Uusi Raami 100% kierrätyslasi on täällä!

Mahtavia uutisia! Iittala* on ottanut askeleen kohti kestävämpää huomista ja tuonut markkinoille ihka ensimmäisen tehtaalla syntyneestä hukkalasista valmistetun tuotteen osana Raami-kattaussarjaa…

Iittala Raami kierrätyslasi

Raami-mallisto on täydentynyt juomalasilla, jota on saatavilla rajoitettu erikoiserä. Iittalan lasitehdas on yksi koko maailman ensimmäisistä teollisista tuottajista, joka on valmistanut juomalasin ilman uusia materiaaleja ja ainoastaan tuotannosta ylijäävää hukkalasia hyödyntämällä. Iittalan lasitehtaalla on alusta asti kehitetty uusia menetelmiä lasin valmistamiseen, haastettu totuttuja tapoja ja luotu samalla uusia innovaatioita. Lasitehtaan osaaminen ja materiaalin ymmärrys on maailmanlaajuisestikin tarkasteltuna täysin poikkeuksellista. Tämä on niin mahtava juttu, josta toivottavasti monet muut lasituotteita valmistavat yritykset ympäri maailman ottavat mallia!

Iittala Raami kierrätyslasi

Kierrätetystä lasista valmistetut esineet säästävät energiaa sekä luonnonvaroja ja Iittalan tavoitteena on hyödyntää tehtaalla syntyvä hukkalasi uusien tuotteiden valmistuksessa. Lasitehtaalla hukkalasia syntyy suupuhalluksen jälkityöstössä, lasin valutuksen aikana ja laaduntarkastuksen yhteydessä, jos esine ei täytä Iittalan tarkkoja laatukriteerejä.

Iittala Raami kierrätyslasi

Uuden Raami-juomalasin valmistamisessa on käytetty Aalto-maljakoiden suupuhaltamisen yhteydessä syntyvää hukkalasia, värillisiä juomalaseja ja Aalto-kulhoja. Lasilla on oma uniikki ja yksilöllinen sävynsä, ja se sopii täydellisesti yhteen mm. Raami-sarjan muiden osien kanssa.

Kierrätyslasista valmistettua Raami-juomalasia on saatavilla vain rajoitetun ajan Iittalan verkkokaupassa* ja tavallisten Kartio-lasien sijaan tilasinkin kaksi tälläistä Raami-lasipakkausta. Pienilläkin valinnoilla voi tehdä hyvää ja mitä enemmän ihmiset ostavat Raami-lasien kaltaisia kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita, sen enemmän niitä tuotetaan markkinoille.

Lue lisää täältä: → iittala.com/raami*

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

Kuvat ja lähde: Fiskars Finland / Iittala, *sisältää kaupallisen linkin

5 kommenttia “Uusi Raami 100% kierrätyslasi on täällä!

  1. Joko olet saanut lasit, pysyvätkö säilytyksessä päälekkäin pinossa? Kauniit ovat kyllä ja sain hyvän lahjaidean tästä.

    1. Mutteri: En ole vielä saanut. Löysin ja tilasin lasit juuri ennen postauksen kirjoittamista ja toivottavasti saapuvat tämän viikon aikana. 🙂

  2. Oletko tyytyväinen laseihin? ovatko laadukkaat? Itse olen tykästynyt Pentikin Saaga juomalaseihin, ne ovat laadukkaita ja kauniita. Kuviointi on hillitty.

    1. Pitju: Ostin lasit lahjaksi, joten omaa kokemusta ei ole kuin kyläilyn puitteissa. Lahjansaaja on tosi tyytyväinen, häneltä kysyin juuri whatsupilla mielipidettä ja hänen sanojensa mukaan lasit ovat laadukkaat ja paljon kivemmat kuin vanhat Kartio-juomalasit. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *