät, joissa on rusehtavanharmaa reunus ja sinisiä kaistaleita. Moni luulee minulla olevan piilarit silmissä, mutta noup, ihan omat sekasikiösilmät ovat. 😀 Iho on myös nykyään enemmän keltainen, todella vaikea löytää oikeansävyistä meikkivoidetta kun suurin osa on sävyltään iholleni tuputeltuna possunpunaisia tai sirkusmaisen naurettavan oransseja. Usein joudun sekoittamaan kahta eri sävyä saadakseni täydellisen meikkivoiteen itselleni. Diorin 020 sävy on aika hyvä, lähes oikea sellaisenaan. 🙂

 3. Olen aina ajatellut, etteivät silmien tai ihon väri voi muuttua ajan kanssa, ja että samat värit sopivat läpi elämän. MUTTA olen iän myötä (yli 40 v) huomannut, että ihoni on entistäkin keltaisempi/beigempi. Kun laitan käteni vaaleanpunaihoisen ystäväni käden viereen, väriero on joskus jopa aivan huikea. <br />
  <br />
  Minulla on huono värinkesto (tällaista termiä käytti eräs värianalyytikko). Epäsopivat värit (esim. melkein kaikki siniset, vihreät, musta, harmaa, pinkki, viininpunainen) saavar minut aivan karsean väriseksi ja näköiseksi Sopivissa väreissä iho hehkuu, hiukset näyttävät hyviltä.<br />
  <br />
  Olisi kiva laajentaa väriskaalaa, mutta se ei oikein onnistu. Sisustuksessakin tosiaan karsastan kylmiä värejä. Oikein sinisessä huushollissa minulal tulee esim. kylmä 🙂

  1. Whiter Shade of Pale: Minulla on sama juttu ja tuli minullekin yllärinä oman kokemuksen kautta. Edes värianalyysikurssilla ei asiasta mainittu mitään, tosin oma kurssini taisi olla sieltä suppeammasta päästä. :)<br />
   <br />
   Itse en viihdy okraisen punertavissa sävyissä ja vaikka espanjalaiset perinteiset lomakodit (apartementokset) ovat sisustukseltaan useimmiten ihan viihtyisiä, en itse tykkäisi pitkään asustella ruosteisen punaisen ja murrettujen oranssisävyjen keskellä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *