Värikkäästi valkoinen keittiö

YLE käväisi tänään kuvaamassa meidän keittiössä ja maaliskuussa meidän köökki nähdäänkin sitten televisiossa. Juttelimme kuvausten yhteydessä siitä miten värit nousevat todella kirkkaasti esille valkoisesta taustasta ja se nimenomaan on yksi niistä syistä miksi sisustuksessa rakastan niin paljon valkoista. Värejä voi lisätä loputtomalla sävyskaalalla ja lopputulos on aina raikas ja rauhallinen katsella…

Valkoinen keittiö värikkäät yksityiskohdat
Valkoinen keittiö värikkäät yksityiskohdat

Yrtit ovat villiintyneet metallisessa Bruka Designin boksissa ja etenkin punaraitalehtinen viinisuolaheinä tuntuu viihtyvän todella hyvin vaikka patterit puhaltavatkin pakkasten takia keittiössä kuumaa huoneilmaa.

Viinisuolaheinällä on koristeelliset raikkaanvihreät, soikeat lehdet, joissa viininpunaiset lehtisuonet. En ole aikaisemmin uskaltanut tälläistä ostaa, sillä lehtivihannekset eivät ole hoidokkeina sieltä helpoimmasta päästä ja kuukahtavat sisätiloissa nopeasti ilman kasvihuonemaisia olosuhteita. Googletin tämän hauskan näköisen yrttikasvin ja sen kuvataan olevan monivuotinen yrtti, joka talvehtii hyvin Suomessa. 🙂

Valkoinen keittiö värikkäät yksityiskohdat
Valkoinen keittiö värikkäät yksityiskohdat

Terttutomaatit toimivat päivällä rekvisiittana kuvauksissa, mutta huomenna käytän ne pastakastikkeen valmistamisessa. Pienet tomaatit ovat tähän aikaan vuodesta paljon maukkaampia kuin isot. Pastakastikkeeseen laitankin usein 50/50 isoja ja pieniä sekaisin jotta maku pyöristyy. Joukkoon tilkka oliiviöljyä, sopivasti sipulia, kourallinen yrttejä, ripaus suolaa ja pippuria ja notkistamiseen tomaattimurskaa jos tarve vaatii. Sitten vaan al dente -kypsät pastat kastikkeet joukkoon, sekoitus, annostelu lautaselle ja vähän mozzarella-juustoa päälle – nopeasti valmistuva simppeli kotiruoka on valmis. 🙂

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

* * *

Inspiroiduitko keittiön sisustuksesta? Tutustu tuotteisiin alla:

Marimekko-maljakko*  |  Hay Hee -baarituoli*  |  Opa Mari -pannu*  |  Eva Solo -maustemylly*  |  Muoto2 -leikkuulaudat*  |  Artek-riippuvalaisin*  |  Bruka Design teräsboksi*  |  Moccamaster One Cup -kahvinkeitin*

*sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

6 kommenttia “Värikkäästi valkoinen keittiö

  1. Kaunis keittiö ja oletpa saanut yrttiruukun rehottamaan oikein kunnolla. Miten ihmeessä hoidat sitä? Minulla yrtit nuukahtavat muutamassa päivässä. Olisi kiva jo yrttejä voisi napsia ruokaan koko ajan. Kesällä ne kasvavat hyvin pihalla. Odotanpa innolla, että näen kauniin keittiösi telkkarissa. Ihanaa talvista loppuviikkoa!

    1. KastehelmiB: Kastelen yrtit joka päivä, noin 2dl laitan vettä tuonne purkkiin joka aamu ja sen lisäksi kerran viikossa laitan kasteluveden joukkoon pienen tipan Biolanin kasteluravinnetta, joka sopii yrteille. 🙂 Ihanaa pakkasviikkoa! <3

    1. Nanna: niin nousevat, vihreä ja keltainen etenkin ovat todella upeita mustan kanssa. Ja pinkki myös. ❤️

  2. Ihana nähdä keväällä keittiötäsi enemmän ja innolla odotan kylppärirempan alkamista. Sellaista kysyisin että mitkä nämä sinun leikkuulautasi ovat? Olet varmasti niistä postannut, mutta en äkkiseltään ko postausta löytänyt. Ihanaa helmikuun alkua teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *