Plastex sumutinpullo – Viherpeukalon paras kaveri

Viherkasvit tykkäävät sumuttelusta ja minulla oli vuosikaudet käytössä tavanomainen perusmallinen sumutinpullo. Siskoni vinkkasi minulle Plastexin hienosumutinpullosta, josta vesi tulee ulos aerosolikokoisena erittäin hienona sumuna ja on mukavampi käyttää etenkin amppelikasveja seinän vieressä suihkiessa.

Plastex sumutinpullo erittäin hieno sumu viherkasveille hiuksille ja siivoukseen Arkivinkit Omakotivalkoinen
Plastex sumutinpullo erittäin hieno sumu viherkasveille hiuksille ja siivoukseen Arkivinkit Omakotivalkoinen

Erittäin hieno sumu

Plastex-sumutinpullon* koko on 350ml ja sen erittäin hieno sumu on kuin aerosolisumutteissa. Sumutinpullossa ei kuitenkaan käytetä painetta, vaan pullon oma koneisto on hienon sumun tuotannon takana.

Viherkasvini ovat nauttineet uudenlaisesta sumutuksesta ja saniainenkin voi paremmin kuin aikoihin, ehdin nimittäin jo huolestua kun ruskeita lehtiä oli yhden päivän aikana varissut lattialle kourallinen. Kultaköynnös kuitenkin vetää voiton ja sumuttelun myötä se on ottanut kunnon kasvupyrähdyksen ja ylettää jo melkein lattiaan asti. 🙂

Plastex sumutinpullo erittäin hieno sumu viherkasveille hiuksille ja siivoukseen Arkivinkit Omakotivalkoinen
Plastex sumutinpullo erittäin hieno sumu viherkasveille hiuksille ja siivoukseen Arkivinkit Omakotivalkoinen

Kasveille, hiuksille ja siivoukseen

Hienojakoinen sumu sopii kasvien lisäksi myös hiuksille, iholle ja siivoamiseen. Otsahiukset omistavat tietävätkin miten ihanaa on aamulla yrittää kiireessä oikoa sojottavaa otsista ja perinteisen sumutinpullon suihke kastelee monesti liikaa. Hienosumutinpullo toimii tässäkin asiassa paljon paremmin, kuten myös muunlaisen föönauksen apuna – hiukset kostuvat, mutta eivät kastu.

Siivoamisessa en ole sumutinpulloa vielä kokeillut, sillä ainoa askare missä sumutettua puhdasta vettä saattaisin tarvita on ikkunoiden pesu ja sen aika on vasta keväämmällä ilmojen lämmittyä. Onneksi on kuitenkin sumutinpullo valmiina odottamassa ja jos sinäkin innostuit niin ainakin Stockmannilta* löytyy. 🙂

Plastex sumutinpullo erittäin hieno sumu viherkasveille hiuksille ja siivoukseen Arkivinkit Omakotivalkoinen
Plastex sumutinpullo erittäin hieno sumu viherkasveille hiuksille ja siivoukseen Arkivinkit Omakotivalkoinen

Ihanaa viikonloppua kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin

Lue myös: ➤ Kodin kaikki kasvit


4 kommenttia “Plastex sumutinpullo – Viherpeukalon paras kaveri

    1. J: Hih, meillä sama. 😀 Tyttö tulee aina norkoilemaan viereen ja pyytää että suihkauttelen hänetkin. 😀 😀

    1. Mamma: tuo sumutinpullo on mainio ja sekin on nyt testattu että toimii myös yrteille. Basilika tykkää todella paljon kun sumuttaa yhden suihkauksen verran kerran pari päivässä ohimennen keittiössä puuhastellessaan. Kasvanut viikossa ainakin sentin pituutta ja lehdet myös saaneet kokoa. Saniaiselle sumutinpullo on kuitenkin aivan ykkönen, koskaan ei ole tähän aikaan vuodesta pakkasten aikaan (pattereiden paahtaessa ja kuivattaessa ilmaa). Tästä pullosta en luovu kyllä ikinä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *