Helppo uunilohi ja paahdetut juurekset

Helppo uunilohi on arkiruokaa parhaimmillaan. Se on terveellistä, edullista ja valmistuu nopeasti ilman säätämistä ja sotkua. Helppojen arkiruokien kannattajana tykkään yksinkertaisista valmistusvaiheista ja siksi sujautan juurekset samaan vuokaan lohen kanssa kypsymään. Poimi ohje talteen ja kokeile – lupaan ettet pety! 🙂

Helppo uunilohi ja paahdetut juurekset resepti Omakotivalkoinen ruokapostaus

Parsakaali on paras!

Tykkään puhtaista mauista ja kasvispainotteisesta ruoasta, missä porkkana maistuu porkkanalta ja kerma kermalta. Parsakaalista, jota tyttö kutsui pienenä puuksi, on tullut meidän perheen suosikki ja pehmeäksi haudutettuna se on kaikista parhaimmillaan. Joskus saatan lisukkeeksi höyryttää pelkkää parsakaalia, ja eilen dippailtiin parsakaalin kukintoja taco-dippikastikkeeseen sipsien sijaan (kannattaa maistaa jos et vielä ole testannut).

Lohen lisukkeena kasvikset ja juurekset ovat perunaa maukkaampi vaihtoehto, ainoana poikkeuksena kotimaiset uudet perunat joita ei kesällä voita mikään! Samalla kertaa lohen kanssa kypsyvät myös pieniksi suupaloiksi pilkotut juurekset, vuokaan tai uunipellille lohen ympärille leviteltynä.

Helppo uunilohi ja paahdetut juurekset resepti Omakotivalkoinen ruokapostaus
Helppo uunilohi ja paahdetut juurekset resepti Omakotivalkoinen ruokapostaus

Helppo uunilohi

Valmistusaika noin 35 minuttia, annoksia 2-3

 • 400g lohifile
 • 300g Apetit Sadonkorjuukasvikset tms. pakastejuurekset
 • 100g ohuet vihreät pavut
 • 120g smetana
 • 1 rkl sitruunamehu
 • kourallinen tuoretta tilliä
 • tilkka öljyä
 • noin 1/2 tl suolaa
 • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

1 Ota pakastejuurekset sulamaan huoneenlämpöön kulhoon noin 30 minuuttia ennen valmistusta.

2. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja nosta uuninvuokaan tai uunipellille nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.

3. Purista sitruunanmehua, lusikoi smetana ja leikkaa saksilla tillistä pientä silppua lohen päälle. Voit halutessasi sekoittaa ainekset kulhossa valmiiksi ja sivellä lohelle.

4. Lisää juuresten ja papujen joukkoon tilkka öljyä ja sekoita. Lisää juurekset lohen ympärille uunivuokaan.

5. Kuumenna uuni 200°C ja paista keskitasolla noin 20-30 minuuttia lofileen paksuudesta riippuen.

VINKKI: Voit käyttää pakastejuureksien tilalla myös tuoreita kasviksia. Lisämakua lohelle saat sitruunapippurilla.

Helppo uunilohi ja paahdetut juurekset resepti Omakotivalkoinen ruokapostaus
Uunilohi ja paahdetut juurekset maistuvat koko perheelle resepti Omakotivalkoinen ruokapostaus
Uunilohi ja paahdetut juurekset valmistuvat nopeasti resepti Omakotivalkoinen ruokapostaus
Helppo uunilohi ja paahdetut juurekset resepti Omakotivalkoinen ruokapostaus

Annoksessa alle 500 kcal

Juuresten kanssa kypsentäessä lohesta tulee ihanan pehmeää ja smetana tuo kivan kermaisen maun ilman että lohi ui kerman joukossa. Nopeasti laskettuna 100g:ssa valmista sapuskaa on alle 100 kcal, mikä tarkoittaa että kokonaisen annoksen energiasisältö jää alle 500 kcal. Ruoka sopii siksi myös painoaan tarkkailevalle ja sisältää runsaasti hyviä rasvoja, proteiinia sekä vitamiineja… ja hyvää makua!

Makoisaa sunnuntaita kaikille!


LUE MYÖS: ➤ Maailman paras makaronilaatikko

4 kommenttia “Helppo uunilohi ja paahdetut juurekset

  1. Nipsu: Ajankäytön takia, noin 20 minuuttia vähemmän kestää ruoanteko kun käyttää pakasteita. 🙂 Tuo kyseinen Apetitin pakaste on todella hyvä ratkaisu, eikä lainkaan kalpene itse kuorituille ja pilkotuille kasviksille. Vitamiinitkin ovat siinä tallessa, eikä sisällä mitään muuta kuin sitä itseään, eli ei lisättyjä mausteita, öljyjä tai säilöntäaineita. Suosittelen jos on kiire! 🙂

 1. Yhtään et aikaa säästä pakasteilla: tuo pakasteiden 30min sulamisaikaa on sama kuin tuoreiden kasvisten pilkkomiseen menevä aika.
  Pakasteet ovat melkoisen ilmastosyntistä ruokaa: pakastesäilytys ja pakasteena kuljetusketjut, pussitus, tehdasvalmistus..

  Lisäksi, tuoreista kasviksista tulee aivan erilainen suutuntuma, maku ja ulkonäkö ruokaan.

  1. Rilla: Säästän tottakai aikaa, pakasteet sulavat ihan itsestään ja voin käyttää sen ajan muuhun puuhasteluun kuin ruoan laittamiseen. 🙂

   Ekologisuus ja energiansäästö ovat ilman muuta tärkeitä asioita, mutta en aio ottaa minkäänlaisia paineita pakasteiden käytöstä. En halua tehdä elämästäni kurjaa, vaan valitsen mahdollisimman parhaan vaihtoehdon niin että elämä on mukavaa. Voin olla ostamatta pikamuotia eikä se tunnu missään, mutta pakasteiden käytöstä en aio luopua. 🙂

   Nämä kyseiset pakasteet sisältävät kaikki samat vitamiinit ja ovat siis tuoreita nekin, ei pakastaminen poista niiden ominaisuuksia. Tarkkana saa kuitenkin olla millaisia pakasteita valitsee, esim Findukset kasvissekoituksissa on monissa lisättyjä makuja ja palmuöljyäkin näytti kahdessa tuotteessa olevan. Tuoteseloste kannattaa aina siis katsoa, eikä sokeasti luottaa siihen että pakaste on vain sitä mitä kuvassa näkyy. 🙂

   Mitä tulee sähkänkulutukseen niin tuoreidenkin kasvistenkin säilöntä ja kuljetus vaatii sähköä. kauppojen HeVi-osastoilla on kylmäkaappeja sielläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *