Mustikka-aurajuustosalaatti

Rakastan erilaisia salaatteja, juustoja sekä marjoja, ja toissa kesänä keksin yhdistää suosikkini aurajuuston, pensasmustikat ja rapsakan lehtisalaatin makoisaksi salaattisekoitukseksi. Vihreän salaattipohjan joukkoon ripoteltujen mustikoiden makea kirpsakkuus täydentää aurajuuston vivahteita upeasti. ♥

Aurajuusto-mustikkasalaatti salaattiresepti omakotivalkoinen

Mustikka-aurajuustosalaatti (2 annosta)

 • 1kpl Frisee- tai lehtisalaattia*
 • 1 rasia pensasmustikoita noin 150g
 • Aurajuusto 170g

Huuhdo salaatti ja revi pieneksi paloiksi kulhoon. Pilko aurajuusto annospaloiksi ja lisää mustikoiden kanssa salaatin joukkoon. Sekoita kevyesti nostelemalla, jottei juusto murustu ja mustikat littaannu. Tarjoile raikkaana lounassalaattina, alkupalana tai pääruoan lisukkeena.

*Salaattipohjan voit rakentaa täysin oman fiiliksen mukaan.

Vinkki: Voit halutessasi pirskottaa oliiviöljyä salaatin päälle. Salaatista saa ruokaisamman lisäämällä joukkoon hapankorppupaloja.

Makoisaa sunnuntaita kaikille & huomiseen!

6 kommenttia “Mustikka-aurajuustosalaatti

 1. Kiva, vähän erikoisempi yhdistelmä. Siis nuo mustikat salaatissa. Toimii varmaan kyllä hyvin yhteen 🙂 Minkä lihan tai muun pääruoan kanssa suosittelisit tätä tähän aikaan vuodesta? Kesällä menee hyvin varmaan vaikka grilliruuan kanssa.

  1. Sini: En edes tiedä mistä sain idean lisätä salaattiin mustikoita. 😀 Todella hyvin toimii pensasmustikka aurajuuston kanssa, ihanan yksinkertainen ja maultaan puhdas ja selkeä, nams. 🙂

   Minä olen tarjoillut salaattia vähän kaikenlaisen ruoan kanssa, mm. kanafileen ja aurajuustolla täytettyjen perunoiden ja parsa-feta-piirankankin kyljessä. Pihviruoka sopisi varmasti myös, ja miksei ihan makaronilaatikkokin ja etenkin jos laatikkoon sujauttaa mukaan pikkuisen aurajuustoa (jos tykkää). 🙂 Grilliruoan kanssa tämä salaatti on kuitenkin ihan parhaimmillaan, ihanan raikas ja kesäisen kevyt. 🙂

 2. Varmaankin hyvää!Meillä aurajuusto ihan lemppari ja sitä laitetaan usein ruokaan,antaa mahtavan hyvän maun,eikä tarvitse suolaa käyttää.
  Lempparisalaattini on meloni-mansikka-aura tai meloni-feta.
  Näitä syödään varsinkin kesäisin lähes päivittäin grillipöperöiden kanssa.

  1. Nanna: meloni on salaatissa kesäisin ihan ykkönen, mansikat myös. ❤️ Aurajuustoa meilläkin käytetään paljon, se on ihme kyllä tytönkin lempparijuusto. 🙂 Itse opin tykkäämään aurajuustosta vasta aikuisena ja se olikin sitten menoa kerrasta, voisin syödä sitä joka päivä. 😀

  1. Hanna: Tuota komboa en olekaan kokeillut, laitan talteen tuon ja kokeilen heti kun vastaan osuu kaupassa ananaskirsikoita. 🙂 Iso kiitos vinkistä! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *