Toivepostaus – Valkoinen tarjotinpöytä

Olohuoneeseen vuosia sitten ostamani valkoinen tarjotinpöytä kerää tasaiseen tahtiin kyselyitä etenkin uusilta lukijoilta ja nimimerkin ”pöytää etsimässä” toiveesta postailen teille tänään tästä ostoksestani, joka totisesti löysi paikkansa sydämeni sopukoista! ♥

Omakotivalkoinen minimalistinen makuuhuone valkoinen tarjotinpöytä

Omakotivalkoinen minimalistinen makuuhuone valkoinen tarjotinpöytä

Tanskalainen designtalo NORR11 yhdistää skandinaavisen muotoilun ja japanilaisen minimalistisen ajattelutavan monipuoliseksi tuotevalikoimaksi. Heidän tuotesuunnitelijansa tulevat mm. Islannista, Norjasta, Saksasta sekä Tanskasta, ja kuuluisin heistä lienee legendaarinen Verner Panton. Uutta olohuoneen pöytää vuosia sitten etsiessäni päädyin heidän sivuilleen ja siitä yhteinen matkamme NORR11 Coffee Table Tray -tarjotinpöydän kanssa alkoi.

Pöytä valmistetaan käsityönä massiivitammesta ja sen on suunnitellut norjalainen Knut Bendig Humlevik yhteistyössä tanskalaisen Rune Krøjgaardin kanssa. Pöytä on saanut inspiraationsa perinteisestä japanilaisesta sisustuskulttuurista, jossa suositaan selkeitä matalia linjoja sekä aitoja materiaaleja – jylhä pohjoinen yksinkertaisuus yhdistyy käytännölliseen itämaisuuteen. ♥

Massiivipuisen vitivalkoisen Coffee Table Tray -tarjotinpöydän pinnasta puunsyyt kuultavat äärimmäisen kauniisti ja edelleenkin tämä pöytä miellyttää silmääni yhtä paljon kuin uutuudenviehätyksen aikaan kesällä 2015. Ikävä kyllä joudun surullisin mielin teille kertomaan että tämän tarjotinpöydän valmistus on lopetettu, joten sitä ei enää voi tilata NORR11-nettikaupasta. Yritin Googlen kuvahaun avulla löytää vastaavaa pöytää, mutta vedin vesiperän ja löysin ainoastaan teräskehikkoisia pöytiä, joista puuttuu tuo aidon puun lämpö ja tuntuma. 🙁

Omakotivalkoinen minimalistinen makuuhuone valkoinen tarjotinpöytä

Omakotivalkoinen minimalistinen makuuhuone valkoinen tarjotinpöytä

Omakotivalkoinen minimalistinen makuuhuone valkoinen tarjotinpöytä

Puisen kehikon päällä oleva pöydänkansi koostuu kahdesta erillisestä tarjottimesta, joita voi hyödyntää myös kattauksessa. Iso pöytätarjotin on tosin sen verran muhku ja painava, että lautasten ja pannujen kanssa sitä on haastava kantaa metriä pidemmälle. Pienempi tarjotinosa sen sijaan liikkuu meillä usein ja varsinkin makuuhuoneessa se on oiva laskutila “breakfast in bed” -hengessä. 🙂

Omakotivalkoinen minimalistinen makuuhuone valkoinen tarjotinpöytä

Sängyn mittojen mukaan tilanneena suosittelenkin suurella lämmöllä turvautumaan puusepän palveluihin, mikäli puinen tarjotinpöytä on hakusessa. Tälläinen suorista puupaloista koottu pöytä valmistuisi ammattilaisen käsissä varmasti vauhdilla ja kohtuulliseen hintaankin, joten ehdottomasti kannattaa kysellä paikallisista puusepänliikkeistä tarjousta – ja saa takuulla juuri sellaisen kuin haluaa! Vinkkinä vielä että neutraalin puhtaanvalkoisen värikoodi on NCS S 0500-N, tulee kaunis valkoinen ilman kermaisuutta tai sinertävää vivahdetta.

Tälläinen pöytä on käsistään taitavan kotinikkarin helppo rakentaa itsekin ja jos joku haluaa tarkkoja mittoja ja lähikuvia pöytälevyn pohjakiiloista jne. niin laittakaa vaan viestiä tulemaan – mie autan minkä osaan! 🙂

Tunnelmallista torstai-iltaa kaikille!

Toivepostaus – Valkoinen tarjotinpöytä” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *