Mielipiteitä kaivataan – Aj -seinävalaisimen paikka hakusessa!

Louis Poulsenin ihana AJ -seinävalaisin on jo kuukauden päivät odotellut asennusta, mutta alkuperäinen ideani sen paikasta ei mennyt aivan nappiin. 🙂 Olen kymmeniä kertoja hipelöinyt kyseistä valaisinta, silitellyt sitä hartaasti ja miettinyt sille sopivaa paikkaa, mutten ollut tajunnut sen olevan kooltaan pienempi kuin lattia- ja pöytävalaisimet. Toisella puolella sänkyä nököttävä lattiavalaisin näyttää järkälemäiseltä pienen ja siron seinävalaisimen rinnalla, enkä tiedä sopeutuisinko kokoeroon koskaan… 🙂

Omakotivalkoinen_27102015_8615.jpg

Kaunishan tuo valaisin on, mutta se hukkuu leveän ja korkean sängynpäädyn vieruspaikalle, varsinkin muhkeamman kahden tyynyn petauksen kanssa (joka nyt uupuu). Harmittava takapakki loistavalle idealleni… 🙂

Omakotivalkoinen_27102015_8622.jpg

Yksi vaihtoehto oli kiinnittää valaisin seinähyllyn alle, mutta tätä kuvaa tuijotellessani tein jo päätöksen että eipä toimi ei. 🙂 Liian sekavaa ja täyteen tungettua…

Omakotivalkoinen_27102015_8616.jpg

Sängyn päällä olisi luonnollisesti tilaa, mutta yksinäisenä valaisimena tämäkään vaihtoehto ei toimi. Valaisimia pitäisi olla kaksi, jolloin AJ-jalkavalaisin pitäisi siirtää pois makuuhuoneesta. Sille löytyisi paikka olohuoneesta, mutta minusta se on ihana juurikin makuuhuoneen lukulamppuna. Pattitilanne siis… 🙂

Mielipiteitä kaivataan: Onko vaihtoehto 1 (seinällä sängyn vieressä) totaalisen huono? Häiritseekö valaisimien kokoero sinun silmääsi? Apuva! 🙂

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

54 kommenttia “Mielipiteitä kaivataan – Aj -seinävalaisimen paikka hakusessa!

 1. Minä laittaisin kaksi sängypäädyn/nukkujien yläpuolelle ja siirtäisin jalkalampun toisaalle.En ymmärrä mikä yksinäisen lampun funktio,päädyn vieressä seinällä on.Valaisee alaspäin ja jos haluaa lukuvaloa,täytyy lamppua kääntää ja silloin häikäisee silmiin.Tai olisiko sille käyttöä toisaalla?Esim.keittiön työtason valaisimena tms.Minua ei kokoero häiritse,kun valaisimet samanlaiset,mutta täytyisi olla myös järkevä käyttötarkoitus.

  1. Nanna: valaisimen tarkoitus on toimia lukuvalona, alaspäin suuntautuva valo on epäsuora eikä osoita suoraan silmiin. Sängyn yläpuolelle asennettuna valaisin valaisee suoraan kirjaa tai ipadin näyttöä, mikä ei ole välttämättä sekään huono vaihtoehto. 🙂

 2. Mä ostaisin toisen samanlaisen, laittaisin ne päädyn yläpuolelle lukuvaloiksi ja lattiavalaisin olohuoneeseen, jonne se sopii myös hyvin! En laittaisi yksinään sängyn viereen, jos vähänkin kokoero lattiavalaisimen kanssa häiritsee nyt niin se varmasti häiritsee myöhemminkin.. :/

  1. Saparo: Taisin tulla samaan lopputulemaan itsekin. 🙂 Erilaisella kiinnityksellä varustetut valaisimet olisivat olleet niin ihanat (toinen seinällä ja toinen lattiamallia) mutta lamppujen kokoero tökkii pahasti. 😀 Kaikkeen aina sopeutuu jos on pakko, mutta sisustusjutuissa huono puoli on se ettei sellaista pakkoa ainakaan valaisinten osalta useinkaan ole. 😀

 3. Laittaisin sängyn päädyn keskelle, olisi tasapainossa siinä. Ja sopisi ison jalkalampun kanssa samaan tilaan.

  1. Aikku: Valaisin on niin pieni että pelkään sen hukkuvan suurelle seinälle ison päädyn päälle jos se on yksinään. Muuten idea on kyllä hyvä, tarvitsisi vain erilaisen sängyn. 😀

 4. Minusta yksi sängyn vieressä on huono ja häiritsee jopa minun silmää, joka ei kovin herkkä ole. 😀 Kaksi sängyn päällä olisi parempi ja eikö ihan tarpeellinenkin.

 5. Minusta valaisin sopisi mainiosti sängyn viereen, se on näistä kolmesta selkeästi paras vaihtoehto. Ainakaan omaan silmään kokoero ei haittaa.

  1. Sanna: Kokoero tuli itselleni yllärinä, olisi pitänyt katsoa ne tuotteen mitatkin eikä vain luottaa omaan mielikuvaa. 😀 Itse olen aika "tiukkapipoinen" linjojen kanssa ja pahoin pelkään että valaisimien kokoero häiritsisi minua hamaan tulevaisuuteen. 🙂

 6. Heippa. Ite tykkään symmetriäisyydestä eli laittasin kaksi samanlaista lamppua sängyn yläpuolelle tai viereen ja olohuoneseen jalkalampun lukulampuksi 🙂

  1. Päivi S: Täällä toinen. 🙂 Siksi päädyinkin viimeiseen vaihtoehtoon eli ostan toisen samanlaisen valaisimen sängyn päälle heti kun jonkinlainen alekoodi tai -kamppis pärähtää käyntiin, jonka voin hyödyntää valaisimen ostossa. 🙂

 7. Ei kyllä mikään noista vaihtoehdoista ole hyvä..eikö lampulle löytuisi asunnosta mitään muuta paikkaa? Tytön huone? Eteinen? Yksi vaihtoehto myydä lamppu pois..

  1. Miu: Löytyisi varmasti paikka toisaaltakin, mutta makuuhuone kaipaa toista lukuvaloa eikä ongelmani poistu ennen kuin saan toisen valaisimen makkariin. 🙂 Haavelamppuani en myy mistään hinnasta ikinäkoskaanmilloinkaan. 🙂

  2. Musta tuntuu Miia että sä oot kyllä ennenkin luopunut maailmanrakkaimmastamegafavorite asiastasi hyvinkin pian siihen kyllästyttyäsi. 😉

  3. Miu: Joskus olen näin tehnyt, mutta aika harvassa ovat ne kerrat. 🙂 Jokaisesta ostoksestani aina veikkaillaan koska myyn sen pois, ihan tuttu juttu siis. 😀

  4. Miu: Itse en jaksaisi vatvoa toisten ihmisten ostoksia suuntaan taikka toiseen, joskus niitä huteja ja virhearviointeja vaan tulee tehtyä… vähän jokaisella elämän osa-alueella. 😀

  5. Kai ymmärrät kuitenkin että monet blogien lukijat lukevat blogeja niin intensiivisesti että tuota kutsumaasi "vatvomista" tapahtuu väkisinkin. Olisin sinuna onnellinen ja kiitollinen lukijoista, jotka ovat lukeneet tekstejäsi niin tarkasti että muistavat sanasta sanaan mitä olet ko.tuotteesta kertonut. Miia katsos, kaikenlaisia lukijoita pitää arvostaa, myös näitä "vatvojia", se minkälainen henkilö sinä olet ei määrittele kaikkia lukijoitasi. 😉

  6. Miu: Ymmärrän toki että bloggajien tekemiset kiinnostavat, blogi kun on ikäänkuin henkilökohtainen päiväkirja ja samalla tavoin sosiaalisen median tarjoama julkinen kanava jakaa omia asioitaan kaikelle kansalle, kuin esim Instagram. :)<br />
   <br />
   Olen todella kiitollinen kaikista lukijoistani, kirjoittelenhan oman itseni lisäksi myös teidän iloksenne ja pyrin huomioimaan minulle esitettyjä postaustoiveita jne. Tarkoitukseni ei ollut ilkeillä sinulle, olen vaan näin reilun neljän vuoden jälkeen hieman kyllästynyt jokaikiseen postaukseen saapuvista vastaavanlaisista kommenteista, joissa arvuutellaan kuinka monta päivää mikäkin ostokseni säilyy tässä talossa… varsinkin kun viimeisen vuoden aikana niitä hutiostoksia ei ole tullut tehtyä ja 99% kaikista &quot;kohta se ja se tavara katoaa&quot; -tavaroista on edelleen käytössä. 🙂 <br />
   <br />
   Olen kanssasi eri mieltä siitä että kaikenlaisia lukijoita täytyisi arvostaa. Arvostus on asia joka ansaitaan ja ilkeitä kommentteja alvariinsa kirjoittavat &quot;vihalukijat&quot; (joita minulla on muutama) eivät saa minulta minkäänlaista ymmärrystä tai arvostusta. Ehkä saattaisin ajatella toisin jos bloggaaminen olisi päätyöni, mutta niin kauan kuin blogin kirjoittaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja omaan kirjoitus- ja kuvaustarpeeseeni, en kaipaa blogilleni negatiivista julkisuutta tai ilkeämielisiä &quot;lukijoita&quot;, jotka saavat elämäänsä iloa minun arvostelustani ja vääntävät jokaisesta sanastani irti jotakin negatiivista. Enkä tarkoita tässä sinun kommenttiasi, joka oli asiallinen vaikkakin olin huomaavani siinä pientä kuittailua. 😀

 8. Toimisko toisin päin eli pienempi lamppu etualalla ja isompi jalkalamppu takana? Näin etäisyys tasoittaisi vähän kokoeroa. Tuo pieni on kyllä söpö, harmi kun ovat niin kalliita

  1. Mullakin tuli sama mieleen että isompi taakse ja pienempi eteen, juurikin kokoeron vuoksi 🙂 Mutta jos näistä kolmesta kuvasta valitsisin, päätyisin ensimmäiseen vaihtoehtoon. Omasta mielestä ei ainakaan stringin alle. Ja jos sängyn päälle niin siinä tapauksessa 2 lamppua näyttäisi paremmalta 🙂

  2. Minttu: Voisi toimia, mutta jalkavalaisin ja seinähylly olisivat liian sumppuiset. Seinähyllyäkään en halua lampun siirtämisen vuoksi poistaa, rakastan sitä. &hearts;

  3. Marissa: Olen samaa mieltä ettei ainakaan hyllyn alle, ei näytä yhtään hyvältä vaan sumppuiselta. Kumpikaan ei tule esille kauniisti, ei hylly eikä valaisinkaan. 🙂

 9. Mielestäni tuo vaihtoehto 1 on ainoa oikea, mikäli haluat valaisimen nimenomaan makuuhuoneeseen sijoittaa 🙂 Oikeastaan tuolla sängyn toisella puolella tosi kivannäköinen, minun silmään ei kontrastiero ota pahalla tavalla.

  1. Komppaan Tanjaa. Kaksi valaisinta vierekkäin tuntuu jotenkin tylsältä ja kaavamaiselta. 1. vaihtoehto näyttää hauskalta, kokokontrasti tuo kivaa dynamiikkaa, mutta kuitenkin rauhallinen kokonaisvaikutelma.

  2. Tanja: Kokoero pääsi yllättämään ja oli pieni pettymys huomata että en saakaan kivuttomasti ja soljuvasti ideaani toteutumaan. 😀 No, mokia sattuu ja valaisin oli joka tapauksessa haaveilun kohteeni joten ei haittaa. 🙂 Päädyin siihen että ostan toisen seinävalaisimen ja kiinnitän ne molemmat sängyn päädyn päälle seinälle, lattiavalaisin siirtyy olohuoneeseen. Odottelen vain että tulee alekoodi tai alekamppis jonka ansiosta säästäisin muutaman lantin, valaisinasialla ei onneksi ole niin kovaa kiirettä ja tarvittaessa voi hetken aikaa sietää keskeneräisyyttäkin ja kiinnittää tuon lampun jo valmiiksi odottelemaan kaveria sängyn päälle. 🙂

  3. Elli: kaksi samanlaista seinävalaisinta sängyn päällä on tylsä ja tavanomainen ratkaisu, olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä. Olisi ollut ihana toteuttaa alkuperäinen ideani kahdesta samanlaisesta ja samankokoisesta valaisimesta erilaisella kiinnitystavalla, mutta se meni plörinäksi tuon kokoeron takia. En usko että koskaan tottuisin tuohon &quot;eriparisuuteen&quot; ja se jäisi häiritsemään minua… joka johtaisi muutoksiin… taas. 🙂

  1. Saara: Tuossa voisi olla ideaa… 🙂 Päädyin kuitenkin tylsääkin tylsempään ratkaisuun ja ostan toisen seinävalaisimen tuolle kaveriksi heti kun alekoodi tai -kamppis pärähätää käyntiin jossakin, mistä Aj:ta löytyy valikoimasta. 🙂

 10. Minä laittaisin kaksi sängyn viereen tai päälle, riippuen ehkä siitä kummassa paikassa toimii käyttötarkoituksensa kannalta paremmin.. Jokatapauksessa kaksi, ja jalkalamppu muualle! 🙂

  1. ainoa: Tulin samaan lopputulokseen itsekin. Sängyn päälle ajattelin kaksi samanlaista seinälamppua kiinnittää, silloin valo tulee suoraan takaa eikä häikäise lukijaa silmiin. 🙂

 11. Minustakin 2pienempää sopisi sängyn yläpuolelle, jalkalamppu sopisi olohuoneeseen. Pieni ja iso lamppu eivät mene oikein yhtenevästi minun silmääni. Kiva makuuhuone teillä mutta huvittaa kun makuuhuoneessakin kukkia niin paljon, itse en osaa makkariin kukkia tuoda mutta jos tykkää, sopiihan ne tuolle string hyllylle 🙂

  1. Mimmuli: Samalle linjalle päädyin itsekin. :)<br />
   <br />
   Tykkään kukkien tuomasta tunnelmasta ja rentoudesta, ne ovat helppoja somisteita joilla saa tuotua kodikkuutta ilman ylimääräistä esilläolevaa krääsää. 🙂

  1. Hilima: Itseäni tuo kokoero häiritsee pahasti, siksi päädyin tylsään tulokseen ja ostan toisen seinävalaisimen tälle ykköselleni kamuksi. 🙂

 12. Ehdotan, että lattialamppu ja sängynpääty pois. Tilalle 2 seinälamppua. Sängynpääty on jotenkin turhan muhkea muuten simppeliin sisustukseen.

  1. miälipide: Sängynpääty ei ole irrallinen vaan osa sängynrunkoa joka kannattelee sivu- ja keskipalkkeja. :)<br />
   <br />
   Seinävalaisimia tulee kaksi, aikanaan. 🙂 odottelen seuraavaa alekoodia, jotta säästän parit lantit. Rahanmenoa on tässä melko reipaasti luvassa ja täytyy vähän pihistellä uusien sisustusostosten kanssa. 🙂

 13. Miun kanssa samaa mieltä. Ei noista oikein mikään ole optimaali ratkaisu :(<br />
  <br />
  Nykyinen jalkalamppu on minun mielestäni kooltaan sopivampi sängyn kanssa, joten antaisin sen pysyä makkarissa.

  1. Hippu-76: Jalkalamppu on kyllä täydellinen, parempaa saa etsimällä etsiä. Siinä natsaa koon lisäksi oikeastaan kaikki muukin, valon tulokulma, tyyli, väri… kaikki. &hearts;

 14. Minusta kaksi eri kokoista valaisinta tuo huoneeseen mielenkiintoista &quot;rytmiä&quot;, eli ensimmäinen vaihtoehto on mielestäni ehkä kuitenkin paras. Kokoero ei häiritse, mutta näiden kuvien kuvakulmasta näyttää siltä että ehkä pikkuvalaisin tarvitsisi ympärilleen aavistuksen lisää tilaa? Saako sänkyä siirrettyä jalkopäästä katsottuna enemmän oikealle, eli lähemmäs isoa valaisinta? Jos huoneen sisustus olisi runsaampi ja rauhattomampi, silloin kannattaisin symmetriaa ja kahta samanlaista pikkulamppua sängyn päälle. Näin pelkistetyssä sisustuksessa nuo erikokoiset lamput voisivat juurikin olla se &quot;juju&quot; 🙂 Ja koska lamppujen muoto on sama, kokonaisuus on mielestäni silti harmoninen. <br />
  Hanna

  1. Hanna: Olet oikeassa, rytmiä ja mielenkiintoa olisi kyllä enemmän kun olisi vaihtelevuutta. Olen todella tylsä tyyppi kun minua tuo kokoero ottaa silmään niin pahasti. Olisipa seinävalaisin ollutkin kooltaan yhtä suuri kuin lattiavalaisin, olisin päässyt niin helpolla ja saanut hieman vaihtelevuutta tuolla kiinnitysmekanismilla, kun toinen olisi seisonut omin jaloin ja toinen pultattu suoraan seinälle. &hearts;

  1. Mielipiteeni: jalkalamppu näyttää huonolta seinähyllyn kanssa, on vieläkin sumppuisempaa kuin seinälampun ollessa suoraan hyllyn alla. Seinähyllyä en halua poistaakaan, se on minusta todella kiva ja ollut tuolla paikallaan jo lähes kolme vuotta. 🙂

 15. Itse laittaisin niin kuin muutama ylempänä ehdotti eli jalkalamppu Stringhyllyn puolelle ja seinälamppu oven puolelle. En laittaisi valaisinta/valaisimia sängyn yläpuolelle kahdesta syystä; 1. tylsä, tavanomainen ratkaisu 2. epäkätevää, jos toinen valvoo toista pidempään ja haluaa lukea/tehdä muuta, jossa tarvii valoa; tällöin sängyn yläpuolella oleva valaisin väistämättä häikäisee nukkujankin silmää. Meillä tämä todettu ihan käytännössä, josta johtuen meillä onkin matalat pöytävalaisimet. Minua ei kokoero häiritse, vaikka tarkka olenkin!

  1. Tuija: Tuo oli hyvä pointti että jos menee nukkumaan eri aikaan niin saattaa nukkuva häiriintyä. Kokeilin väännellä tuota seinälamppua ja sen saa onneksi säädettyä niin että se valaisee pois päin vieruskaverista. <br />
   <br />
   Päädyin tylsään ja tavalliseen ratkaisuun sillä symmetria ja puhtaat linjat ovat itselleni tärkeitä. jos seinävalaisin olisi ollut suurempi, olisin kiinnittänyt sen samalle korkeudelle kuin mikä on jalkavalaisimen korkeus. Näin linjat olisi pysyneet tasapainossa ja eroavaisuus olisi ollut hienovarainen ja hieman mielenkiintoisempi kuin toinen lattiavalaisin. Harmi että seinälamppu onkin noin radikaalisti minimpi, liian iso ero ja kuvaakin kun katselee, tuntuu että olisin kuvannut laajakuvaobjektiivilla joka venyttää ja pienentää kauempana sijaitsevat kohteet. Byäää, kyl osaa olla vaikiaa joskus. 🙂

 16. Täytyy sanoa ettei itseäni haittaa kokoero tai se, ettei valaisimia ole symmetrisesti, päinvastoin ne luovat paljon kiinnostamman fiiliksen. Näin varsinkin tässä tapauksessa, kun sisustuksesi on hyvin harkittu, joten jonkinlainen epäsymmetria ei olisi harmooniseen pakettiin pahitteeksi. Toki itse päätät miten lopulta ne sijoitat 🙂

  1. T: Päädyin jo tylsääkin tylsempään ratkaisuun ja ostan myöhemmin toisen seinävalaisimen kaveriksi. Kiinnitän tämän ensimmäiseni seinälle todennäköisesti jo etukäteen, jolloin saan hetken aikaa makustella tuota epäsymmetriaakin. 🙂

 17. Taisi olla vikaostos kun ei meinaa kelvata mihinkään! 1 vaihtoehto paras, jos se vaan ei siinä valaise liian vinoon vaan on tarkoituksenmukainen.

  1. hamppuri: Ei ollut vikaostos ja paikkoja on kotona muita, mikäli se ei olisi makuuhuoneeseen päätynyt. 🙂

 18. Jättäisin lattiavalaisimen paikoilleen ja vaihtaisin seinävalaisimen pöytävalaisimeen… Muistaakseni jokin pöytäsysteemi on siellä hyllynpuoleisellakin puolella

  1. Tuulis: Tuokin on yksi optio. 🙂 Asia ei ole vieläkään edennyt ja yksinäinen seinävalaisin odottaa laatikossa asennusta… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *