EPOQ keittiöremontti – Upeat ennen ja jälkeen -kuvat

Kaupallinen yhteistyö: Epoq / Gigantti

Juhannuksen kynnyksellä alkanut suuri sisustusremontti vei kaiken kaikkiaan kolme kuukautta ja suurin mullistus tapahtui ehdottomasti suunnittelukohteeni keittiössä. Vuonna 1985 valmistuneen kodin keittiö oli parhaat päivänsä nähnyt ja resuinen, ja remontin myötä siitä tuli koko kodin sydän! Katso ja hämmästy miten repsottava ja nuhjuinen köökki muuntautuu videolla viidessä minuutissa uudeksi ja upeaksi Epoq-keittiöksi.

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Keittiösuunnitelman laatiminen

Remonttikohteen keittiö oli monella tapaa haasteellinen suunniteltava, sillä 240 x 260cm kokoiseen ikkunalla ja lämpöpatterilla varustettuun nurkkaukseen piti saada mahtumaan monenlaisia toimintoja ja toiveita. Muutamista asioista oli pakko tinkiä tilanpuutteen ja budjetin takia, mutta rajoitteista huolimatta keittiöön saatiin mahdutettua kaikki tarpeellinen ja vähän enemmänkin.

Ennen suunnitelman tekemistä keskustelin remonttikohteen ostaneen pariskunnan kanssa heidän toiveistaan ja tavoistaan. Ruoanlaittoa ja leipomista rakastavina kulinaristeina he toivoivat uuden keittiön olevan helppohoitoinen, käytännöllinen ja ajaton. Kodinkoneisiin ja kivitasoon haluttiin erityisesti panostaa ja tasotilaa toivottiin mahdollisimman paljon.

Alla heidän toiveensa, jotka sain lähes kaikki toteutumaan keittiön pienuuden aiheuttamista haasteista huolimatta.

 • Musta side-by-side jääkaappipakastin jääpalakoneella ja vesihanalla
 • Musta lasinen liesituuletin ja kodinkoneet
 • Mikro ja astianpesukone ehdottoman tärkeät!
 • Uuni vyötärön korkeudelle
 • Runsaasti säilytystilaa
 • Riittävästi laskutilaa
 • Kivitaso
 • Mahdollisimman valoisa ja tilavan tuntuinen
 • Aamiaiskaappi, jotta kaikki pienkoneet eivät ole esillä viemässä tasotilaa
 • Kustannustehokas kokonaisuus – järkiratkaisuja, jotta pysytään budjetissa
5 vinkkiä keittiöremontin toteuttamiseen omakotivalkoinen

Unelmia & kompromisseja

Vesipisteellä varustettu jääkaappipakastin oli ensimmäinen haaste, jonka taklasin. Jääkaappi oli sijoitettava keittiön muiden toimintojen takia pitkälle betoniseinälle, mutta vesijohtoa ei sinne voinut vetää. LG:ltä löytyi onneksi oikeanlainen side-by-side -malli, jonka voi asentaa ilman kiinteää vesikytkentää. Tässä mallissa vesi tulee erillisestä vesisäiliöstä, joka täytetään manuaalisesti. Täydellinen kompromissi, jonka ansiosta asiakkaat saivat kuin saivatkin unelmiensa kylmäkoneen!

Toinen haaste oli keittiön seinällä kulkeva poistovesiputkisto, joka aikaisemmin oli piilotettuna kipsilevykoteloinnin sisälle. Lisäongelmiin törmäsimme kotelointia purkaessa kun totesimme keittiöasentajan kanssa putken olevan pahasti vinossa – poistovesiputken ylä- ja alaliitoksessa oli 7cm heitto, jonka takia keittiön kaapisto ei mahtunutkaan putken ja ikkunan alla olevan patterin väliin. Tämä ongelma saatiin onneksi ratkaistua helposti ja päädyimme kaventamaan ikkunan viereen asennettua alalaatikostoa 10cm:llä, jolloin 60cm runko kapeni 50cm:n.

Purkutöiden yhteydessä paljastui myös muita yllätyksiä, kuten madalletun katon kaltevuus, seinien voimakas kallistuma, haperoituneet vesijohdot sekä mielenkiintoisesti tehdyt sähkökytkennät, joiden vuoksi jouduimme pitämään muutamankin aivoriihen remppahommien tuoksinassa. Mutta niinhän sitä sanotaan, että isommista remonteista ei koskaan selviä yllätyksittä. 🙂

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen
Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Vanhan keittiön purkaminen

Eteisen ja keittiön jakanut kipsilevyseinä purettiin osittain, jotta sähköjohdot ja vesiputket saatiin uusittua. Myös katon sisällä kulkenut ilmanvaihtoputki uusittiin ja koneellisen ilmastoinnin korvausilmaventtiili siirrettiin vanhan liesituulettimen kohdalta kattomadalluksen ulkoreunalle.

Keittiöön ei alunperin pitänyt tulla seinälle asennettuja perinteisiä pistorasioita ollenkaan, mutta pakon sanelemana oli yksi laitettava allastason puolelle yläkaappien läheisyyteen. Kyseisen pistorasian kautta sähkö kulkee keittiössä eteenpäin ja vaihtoehtona oli asentaa jumiutuneiden johtojen ulostulokohtaan joko peitelevy tai pistorasia. Totesin että pistorasiasta on enemmän hyötyä – korosta jos et voi kokonaan peittää.

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Yllätyksiä ja extratyötä

Toinen nurkka vasta mielenkiintoinen paljastus olikin. Mustuneet vesiputket piilottelivat vanhojen kaappien takana ilman minkäänlaista suojaa tai muuta kotelointia. Kustannussyistä ei lähdetty näitä vanhoja putkia ja patteria keittiöremontin yhteydessä nyt uusimaan, vaan asensimme uuden keittiön kaapistot ja peitelevyt niin että putket ja patteri voidaan helposti vaihtaa jälkeenpäin keittiötä purkamatta.

Ennen kuin päästiin uutta keittiötä asentamaan, piti keittiön kupruileva ja epätasainen betonilattia vielä hioa tasaiseksi. Laminaatti oli helppo asentaa tässä vaiheessa koko lattiaan.

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen
Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Epoq – Keittiöremontti

Sitten päästiin viimein kunnon hommiin ja uutta Epoq-keittiötä kasaamaan. Ammattilaisen asentamana kaappien rungot valmistuivat ennätysnopeasti, mutta keittiön kasaaminen sujuu helposti myös amatööriltä yksityiskohtaisen ja selkeäsanaisen Epoq-asennusmanuaalin ansiosta. Muutamassa tunnissa oli kaikki rungot pystyssä ja poistovesiputken vinouden aiheuttama muokkailukaan ei vauhtia juuri hidastanut.

Keittiön toivottiin olevan mahdollisimman avaran ja valoisan näköinen ja siksi runkojen ja Integra-kalusteovien väriksi valittiin valkoinen. Musta kaapisto olisi ollut mustien kodinkoneiden kanssa upea, mutta keittiön pienen koon ja itään päin avautuvan ikkunan huomioiden aivan liian tumma. Näin ollen värityksestä tuli klassinen mustavalkoinen, jota asukkaat voivat maustaa keittiötarvikkeiden, yrttien, maustepurkkien ja hedelmäkorien muodossa.

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Keittiöremontti 5 minuutissa

Vanhan keittiön purku- ja korjaustöissä vierähti yksi kokonainen päivä, jonka jälkeen uusi keittiö valmistui kolmessa työpäivässä. Katso yläpuolella olevalta timelapse-videolta miten repsottava ja nuhjuinen keittiö muuntautuu viidessä minuutissa uudeksi ja upeaksi Epoq-keittiöksi.

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen
Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Epoq Integra – Laadukas ja linjakas

Keittiön hyvin pieni koko saneli pitkälti myös ovimallin valinnassa. Vetimeettömyys on tässä keittiössä ensisijaisesti tilaa säästävä valinta, tuoden ulkomuotoon myös toivottua linjakkuutta. Omastakin keittiöstäni tuttu vedinuralla varustettu Integra-kalusteovi on korkealaatuinen ja ajattoman tyylikäs valinta. Ovien UV-suojattu maalipinta kestää kolhuja eikä kellastu valon vaikutuksesta.

Laatikostojen runsaan täyttöasteen ja käyttömukavuuden ansiosta säilytystilaa on paljon enemmän kuin mitä päälle päin uskoisikaan. Kokonaan ulos avautuvat laatikot liukuvat kiskoillaan pehmeästi ja äänettömästi, ja kaikki tärkeä on aina käden ulottuvilla.

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Graniittitaso & Blanco Silgranit

Korkealaatuinen kivitaso oli pariskunnan oma toivomus ja sillä kulmalla keittiötä lähdettiin suunnittelemaan. Työtason paksuus vaikuttaa suuresti keittiön yleisilmeeseen ja tähän kohteeseen valittiin mahdollisimman ohut, paksuudeltaan vain 2cm oleva Emerald Pearl -graniittitaso, jotta yleisilme säilyy mahdollisimman kevyenä.

Kivitasot käytiin mittaamassa kun kaapistot olivat paikoillaan ja muutamaa viikkoa myöhemmin tasot tultiin asentamaan paikoilleen. Kivitasoon integroitiin Blanco Sublime -allas, joka on keskivertoa syvempi ja siten erinomainen isojenkin patojen ja pannujen pesussa. Antrasiitin sävyinen mustanharmaa allas asennettiin tasoon saumattomasti alakautta (bottom mounted), jotta vesipisteestä saatiin helposti puhtaanapidettävä. Blanco-altaat valmistetaan silgranitesta, joka on 80 % graniitista ja 20 % akryylistä koostuva kestävä komposiittimateriaali.

Lisämukavuutta tiskaamiseen tuo ulosvedettävällä suuttimella varustettu Blanco Linus -hana, joka altaan tapaan on sävyltään mustanharmaa ja pinnoitukseltaan likaa hylkivä.

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Ennen ja jälkeen -keittiökuvat

Ennen ja jälkeen -kuvamateriaali paljastaa miten suuresta remontista olikaan kyse. Huonokuntoinen ja ränsistynyt vanha keittiö näyttää uutuuttaan hohtavan Epoq-keittiön rinnalla suorastaan karulta. Olen äärettömän tyytyväinen lopputulokseen ja samaa mieltä ovat myös asiakkaani – heidän tärkeimmät keittiöunelmat saatiin toteutumaan ja budjetissa pysyttiin remonttiylläreistä huolimatta.

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen
Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen
Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

Suunnittele unelmakeittiösi ilmaiseksi!

Onko suunnitelmissasi keittiöremontti tai kodinhoitohuoneen uudistus? Varaa maksuton 1,5 tunnin suunnitteluaika Gigantin Epoq-keittiöasiantuntijan kanssa lähimmässä myymälässäsi ilman sitoutumuksia. Tutustu materiaaleihin, väreihin ja toiminallisuuksiin ammattilaisen avustuksella ja tee sinäkin unelmistasi totta!

Kun tilaat kokonaisen keittiön 10.11.2019 mennessä, saat 33% alennusta* sekä maksuttoman toimituksen unelmiesi keittiölle! Tutustu myös kodinkonetarjouksiin ja hyödynnä kaikki hurjat edut, lue lisää täältä: gigantti.fi/epoq

Keittiön toiminallisuuksista, aamiaiskaapista, huomaamattomista pistorasioista ja älykkäistä kodinkoneista kerron teille myöhemmin lisää erillisessä blogipostauksessa. Varsinkin aamiaiskaappi on hyvin mielenkiintoinen ratkaisu, jonka toteutuksessa piti käyttää vähän enemmänkin luovuutta.

Inspiroivaa tiistaita kaikille!

*Alennus ei koske työtasoja eikä altaita. Yksi ilmainen toimitus/asiakas. Ilmaisen keittiötoimituksen arvo 149 €. Kampanjaa ei voi yhdistää muihin keittiötarjouksiin.


Seuraa myös Instagramissa 

9 kommenttia “EPOQ keittiöremontti – Upeat ennen ja jälkeen -kuvat

 1. Heippa, mitä keittiö tuli kokonaisuudessaan maksamaan? 🙂

  Näyttää kivalta! Itse olisin ehkä valinnut puutason taikka marmorisen tason kaapistojen kanssa mutta ainakin tuo tumma kivi on helppo kuumien kattiloiden ym. kanssa!

  1. Maija: keittiöön valittiin hieman arvokkaammat kodinkoneet sekä tuo kivitaso, jotka nostivat keittiön kokonaishinnan lähelle 20 000€ asennuksineen. Keittiöön haluttiin tässä remontissa panostaa ja pienemmistä jutuista sitten vastaavasti tingittiin jotta pysyttiin budjetissa. 🙂

   Tumma kivitaso oli pariskunnan toive ja tasoksi valittiin todella kaunis ja eläväinen Emerald pearl -graniitti, joka kestää kovaa käsittelyä. Siinä on ihana tummanvihreä vivahde, joka tulee esille vain tietyssä valossa. Näyttää upealta etenkin viherkasveihin ja yrtteihin yhdistettynä. ? Marmori on keittiössä upea, mutta sen kanssa saa olla varovaisempi – on graniittia huokoisempaa ja siihen saattaa mustikkasoppa imeytyä kiinni, toisin kuin graniittiin. Kauniita silti molemmat! ❤️

  2. Mikä teillä on kaapistojen syvyys ja paljonko tuo side-by-side jääkaappi tulee ulos? Onko häirinnyt teitä tuo sen tuleminen ulommas kaapistojen linjasta? Mitä jääkaapin päällä on? Saako sitä tilaa hyödynnettyä, kun noiden leveydet taitaa olla 90cm?

   1. Hensa: Side-by-side kaappipakastin tulee ovien verran ulos rungosta, mutta se ei haittaa. Kodinkoneen ulkoisen olemuksen vuoksi visuaalinen tasapaino ja eheys säilyy, kokonaisuutta tasapainottaa samalla seinällä olevan uuniluukun kahva, joka myös tulee ulos kalusteesta. Jääkaappipakastimen päällä on leveä nousevalla klaffiovella varustettu kaappi jossa säilytetään harvemmin tarvittavia kakkukupuja, tarjottimia, kakkulautasia jne keittiötavaraa.

 2. Moi! Todella hienon keittiön loihditte asukkaille. Muistatko mikä ilmanvaihtojärjestelmä tässä asunnossa oli? Kun meillä olisi tulossa keittiöremontti vastaavanlaiseen asuntoon (rak.-89) ja sen asunnon ilmanvaihtoa ilmeisesti säädetään liesituulettimesta. Ja sen takia tyylikästä nykyaikaista liesituuletinta ei meinaa löytyä.

  1. Jennuli: Ilmanvaihto on kyseisessä kohteessa huippuimurilla toimiva ja ilmanvaihdon säädin on piilotettu yläkaapin sisälle. Huippuimurinmallit on haastavia ja samalla pitää myös huomioida että liesituuletin pitää kytkeä putkistoon. Tässä keittiössä päädyttiin erilliseen aktiivisuodattimella olevaan liesituulettimeen ja ilmanvaihdolle tehtiin uusi korvausilmaventtiili keittiön kattomadalluksen ulkoreunalle. Näin saatiin hyvä ilmanvaihto säilytettyä vaikka liesituuletin ei enää olekaan kytkettynä ilmanstointiin. 🙂

 3. Vanha postaus mutta toivottavasti huomaat tämän. Olen suunnittelemassa keittiöremonttia ja koska budjetti on rajallinen, olen tutkinut Ikean ja Gigantin keittiövalikoimia. Epoq-keittiössä olisi sellaisia elementtejä, joita haluan omaani mutta mietityttää kestävyys. Hyvin vähän netistä löytyy tietoa Epoq-keittiöiden kestävyydestä. Paljon löytyy negatiivista toimituksista, asentamisesta yms mutta ei itse keittiöiden toimivuudesta, käytettävyydestä, pintojen ja tarvikkeiden kuten saranoiden kestävyydestä ei oikeastaan mitään. Millaista tietoa sinulla on näistä?

  1. Kaisa: olen todella tyytyväinen keittiöön ja se on kestänyt todella hyvänä. Keittiörwmppa valmistui joulukuussa 2014 (välitila lasi asennettiin tammikuussa 2015) ja edelleen se on kuin uusi. Laatikostojen tai ovien saranoita ei ole tarvinnut säätää kertaakaan ja myös Integra-etupaneelien pinta on pysynyt hyvänä. Ei kupruile, ei ole naarmuuntunut eikä ole kellastunut vaikka aurinko paistaa joka ilmansuunnasta. 🙂

   Asennuksen osalta vaihtuvuutta varmasti onkin. Gigantilla on omat suositellut asentajat, mutta asennuksen voi ottaa muualtakin. Vantaan sisustuskohteessa, jonne asennettiin myös Epoq-keittiö, asennuksesta vastasi Kokodiilin Pekka, hän on aivan huikea ammattilainen ja ratkoi kaikki eteen sattuneet yllätykset nopeasti ja huolella, mutta siksi myös yleensä buukattu kuukausiksi eteenpäin.

   Toivottavasti vastasin kaikkeen ja kysy lisää jos tulee jotakin muuta vielä mieleen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *