Säilytystilaa eteisen pieneen ikkunanurkkaan

Olohuoneen lisäsohvamoduuleiden myötä Libri-tikashyllyt joutuivat eroon toisistaan. Makuuhuoneeseen siirtyneen hyllyn teille kuvasinkin jo (kuvat TÄÄLLÄ) ja nyt näytän teille minne hyllyn kaveri päätyi – eteisen pieneen ja ongelmalliseen ikkunanurkkaan… 🙂

Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa
Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa

Meidän eteinen on yhtenäistä avointa tilaa keittiön ja olohuoneen kanssa. Ovesta astutaan loft-tyylisesti suoraan sisälle keittiöön ja vaikka se aiheuttaakin omanlaisensa rajoitukset mm. takki- ja kenkämäärien suhteen, olen kovasti tykännyt siitä ettei eteisen neliöt mene läpikulkutilana “hukkaan” vaan ovat selkeä osa oleskelutiloja avartaen kodin koko ilmettä.

Lisähaasteita säilytyskalusteiden valinnalle aiheuttaa eteisen timantin muotoiset vinot seinät sekä iso ikkuna. Monta vuotta eteisessä olikin vain pitkulainen penkki, jonka alta lattialta löytyi ne muutamat kulloinkin käytössä olleet kenkäparit. Minkäänlaista hyllytilaa ei ollut, joten perinteisesti eteisestä löytyvät avainkipot ynnä muut pienet tavarat säilytin muualla, hankkiutuen lopulta kokonaan eroon kaikesta tilpehööristä mille ei ollut todellista tarvetta.

Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa
Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa

Eteinen on kodin käyntikortti ja meillä onneksi on se etu, että koko koti avautuu nenän eteen suoraan ulko-ovelta, joten ei ole haitannut että varsinaisen eteisen sisustuspuoli on ollut hyvin minimalistinen – penkki, viherkasvi penkin päällä, parit kengät penkin alla sekä puunaulakko seinällä jossa pari takkia ja laukkua roikkumassa.

Tikashylly tuo eteiseen säilytystilan lisäksi kodikkuuden tuntua ja sisustuksellista särmikkyyttä. Ylöspäin kapeneva ja avoin tikashyllymalli ei peitä ikkunaa ja aamuaurinko ylettää jatkossakin valaisemaan sisälle saakka. Hyvä piirre on myös se ettei hyllyä näe keittiöstä, joten kodin minimalistinen ja turhia koristelematon tyyli pysyy hyvin balanssissa – ei ole liikaa pikkutavaraa silmillä samanaikaisesti. 🙂

Säilytystilaa eteiseen kapean tikashyllyn muodossa

Lupsakkaa lauantaita kaikille! 

14 kommenttia “Säilytystilaa eteisen pieneen ikkunanurkkaan

 1. Tyylikkäämpi, minimalistisempi ja ennen kaikkea funktionalistisempi Artekin penkin kanssa. Nyt on liikaa korkeita elementtejä pienessä tilassa.

  1. Hanna: Funktionalistisempi on mielestäni kyllä hyllyn kanssa, on kunnollinen laskutila (ei tarvitse kaikkea taskuista tyhjää keittiön tasoille) ja nyt kun kesäkin tulee niin saan käyttökengät hyllyn alimmille hyllyille lattian sijaan – helpottaa siivoamista. 🙂

 2. Mulla oli vahingossa ja huomaamatta tullut pidempi blogien lukutauko ja kylläpä olikin taas kiva palata blogiisi! Tuntuu että some ja sen keskustelut, vaikka olisivat kuinka erilaisia itseä kiinnostavia aiheita, ovat enenevissä määrin negatiivisia ja toisten lyttäämistä. Nyt muistin taas että blogisi on aina ollut positiivinen ja inspiroiva hyvän mielen paikka ? Pidän erityisesti minimalismiin ja jopa siivoukseen liittyvistä jutuista, niistä saa inspiraatiota jos itsellä homma junnaa paikoillaan! Voisitkohan tehdä jutun jossa esittelet vaatteesi? Raitapaitapostauksessa mainittu univormu-pukeutuminen taitaa kohta olla ratkaisuni kun olen vihdoin hyväksynyt sen etten ole mikään muodin intohimoinen seuraaja (helpottava huomata?). Mieluiten muutama klassinen vaate ettei tarvitse päivittäin miettiä mitä pukisi päälle. Nyt vaan rajusti päivittämään vaatekaappi todelliselle minälleni sopivaksi. Kerran tämän olen jo puolitiehen tehnyt mutta hairahduin ajattelemaan että muodista on “pakko” tykätä, nyt täytyy hoitaa projekti loppuun vahvistuneemmalla visiolla! Tulipa pitkä ja sekava kommentti, mutta piti siis tulla antamaan palautetta kivasta blogista ?

  1. H K: Kiva että tulit takaisin kylään! <3

   Olen huomannut itse saman ja siksi harventanut mm. iltapäivälehtien lukemista, ensimmäisenä silmille rävähtää aina negatiivisia uutisia jopa viihde-puolelta – valitellaan, kauhistellaan, paheksutaan ja surkutellaan milloin mistäkin. Positiivisuus ei tietenkään ole kaupallisesta näkökulmasta katsottuna niin myyvää kuin se jos jollakin menee huonosti. Itse en kuitenkaan jaksa enkä halua täyttää päiväni taukohetkiä ikävien uutisten lukemiseen (aidot katastrofit ja maailman asiat toki asia erikseen) – kuka erosi, kuka petti, kuka sekoili, kuka lääppi ja ketä jne. 😀

   Univormu-haaste avasi silmäni ymmärtämään että vaatteet ovat oikeasti aika pinnallinen raapaisu ihmistä. Hyvännäköisyys ei synny vaatteilla vaan eleillä ja olemuksella, pilkkeellä silmäkulmassa. Mukavat siistit vaatteet joissa viihtyy ovat parasta itsehoitoa, hymykin on herkemmässä kun ei tarvitse oikoa topin kaulusta ja vedellä helmaa alemmas, vältellä istumassa tiestyssä asennossa jottei housun vyötärö purista jne. En ole koskaan suhtautunut pukeutumiseen näin rennosti kuin nykyään ja raitapaidat mustien housujen kanssa ovat käytössä aktiivisesti edelleen vaikka haaste on jo loppunut. 🙂

   Oman tyylin löytäminen on haastavaa, joka puolelta toitotetaan miten milloinkin pitäisi pukeutua – oletko trendikäs vai nolosti vanhanaikainen. Tuollaiset jutut eivät vaikuta minuun enää yhtään ja olen niin iloinen siitä etten enää ravaa trendien perässä kuten nuorempana. Rahaakin jää säästöön (eli sisustukseen tuhlattavaksi 😀 ) kun ei tarvitse joka kuukausi ostella kauden kuumimpia muotivaatteita ollakseen "edustuskelpoinen". 🙂

   Aurinkoista alkanutta viikkoa ja ihania kesäpäiviä! <3

 3. Meillä kotona pieni eteinen, jossa onneksi on peilikaappi. Siltikin olen joutunut keksimään jos minkälaista säilytintä lasten pipoille yms. Missä teillä säilytetään lapsen kumpparit, takit?

  1. Anski: Meillä on vain yhdet takit kerralla käytössä, loput ovat makkareiden kaapeissa. Tuossa puunaulakossa takkeja roikotellaan ja parin takin kanssa eteinen näyttää silti vielä siistiltä. Tytön kenkiä on tuossa hyllyn alla, myös kenkien kanssa pyritään siihen ettei niitä ylenpalttisesti olisi eteisessä. Vain käyttökauden kengät ja niistäkin ne parit useimmiten jalkaan päätyvät ovat eteisessä, loput makkareiden kaapissa. Tytön kumpparit ovat hänen kaapissaan, sieltä ne otamme käyttöön kun tarve iskee. Jos on luvattu sateinen viikko niin kenkulit jäävät eteiseen, josta ne aikanaan pyyhitään ja nostetaan takaisin kaappiin. 🙂

 4. Kivalta näyttää! Eteisen nurkkaus on mukavan haasteellinen, aina blogiasi lukiessa mietin siihen erilaisia ja käytännöllisiä vaihtoehtoja. Miltähän näyttäisi, jos syvennykseen laittaisi ikkunan eteen maitolasisen kevyen liukuoven? Maitolasista kuultaisi läpi ikkunan valo ja samalla oven taa saisi takit yms. piiloon. Laittaisin tavallisen vaatetangon takeille ja jonkun hienon kenkätelineen & kuramaton lattialle.. kaikki jäisi ovien taa piiloon. Ulko-oven viereen muutama valkoinen Pocket avaimille, aurinkolaseille ja lompakolle. Lasiliukuoven eteen saattaisi sopia myös Artekin valkoinen jakkara tai se kaunis Shogun, joka sinulta taitaakin jo löytyä? Kotinne on niin valoisa ja avara, että eteisen ikkunan peittäminen ei varmaan hirveästi vaikuttaisi valon määrään ja maitolaseista kuultaisi kivasti läpi.

  Eteinen näyttää kivalta nyttenkin, se vaan vähän persoonallisen mallinsa vuoksi saa aina mielikuvituksen liikkeelle. Kiitos ihanasta blogista!

  1. A: Aamun aurinko paistaa niin ihanasti sisään tuolta eteisen ikkunasta etten halua sitä peittää. <3 Valo on minulle elämän eliksiiri ja ilman sitä olen mörökölli. 😀 Ideasi on kieltämättä loistava, vähän vastaavaa suunnittelin aikoinaan wc-ovisyvennykseen (olisin asentanut aukon eteen maitolasisen liukuoven) mutta huonekorkeus on liian suuri lasiliukuovelle.

   Aurinkoista viikkoa! <3

 5. Hävisiköhän mun parin päivän takainen kommentti vai mitä tapahtui.. ei mielestäni ollut mitenkään asiaton

  1. HannaK: Ei kadonnut, julkaisen yleensä kommentit sitä mukaa kun niihin vastailen jotta pysyn kärryillä kommenteista. Aika paljon tulee päivittäin kommentteja vanhoihin postauksiin ja niitä on vaikea julkaisun jälkeen löytää kommenttilistalta vastausta varten. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *