Aviator-aurinkolasit & paluu piilareihin – Alekoodi Ray-Ban -25%

Yhteistyössä House of Brandon

Kolme viikkoa sitten päätin repäistä (eli olla fiksu) ja kuntosalimatkalla marssin ex-temporena sisälle Instrun ovista päivittääkseni silmälasini. Samalla tutkimme optikon kanssa olisivatko silmäni viimein siinä kunnossa että voisin palata piilolinssien käyttäjäksi. Raskausaikana 7 vuotta takaperin silmäni alkoivat kuivua ja jouduin luopumaan piilareista moneksi vuodeksi. Piilarit ovat viime vuosina kehittyneet ihan älyttömästi, joten uskaltauduin optikon suosituksesta testaamaan muutaman parin kosteuttavia vuorokausilinssejä niin hyvällä menestyksellä, että kävin hakemassa niitä yhden testikerran jälkeen kokonaisen paketillisen. 🙂 Parasta asiassa on se että voin huoletta käyttää aurinkolaseja, juuri sellaisia kuin haluan, ilman kaksien rillien kanssa säätämistä ja isomman laukun ostamista… vanhaan käspärssiini kun ei rillikoteloa saa mahtumaan. 🙂

Omakotivalkoinen_RayBan_21072017_5819.jp

Omakotivalkoinen_RayBan_21072017_4349.jp

Olen haaveillut monta vuotta Ray-Banin Aviator-klassikkolaseista ja ihastellut niitä julkimoiden kasvoilla. Uudet peilipintaiset Chrystal Grey -reiskani ovat tyylikkäät, trendikkäät ja hieman salaperäisetkin, ja ensi viikoksi luvatun helteen myötä ne saavat matkata mukanani joka ikinen päivä. 🙂

Omakotivalkoinen_RayBan_21072017_4368.jp

Omakotivalkoinen_RayBan_21072017_4366.jp

Ray-Ban Aviator -aurinkolaseilla on kolme kokoluokkaa ja on erittäin tärkeää tietää mikä koko omille kasvoille sopii parhaiten. Koko määriytyy linssin leveyden mukaan seuraavasti:

 • pieni on kooltaan 55mm, sopii kapeille kasvoille tai pienipäisille 🙂
 • keskikokoinen 58mm, tätä myydään selvästi eniten
 • suuri 62mm, soveltuu parhaiten miesten kasvoille  

Minulle optimaalinen linssileveys on 53mm ja omille kasvoilleni paras Ray-Ban on tuo pienin 55mm… sen pienempää kun ei löydy. 🙂 Jos sinulla on silmälasit tai hyvin istuvat aurinkolasit, voit kätevästi mitata linssin leveyden niistä ja valita Reiskoista lähimpänä olevan koon.

Omakotivalkoinen_RayBan_21072017_4363.jp

Omakotivalkoinen_RayBan_21072017_4344.jp

House of Brandonilla on Suomen kattavin valikoima sesongin parhaita Ray-Ban -aurinkolaseja ja minulla on ilo kertoa teille kaikille, että koodilla RAYBAN25 saat -25% alennuksen koko Ray Banin valikoimasta! Alekoodi on voimassa sunnuntaihin 23.7.2017 asti! Jos siellä ruudun takana haaveillaan näistä aurinkolasien todellisista klassikoista, hyödynnä sinäkin tämä tuntuva ale ja tilaa omasi!

www.houseofbrandon.com/ray-ban

Aurinkoista perjantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

Yhteistyössä House of Brandon


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

20 kommenttia “Aviator-aurinkolasit & paluu piilareihin – Alekoodi Ray-Ban -25%

 1. Juu voit mittailla laseista kokoa, mutta helpoimmalla pääset kun tuut optikkoliikkeeseen sovittelee aurinkolaseja ja kuulet ammattilaisen mielipiteen. Ps. Muualta ostettuja aurinkolaseja ei yleensä optikkoliikkeissä väännellä, eli jos netistä tilaamat lasit valuu tai painaa siinähän kärsit 🙂 ja lisäksi kun ostat lasit optikkoliikkeestä tuet suomalaista työtä ja autat pitämään kivijalkaliikkeet pystyssä

  1. Optikko: Minusta tehottomat aurinkolasit voi aivan hyvin ostaa myös muunlaisista liikkeistä, optikon työtä yhtään vähempää arvostamatta. Optikoiden hinnat ovat kehyksien suhteen yleensä hieman eri lukemissa, mm nämä kyseiset aurinkolasit maksoivat 40€ enemmän optikkoliikkeessä kuin House of Brandonilla, josta lisäksi saa vielä 25% alennustakin ennestään edullisemmasta hinnasta. <br />
   <br />
   Teholliset lasit, sekä silmä- että aurinkolasit kannattaa ilman muuta ostaa optikkoliikkeestä, varsinkin jos näöntarkastuksesta on aikaa yli vuosi. Minulla uusimmassa tarkastuksessa ilmeni että vaikka näköni ei ole muuttunut mihinkään miinusten mukaan, tarvitsen 0,25 hajataiton molempiin linsseihin ja entiseen verrattuna myös hajataiton kohdistus oli muuttanut paikkaa (ennen siis hajataitto oli vain vasemmassa silmässä). <br />
   <br />
   Optikkoliikkeissä asioidessa saa olla aikamoinen velho että tietää mikä on kehysten todellinen hintataso kaikkien kampanjoiden ja hintahulinoiden keskellä. Löysin äärettömän hyvän jutun aiheen tiimoilta ja totta on, että kun ostin yhteensä kolmet rillit kahdesta eri liikkeestä, tuli niille sisäänheittotarjouksista huolimatta hintaa noin 250€ / silmälasit. Kuningaskuluttajan juttu täällä jos et ole siihen aikaisemmin itse törmännyt:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/30/vain-kilpailuttamalla-saa-silmalaseille-oikean-hinnan&quot; target="_blank">https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/01/30/vain-kilpailuttamalla-saa-silmalaseille-oikean-hinnan</a><br />
   <br />
   Yhdet lasini olivat kehykset -70% -kamppistarjouksesta, toiset sain vakiovahvuuksilla &quot;kaupanpäälle&quot; kunhan kehys oli maksimissaan 159€ kehysluokassa joista ei löytynyt sopivaa mallia tietenkään ja näihin lisämaksu 1 krt ohennuksesta plus pinnoista. Kolmannet olivat täysin normaalihintaiset joista tiputettiin liikkeessä hintaa yli 100€:lla jolloin maksoin niistä tasan 250€. Nyt minulla on kolmet silmälasit hieman erilaisiin tarkoituksiin ja olen oikein tyytyväinen, sillä ennakoin jo valmiiksi että laseille tulee noin 250€ hintaa / kpl. <br />
   <br />
   Luin lisäksi jutun siitä miten suuri business silmälasitoiminta on. Suomessa myydään noin miljoonat prillit per vuosi ja se on todella paljon on. Suurin osa niistä ostetaan kivijalkaliikkeistä, sillä kansana olemme skeptisiä nettimyynnin suhteen. Itsekään en ole koskaan vahvuuksilla varustettuja rillejä netistä tilannut, mutta aion sen vielä tämän vuoden puolella kokeilla, kunhan löydän ensin kivat statement-kehykset jostakin. 🙂

  2. Luuletko etten optikkoliikkeeseä työskennellessäni tiedä mistä hinnat koostuu? 😀 eli olet vaan saita, halusit päästä mahd. halvalla ja laittaa nämä ihanuudet sitten kohta vähin äänin kiertoon. Oot varmaan yks niistä asiakkaista jotka tulee sovittamaan meille lasit ja ottaa kaikki avut ja vinkit vastaan. Tämän jälkeen &quot;jää miettimään&quot; ja tilaa lasit netistä. Eli saat tulevaisuudessakin pysyä poissa ainakin minun liikkeestäni 🙂 <br />
   <br />
   Ps. Jos S-marketissa mainostetaan ovella &quot;makaronipussit 5kpl 1€&quot; ja ostatkin koko viikon ostokset ja loppuhinnaksi tulee 60€, syytätkö kauppaa tästä hinnasta? Niinpä. Optikkoliikkeissäkin maksetaan siitä, mitä otetaan. Laadukkaita merkkikehyksiä ei saa 79eurolla. 79 eurolla saa toki lasit, mutta laatua ei kannata odottaa. Nämä on osittain sisäänheittomainoksia, luulisi sinunlaisesi tiedostavan kuluttajan sen tajuavan.

  3. Optikko: Toivon todella etten ole koskaan asioinut kanssasi, kommenttisi on epäasialliseen sävyyn kirjoitettu ja muistutankin että vaikka kirjoitat tänne anonyymisti, edustat silti ammattiasi ja optikkojen ammattiryhmää. <br />
   <br />
   Taisit nähdä punaista jo ennen kuin luit minun vastineeni, sillä ohitit täysin lauseeni jossa kerroin ostaneeni kaikki silmälasini kivijalkaliikkeestä. En myöskään ollut hakemassa halvinta mahdollista, kuten punaisin lasein halusit väärin ymmärtää, vaan kilpailuttaa silmälasien todellisen hinnan, joka koostuu monesta muustakin asiasta kuin kehyksen arvosta. Kuningaskuluttajan tutkimus aiheesta on täyttä totta ja siitä sinun on optikkona turha minulle kimpaantua. Kuluttaja äänestää lompakollaan ja jaloillaan, enkä minä maksa ala-arvoisesta palvelusta kuten en myöskään ylihintaa silmälaseistani. <br />
   <br />
   Ps. Toivon todella ettet koskaan &quot;joudu&quot; minua palvelemaan.

  4. Kyllä olen vähän samoilla linjoilla että ihmiset hakee halvinta itselleen, käyvät sovittelemassa liikkeissä (myös vaatteet) ja tilaavat sitten netistä:(<br />
   Itse luotan optikon arvioon millaiset lasit palvelevat juuri minun silmiäni parhaiten ja todellakaan en pihistä siitä, että saan juuri ne yksilölliset lasit. Mikäli jatkossa joutuu kirimään ruuveja tai tekemään säätäjä lähinnä kehyksille voin hyvällä omalla tunnolla mennä juuri sinne mistä ne ostin!<br />
   Silmälasit eivät ole kertakayttötavaraa joten satsaus niihin kannattaa useimmin. Itse arvostan asiantuntijuutta ja laatua joka näkyy hinnassa.Mutta so what?Entäs se aika jonka käytät kilpailuttamiseen? Onko sille hintaa?<br />
   Ja on totta että kuluttaja äänestää ajloillaan mutta pitäsikö hänenkin joskus vilkaista peillin?

  5. Monitehot: Optikolta ostetuissa silmälaiseissa on takuu, muttei sekään ikuinen ole. Ja itse olen joutunut maksamaan nenätyynyjen säädöstä 10€ vaikka ne olivat kyseisestä asiointiliikkeestä ostetut. Ei siis voi automaattisesti olettaa että silmälasien huolto kuuluu hintaan silmälasien käyttöiän perusteella. <br />
   <br />
   Itsekin arvostan ammattilaisten osaamista, mutta laatua se ei tuo yhtään sen enempää. Silmälasien linssiaihiot valmistetaan lähes poikkeuksetta kaukoidässä, ne hiotaan ja kasataan joko paikan päällä siellä tai kuljetetaan toiseen maahan hiottavaksi ja kiinnitettäväksi kehyksiin. Vain harvassa tapauksessa linssit kiinnitetään kehykseen täällä Suomessa. <br />
   <br />
   Minun kilpailutukseen meni aikaa noin 1,5 tuntia. Tässä ajassa kävin läpi muutamia liikkeitä joista sain hinta-arvion silmälaseista minun oletettavilla vahvuuksilla vanhojen vahvuusarvojen mukaan. Instrusta otin ajan näöntarkastukseen heti ensimmäisellä käyntikerralla ja seuraavana päivänä oli näkö selvillä ja rillit tilauksessa. Siitä seuraavana päivänä kävin ostamassa piilolinssipakkauksen ja tein samalla kuukausitilauksen piilareista, sekä ostin toisetkin silmälasit kun yön yli olin ensin miettinyt niitä. 🙂 Kolmannet lasit ostin reilua viikkoa myöhemmin Specsaversiltä, sieltä löytyi täydelliset kehykset jotka jäivät mieleeni kummittelemaan ja päätin ostaa nekin. Specsaversillä ei tehty näntarkastusta vaan tehot katsottiin uunituoreista Instrun silmälaseistani. Näin ollen palvelutapahtuma oli hyvin nopeasti ohi ja olinkohan peräti 10 minuuttia siellä liikkeessä kaiken kaikkiaan. 🙂 Tyytyväinen olen molempiin liikkeisiin ja saamaani palveluun. <br />
   <br />
   Millä tavalla asiakkaan pitäisi tälläisessä tapauksessa katsoa peiliin? Asiakashan tekee ostopäätöksensä täysin tietoisesti ja jos ostaa netistä silmälasit, ei mitenkään voi luulla että niitä voisi ilmaiseksi missään kivijalkaliikkeessä käydä säätelemässä. Nettiostamisessa on omanlaisensa riski mutta jos tietää kasvoilleen parhaan kehysmallin ja koon sekä vahvuudet (eikä tarkastuksesta ei ole liian pitkää aikaa) niin miksei voisi tilata lasejaan netistä. Minä aion ostaa ns statement-rillini netistä, sillä valikoima kivijalkaliikkeissä on rajallinen enkä löytänyt itseäni miellyttävää mallia / väriä yhdestäkään liikkeestä missä vierailin. Netistä löysin ja koska minulla on tuoreet luvut näköni tilasta, aion hankkia omakohtaisen kokemuksen nettikauppaostamisestakin. Ja kyllä olen sitä mieltä että kolmet rillit kahdesta eri liikkeestä ostettuna on yhdeltä ihmiseltä täysin tarpeeksi, eikä neljännen ostaminen nettikaupasta syö kenenkään palkkapussia. 🙂

  1. Sattu: Tottahan toki. 🙂 Minulla raskausaikana silmät kuivuivat ja piilareita en meinannut saada pois silmistä iltaisin kun olivat kuivahtaneet kiinni. Raskaus aiheuttaa tuollaista monille ja synnytyksen jälkeen tilanteen pitäisi korjaantua. Minulla silmien kuivuus jäi riesaksi ja kokeilin monet kerrat erilaisia superkosteuttavia linssejä mutta sama ongelma toistui. Jouduin kerran hakemaan 24h auki olevasta apteekista puolen yön aikaan silmien kosteutustippoja jotta sain linssit irti silmistäni. Puuha ei ole kivuliasta kunhan rauhallisesti toimii. Riskinä kuitenkin on että silmien roplaamisesta ne ärtyvät ja sen jälkeen iskee helposti tulehdus. <br />
   <br />
   Nyt kokeilin Instrussa vuorokausilinssejä, jotka ovat aiempiin testauksiini verrattuna erittäin kosteuttavat ja sopivat juurikin kuivasilmäisyydestä kärsiville. Näiden linssien kanssa minulla ei ole kertaakaan ollut ongelmia, silmät voivat piilareiden kanssa paljon paremmin kuin ilman niitä. Katse on kirkas ja silmät ihanan &quot;kevyen&quot; tuntuiset. 🙂 <br />
   <br />
   Optikkoliikkeessä on opetustuokio kaikille uusille piilareiden käyttäjille ja optikko opastaa sinut niiden käyttötekniikoihin. Ne on helppo laittaa silmään ja helppo ottaa myös pois. Kynnet kannattaa pitää normaalimittaisina ainakin aluksi, ennen kuin oppii itselle parhaimman tavan niiden pois ottamiseen. Itse laitan peilin edessä leuan alas ja katseen yläviistoon, laitan sormella linssin valkuaisen ja silmän värillisen osan puoliväliin, liikautan hieman sormea jolloin linssi jää silmään ja suuntaan katseen hitaasti yläviistosta keskelle. Näin linssi laitetaan silmään. Pois sen otan niin että laitan taas leuan alas ja katseen yläviistoon, laitan sormen silmässä olevan linssin reunalle ja liu´utan sen alas valkuaisen päälle josta kevyellä nipistysliikkeellä ruttaan linssin sormieni väliin ja nappaan pois. En tökkää siis itseäni kohtisuoraan &quot;silmään&quot; koskaan, se ei tunnu minusta mukavalta. :)<br />
   <br />
   Rohkeasti vaan optikolle piilolinssien testaukseen. 🙂 Instrusta saa ainakin pari testiparia veloituksetta mukaansa ennen kuin sinun tarvitsee tehdä ostopäätöstä. 🙂

  2. Kannattaa tulla liikkeistä kyselemään asiantuntijalta neuvoja ja varaamaan aikaa, niin saat tietää käykö piilarit juuri sinun silmillesi. Silmiä on niin paljon erilaisia kuin on ihmisiäkin, eli ei kannata liikaa uskoa näihin &quot;kuivui silmiin, en saanut pois&quot;, koska se on melko harvinaista 🙂

  3. Optikko: kuivuminen on varmasti harvinaista mutta sitä kuitenkin tapahtuu. Minullekin kaksi optikkoa kovasti väittivät ettei niin voi heidän tarjoamillaan linsseillä käydä mutta niin vaan kävi. Asiaan on syytä suhtautua ihan vakavasti ja huomioida se jo testivaiheessa. Minulla oli erittäin pätevä ja huolellinen optikko viime kerralla ja hän varmisti paikan päällä että linssi istuu ja liikkuu silmässä räpsytyksen mukana niin kuin kuuluu. Hänen luokseen menen mielelläni jatkossakin ja suosittelin häntä lämpimästi myös kaikille tutuilleni, joista yksi kävikin jo ostamassa itselleen silmälasit ja toinen varasi ajan ensiviikoksi. <br />
   <br />
   Paras asiakaspalvelija on sellainen joka aidosti ja väheksymättä kuuntelee asiakkaan asian ja huolenaiheen, ja ehdottaa vaihtoehtoa tai ja ratkaisua jossa asiakas kokee tulleensa kuulluksi ilman että tuntee olevansa hölmö. <br />
   <br />
   Ja kuten alkuperäiselle kysyjälle kirjoitin, suosittelen häntä varaamaan ajan optikolle piilareiden sovitukseen käyttöopastuksineen.

 2. Sopiipas aurinkolasit hyvin sinulle. Minulla on usein ongelmana , että lasit alkavat ajan mittaan aina painamaan korvan takaa, vsikka niitä olisikin käännetty ostettaessa. Silmälasien osto on tosiaan taidetta, miten löytää edullisimmat ja mieluisimmat lasit. Kun löytää hyvät pokat, niin tarjolla ei ole alennuksia.

  1. KastehelmiB: nuo aviatorit on niin makeet! 🙂 Rillien ostamisessa on kieltämättä omat haasteensa, oikean mallin löytäminen on välillä työlästä ja minulla on riesana vielä pieni pään koko, joten kehyksiä on vaikea löytää. Niin ihania malleja olisi vaikka kuinka mutta se koko… 🙂 Nyt löytyi kerralla Instrusta kahdet hyvät ja Specsaversiltä vielä kolmannet jotka sitten päädyin ostamaan nekin. 🙂

 3. Rillittömyys sopii sulle kyllä todella hyvin. Näytät ihan parikymppiseltä!<br />
  <br />
  Katselin viikko sitten Youtubesta sun vuoden takaiset minimalismi-videot ja tykkäsin kovasti. Nyt näytti tulleen samaan henkeen menevä suursiivous-video ja toivon että siihen tulee paaaaljon lisää osia. Rakastan itse järjestelyä ja tavaroiden karsimista ja sun blogi onkin ainoa mua kiinnostava suomalainen blogi, joka käsittelee tätäkin aihetta.

  1. MWS: kaunis kiitos sinulle! Kylläpä piristi mieltä! :)<br />
   <br />
   Suursiivousvideoita on tulossa lisää, seuraavaksi ajattelin tehdä täsmäiskun vaatekaappiini ja olen säästellyt sen läpikäymistä jotta saan videoitua koko projektin. 🙂 <br />
   <br />
   Aurinkoista sunnuntai-iltaa! &hearts;

 4. Hei,<br />
  <br />
  toivottavasti kommenttini ei aiheuta ihan hirvittävää angstia yhdellekään optikolle, mutta olen omat lasini tilannut jo vuosia <a rel="external nofollow" href="http://www.zennioptical.comista.&quot; target="_blank">www.zennioptical.comista.</a> Sivustolla on erittäin selkeät ohjeet tilaamiseen sekä tilattujen lasien säätämiseen sopivaksi, jos sattuvat puristamaan, olemaan vinossa tms. <br />
  <br />
  Olen tilannut sieltä jo n. 30 lasit ja aurinkolasit, koska ovat niin halpoja ja mielestäni on hauskaa asustaa vähän villimmin eri asukokonaisuuksia. Hinnat alkavat 6.95 USD ja sisältävät kehykset, linssit sekä heijastuksen estot. Lisähintaa tulee sitten ohennuksista ym. Postikulut Suomeen ovat 9.90/tilaus. Jokaisen parin mukana tulee lisäksi kova kotelo sekä puhdistusliina.<br />
  <br />
  Täytyy sanoa, että vain kaksia laseja on täytynyt hieman taivutella, että ovat asettuneet kasvoille suoraan, muut ovat olleet jo alusta asti ok. Kaikki saapuneet lasit ovat vahvuuksiltaan olleet juuri oikeita. Yhdet vein näytille optikkotuttavalleni, joka oli hämmästynyt hyvästä hinta/laatusuhteesta. Tokaisi vain, että nykyäänhän nuo linssit tulevat usein ihan samoilta tehtailta myös suomalaisiin optikkoliikkeisiin. <br />
  <br />
  On totta, että voisin tukea paikallisia kivijalkaoptikkoja maksamalla 30-40-kertaisen hinnan ja käyttämällä samoja yksiä laseja vuositolkulla, mutta miksi ihmeessä pienipalkkaisena tekisin niin? Lomarahoistakin kun leikattiin osa, niin on entistäkin tärkeämpää saada vähille rahoilleen vastinetta.<br />
  <br />
  Itse olen tilannut vain tavallisia yksiteholaseja vahvuuksilla, mutta ystäväni ovat tilanneet monitehot hintaan 70-110 euroa, ja kaikkien lasit olivat erittäin sopivat eivätkä huomanneet muuta eroa kuin hinnan verrattuina Suomesta ja Virosta ostettuihin laseihin.

  1. Specsfreak: Kiitos kommentistasi! 🙂 Itse en ole ostanut silmälaseja netistä vielä, mutta aikeissa on täyttää tuokin aukko elämässä eräiden värikkäiden statement-kehysten vuoksi. 🙂 Löysin ihanat kehykset netistä ja nyt kun minulla on ajankohtaiset vahvuudetkin, en koe minkäänlaista riskiä siinä että rahani valuisivat kankkulankaivoon. 🙂 Ja kiitos myös tuosta vinkistä, kipaisen kurkkaamaan millainen kehysvalikoima heillä on. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista viikkoa! &hearts;

 5. Kiitos kun kommentoit Specsfreak. Miehelläni on silmälasien osto erittäin ajankohtainen ja kiersimme viisi eri liikettä ja onhan niissä valtavat erot huh… Olen erittäin mielissäni tuosta linkistä, koska rahat on vähissä ja uudet lasit on joka tapauksessa hankittava.

 6. Niin ikävää kuin onkin,minulla ei ole varaa hoitajan palkallani tukea kivijalkaputiikkeja.Jos saan netistä hyvät,oikeanlaiset rillit puolet halvemmalla,tottakai tilaan sieltä!Se on kysynnän ja tarjonnan laki.Yhdet rillit tilasin jo.

  1. Nanna: Näinhän se on, raha ratkaisee monessa asiassa. Jos vahvuudet ovat tiedossa ja ajantasalla niin en näe mitään syytä miksei netistäkin voisi silmälaseja tilata. Riskinsä siinä toki on kuten nettiostamisessa aina, lasit voivat istua kasvoille huonosti tai kehysten malli ei olekaan välttämättä ihan sellainen kuin oletti. Tärkeintä kuitenkin on että näkee hyvin, oli budjetti millainen hyvänsä. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *