Muutoksia olohuoneessa – Matalampi tv-taso

Muutoksen tuulet ne puhaltaa… tällä kertaa tytön huoneen lisäksi myös olohuoneessa ja vuosia samanlaiselta näyttänyt Muuramen tv-taso on nyt pykälän matalampi. 🙂

Olohuoneen sisustus valkoinen minimalistinen Muurame Mup tv-taso omakotivalkoinen
Olohuoneen sisustus valkoinen minimalistinen Muurame Mup tv-taso omakotivalkoinen

Syy muutokseen oli tytön joululahjaksi saama televisio, jolle tarvittiin matalampi taso kuin mikä hänen huoneestaan valmiina löytyi (kuvia vanhasta kaapistosta löytyy TÄÄLTÄ). Alunperin ajatuksena oli ostaa hänelle uusi kaluste kaupasta, mutta päätinkin tuunata vanhasta uutta ja rakentaa olohuoneessa olleista Muuramen Mup-sarjan komponenteista kaksi erillistä tasoa – neljä yksittäistä Mup-moduulia jäi olohuoneeseen ja kaksi kahden päällekkäisen laatikon Mupia muutti neidin huoneeseen. 🙂

Olohuoneen sisustus valkoinen minimalistinen Muurame Mup tv-taso omakotivalkoinen
Olohuoneen sisustus valkoinen minimalistinen Muurame Mup tv-taso omakotivalkoinen

Ja tältä olohuoneessa nyt sitten näyttää muokkailun ja järjestelyn jälkeen… melko kiva muutos ja tykkään tuosta matalammasta tasosta todella paljon. Toki asiaan vaikuttaa myös muutoksen aikaansaama uutuudenviehätys – tuntuu nimittäin itsestäni siltä kuin olisin uutta käynyt ostamassa. 😀  Vanha tasokokonaisuus oli hyvin-hyvin-hyvin pitkään muuttumattomana ja tietysti myös vakaana pohjana koko olohuoneen sisustukselle, kuten blogiani pitkään seuranneet tietävätkin.

Olohuoneen sisustus valkoinen minimalistinen Muurame Mup tv-taso omakotivalkoinen
Olohuoneen sisustus valkoinen minimalistinen Muurame Mup tv-taso omakotivalkoinen
Olohuoneen sisustus valkoinen minimalistinen Muurame Mup tv-taso omakotivalkoinen

Harkinnassa on vielä että kiinnittäisinkö tuon tason sokkelien sijaan suoraan seinälle, jolloin kokonaisuus olisi ilmavampi ja “loftmaisempi”. Muuramelta saa erikseen ostettua seinäkiinnitysheloja melko edullisesti ja makuuhuoneen seinäkaapit kiinnittäneenä tiedän jo ennakkoon millaiseen savottaan itseni pistän jos projektiin ryhdyn – ei meinaan ollut ihan pikkujuttu saada painavia kaappeja seinälle kiinni rinnakkain, kun seinä itsessään on puoliksi paikallaan valettu ja kaikkea muuta kuin suora. 😀 Tätä asiaa jään siis makustelemaan ja siihen asti nautin tuosta ihanasta japanilaishenkisestä tasosta… vain seinään upotettu unelmatakka sen yläpuolelta puuttuu. ♥

Tytön huone on tällä hetkellä aivan mullin mallin ja siitä postailen teille erikseen viikonloppuna. 🙂

Kivaa keskiviikkoa kaikille!


Inspiroiduitko olohuoneen sisustuksesta? Tutustu tuotteisiin alla:

Artek-nojatuoli*  |  Muurame-taso*  |  BEdesign-seinähylly*  |  Pappelina-matto*  |  Valoarte-pöytävalaisin  |  Norr11-tarjotinpöytä  |  Ikea Söderhamn -sohva  |  Bemz-sohvanpäälliset  |  Marimekko-sisustustyyny*  |  Byredo -tuoksukynttilä*  |  Marimekko-minimaljakko*

*sisältää kaupallisia linkkejä


Omakotivalkoinen uutiskirje

20 kommenttia “Muutoksia olohuoneessa – Matalampi tv-taso

  1. 12345: Tuo taso ei kyllä vapauttaisi yhtään sellaista lattiapinta-alaa, jolle olisi käyttöä, sillä taso on kuitenkin vain 39cm syvä ja kulkee seinänvierustalla. Lisäksi seinähylly näyttäisi hassulta jos sen jättäisin “tyhjän päälle”, ja tyttö vähintäänkin sen kulmaan leikiessään löisi päänsä jos ei sen alla olisi mitään. Ehdottomasti kaappi on kieltämättä oikein kiva, mutta tason tilalle en sitä vaihtaisi – rakastan tuota Muuramea enkä koskaan suostu siitä luopumaan. 😀

 1. Kivalta näyttää! Voipi olla että näyttäisi vielä hitusen paremmalta jos kaapit nostaisi seinälle. Onhan se iso urakka mutta sinultahan nuo hommat sujuu käden käänteessä! 🙂
  Voi hitsi, nyt kun mä katson sun pelkistettyä olkkaria tekis mieli samantien mennä töistä kotiin raivaamaan omat hyllyni…

  1. Ikaros: Aikamoinen savotta oli saada makkarin seinäkaapit kiinni, tosin siinä oman lisänsä teki myös asennuskorkeus, joka oli pään yläpuolella. 🙂

   Seinäkiinnitys kyllä houkuttelisi ja ehkäpä vielä siihen ryhdyn, kunhan saan nostoapua asennukseen joltain riuskalta kaverilta. 😀

 2. Nyt on tyylikäs! ?? Hyvä noin ilman seinäkiinnityksiä, koska hyllykön kanssa siitä saattaisi tulla liian raskas kokonaisuus ja tämä ratkaisu jättää valinnanvaraa rymsteeraukselle.

  1. Elisa: totta puhut, enemmän vaihtelunmahdollisuuksia on jos kaapit on siirrettävissä. 🙂

 3. Olen monesti ihmetellyt mutten ole tohtinut kysyä: mikä sinua viehättää näin pitkään tuossa valkoisessa seinähökötyksessä? Onko se joku peura tms.?

  1. Kikka: Ilman muuta saa kysyä. 🙂 Moni muukin miettii varmasti samaa asiaa, sillä hylly jakaa mielipiteet aika vahvasti 50/50 puolesta ja vastaan. 😀

   Minua tuossa hyllyssä kiehtoo sen monimuotoisuus ja se että hylly itsessään on kuin taideteos. Se edustaa minulle myös suomalaisuutta ja minun silmissäni se on kaunis katseenvangitsija. Iso valkoinen seinä kaipasi hyllyä ja siinä olikin aikoinaan String Pocket -hyllly, joka oli kuitenkin vähän pliisu ja tavanomainen – enemmänkin vain säilytykseen tarvittava hylly kuin huomion keskipiste jonka halusin sen olevan. BEdesignin Deer-seinähyllyn kun sitten bongasin, tiesin heti että nyt löytyi napakymppi juuri minulle – sopivasti erikoinen ja omillaankin (eli tyhjänäkin) kaunis elementti joka ei kaipaa täydennystä. Yksi viherkasvi riittää elävöittämään hyllyn ja se onkin mielestäni parhaimmillaan juurikin yhden tai muutaman kasvin kanssa, liikaa jos siihen pakkaa tavaraa tai kirjoja niin hyllyn idea vähän kärsii.

   Deer-hylly on siis sekä säilytyskaluste että taide-esine, se korvaa varsinaista taidetta ja herättää jokaisen ensimmäistä kertaa meille kylään astelevan mielenkiinnon. 🙂

   1. Totta! Rehellisesti sanottuna ei miellytä minun silmäänikään mutta sinun minimalistiseen kotiin tuo kyllä passaa! Ehkä alan itsekkin lämmetä ?

    1. Lyyrinen: hylly on melko erikoinen eikä sytytä kaikkia, mutta minusta se on aivan ihana enkä edes osaisi kuvitella enää miltä olohuone ilman sitä näyttäisi. 🙂

   2. Deer on ihana!itse valitsisin sen puunvärisenä.Tosin en tiedä mitä siihen laittaisin,on niin kaunis tyhjänä.Ihailin taannoin stockalla..

    1. Nanna: puunvärinen Deer on aivan ihana! Jos sitä joskus valmistetaan saarnen värisenä niin pakko on tehdä vaihtarit ja ostaa sellainen valkoisen tilalle. 🙂

 4. Tosi kaunis kokonaisuus näin matalampana! 🙂 Seinäkiinnitys toisi kyllä vielä upeaa keveyttä, toivottavasti päätät ryhtyä puuhaan. 🙂

  Ihanaa alkavaa viikonloppua! 🙂

  1. Jessica: Enköhän jossakin vaiheessa, en pidä kiirettä asian kanssa ja nautiskelen tästä nykyisestä sokkeli-versiosta ainakin vielä hetken. Tarvitsen nimittäin apua tuohon seinäasennukseen ja kaikilla ystävilläni (itseni mukaan lukien) on joku paikka rempallaan kropasta enkä viitsi senkään takia just nyt pyytää jeesinkiä heiltä. 😀 😀 Vanhuus ei tule yksin. 😀

    1. Irina: yksi Muuramen laatikko painaa sen verran paljon etten usko että välttämättä sitä jaksaisit pidellä. Aika riuskan kaverin tartten siihen hommaan. 😀 Mutta pidän sut mielessä kun h-hetki koittaa, eiköhän me jotain patentti ö-ratkaisua siihenkin keskittäisi jos ei muuta vaihtoehtoa ole. 😀

 5. Äänestän seinäänkiinnittämisen puolesta, sillä se toisi keveyttä ja tavallaan myös mielenkiintoa seinälle. Ja mieti, kun sen alta voisi vaivatta vetää mopilla! 😀

  1. Suvi: tuo moppaaminen ja imurointi tason alta olisi kyllä mahtavaa, ei tarvitsisi kerta vuoteen siirtää tasoa irti seinästä jotta saisin sinne taakse kertyneen pölyn pyyhittyä… hyvä pointti! Kiitos! 🙂

  1. N: tulossa on. 🙂 Kiire vei voiton, mutta postailen siitä tällä viikolla keskeneräisenä mikäli en ehdi saamaan valmiiksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *