ROIDMI – Tyylikäs & tehokas designimuri

Niinhän siinä sitten kävi että vuosia palvellut imurini sanoi sopimuksemme irti. Syy tosin on minun, sillä otin tietoisen riskin ja imuroin sillä remonttipölyjä. Uusi ROIDMI S1varsi-imurini on 6 muotoilupalkintoa ansainnut tyylikkään minimalistinen tehopakkaus, joka vie voiton sekä ulkomuodossa että tehossa edeltäjältään.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen

ROIDMI – Tyylikäs designimuri

Uudeksi imuriksi päädyin valitsemaan 6 muotoilupalkintoa ansiokkaasti saaneen johdottoman ROIDMI S1 varsi-imurin, jonka pohjoismainen muotoilu viehättää silmää kovasti.

Kaunis valkoinen ROIDMI S1 -imuri painaa varsineen vain reilut 2kg ja se on yhtä näppärä käyttää kuin edeltäjänsä Dyson. Irroitettava pölysäiliö ja erillinen suodatin on helppo tyhjentää ja pestä puhtaaksi juoksevan veden alla. Mukaan tuli ylimääräisen HEPA-vaihtosuodattimen lisäksi vielä pieni suti, jolla suodattimen jokaisen rakosen saa putsattua huolella.

ROIDMI S1 -imurin digitaalinen ja hiiliharjaton moottori pyörii 100 000 / 1 min kierrosnopeudella ja sen HEPA-suodatin suodattaa ilmasta hiukkaset 99,97%:sti. Ostopäätökseni ei syntynyt pelkästään tyylikkään ulkomuodon vuoksi vaan viimeinen silaus oli suodattimen kyky suodattaa jopa 0,3 mikronin kokoiset allergeenit ja bakteerit – ROIDMI S1-mallin imurin sisällä on ikäänkuin pieni ilmanpuhdistin ja poistoilma on puhtaampaa kuin sisään menevä ilma.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen

Pyörivä patja- ja tekstiilisuutin puhdistaa tehokkaasti sohvat ja patjat.

Imuroinnin iloa

Imurin mukana tuli useita erilaisia suulakkeita. Patja- ja tekstiilisuulake tekee puhdasta jälkeä venyttämättä kangasta, mistä olen todella tyytyväinen. Sohvan olen tähän asti puhdistanut karvoista ja pölyistä teippirullaharjalla ja jatkossa tämä homma käy kätevästi imuroinnin yhteydessä patjasuulakkeen avulla. Patjasuutin imee mukaansa myös pölypunkit ja bakteerit, jotka etenkin sängyssä voivat olla riesa.

Pehmeä varsisuulake imee pölyt tehokkaasti ja naarmuttamatta herkkiä pintoja. Tällä olen imuroinut kaikki kodin tasot, valaisimet, patterit ja ikkunankarmitkin. Varsisuulaketta voi käyttää myös ilman pehmeää harjasosaa ja kapeakärkisenä se mahtuu pienempiikin kolosiin.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen

Monitoimisuuttimen pehmeät harjakset ovat hellävaraiset kaikilla pinnoilla.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen

Irroita pehmeä harjasosa varresta ja tee pikkutarkka imurointi kapeakärkisellä suuttimella.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen

Anti-tangle lattiasuulake imuroi ja kiillottaa lattian yhdellä kertaa.

Hyvästi ärsyttävät irtohiukset!

Hopeanharmaan hiilikuitutelan päähän kiinnitetty anti-tangle -lattiasuutin liukuu lattialla ja matolla kevyesti. Lattiasuulakkeen ainutlaatuisen tekniikan ansiosta hiukset ja karvat eivät kietoudu harjan ympärille, vaan päätyvät suorinta tietä säiliöön. Kuvista ehkä huomaattekin miten paljon hiuksia säilöstä löytyy, nämä samaiset karvat olisivat kiertyneet aikaisemman imurini pyöröharjaksiin ja vaikka olin aiemminkin tyytyväinen, on tämä ROIDMI ehdottomasti toiminnoiltaan kehittyneempi ja parempi.

Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen
Tyylikäs varsi-imuri designimuri ROIDMI kokemuksia Omakotivalkoinen

ROIDMI S1 -imurin ulkomuodossa on hienovaraisia viitteitä Applen minimalistiseen muotomaailmaan. Kaikki ylimääräinen on riisuttu pois ja lopputuloksena on pelkistetty design, jonka sisällä piilee laadukkaat komponentit ja äärimmäisen hyvä teho. Lisäksi on mainittava, että aikaisempaan imuriini verrattuna äänitaso on todella paljon hiljaisempi ja tällä imurilla voi helposti huuveroida kerrostalossa vielä klo 22 jälkeenkin jos tarve vaatii. 🙂

* * *

Hienojakoista remonttipölyä ei koskaan saisi imuroida kotitalouskäyttöön tarkoitetuilla imureilla ja minäkin enimmät kyllä keräsin rikkahaljalla ja kosteilla liinoilla pois pinnoilta, mutta se ei riittänyt. Älkää siis tehkö samaa virhettä kuin minä, jos ette halua lähteä imurikaupoille. 😀 Nyt kun olen jokusen hetken ehtinyt jo imuroimaan ROIDMI -imurillani, en voi enää sanoa katuvanikaan. Älkää kuitenkaan tehkö niin kuin minä tein, jos haluatte olla fiksuja. 😀

Ihanaa iltaa kaikille!


Mainos alkaa

Mainos päättyy

28 kommenttia “ROIDMI – Tyylikäs & tehokas designimuri

 1. Ihana imuri! Mullakin vanha imuri pimahti ja kävin ostamassa uuden. Päädyin dysoniin,joka on ensimmäinen laatuaan ja hyvälle vaikuttaa. Olen haaveillut varsi-imurista,mutta koira taloudessa pelkään,ettei sen teho ja/tai akku riitä imuroimaan koko asuntoa.

  1. Kristiina: tässä uudessa imurissa akku kestää todella pitkään, kolmesti voi imuroida koko kodin ennen kuin tarvitsee ladata. Olen käyttänyt pelkkää varsi-imuria jo monta vuotta, olisikohan siitä 7 vuotta kun siirryin Dysonin varsi-imurin käyttäjäksi ja laitoin johdollisen imurin kokonaan pois… 🙂 Alle 100m2 kotiin tämä riittää ainoaksi imuriksi hyvin, saa lattioiden ja mattojen lisäksi imuroitua patjat, sohvat, tasot ja muutkin tarvittavat paikat yhdellä kertaa. 🙂

   1. Oho! Melkoinen akun kesto kyllä. Meillä oli joku electroluxin varsi-imuri ja sillä ei tätä 80m2 asuntoa saanut kerralla siivottua. Harmi että näin tän postayksen vasta,kun olin jo ostanut uuden imurin. Mutta jospa kuitenkin hankkisi jossain vaiheessa myös tuollaisen. Kiitos kovasti vinkistä ja ihanasta blogista. ?

    1. Kristiina: Dysonin varsi-imurissa akun teho säilyi tosi hyvänä ihan viime hetkiin asti, ROIDMIssa luultavasti sama juttu sillä sen moottori on tekniikaltaan vastaavanlainen. 🙂 Laita ihmeessä talteen tulevaisuuden tarpeita ajatellen. 🙂

   2. Hei!Ei siitä ole kuin neljä vuotta,kun ostit Dysonin varsi- imurin.Ostimme samaan aikaan ja meillä kahden aikuisen ja kahden koiran kodissa imuri toimii vielä hyvin huolimatta kovasta käytöstä Mukavaa Pääsiäistä =D

    1. Taina: Niinpä olikin, miten siitä on vasta niin vähän aikaan. 😀 Muistin että ostin varsi-imurin jo 2013, mutta se olikin 2016. Onneksi on blogi mistä voi varmistaa faktat, kun muistiin ei näemmä voi enää luottaa. 😀 No, laitetaan kotona eristyksissä olemisen syyksi, tässä on päivät, kellonajat ja kuukaudetkin jo ihan sekaisin. 😀 Pahoittelut.

     https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2016/04/20/katevaa-nopeaa-tehokasta-siivoamista-uudella-dyson-digital-slim-rikkaimurilla/

 2. Minkä kokoinen säiliö tuossa on dysoniin verrattuna? Näyttää kuvien perusteella aika pieneltä. Entä kuinka kauan pystyy huuveroimaan ennen kuin akku loppuu? On kyllä kaunis yksilö?

  1. Elina: näitä ROIDMI imureita on pari eri mallia, tämä minun on pienin ja edullisin versio. Säiliö on eri muotoinen ja hieman pienempi kuin Dysonin, mutta tilaa riittää kahden koko kodin imurointikerran verran ilman että pitää välissä tyhjentää. Lemmiperheissä karvanlähtöaikaan täytyy varmasti tyhjentää joka imuroinnin jälkeen, isompi ROIDMI olisi varmasti parempi jos on useita kissoja tai koiria. 🙂

 3. Olen miettinyt dysonin ostoa, mutta sen ulkonäön vuoksi olen ostamista lykännyt. En kuitenkaan pelkän hyvän ulkonäön vuoksi halua tuotetta ostaa, mutta sinun puheiden mukaan tämä on yhtä hyvä kuin dyson. Onko tässä yhtä hyvä akun kestävyys ja imuteho?Pystyisikö tällä korvaamaan keskuspölynimurin?

  1. Anna-Leena: akku on tässä ROIDMIssa kestävämpi kuin Dysonissa. Vähän kodin neliömäärästä riippuu voiko kokonaan korvata keskuspölynimurin, ja jos on paljon lemmikeitä niin en kokonaan luopuisi keskuspölynimurin käytöstä. Minä olen meidän 80m2 kokoista kotia imuroinut pelkästään varsi-imurilla jo 7 vuotta. Meillä on aikoinaan koirakin ja hyvin riitti kapasiteetti. 🙂

 4. Hei Miia
  Niinhän siinä sitten kävi, sinun sanoja lainatakseni, että ihastuin esittelemääsi varsi-imuriin aivan täysin ja nyt minulla on latauksessa jo oma Roidmi S1. Tosin olen pitkän aikaa haaveillut, mutta sopivan kaunista mallia ei ole tullut vastaan ennen kuin nyt. Kaunis kiitos, että sen esittelit. Kyllä tanskalaiset osaa. Nettisivuilta löytyi paljon tietoa ja kuvia tuotteesta, joten ihan ummikkona ei tarvinnut ostoksille lähteä.
  Kohta imuroidaan?
  T. Raili

  1. Raili: Voi sie ihana! <3 Tuo on mahtava imuri ja se pehmeä suulake on superhyvä pölyjen imurointiin. Saa todella nopeasti siivottua koko kodin yhdellä kertaa. 🙂 Iloisia imurointihetkiä!

 5. Tämä lähtikin heti tilaukseen meillekin, sen verran hyvät myyntipuheet ja katselin vielä netistä muutaman arvostelun, jossa juuri vertailua Dysoniin. Meillä on niin kehnosti uudessa kodissa säilytystilaa nimenomaan siivoustarvikkeille, niin tämän ulkonäkö miellytti sen verran että kehtaa jättää näkyville. 🙂

  1. Nina: tätä kelpaa kyllä katsella. 🙂 Ulkomuoto on kuin sekoitus Applea ja Mujia. ❤️

 6. Varsi-imurien käyttäjänä haluan kommentoida tärkeimmät asiat: akun kesto on ihan ykkönen. Pitää pystyä koko kämppä imuroimaan kerralla. Säiliön tilavuus. Pienimmissä se on vaan 0,3 eli joutuu joka siivouskerran jälkeen tyhjentämään. Isommissa se on 0,9l. Tietysti tehokkuus sekä matolle että lattialle. Tärkeänä pidän myös, että imuri pysyy pystyssä itsestään. Yhden imurin hajotin, kun lähdin avaamaan ovea kesken imuroinnin ja jätin seinää vasten pystyyn. No se kaatui ja pölysäiliö hajosi. Sama imuri oli kyllä tehokas, mutta käynnistinnappia piti painaa koko ajan ja sen koin raskaaksi. Hinta. Ei todellakaan ole laadun tae. Ulkonäkö on minulle kyllä ihan sivuseikka. Säilytän ja lataan sitä siivouskomerossa, jossa on sähköpistoke. On muuten kätevää!

  1. Marjatta: Vanhassa Dysonissa piti painaa nappia koko ajan ja totta on että se käy kädelle raskaaksi jos koko kodin imuroi. Tässä mallissa virtanappia painetaan vain kerran ja imuri on päällä kunnes painetaan toistamiseen. Säästyy peukalon lihas. 😀 Akun teho on ehdottoman tärkeää, säiliöön tyhjennys parin imurointikerran jälkeen on minulle vielä ok, kunhan se on tehty helpoksi. Myös imurin keveys on noussut arvoonsa, tällä on ollut tosi mukava imuroida kun se ei ole niin raskas kuin edeltäjä. 🙂

 7. Kiitos imuriesittelystä. Olemme miettineet vaihtaa nykyisen imurimme varsi-imuriin. Tuntuu, ettei nykyisessä imurissamme ole muuta tehoa kuin kova ääni. Taidamme päätyä myös ROIDMI -imuriin.

  1. klaara: Olen ollut todella tyytyväinen tähän imuriin. 🙂 Siinä on perusvoimakkuuden lisäksi myös tehokkaampi powertaso, joka imee hiukset pitkänkin matkan päästä. Lisäksi annan plussaa sen pestävästä säiliöstä suodattimineen. Dysonissa aikoinaan oli se ongelma ettei syklonisäiliötä pystynyt pesemään ilman että ruuvaa kaikki akun ja muut osat irti. Tässä pesu onnistuu vakiona, koko turbiini on siis pestävissä ja imurista saa putipuhtaan. 🙂

 8. Heippa!

  Oliko tämä sun malli s1e, s1 vai s1s? ?

  +ostolinkkiä jäin kaipaamaan, että lempibloggari saisi hyvästä vinkistä vaivanpalkan ??

  1. Laura: Minun imurini on Roidmi S1E eli se edullisin malli. Ostin sen Verkkokauppa.comista.

   Affiliate-linkkiä (eli sellaista jonka kautta tehdystä ostoksesta saa parin euron korvauksen kaupan toteutuessa) ei ole tarjolla. 😀 Kiitos kuitenkin lämpimästä ajatuksestasi. <3

 9. Hei Miia! Ostin tuon Roidmin imurin luettuasi esittelysi ja muutamia positiivisia arvosteluja. Oikein kätevän tuntuinen ja laadukkaan oloinen on! Voiko pölysäiliön tyhjentää ainoastaan irrottamalla suodatin vai pitäisikö se pystyä tyhjentämään myös toisesta päästä? Suomalaisesta käyttöohjeesta ei saanut mitään tolkkua.
  Kiitos, että esittelit Roidmin, vanha imuri joutaa nyt autoimuriksi autotalliin.

  1. Lisbet: se suodatin pitää nostaa siitä kannen päältä pois ja sieltä
   Ponnahtaa esiin kahva josta vetämällä saa säiliön sisällön kipattua roskikseen. On mielestäni kätevämpi systeemi kuin Dysonilla ja osat saa helposti pestyä. Dysonissa sinne syklonin sisään kertyi likaa eikä sitä voinut pestä vedellä koska akku oli kiinni kyljessä. Tässä saa kaikki liat huuhdottua ja kerran olen jo pessyt säiliön suodattimineen. 🙂

 10. Meillä oli tuo, mutta tuskastuin sen imutehoon: tummia villamattoja sai sutia useamman kerran, jotta kaikki roskat sai irtoamaan. Mutta ehkä on epäreilua verrata tavalliseen imuriin, voihan se olla, että varsi-imuriksi siinä oli hyvä imu.

  1. Anonyymi: Meillä kyllä imee hyvin ja sanoisin että imutehoa on enemmän kuin äitini perinteisessä johtoimurissa, joka sekin on suht uusi ja laadukas. Villamatot ovat haastavia, etenkin uustuotantona valmistetuista tuntuu lähtevän villahötöä pitkään. Niissä myös pitää olla tarkka millaisella suulakkeella imuroi, tämä kyseisen imurimallin sileäpintainen pyörivä suulake vielä varmasti on ihan ok, mutta harjaksellisella pyörivällä suulakkeella en imuroisi villamattoa ollenkaan jottei villan pinta huovutu.

 11. Meille tuli eilen tämä imuri ja rakastuin! Hyvännäköinen, tehokas, työ jälki loistava! Jää ainoaksi imuriksi ja pidän taatusti esillä 🙂

  1. Mirja: parasta on ulkonäön ja akkutehon lisäksi se että imuri puhdistaa myös ilmaa samalla kun imuroi. Ennen tuli vaaleanharmaata pölyä mutta tällä Roidmilla imuroidessa säiliöön kertyy todella tummaa nöyhtää. 🙂

 12. Moro, ostin tänään saman laitteen. Latasin roidmi cleaner apin ja yritin yhdistää puhelinta laitteeseen mutta en onnistunut. Oletko itse yrittänyt? Jos olet onnistunut niin tarvitsen vinkkejä

  1. Sini siivooja: En ole itse ladannut appia, joten en osaa auttaa. Minä vain imuroin menemään. 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *