Suuri sisustusremontti osa 1 – Tutustu kohteeseen!

Ensimmäinen päivä raksakohteessa on takana ja paljon saatiin aikaiseksi 6 henkisen remppatiimin voimin. Seinää kaatui, kaapit on purettu, lattiat ja listat on irroitettu ja sähköhommistakin osa on jo tehtynä. Huomenna päivä jatkuu ja viikonloppuna päästään maalaamaan yläkertaa – supertehokasta toimintaa sanoisinko! 🙂 Nyt pääsette näkemään lähtötilanteen ja tämän suuren sisustusremontin kohteena olevan kaksikerroksisen kodin alkuperäisessä asussaan, joka on aikalailla vuoden 1985 tyyliä. 🙂

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Vuonna 1985 valmistunut kaksikerroksinen koti on kooltaan 81m2 ja täynnä potentiaalia. Kaikki pinnat menevät alakerran pienen wc:n lattiaa lukuunottamatta täysin uusiksi ja hommaa todellakin riittää.

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Keittiössä on joskus muinoin (mahdollisesti vuosituhannen alussa) tehty pieni päivitys, jonka yhteydessä kodinkoneet on uusittu, kaapin ovet, vetimet ja taso kenties vaihdettu ja asennettu astianpesukone hyvin ahtaasti ikkunanurkkaan. Keittiö on melkoinen sillisalaatti ja olohuoneen omaksi tilakseen jakavan väliseinän takia myös hyvin pimeä. Tämä kaikki tulee muuttumaan radikaalisti ja jo pelkkä seinän purkaminen teki suuren vaikutuksen tilan tuntuun, vaikka lattia on täynnä purkujätettä.

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Olohuone on sekin varsin mukavan kokoinen kun väliseinä yllä olevan kuvan vasemasta reunasta saatiin purettua. Alla oleva kollaasi on vastapäiseltä seinältä, jonka oikeassa reunassa on portaat yläkertaan. Portaat tulevat remontin jälkeen näyttämään upeilta ja uusien asukkaiden lemmikit saavat portaiden alta ikioman pesäpaikan. Karvaisetkin perheenjäsenet pitää ehdottomasti huomioida ja heidän olosoppensa onkin sisällytetty valmiiksi sisustussuunnitelmaan – siitä kerron teille sisustusremontin valmistumisen jälkeen lisää. 🙂

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Portaiden yläpäässä oleva kipsilevyseinä on purettu jo pois ja makuuhuoneeksi muinoin muutettu tila vapautetaan takaisin oleskelua varten. Lisäksi kaikenlaiset patenttiratkaisut purettiin ja yksi vekkuli viritelmä oli pintavetona katosta portaiden pohjaan vedetty valaisin, johon meinasi törmätä jos portailta laskeuduttua kääntyi suoraan olohuoneeseen. 😀 Tämän viritelmän funktio ei meille avautunut, mikä lienee ollut alkuperäinen idea tuon lamppuasennuksen suhteen. 🙂

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, joista yksi tulee olemaan avointa oleskelutilaa kakkosolohuoneen tapaisesti. Tästä tilasta on käynti koko talon mittaiselle parvekkeelle, jonka näkymä aukeaa suoraan kauniiseen metsämaisemaan. Ihana on saunan jälkeen istuskella parvekkeella ilta-auringosta nauttien… kunhan remontti ensin valmistuu. ♥

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Viereinen makuuhuone on pieni ja se toimii alkuun työhuoneena ja myöhemmin lastenhuoneena. Kulahtanut kaapisto, listat ja repsottava tapetti on tänään saanut lähtöpassit ja huoneeseen ei tulla asentamaan kiinteää kaapistoa – jokainen neliö otetaan heti hyötykäyttöön ja tulevaisuudessa lapsen vaatesäilytyksen hoitaa irtonainen kaluste kuten lipasto. Tästä päästäänkin sopivasti siihen, että jo suunnitteluvaiheessa olen pyrkinyt ottamaan huomioon kaikki tulevatkin tarpeet ja tilojen muokattavuuden.

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Kodin suurimmasta makuuhuoneesta tulee master bedroom ja olikin melkoinen ähellys saada kaikki nuo kaapit irti ja pinoon. Kiinteäasennetun kaappirivistön lisäksi vastapäiselle seinälle oli kiinnitetty sängyn ympärille kaapisto, joka toi tuulahduksen ehtaa 80-luvun alun tunnelmaa. 🙂

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Suuri sisustusremontti omakotivalkoinen taloremppa sisäremontti

Yläkerrassa sijaitseva kylpyhuone sekä sauna saavat modernin ja nykyaikaisen päivityksen totaalisen uudistuksen muodossa. Aiempi omistaja epäili että kylpyhuoneen lattialaattojen alla saattaisi olla muovimatto, mutta onneksi ei ollut. Lattialaatat saa piikattua irti melko sukkelaan ja tämä projekti onkin heti huomenna to-do-listalla. Pitkulaisen muodon ja suihkunurkan jyrkän kaadon takia ei valitettavasti voitu valita lattialle isoa laattaa, mutta kompromissista huolimatta kylpyhuone tulee olemaan UPEA!

Käykäähän kurkkaamassa Instagramin tarinoista TÄÄLTÄ lisämateriaalia remppahommista!

 * * *

Nyt olen aivan puhki ja postauksen jälkeen kirmaan samantien suihkuun. Huomenna jatketaan hommia uudella energialla ja viikonloppuna postailen teille tilannepäivityksen. 🙂

4 kommenttia “Suuri sisustusremontti osa 1 – Tutustu kohteeseen!

    1. Nanna: asukkaiden näköistä kyllä näette, persoonallisuus taasen peilaa jokaisen omaan makuun – ken mistäkin tykkää. 🙂 Asukkaiden omat toivomukset ja mieltymykset on ilman muuta huomioitu ja olemme yhdessä käyneet läpi ehdotukseni, joista asiakas tottakai maksajana ja päättäjänä valitsee itselleen mieluisimman. Todella upea kokonaisuus on tulossa, innolla odotan että uusi pinta alkaa rakentua. ❤️

  1. Hei, mielenkiintoinen postaussarja odotettavissa! Teetkö postausta remontin kustannuksista? Olisi kiinnostavaa tietää siitäkin puolesta. Tsemppiä!

    1. Tiina: kyllä teen, suunnittelutyöhöni kuuluu myös budjetista huolehtiminen ja se määrää aika pitkälti mitä on mahdollista tehdä, mihin panostetaan ja mistä tingitään. Tässä kohteessa on aika mukavan kokoinen budjetti, mutta joistakin asioista on jouduttu toki säästämään. TV-ohjelmissa budjetit ylittyvät yleensä aika isosti mutta tosielämässä rahaa ei aina ole mahdollisuus taikoa lisää. Tästä aiheesta tulen teille kertomaan ja kirjoittamaan kattavan postauksen kun remontti valmistuu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *