Yksityiskohtien summa

Ihana sisustus on paljon muutakin kuin värejä, muotoja ja valoja. Se on monien yksityiskohtien summa, joka kokoaa pienet asiat yhteen ja tekee kodista kodin!

Omakotivalkoinen selfie sisustuksen yksityiskohdat

Olen kiintynyt suurimpaan osaan omistamistani kalusteista, valaisimista ja tavaroista, ja hyvin vähän löytyy enää sellaista, jonka merkitys on minulle olematonta. Rakkaan &Tradition Milk -pöytävalaisimen rikkoutuessa jokunen viikko takaperin tajusin vasta kunnolla miten tärkeä sekin minulle lopulta oli. En silti koe ripustautuvani materiaan liiaksi, mutta myönnän että itkisin kovaa jos Mademoiselle tuolini, seinähyllyni, sänkyni, mikä tahansa valaisimeni tai tv-tasoni hajoaisi. Olenko siis materialisti? Kyllä olen, vaikka uutta ostan nykyisin harvakseltaan ja harkitusti! 🙂

Olohuoneen sisustus valkoinen minimalistinen Muurame Mup tv-taso omakotivalkoinen

Muotoilun osalta suomalainen design on kaikista lähimpänä sydäntäni ja vuosien aikana suomalaisille ominainen koreilemattomuus, järkevyys ja ajaton muotokieli ovat entistäkin enemmän arvossaan. Alvar Aalto, Pirkko Stenros, Ilmari Tapiovaara, Harri Koskinen, Tapio Anttila sekä Bette ja Cilla Eklund ovat oman alansa ja aikakautensa pioneereja, joiden tuotteissa on juuri sopivasti kaikkea, muttei mitään liikaa. Jokainen kaluste, esine ja valaisin on suunniteltu kestämään sekä käyttöä että aikaa, jolloin voidaan aidosti puhua elämänmittaisista sijoituksista.

Jos saisin pitää vain yhden keittiövälineen, olisi se ilman epäilystäkään kahvinkeitin. Moccamaster on kahvinkeittimien kuningas ja aamut eivät käynnisty jos en kuule tuttua matalasointista hurinaa vastusten alkaessa kuumentaa säiliöön kaadettua vettä. Puhtaanvalkoinen Moccamaster oli pitkään unelmani, mutta koska sellaista ei markkinoilla ollut niin päädyin ostamaan minikokoisen Moccamaster One Cup -keittimen mattamustana. Pieni mutta komea kaverini tuo keittiön nurkassa iloa jokaiseen päivään. 🙂

Bambulattia Nordic Bamboo Omakotivalkoinen yksityiskohtia

Bambun ja valkoisen liitto on mielestäni täydellinen ja etenkin keittiössä kovan komposiitin ja pehmeän bambun yhdistelmä miellyttää silmääni visuaalisesti. Bambulattia ei suinkaan materiaalina ole pehmeä, mutta sen lämpö ja luonnollisuus saa aikaan pehmoisen tunnelman – ja lattia on uskomattoman kaunis katsella!

Olen todella tyytyväinen että valitsin aikoinaan luonnonvärisen bambulattian, sillä valkoisen kanssa se luo täydellisen pohjan valmistumassa olevalle japanilaishenkiselle skandisisustukselle. En malta odottaa että lasiseinä asennetaan ja sisustuksen palaset loksahtavat paikoilleen!

Pieniä käteviä keittiövälineitä Omakotivalkoinen yksityiskohtia

Pienet ja nerokkaat keittiövälineet ovat arkista iloa. Mujin minikokoinen raastin on loistava esimerkki tuotteesta, joka raastaa melkein mitä vaan ja silti mahtuu aterinlaatikkoon. Reppureissulle jos lähtisin, pakkaisin ehdottomasti tämän mukaani.

Toinen kompaktin kokoinen arkitarpeellisuus on Menun Propeller-pannunalusta, joka on vain hieman etusormea paksumpi pitkulainen pötkylä. Avatessa siitä tulee x-muotoinen ja sen päällä 28cm kokoinen kattilakin pysyy tukevasti paikallaan.

Marimekko Urna Flower maljakko, minimalistinen valkoinen sisustus

Kirkas lasi ja vihreä, täydellisen raikas yhdistelmä ympäri vuoden! Talvella laitan Marimekon maljakoihin tummempaa havua ja lehtivihreää, ja kesäaikaan vaaleampaa limenvihreää ja iloisen värisiä leikkokukkia. Maljakoihin saa sommiteltua myös pitkäikäisiä ja koristeellisia asetelmia erilaisista oksista ja kuivakukista, ja joulun lähestyessä ympärille voi kieputtaa myös patterikäyttöiset tunnelmavalot.

Familon perkaalipuuvilla lakanat Omakotivalkoinen yksityiskohtia

Rapsakka perkaalipuuvilla on parhautta! Familonin hotellimaiset helposti siliävät lakanat kuivuvat pesun jälkeen nopeasti narulla ja silottuvat samalla. Tarvetta silitysraudalle ei enää ole, eikä ryppyisyyttäkään tarvitse sietää – win win win! 🙂

Lakanoissa ja petivaatteissa materiaalien laatu ja ominaisuudet ovat minulle äärimmäisen tärkeitä ja kaukana ovat ajat, jolloin sängystäni löytyi sähköistävää polyesterisatiinia tai niin ohutta puuvillaa että peiton kuvio loisti läpi.

By Lassen Kubus viherkasvi kukkaruukku Omakotivalkoinen yksityiskohtia

By Lassen Kubus -kulhot, nämä ihanan kamalat tanskalaiset designtuotteet, joita osa rakastaa ja osa inhoaa. Kuinkahan monta kertaa olen kuullut olevani blogisopuli, ja muita vähemmän nättejä nimityksiä, vain sen vuoksi että kyseiset kauniit kulhot edelleen kuuluvat sisustukseeni. Ostin ensimmäisen Kubukseni jo 2012 ja vasta hieman myöhemmin tämä kyseinen kulhomalli ampaisi suureen suosioon. Minusta suosio on totisesti ansaittu ja ilolla olen bongaillut Kubus-kulhoja sieltä ja täältä, ammentaen myös inspiraatiota erilaisista käyttötavoista. Rakkaudella keräämistäni Kubus-kulhoista en luultavasti koskaan tule eroamaan, ainakaan vapaaehtoisesti. 🙂

Tuoksukynttilä valkoinen tunnelmaa Omakotivalkoinen sisustuksen yksityiskohtia

Tuoksukynttilät ovat tunnelmallisia ja minulle hyvin tärkeä osa sisustusta. Syksyisin ja talvisin tulee poltettua 2-3 isohkoa tuoksukynttilää ja nyt olen vähän pihistellyt etten kaikkia polttaisi loppuun ennen remontin valmistumista. Kaaoksen keskellä ei pahemmin kynttilöitä kyllä poltellakaan, ainoastaan olohuoneen tasolla olen uskaltanut kynttilänvalosta nauttia ja siinäkin hyvin tarkan valvonnan alla.

Koostin lyhyen videon meidän kodin ”vanhasta sisustuksesta”, joka löytyy tuosta yläpuolelta… sen myötä toivottelen kaikille ihanaa iltaa ja hyvää yötä!

Ylihuomenna on blogiin tulossa remppakuulumisia ja pääsette myös näkemään miltä saunassa parhaillaan näyttää!


Inspiroiduitko sisustuksesta? Tutustu tuotteisiin alla:

Mademoiselle nojatuoli*  |  Muurame-taso*  |  BEdesign-seinähylly*  |  Pappelina-matto*  |  Valoarte-pöytävalaisin  |  Aalto A330s -valaisin*  |  By Lassen Kubus -kulho*  |  Aalto E60-jakkara*  |  Marimekko-sisustustyyny*  |  Muoto2 -leikkuulauta*  |  Marimekko-minimaljakko*

*sisältää kaupallisia linkkejä

4 kommenttia “Yksityiskohtien summa

  1. Miksi ihmeessä luovuit Flos 265 Valaisimesta? Muistelen sinun sanoneen,että et siitä tule luopumaan.Olen itse miettinyt sen ostamista niin haluaisin tietää miksi se ei sinusta ollutkaan hyvä. Terveisin pitkäaikainen lukijasi ja hyvää joulun odotusta ja remontin valmistumista.

    1. Taina: Flos-valaisin on edelleen mielestäni ihana, mutta sen varsi on liian pitkä sopiakseen olohuoneeseen ruokapöydän siirtyessä sinne. Makuuhuoneeseen en sitä halua (varren pituus ongelmana, sillä huone on varsin pieni) ja tytön huoneessa se on liian vaarallinen (saattaisi kolahtaa ikkunaan lasten leikkiessä). Keittiössä Flos265 olisi upea, mutta vaatisi isomman tilan, eli saarekkeen pitäisi olla kauempana keittiön seinästä. Näiden syiden takia laitoin sen myyntiin, mutta kaupat peruuntuivat ja valaisin on meillä edelleen. 🙂 Laitan sen uudelleen kyllä myyntiin kunhan kerkeän ja muistan, vähän harmittaa tottakai mutta lasiseinä on minulle tärkeämpi kuin tuo valaisin ja molemmille ei ole meillä sijaa.

  2. Ovatko lakanasi pysyneet puhtaan vaikeina? Ostin samaiset lakanat vertailujen perusteella, mutta jo puolen vuoden käytön jälkeen ne ovat tummuneet. En yhtään tiedä mitä teen väärin vai voisiko kyse olla vedestä?

    1. Iines: ovat pysyneet valkoisena, ei ole tahroja eikä tummentumia missään kohtaa. Nämä ovat ainoat lakanani vielä (aluslakanoita kaksi, mutta pussilakanoita vain yksi) ja aina käytössä pese ja pidä -taktiikalla.

      Pesen lakanat nykyään joko Erisanin tai Neutralin hajusteettomalla pesunesteellä tai Neutralin White pesunesteellä. Kuivaan sen narulla tai saunan lasioven päällä ja pesuväli on aikalailla viikko, eli kerran viikossa pesen lakanat aamusta ja illalla laitan takaisin sänkyyn puhtaana. En osaa sanoa mistä voisi johtua että sinulla on tummunut, voisiko syynä olla yöpuku / pyjama? Ystävälläni yhdet tietyt mustat alushousut värjäsivät aluslakanan keskeltä sänkyä missä lantio, oli niin tiukassa väri ettei lähtenyt irti valkoisesta lakanasta edes valkaisuaineella. Minulla ei ole tuollaista ongelmaa ilmennyt ainakaan vielä minkään vaatteen kanssa. Toinen mikä tulee mieleen on itseruskettava, se saattaa aiheuttaa pinttynyttä mutta usein aluslakanan lisäksi myös tyynyliina on tummentunut. Muita syitä en keksi. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *