Toivepostaus – Kodin kasvit & kokoelma

Lukijani Petu toivoi minulta että kokoaisin kaikki kodin kasvit samaan postaukseen helposti luettavaan ja selattavaan muotoon. Tällä hetkellä kasvitilanne kotona on hieman surkea, sillä oman unohdukseni takia kultaköynnös,peikonlehti ja keskikokoinen sirovuoripalmu nuutuivat kuivuuteen. Jukkapalmuni sen sijaan kukoistaa ja se taitaa kuulua siihen ryhmään joka ei kupsahda vaikka joutuisi pitempäänkin kituuttamaan ja riutumaan huonon hoitamisen takia. 🙂

Muurame Mup osallistu arvontaan ja voita valkoinen sisustus kotimainen design olohuone tv-taso
Makuuhuoneen sisustus valkoinen pörrömatto kylpyhuoneenmatto diy omakotivalkoinen

Rönsylilja

Makuuhuoneen ja olohuoneen välillä paikkaa jukkapalmun kanssa säännöllisesti vaihteleva rönsylilja on edelleen hyvissä voimissa. Muutamia lehtiä jouduin siitä napsaisemaan pois, kun olivat kuivaneet ruskeiksi. Raikas vesi, rakkaus ja Substral onneksi auttoivat elvyttämään sen henkiin ja siirsin sen tilapäisesti keittiöön, jossa se saa olla nyt helteiden aikana hieman varjoisammassa paikassa.

Valkoinen päiväpeitto parisänkyyn futon vuode omakotivalkoinen
Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti
Viherkasvit kylpyhuoneessa valkoinen koti

Jukkapalmu

Villinä rehottava jukkapalmu viihtyy meillä parhaiten kylpyhuoneessa, vaikka tila on ikkunaton ja jää ilman luonnonvaloa. Kylpyhuoneen ovea pidän usein raollaan eli ihan pilkkopimeässä sen ei tarvitse kuitenkaan olla kuin korkeintaan öisin. Suihkujen aikaansaama kosteus on ilmeisesti syy sille miksi se kasvaa ja rehottaa niin villinä ja olenkin leikannut siitä monta pistokasta, jotka olen juurruttanut maljakossa ennen multaan istuttamista.

Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen
Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen
Huonekasvi viherkasvi pistokkaan juurrutus ja istuttaminen multaan omakotivalkoinen

Jukkapalmun pistokkaat

Alunperin leikkasin jukkapalmusta pistokkaan kukkakimpun korvikkeeksi kun kaipasin jotakin täytettä maljakkoon enkä jaksanut lähteä kukkakaupoille. Ajattelin ilon olevan lyhytaikainen, mutta niinpä vaan leikkaamani lehtivarsi alkoi kasvattaa uutta juurta ja nopeasti kasvattikin. 🙂

Jukkapalmua löytyy tällä hetkellä sekä ruukusta että maljakosta ja kohta pitäisi taas istuttaa maljakossa juurtuneet uudet jukkikset multaan ja trimmata alkuperäisestä jukkapalmusta vuorostaan uusia lehtivarsia maljakkoon… kohta on koko koti täynnä jukkapalmuja. 😀

Valkoinen keittiö stailaus kesäkoti hedelmät yrtit omakotivalkoinen
Valkoinen sisustus olohuone sohvaryhmä minimalistinen koti

Kultaköynnös

Pitkäksi kasvaneesta kultaköynnöksestä sain pelastettua pienen verson, jota parhaillaan nyt juurrutan. Harmittaa tosi paljon että unohdin kastella kasvejani, kultaköynnös kun oli ehtinyt pitkään ikään ja oli tuuheakin, kunnes joutui olemaan yli 3 viikkoa ilman vettä paahtavassa ilta-auringon loimussa.

Muurame Mup osallistu arvontaan ja voita valkoinen sisustus kotimainen design olohuone tv-taso
Omakotivalkoinen yrttitarha kotiviljely valkoinen keittiö sisustus valkoista ja vihreää

Yrtit

Huonekasvien lisäksi minulla on monenlaisia yrttejä, joita löytyy sekä keittiöstä että olohuoneestakin. Basilika rakastaa länsi-suunnan ikkunoita ja jo viime kesänä huomasin että olohuoneessa se viihtyy vieläkin paremmin kuin keittiössä. Länsiparvekkeeni on sille varmasti liian kuuma pätsi, mutta olohuoneessa normaalin rajoissa olevassa huoneenlämmössä etenkin basilika että timjami ovat todella tyytyväisiä. ♥

Omakotivalkoinen parvekkeen sisustus viherkasvit lasitettu parveke musta sisustus

Parvekekasvit

Parveekkeelta löytyy toukokuussa ostamani sirovuoripalmut, clusia sekä pesäraunioinen, jotka toistaiseksi ovat pysyneet jotenkuten elossa. Ne kestivät jopa kesäkuun viileämmät säät, vaikkakin sirovuoripalmuihin ilmaantui paleltumisen merkkejä. Saa nähdä miten ne reagoivat pitkään paahteeseen ja onko niistä enää mitään jäljellä kun syksy ja sisätiloihin siirto koittaa.

 * * *

Kiitokset Petulle postaustoiveesta! ♥ Laittakaahan kaikki muutkin toiveita tulemaan, sillä ajattelin toteuttaa ”Toiveiden torstai” -postaussarjan, jossa joka viikon torstaina paneudutaan yhteen toiveaiheeseen. Aihe voi olla aivan mitä tahansa, se voi liittyä sisustamiseen mutta olla myös vaikkapa mielipidekirjoitus jostakin ajankohtaisesta aiheesta, tai mikseipä tuotetestaustakin. Toivoa siis saa mitä vaan ja ne voi esittää kaikkien kanavien kautta: kommenttiboksissa, sähköpostissa (miia(a)omakotivalkoinen.fi), Instagramissa ja Facebookissa – mikä sinulle on paras kommunikointikanava! 🙂

Aurinkoista iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

16 kommenttia “Toivepostaus – Kodin kasvit & kokoelma

  1. Petu: jättipeikonlehti on vielä mutta niin huonossa kunnossa etten tiedä pelastuuko se. On ollut olohuoneessa ikkunalla paahteessa ilman vettä 3 viikkoa ja alimmat lehdet on ihan ruskeita ja kuivia. Yritän elvyttää sen mutta huonolta näyttää. 🙁

 1. Eikä! Se iso peikonlehtikin? Minä en oo mikään viherpeukalo, mutten kyllä ikinä ole jättänyt noin huonolle hoidolle kasveja. Kyllä harmittaisi jos peikonlehdilleni kävisi noin huonosti?

  1. Anski: Joo, harmittaahan tuo. 🙁 Toivottavasti peikonelehti pelastuu, ainakaan ei ole enempää jatkanut lakastumistaan. Tässä on ollut melkoista menoa ja kiireitä ja aivan totaalisesti unohdin omat kasvini, mikälie dementia iskemässä. 😀

 2. Moikka!

  Minulla on akuutti postaustoive, nim. oma lehmä ojassa. 😉

  Haluaisitko tehdä postauksen lattiamateriaaleista? Erityisesti kiinnostaa tällä hetkellä kovasti hehkutettu vinyylilattia ja mikä onkaan vinyylin ja vinyylikorkin ero; laittaakko parketti vai vinyyli koiraperheeseen? Onko vinyyli (vinyyllikorkki?) hyvä vai huono valinta keittiöön?

  Entäs laatat sitten, mitä eroa on kivipuristelaatoilla ja keraamisilla laatoilla?

  Ekstratoiveena vielä kylpyhuoneen laatta- ja saumavalinnat, jos alueella on super kalkkinen vesi!

  Kiitos todella paljon jo etukäteen, jos ehdit/haluat toteuttaa postaustoiveeni! Mukavaa kesän jatkoa sinulle ja kiitos kovasti informatiivisista postauksistasi! 🙂

  1. Annamari: kiitokset toiveesta, aihe on hyvin mielenkiintoinen ja laitoin sen talteen. ❤️

   Tuota kylpyhuoneen sauma-asiaa käsittelen oman kylpyhuoneen remontin yhteydessä lokakuussa. 🙂

 3. Rakastin sun karsimispostauksia, ja ajattelinkin pyytää jonkinlaista postausta siihen liittyen? Ainakin mm. näitä olen omalla kohdallani miettinyt ja pohtinut, mitä mieltä sinä olet näistä asioista, jotka liittyy yleensä ostamiseen /tavaroihin. ? 1. En tahdo ostaa itselleni mitään, mutta joskus ostoshimo yltyy, ja ostankin sitten lapsille jotain ”erittäin tarpeellista”. Onneksi kuitenkin melkein aina vain kirpputorilta.. Mutta kyllä ne kirppariltakin ostetut kamat kivasti taloa täyttää.. ? Kolmelle lapselle on kyllä ihmeen helppo keksiä tarvittavia vaatteita ja tavaroita yms. Sorrutko sä koskaan tällaiseen osteluun? Vai onko sulla vähän tää sama noi kukat ja kasvonaamiot? ? 2. Helpotan ostohimoani googlaamalla blogeista ja muualta käyttökokemuksia erilaisista kuluvista tuotteista. Esim. siivousaineet, kosmetiikka yms. Ja sitten kun olen lukenut /etsinyt tarpeeksi tietoa, menen ja ostan ko tuotteen. Löysin itseasiassa aikoinaan sulta suosituksen Methodin lattianpesuaineesta, enkä enää koskaan vaihtaisi pois. Ihan täydellinen kaikin puolin. ♥ Kiitos siis siitäkin! Millä tavalla sä siis etsit/löydät suosikkituotteita? Tuskin aina yhteistöiden kautta? ? 3. Joskus tekee mieli kokeilla kaupasta jotain uutta. Esim. viimeksi ostin Hellmanssin salaatinkastikkeen, joka oli pakko heittää roskiin, kun maistui niin järkyttävän pahalle muovipullon ja hunaja/sinapin sekoitukselle. Harmittaa tuollainen spontaanius, mihin menee rahat ihan hukkaan! Mutta toisaalta kyllästyttää ne iänikuiset samat vanhatkin tuotteet. Onko kokemuksia tästä ilmiöstä?

  Kaikki tavaroihin, niiden huoltamiseen, ostamiseen, ja niistä luopumiseen liittyvä siis kiinnostaa kovasti! ?

  1. Mari: tästä aiheesta on tulossa juttua elokuun aikana sisustusremontin jälkimainingeissa, remonttikohteen omistajapariskunta nimittäin teki rankalla kädellä karsimista ennen muuttoa ja annoin heille vinkkejä sekä autoin heitä tekemään päätöksiä. Vuosien varrella oli heille kertynyt monenlaista tavaraa joilla ei enää ollut käyttöä ja myös muistotavatoiden osalta he tekivät ison karsimistyön. Myös omasta shoppailusta ja ajatuksista teen päivityksen blogiin, joten useampi postaus aiheesta siis on tuloillaan seuraavien viikkojen aikana. 🙂

   Kiitokset toiveesta! ❤️

 4. Kaikki nämä postaukset missä on koottu kaikki tietyn kategorian tavarat yhteen postaukseen on niin ?Toivepostaus samassa hengessä olisi kaikki kosmetiikka yhdessä paketissa! ?

  1. Liisa: kiitokset toiveesta! Tälläisen voisin tehdä vaikka jo heti tällä viikolla, kosmetiikasta vaikka ensimmäisenä. 🙂

 5. Toiveena olisi koiratalouteen sopivat kalusteet ja siivouksen täsmätuotteet
  Karvat,kura,kuola kun on.. no arkea.
  Mitkä ovat ne luottojutut millä näiden kanssa taistellessa pääsee jollei nyt helpolla, niin ainakin hiuksia repimättä.
  Ikean ektorpin liukaspintainenkin kangas imee normi karvan ihan kivasti. Ilman peittoja ei sohvaa voi pitää. Matot jne millaset olis hyvät. Mitkä on hyvät siivousaineet koirakotiin jne.

  1. iitukka: Kiitokset toiveesta, laitan sen talteen ja kirjoittelen aiheesta elokuun aikana. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *