Viherkasveja & kuvia uudella 50mm f/1.8 linssillä

Eva Solon itsekastelevassa ruukussa ollut orkidea tiputti viimeisenkin kukkansa reilu viikko sitten täysin luonnollisin syin ja kovasti yritin sietää pelkkien oksien katselua, mutta myönnän turhamaisuuteni ja sen että annoin risukasalle eilen lähtöpassit. Orkidea olisi saattanut puolen vuoden tai vuoden kuluttua puskea ulos uusia kukintoja, mutta minusta kasvi on lepovaiheessa kuin kuollut ja suorastaan masentava, joten sinne meni biojätesäiliöön uuden mullan valmistusmateriaaliksi. Uskon Eva Solon ruukun antaneen orkidean kukille pari kolme lisäviikkoa ja juuret saivat selvästi tarvitsemansa verran vettä, sillä niiden väri ei muuttunut lainkaan hopeanhohtoisiksi, joka on kuivuuden merkki. Nyt pidän pienen orkidea-tauon ja istutin peikonlehden mullanvaihdon yhteydessä kyseiseen itsekastelevaan ruukkuun. Saa nähdä miten peikonlehti viihtyy… 🙂

Omakotivalkoinen_20072017_4305.jpg

Omakotivalkoinen_20072017_4303.jpg

Omakotivalkoinen_20072017_4330.jpg

Omakotivalkoinen_20072017_4306.jpg

Ostin kameraani Canon EF 50mm f/1.8 STM linssin ja siihen sopivan vastavalosuojan, joita parhaillaan opettelen käyttämään. Kyseinen objektiivi mahdollistaa upeiden lähikuvien ottamisen, jossa tausta blurraantuu tuoden varsinaisen kuvauskohteen kivasti esiin. Olen kaivannut monesti tälläistä ominaisuutta kodin yksityiskohtia kuvatessa ja kuvaustaitojeni kehityksenkin kannalta lisälinssin ostaminen oli järkevää. Taustan blurraus toimii myös videolla, joten videokuvaamista tulen varmasti harrastamaan jatkossa entistä enemmän…

Omakotivalkoinen_20072017_4334.jpg

Omakotivalkoinen_20072017_4314.jpg

Omakotivalkoinen_20072017_4339.jpg

Omakotivalkoinen_20072017_4329.jpg

Olen niin innoissani tästä uudesta objektiivista ja kirmaankin postauksen julkaisun jälkeen samantien takaisin kameran taakse harjoittelemaan. 🙂 Kivaa päivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


okv-email.jpg   okv-fb.jpg   okv-bloglovin.jpg   okv-insta.jpg   okv-youtube.jpg   okv-pinterest.jpg

16 kommenttia “Viherkasveja & kuvia uudella 50mm f/1.8 linssillä

  1. Satu: Pöytä on merkiltään Norr11 ja tilasin sen Saksasta suoraan valmistajalta. 🙂 Lisäinfoa pöydästä löydät parin vuoden takaisesta postauksestani, jossa esittelin pöydän yksityiskohtaisesti. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/08/uusi-olohuoneen-poyta-norr11-coffee-table-tray&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/08/uusi-olohuoneen-poyta-norr11-coffee-table-tray</a&gt;

 1. Ikävää, että orkideasi nuutui. Sellaista se välillä on noiden kukkien kanssa. Itsekään en tykkää katella orkideaa risuvaiheessa. ? Minun orkideani on aika vahvaa sorttia. Ostin sen toukokuun alussa ja vielä se näyttää kuin uudelta. Kukat kukkii. ?Kerroppa joskus mitä peikonlehti tykkäsi uudesta ruukusta. ?

  1. Pitju: Normaalia pitempään kyllä kukki ja siitä on varmasti kiitos tuolle ruukulle. 🙂 Raportoin peikonlehden kunnosta muutaman viikon päästä. 🙂

 2. Hei!<br />
  Oletko vielä tyytyväinen gigantin keittiöön?? Itse haluaisin myös valkoisen paksun tason ja altaan samasta! Olisi kiva kuulla kokemuksesta kun olet nyt pari vuotta käyttänyt!

  1. Minna: Olen äärimmäisen tyytyväinen, mitään en vaihtaisi. &hearts; Avonite-taso varsinkin on jokaisen pennin arvoinen, se ei säiky veitsiä eikä tahraavia ruoka-aineksia ja sen puhdistus on todella helppoa ja vaivatonta. Ennen meillä oli massiivitaso ja niitä sai puolivuosittain olla aina öljyämässä. Laminaatissa ongelma on huokoinen pinta, joka tahriintuessaan tai naarmutuessaan on entinen. Täydet 10 pistettä annan Epoqille! &hearts;

 3. Minusta orkideat ovat ihanan helppoja &quot;viherkasvivaiheessa&quot; eli ilman kukintoa, kun kastelu/liottaminen ei ole todellakaan päivän päälle. 🙂 Jos orkidea ilman kukintoa tuntuu karulta niin kannattaa etsiä mahdollisimman upealehtisiä yksilöitä. Ja kun kasvi kukkii uudelleen, kestää kukinta kuukausitolkulla. 🙂 Palkitsevaa puuhaa. Ei tietysti kaikkien mieleen, mutta voisitko pois heittämisen sijaan yrittää löytää kasville uutta kotia vaikka ystäväpiiristä? Minua niin surettaa, kun upeita kasveja heitetään pois. :)<br />
  <br />
  Itse haaveilen jostain isommasta kasvista, mutta mikään ei oikein ole puhutellut toistaiseksi. Pitää jatkaa etsintöjä, eiköhän se sieltä tule vastaan. :)<br />
  <br />
  Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

  1. Jessica: Lepovaiheessa orkidea ei juurikaan kaipaa edes vettä, senkun vaan antaa sen olla rauhassa ja pitemmällä kasteluvälillä uittaa orkideaa ettei kokonaan pääse näivettymään. Kasvi näyttää vaan niin surkealta ja huonosti hoidetulta, ettei siitä ole oikein iloa… enemmänkin masentaa katsella pelkkiä risuja. 😀 Muutamia orkideoita olen antanut äidilleni hoidettavaksi muttei niistä yksikään koskaan uudelleen kukkinut. Itsellänikään ei ole moista onnea ollut, lieneekö kukkiminen sitten lajikekohtainen ja edullisimmat yksilöt eivät vaan kertakaikkiaan ole tehty kukkimaan toiste. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista viikonloppua! &hearts;

  2. Kyllä ne halvimmatkin markettiorkideat ovat ainakin minulla kukkineet, mutta tosiaan on se joskus vuodenkin kestävä kukaton vaihe välissä. Nyt on minulla yksi orkidea kukkinut kohta 8kk putkeen tuon lepovaiheen jälkeen. Jos kukattomat varret alkavat kuivumaan risuiksi, voi ne leikata pois.

  3. Olen saanut kaikki omat edulliset &quot;marketti- ja Ikea orkideani&quot; kukkimaa uudelleen ja salaisuuteni on vain ja ainoastaan riittäävä valo, kastelu ja kastelemattomuus, lannoittaminen ja kärsivällisyys. 🙂

  4. Meeri: Minulla ei ole ollut väliä orkidean alkuperän suhteen, kaikki orkideat ovat kuihtuneet pois ja oksat lepovaiheessa muuttuneet ruskeiksi kuiviksi risuiksi. Olen ihan kade, kukkisipa minunkin orkideani joskus noin pitkään! 🙂

  5. Jessica: Minulla ei tuota kärsivällisyyttä ole tosissaankaan tarpeeksi ja kastelun / lannoittamisenkin kanssa on varmasti parannettavaa. 😀

 4. Täällä hiljainen lukija hei! Lähettää kovasti plussaa blogillesi! 🙂 Olen tässä vastikään hurahtanut sisustukseen uudella temmolla, uuden asunnon myötä, ja imenyt itseeni kuin sieni kaikkia pieniä sisustus vinkkejä ja arjen helpottajia. Nimenomaan sinun blogiasi olen jaksanut mielenkiinnolla selata aina kohti vanhempia postauksia. Tällä hetkellä menossa 31.tammikuuta 2016 kirjoitetussa postauksessa &quot;Asiaa kommentoinnista ja sydämistä&quot;, jonka siivittämänä tulin jättämään palautetta. <br />
  <br />
  Jokin kuvaus- ja kirjoitustyylissäsi saa aikaan sen, että mielenkiinnolla olen selannut vanhojakin postauksia sivun päädystä klikkaamalla &quot;Hae lisää&quot;. 🙂 Hankinta listalle on mennyt heti ykkösenä universal stone ja haaveissa tulevaisuudessa siintää valkoista poppelina sveaa lattialle (tällä hetkellä talouteen tulossa asustamaan karvatassu, jonka vuoksi jätin vastikään kauppaan kirkkaan valkoisen maton päätyen vaalean beigeen). Blogisi kuvia näyttämällä avomiehelleni olen yrittänyt vakuuttaa, että on aivan &quot;ok&quot; vaikka kodin pinnat hohtaisivat valkoisuuttaan :D. Kiitokset siis inspiroivasta blogista! <br />
  <br />
  T. Tyytyväinen lukija 🙂

  1. Sonja: Kiitos sinulle kauniista sanoistasi! &hearts; &hearts; Kommentti jättää aina jäljen ja arvostan suuresti kommentin kirjoittamisen eteen nähtyä vaivaa. &hearts; Kommenttien kautta saan bloggaajana arvokasta palautetta postauksistani, mikä innostaa ja mikä ei, ja sinun kommentistasi tulin äärettömän iloiseksi! &hearts; Mikään ei tunnu niin hienolta kuin se kun lukijani kertoo saaneensa postauksistani inspiraatiota omaan arkeensa. 🙂 Iso kiitos siis sinulle kun koit kommentin kirjoittamisen tärkeäksi – lämmin halaus sinulle!<br />
   <br />
   ps. Miehellesi terkkuja että Pappelina on niin mainio matto, että minun miehelläni on niitä kolme – eteinen, olohuone ja keittiössä ruokapöydän alla… valkoisena tietysti! 🙂 Ja hän on todella kranttu kaiken suhteen ja on mielummin ilman kuin sietää huonoa laatua tai väärää valintaa. 😀

  2. Täytyypä ruveta säästämään itsekkin isoa pappelinaa varten, niin jospa sitten viimeistään ikiomaan asuntoon hommaisi sellaisen kaunistuttamaan. 🙂 Toistaiseksi vaalean beigellä mennään, tuoden valkoisuutta esiin muin keinoin! Kirjoitus iloja sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *