Kauniit joululahjapaketit – Ruskeaa, valkoista, juuttia, havuja & käpyjä

Kaikki joulun lahjat on ostettuna ja nyt myös paketoituna, jippii! Halusin tänä vuonna panostaa paketointiin vähän enemmän ja tavallisen saksilla käherrettävän lahjanauhan sijaan kieputin pakettien ympärille reilusti juuttinarua ja asettelin koristeiksi havuja ja käpyjä.

Joululahjojen paketointia voimapaperi juuttinaru valkoinen hajut

Joululahjojen paketointia voimapaperi juuttinaru valkoinen hajut

Halusin ehdottomasti paksua valkoista lahjapaperia ja onneksi sitä löytyi lopulta Sinooperista kun kaikki muut kaupat olin ensin ehtinyt koluamaan läpi. 🙂 Samaisesta kaupasta löytyi myös naturellinruskeaa lahjapaperia ja juuttinarua.

Suunnitelmissa oli tehdä myös pakettikortit itse kartongista tytön kuviosaksien avulla ja tarratulostintani jouluntoivotuksiin hyödyntäen, mutta päätin oikaista tässä ja ostin Tigerista nipun erilaisin tekstein varustettuja pikkukortteja. Korttien takapuoli on nimikointia varten onneksi valkoinen ja lahjansaajat joutuvatkin aattona arvuuttelemaan minkä muotoinen paketti kenellekin mahtaa kuusen alta löytyä, sillä kuusen alle ei ole lupaa mennä tänä jouluna ennakkoon hypistelemään kahden helposti särkyvän lahjan takia.

Joululahjojen paketointia voimapaperi juuttinaru valkoinen hajut

Joululahjojen paketointia voimapaperi juuttinaru valkoinen hajut

Olin säästänyt pari pientä postin tuomaa pakettiboksia ja yhteen niistä sujautin sisälle kummitytön lahjan. Erillistä käärettä ei mielestäni edes kaivattu ja kieputinkin juuttinarua reilusti suoraan pahvilaatikon ympärille. Lumisade on helppo tuunata liimasta ja mistä tahansa valkoisesta jauheesta kuten luomiväristä, jauhoista tai suolasta. Minulla käytössäni oli Sinellistä ostettu liimapuikko, jota sivelin kevyillä vedoilla havujen ja käpyjen pintaan ja ripottelin päälle varovaisesti leivinjauhetta ja suolaa. Anna liiman kuivua kunnolla ennen kuin ravistelet ylimääräiset lumihippuset pois.

Tänä jouluna ei tarvinnut paketoida ainuttakaan hankalan muotoista lahjaa, sillä jokainen lahja oli jollakin tapaa kantikas, lukuunottamatta kummitytön jouluyllätystä jonka sujautin patenttiratkaisuna pieneen pahviboksiin. Nyt on jouluvalmistelut niin hyvällä mallilla että hymyilyttää. 🙂 Sen kunniaksi taidankin ottaa piparitaikinapaketin pakastimesta sulamaan ja kilauttaa siskolle josko ehtisi näin itsenäisyyspäivän aattona kylään iltakahville.

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

*Tämän artikkelin kuvat ostettu lisenssillä iStockista

11 kommenttia “Kauniit joululahjapaketit – Ruskeaa, valkoista, juuttia, havuja & käpyjä

 1. Minä olen laittanut lahjan sitä mukaa kuusenalle, kun sen olen paketoinut. Ne on osa joulun koristeita. Muutama lahja pitää vielä hankkia ja sitten ei ole muuta kuin ruoka ja joulu voi alkaa. Olen ostanut lahjan itselleni ja myös paketoinut sen.???

  1. Pitju: Meillä myös sama, lahjat ovat osa koristelua. Tänä vuonna tosin laitan lahjat kuusen alle vasta viime tipassa sillä siellä on pari sellaista pakettia jotka eivät saa missään nimessä mennä rikki. Minullakin on lahja itselleni itseltäni, By Lassen ihana Centerpiece odottelee paketoituna aattoa. 😀 😀

   1. Minä ostin itselleni Design lettersin valkoisen kupin etunimeni ensimmäisellä kirjaimella. Lautanen jo löytyykin. Minkä kokoisen kulhon ostit, vai haluatko vielä paljastaa? 🙂

 2. Venla: Kiitokset useista kommenteistasi. En valitettavasti voi julkaista kommenttejasi sanavalintojesi takia. Mikäli sinulla on jatkossa kommentoitavaa ja haluat kommenttisi näkyville, siistithän kielenkäyttösi.

  Haistattelusi lomassa toit esille pari hyvää pointtia ja sen vuoksi vastaankin sinulle tänne kommenttiboksiin. On todella harmillista etten voinut kommenttejasi julkaista.

  Kuvien ostaminen kuvapankista on hyvin yleinen tapa kuvittaa julkaisuja ja itse olen muissa asioissa paljonkin ollut tekemisissä kuvapankkien kanssa. Kuvien lisenssi määrittelee sen millaiset käyttöoikeudet kuvaan saa, suppealla lisenssillä suppeat ja laajalla tietysti laajat. Jokaisessa kuvapankissa kerrotaan asiasta hyvin selkeästi, eli jos aihe sinua kiinnostaa, niin käy lukemassa ehdoista ja mahdollisuuksista esimerkiksi iStockissa tai Mostphotosissa. Muitakin paikkoja toki on, nuo kaksi ovat minulle tutuimmat.

  Olet ihan oikeassa siinä että lukijalle saattaa tulla “hämmentynyt” (vaihdoin sanan, mutta tiedät mitä tarkoitan) olo kun kuvitus ei olekaan omasta kamerastani. Tätä en tullut ottaneeksi ollenkaan huomioon ja pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa. Lisäsin postauksen loppuun maininnan “Tämän artikkelin kuvat ostettu lisenssillä iStockista” ja se toivottavasti selkeyttää asian.

  Luen paljon ulkomaisia blogeja ja siellä kuvapankeista ostetut kuvat hyvin yleisiä, monet bloggaajat myös myyvät kuviaan kuvapankkiin. En tosiaan tullut ajatelleeksi että Suomessa tämä käytäntö rajoittuu koskemaan vain tiettyä ryhmää ja mediarajapintaa. Olen pahoillani omasta puolestani että koit minun johtaneen sinua tahallisesti harhaan – se ei ollut tarkoitukseni vaikka tarkoituksella kuvat tähän postaukseen ostinkin.

  Teen päivätyöni lisäksi tällä hetkellä sisältöä kolmeen eri mediaan, sisustan kahta eri kohdetta ja minulla on ollut aivan valtava kiire. Se on tietysti omaa syytäni, vaikken ajatellutkaan ajanhallinnan olevan ihan näin hankalaa ja mahdotonta kun näihin työprojekteihin suostuin. Minulle on tärkeää pitää kiinni vastuista ja velvollisuuksista ja siksi olen puskenut äärilaidalle, en halua pettää lupauksiani. Näin ollen halusin helpottaa työtaakkaani ostamalla postausaiheeseen sopivat kuvat ja mikäli sopivia kuvia ei olisi löytynyt, olisin jättänyt tämän postauksen tekemättä.

  Bloggaamisessa parasta on kirjoittaminen ja teksti syntyykin nopeastikin (virheineen päivineen ? ), mutta kuvien ottamiseen ja muokkaamiseen menee tähän vuoden aikaan ikuisuus. Aikahaarukka kotona kuvaamiselle on tällä hetkellä klo 10:45-11:45 jota ennen ja jonka jälkeen alkaa olla liian hämärää. Illalla ei voi kuvata oikeastaan ollenkaan, ellei kuvaa tunnelmakuvia, ja niistä ei taas yksityiskohdat tule esille ollenkaan. Moni ei tiedä miten paljon sisäkuvien ottamisessa on vaivaa talviaikaan, jos ei omista studiotason valonheittimiä, jotka valitettavasti vievät viimeisenkin kotoisuuden pois kuvista. Olen yrittänyt luovia parhaani mukaan kiireen keskellä ja tänään onneksi alkaa LOMA! 🙂

  Aion tulevaisuudessakin käyttää satunnaisesti postauksissani kuvapankin antia, mutta merkitsen tämän postauksen tapaan niiden oheen maininnan kuvista. Sen haluan kuitenkin sinulle korjata että lainakuvista ei kuitenkaan ole kyse, sillä en ole lainannut mitään vaan ostanut laajennetun kuvalisenssin.

 3. Eikö Sinooperi mennyt jo kesällä konkurssiin?
  Mitenkä sieltä on voinut ostaa tarvikkeita?
  Tai olenko nyt sekoittanut puurot ja vellit…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *