Arjen pelastus – SodaStream Source hiilihapotuslaite!

Omaa hyvinvointia edistääkseni pyrin juomaan päivässä 2,5 litraa vettä, joista osan nautin hiilihapotettuna. Vichy-pulloja ja -tölkkejä on jouduttu kantamaan kotiin selkä vääränä ja ehdin harkitsemaan jo ruokatavaran tilaamista verkkokaupasta säästääkseni itseni kantamisen vaivalta. Lyhytkin kauppareissu on aika raastavaa kun käsikynkässä roikkuu 20kg edestä ruokaa ja juomaa. Mies on tuskaillut saman asian parissa ja ratkaisi ongelman ostamalla keittiöönsä tyylikkään mustan SodaStream Source -hiilihapotuslaitteen, josta innostuneena päätin ostaa itselleni samanlaisen… mutta valkoisena. 🙂

Omakotivalkoinen_23072016_5746.jpg

Muotoilija Yves Béharin suunnittelema SodaStream Source -hiilihapotuslaite on keittiön katseenvangitsija metallisine yksityiskohtineen. Innovatiivisten toimintojen ansiosta soodavesi valmistuu helposti, nopeasti ja taloudellisesti. Sähköttä toimiva täysin johdoton laite voidaan sijoittaa keittiössä vapaasti, sillä se ei ole pistokepaikasta riippuvainen. 

Omakotivalkoinen_23072016_782739.jpg

Snap Lock -toiminnon avulla pullo kiinnittyy laitteeseen näppärästi ilman kiertämistä, jonka ansiosta Source voitti vuonna 2013 arvostetun Red dot design -palkinnon. Vesi hiilihapotetaan laitteen päällisosaa painamalla ja hiilihapon määrää on helppo säädellä. Yhden pisteen painalluksella veden kuplamäärä jää miedoksi ja sopii herkkävatsaisillekin. Pitkällä painalluksella saa kaupan vichyä vastaavaa poretta ja kolmella erillisellä painalluksella sellaista sähikäisjuomaa, että nenässä asti kihelmöi. 🙂 LED-näytön välityksellä on helppo seurata hiilihapon määrää ja autolift toiminto nostaa hiilihapotusnapin automaattisesti vapauttaen ylimääräisen hiilidioksidin pullosta. Teknisten vempainten kanssa on aina ilo puuhastella ja alkuinnostuksessani tein teille lyhyen hiilihapotus-videon:

Omakotivalkoinen_23072016_5749.jpg

Laskeskelin että koneen hankintahinnan perusteella yksi litra soodavettä tulee maksamaan noin 2,10€ (sisältäen koneen ja hiilidioksiidipullon, josta riittää noin 55 litraan). Pitkässä juoksussa SodaStream maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin ja vaihdettavan hiilidioksipullon myötä itse tehdyn soodan litrahinta tipahtaa 0,18€:n. 🙂 Porevettä voi halutessaan myös maustaa, joko aidoilla hedelmillä ja marjoilla, tai SodaStreamin makunesteillä. Meidän perheessä ei limut maistu, joten makuesansseja emme ole testailleet enkä niistä osaa mitään sanoa. Paras maku soodaan tulee aidon sitruunan mehusta, joka maistuu varsinkin lenkin tai saunan jälkeen taivaalliselta. ♥︎

Poreilevaa lauantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

17 kommenttia “Arjen pelastus – SodaStream Source hiilihapotuslaite!

 1. Vieläkö sinulla on käytössä kahvikone, jonka talvella (vai oliko se keväällä..) ostit? Säilytätkö laitteita vierekkäin keittiön työtasolla?

  1. Sanna: Nyt on pakko myöntää että lahjoitin kahvikoneen siskolle &quot;lainaan&quot;. 🙂 Hän ja miehensä juovat erikoiskahveja ja kaakaojuomia ja halusivat kokeilla laitetta ennen oman ostamista. Mikäli he eivät innostu siitä alkuvaihetta enempää, palautuu se minulle. 😀 Itse siirryin keittelemään kahvini pannussa vaikka Moccamaster kaapista löytyykin, en tiedä mikä vatsaani taas vaivaa mutta kahvikoneen kahvi alkoi närästää ja siirtyminen pannukahviin helpottaa vatsanpuruja. <br />
   <br />
   Laitteet sopivat kyllä vierekkäin kauniisti, ovat samaa sävyä ja muotokin sopii yksiin. SodaStreamin voi laittaa myös saarekkeelle basilikan ja sitruunojen rinnalle, jossa se näyttää kivalta ja on kätevästi käsillä. 🙂

 2. Juu, on katseenvangitsija todellakin, mutta ei hyvällä tavalla :/ susiruma laitos mielestäni. Meidänkin keittiöstä toi tosin löytyy ja onhan se hyödyllinen, ja lapset tykkää.

  1. Sooda: Minusta laite on näppärän näköinen, pelkistetty mutta pienillä yksityiskohdilla tyylitelty (kuten teräksiset jalat). Hyödyllinen on todellakin, hyvästi vichyjen kantaminen kaupasta kotiin. 😀

 3. Onkohan tuo miten turvallista juoda?Kone on kaunis ulkomuodoltaan,ja esille laitettuna tulee käytettyäkin enemmän.Itselle on haaste juida 2.5 litraa pv.Itse pidän pöydällälasikannua (0.5l).Jos sen saisi juotua muun lisäksi.Miten sä pidät kirjaa tuleeko juotua tarpeeksi?

  1. Aikku: SodaStreamin sooda on varmasti turvallista ja turvallisempaa kuin kaupan uusimuovista tehdyistä pulloista juominen. SodaStreamiin on saatavilla useita erillisiä pullomalleja, Sourceen löytyy myös lasipulloja jos sellaisesta haluaa muovin tilalta mielummin juoda. :)<br />
   <br />
   Pidän kirjaa juomisesta (FitBit-aktiivisuusranneke ja -sovellus) melko säntillisesti ja seuraan vuorokauden määriä. Vähän tekee kyllä tiukkaa saada tuota 2,5 litraa täyteen ja eilenkin havahduin illalla siihen että olin juonut vasta puolet tavoitteesta, joka on helteisellä ilmalla aivan liian vähän. Paremmin tulee kuitenkin juotua kuin koskaan elämäni aikana, joskus litrankin saaminen alas päivässä on ollut tuskaa. 😀

  1. Henni: Kaadan välillä ja hyvin säilyy kuplat litteässäkin pullossa. 🙂 Nytkin on jääkaapissa litteä pullollinen soodaa ja toinen satsi SdaStreamin omassa muovipullossa. 🙂

 4. Mulla on mutsilta saatu vanhempi valkoinen Sodastream, ja kyllähän sitä alussa käytti urakalla. Mutta sitten rupesi muodostumaan ongelmaksi tuon painepullon vaihto. Ei jaksa, muista, viitsi. Nyt tuo masiina pölyttyy työpöydän alla, ja minä tänäänkin raahasin kaupasta kuuden litran juomaostokset ruokien lisäksi. Pyörällä, ei meinannut ostokset mahtua edes kyytiin. pitäisi ottaa laite takaisin käyttöön. Ei tosiaan tarvis kuin painepullo vaihtaa 😀

  1. Minna: Alkuinnostus on aina näissä vekottimissa, mutta laantuu varmasti minullakin ajan kanssa. Soodaa tulee juotua päivittäin puolesta litrasta litraan ja pullojen kantaminen kaupasta on kauheaa – parhaimmillaan 7 litraa viikossa vettä ja poreita. 😀 Niitä ei kerralla saa tuotua jos pitää ostaa viikon ruokaostoksetkin, meillä kun ei ole autoa ja kaikki kannetaan repussa ja kasseissa olalla. Vanhaa hiilidioksidipulloa vastaan saa uuden halvemmalla, noin 10€ maksaa vaihtopullo. Cittarit, Prismat ja Stockmann ainakin tekevät näitä vaihdoksia, kuten myös monet muut liikkeet. 🙂

  2. Meillä on ollut monta vuotta SodaStream ja kun Prismassa muutenkin käydään ruokaostoksilla niin samalla kaasupullotkin vaihtaa kätevästi. Kaasupulloja meillä on 2 kpl niin ei tarvitse koko ajan olla vaihtamassa. Välillä lantraan tavallista mehua soodalla, joskus laitan sitruunaa tai limeä ja useimmiten vain pelkkänä soodana. Minusta todella tarpeellinen laite! 🙂 Meillä tosin ei kovin kaunis versio, kun on niin vanhakin. ;)<br />
   <br />
   Mutta kannatko ostoksia olalla? Eikö sinulla ollut ihan tavallisiakin kestokasseja, ettei tarvitse olalla painavia ostoksia kantaa (jos ei reppua ota kauppaan mukaan eikä halua ostaa muovikassia).

  3. K-K: Prismaan varmasti itsekin suuntaan kun on vaihdon aika. :)<br />
   <br />
   Kannan ostoksia repussa ja kaupan kestokasseissa olalla (ne pitemmät kantokahvat). En pysty kantamaan kädessä löysien olkanivelten takia vaan joudun nostamaan kassin sangat olkapään yläpuolella olevan hartialihaksen päälle. Useimmiten on reppu ja molemmat kestokassit samaan aikaan täynnä. 😀

 5. Kirjoituksesta on vierähtänyt tovi. Törmäsin tähän nyt vasta kun itse kannan olka vääränä vichypulloja kotiin ja rupesin etsiskelemään kirjoituksia muiden kokemuksista. Onko laite ollut hintansa väärti? Käytätkö vieläkin?

  1. Kirsi: Minulla ei enää ole Sodastreamia käytössäni, en pysty juomaan hiilihapotettuja juomia vatsavaivojen takia kuin satunnaisesti ja tyttö ei juo kuplajuomaa lainkaan. Miehellä on sodastream jo viidettä vuotta ja hän on ollut tyytyväinen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *