Q & A: Usein kysytyt kysymykset & vastaukset

Olen bloggaillut yli 8 vuotta ja joitakin kysymyksiä kysytään minulta kuukausittain ja muutamia jopa viikottain. Olen miettinyt että tekisin oman sivun usein kysytyille vakiokysymyksille vastauksineen, mutta koen että se on hieman persoonaton ja siksi vastaankin mielelläni ihmisille henkilökohtaisesti kommenttiboksiin ja muihin viestintäkanaviin. Tässä kuitenkin pieni kokoelma useimmin esitettyjä kysymyksiä vastauksineen, joita etenkin mobiilikäyttäjät (jotka eivät näe sivupalkin blogikuvausta lainkaan) ovat ehkä mielessään puntaroineet, mutteivat ole jaksaneet näppäillä kysymystä eteenpäin. 🙂

Sisustusblogi omakotivalkoinen

Minkä kokoinen koti on, missä se sijaitsee ja kuka siellä asuu?

Kotimme on parvekkeellinen 3h+keittiö+kh+sauna, kokoa on 80m2 ja koti sijaitsee Helsingissä meren läheisyydessä. Asustamme kaksin 9-vuotiaan tyttäreni kanssa ja haaveilemme että tämän vuoden aikana perheemme kasvaisi pienellä karvatassulla koiranpennun muodossa.

Omakotivalkoinen vaalea skandinaavinen sisustus ajaton design valkoinen koti

Onko koti kerrostalo, paritalo vai rivitalo? Oma vai vuokra?

Kotimme sijaitsee kerrostalon 5.kerroksessa ja ikkunan takaa avautuu kaunis metsäinen maisema, jonka horisontissa merikin kimaltaa. Ostimme tämän kodin miehen kanssa vuonna 2006 ja siitä asti olen tässä samassa asunnossa asunut rakkaudella sitä remontoiden ja hoitaen. ♥ Mies muutti ”omilleen” nelisen vuotta sitten ja siitä asti olemme tytön kanssa kaksin kotia asustaneet. 🙂

Minne ovat koirat kadonneet?

Roope-hauva lensi sateenkaarisillalle sydämen vajaatoiminnan takia 9,5 vuotiaana vuonna 2011 ja Miffe-neiti kunnioitettavassa piirua vaille 12-vuotiaan koiramummon iässä syyskuussa 2017. ♥

Ikävä on kumpaakin karvakuonoa ja sydämeen jäi niin valtavan ammottava tyhjä tila, että vieläkin silloin tällöin pirahtelen itkuun jos vastaan tulee saman näköisiä hauvoja. Uusi koira on harkinnassa ollut pitkään, mutta aika ei ole tuntunut vielä oikealta. Olen koiraihminen henkeen ja vereen ja jos voittaisin miljoonia lotossa, muuttaisin isoon omakotitaloon ja pistäisin koirahoitolan pystyyn. ♥

Sisustusremontti sisustussuunnittelu omakotivalkoinen

Oletko ammatiltasi sisustussuunnittelija?

En ole. Olen opiskelut valaistussuunnittelua ja visualistin tutkinnon kauan sitten ollessani kahden ison pohjoismaisen muotiketjun osastovastaavana sekä visualistina. Lisäksi olen parturikampaaja- sekä maskeeraajaopintojeni  yhteydessä opiskellut värioppia. Olen ollut töissä myös Hemtexissä silloin kun se rantautui Suomeen ja vastasin myymälän visuaalisesta toteutuksesta sekä esillelaitoista.

Kaiken muun olen oppinut ns. vapaa-ajallani tietoa ja taitoa etsien ja oppien sekä itseäni kehittäen. Tekemällä oppii parhaiten ja aito innostus ja oppimisentahto ovat sellaisia piirteitä, jotka aiheesta ja alasta riippumatta luovat ihmisestä rautaisen ammattilaisen – virallisen koulutuksen rinnalla.

Asupostaus KARVE farkut Carlings Marimekko Mari raitapaita Vagabond tennarit omakotivalkoinen

Miten pysyt hoikkana?

En kovinkaan helposti. Olen ollut nuoresta asti syömishäiriöinen ja se on asia joka kulkee aina mukana elämässä. On ollut ortoreksiaa, anoreksiaa ja ahmimishäiriötä, bulimia on lähes ainut miltä säästyin koska en pystynyt oksentamaan lukuisista yrityksistäni huolimatta.

Olen ollut alipainoinen, luiseva, roteva, huonokuntoinen, ylipainoinen, ylitreenattu ja vaikka mikä. Vasta tytön ollessa 1-vuotias tajusin että asiaan on pakko tulla muutos, sillä en halua antaa hänelle epätervettä esimerkkiä ja tajusin kunnolla että olen tärkeä ihminen sellaisena kuin olen.

Lapsen silmin kun yrittää katsoa omaa elämäänsä, tajuaa että maailmassa on oikeasti niin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin ulkonäkö, vaatteen koko tai painolukema. Opettelin irti huonoista syvälle piintyneistä tavoistani ja opettelin syömään oikein. Tie ei ollut helppo eikä sileä, vaan kuoppainen ja täynnä hampaankiristystä. Vuoden verran se vei että pahin oli takana ja samalla olin karistanut 25 kiloa ylipainoa.

Nyt olen normaalipainoinen, sopivasti urheilullinen, kohtuullisen hyväkuntoinen ja hyvinvoiva. Olen oppinut tuntemaan itseäni paremmin ja osaan tehdä korjausliikkeen heti kun ote alkaa lipsumaan syömisen kanssa liian vähästä ylensyömiseen. Normaalipainoani olen ylläpitänyt jo 7 vuotta, mutta silti joudun säännöllisesti tekemään pieniä ryhtiliikkeitä ja huolehtimaan siitä ettei syöminen riistäydy käsistä. Syömishäiriö on aivan liian yleinen, mutta onneksi ei enää niin häpeällinen ja salattu kuin mitä se joskus oli. Puhuminen auttaa ja antaa perspektiiviä jos tuntuu että on omat ajatukset solmussa asian kanssa. ♥

kokemuksia Helein biotiini kollageeni lisäravinne omakotivalkoinen

Miksi pidät otsatukkaa?

Rakastan otsahiuksia! 🙂 Minulla on ollut otsis niin kauan kuin muistan, ihan jo lapsesta asti. Tykkään siitä miltä se tuntuu ja miten se korostaa silmiä. Otsatukka on ”minun juttuni” ja niin kauan kuin hiuksia päässä vaan riittää, leikkelen kasvavaa otsista takaisin muotoonsa. Joskus on kiva sutaista otsatukka taakse, mutta aina se sieltä seuraavan hiustenpesun jälkeen takaisin alas laskeutuu.

Kokemuksia Essence geelilakka Dior Gel top coat panosta vai pihistä tuotearvostelu omakotivalkoinen

Miten teet ranskalaisen manikyyrin?

Lakkaan kynnet noin 1,5 viikon välein pitääkseni ne siisteinä. Teen ranskalaisen manikyyrin aina itse ja luottotuotteeni on Trindin kynsiä kovettava hoitolakka, joka auttaa pitämään kynnet hyväkuntoisina. Hoitolakan päälle teen valkoisella kynsilakalla ensin kärkilakkauksen ja sen päälle laitan kirkasta geelilakkaa. Diorin Gel Coat oli vuosia lempparini, kunnes löysin Tokmannilta superedullisen Essence-geelilakan, jonka käyttäjäksi siirryin kokonaan. 🙂

Postauksen videoineen löydätte täältä: → kokemuksia-geelilakasta-dior-vs-essence

 * * *

Tuossapa nuo yleisimmät kysymykset mitä ulkomuistista osasin kerätä talteen, kolmeen alimpaan vastailinkin viimeksi sunnuntaina Instagramin puolella häähulinan yhteydessä, joten terkkuja teille kysyjille! ♥

Ihanaa tiistai-iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Q & A: Usein kysytyt kysymykset & vastaukset” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *