Kotitoimisto – Sisustus & klaffipöytä olohuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö: Muurame Oy

Kotitoimisto on uuden arjen luksusta! Erillistä työhuonetta ei meidän kotiin ole mahdollista tilanpuutteen takia tehdä ja ruokapöytä onkin jo vuosia toimittanut työpöydän virkaa. Nyt asiaan on tullut parannus ja olohuoneesta löytyy viimein kunnollinen työpöytä, joka sopii sisustukseen kuin nenä päähän! ♥︎

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

Sisustuksellinen kotitoimisto

Olen tehnyt etätöitä kotikonttoristani käsin jo vuosia ja aikomuksena oli siirtyä maaliskuun lopussa ihan oikeaan kodin ulkopuoliseen toimistoon työskentelemään, mutta se suunnitelma vesittyi. Toimitilan uunituore vuokrasopimus on tällä viikolla purettu ja etätyöt kotoa käsin jatkuvat vanhaan tapaan kuten tähänkin asti.

Ruokapöydän ääressä työskentely ei enää houkutellut ja ratkaisu asiaan löytyi yhteistyökumppanini Muuramen klaffipöydästä, joka sointuu meidän sisustukseen täydellisesti. Parasta on kuitenkin se, että klaffipöytä piilottaa työtarvikkeet ja tietokoneet sisäänsä, jolloin ne eivät ole muistuttamassa töistä työajan ulkopuolella – voiko tämän parempaa ratkaisua ollakaan!

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

Klaffipöytä – Työpiste piilossa

Kotona työskentelyssä on monta hyvää puolta, joista itselleni tärkeimmät ovat työrauha ja asukoodin rentous. Tärkein työkaluni on tietokone ja tietysti myös nettiyhteys, eikä etätyön tekeminen onnistuisi ilman niitä. Viihtyisä ja ergonominen kotitoimisto on monen asian yhtälö, jossa työnteko maittaa – nopea netti ja laadukkaat kalusteet ovat kaiken A ja O.

Muuramen Mup-sarjaan kuuluva klaffipöytämoduuli piilottaa työvälineet silloin kun niitä ei tarvita ja pöydän alla olevassa laatikostossa on runsaasti säilytystilaa kaikille muillekin työhön liittyville papereille ja tarvikkeille kameranjalustaa ja studiovalaisimia myöten.

Lue lisää Muurame Mup klaffipöydästä täällä: ➤ muurame-com/klaffipöytäkokonaisuus

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

Työpöytä olohuoneessa

Monet muutkin ovat nyt siirtyneet tekemään etätöitä oman kodin suojaan ja on ollut mielenkiintoista seurailla millaisia työpisteitä esimerkiksi ystäväni ovat koteihinsa sisustaneet. Harvalla on ylimääräisiä neliöitä irroitettavaksi ja työpöytä löytyykin monesta kodista olo- tai makuuhuoneesta. Minulta on aikaisemminkin kyselty vinkkejä tyylikkään työpisteen sisustukseen ja nykytilanteen myötä aihe on ajankohtaisempi kuin koskaan!

Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että työtarvikkeet olisi hyvä saada päivän päätteeksi jollakin konstilla jemmattua, erityisesti olohuoneissa, joissa on tarkoitus voida myös rentoutua yksin, kaksin ja koko perheen kesken. Työpöydän voi sijoittaa esimerkiksi huoneen nurkkaan ja kattoon kiinnitetyn verhokiskon ja verhojen avulla rajata katseelta piiloon. Vielä parempi vaihtoehto on mielestäni klaffipöytä, joka naamioituu tavanomaiseksi kaapiksi pöytälevyn ollessa kiinni. Klaffipöytä sopii myös makuuhuoneeseen ja säilyttää tilassa rauhallisen tunnelman.

Panosta kotimaiseen – Tilaa Muuramen klaffipöytäkokonaisuus etuhintaan täältä: muurame.com/klaffipoyta

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

4 vinkkiä etätyöhön

1. Pidä työpöytä siistinä. On kivempi aloittaa uusi päivä puhtaalta pöydältä ja siksi kannattaakin jokaisen työpäivän päätteeksi kerätä paperit pinoon ja laittaa muutkin työtarvikkeet paikoilleen.

2. Tauota työnteko. Kotona työskennellessä kannattaa pitää kiinni totutuista kahvi- ja ruokatauoista, jotka rytmittävät päivää. Luovassa työssä ei tietenkään kannata kellontarkasti omaa tekemistä tauottaa, jottei hyvä flow katkea. Jaloittelu tekee kuitenkin aina hyvää ja itse nousen vähintään tunnin välein pystyyn jottei selkä mene jumiin.

3. Yritä pitää kiinni työajasta. Etätöiden sudenkuoppa on se että päivät venyvät liian pitkiksi, etenkin jos huomio pääsee herpaantumaan ja tekeminen katkeaa esimerkiksi pyykinpesuun tai imurointiin. Helposti saattaa nimittäin ajatella että äkkiäkös sitä tyhjentää ja täyttää vaikkapa astianpesukoneen kesken työpäivän, mutta tätä suosittelen välttämään. Työn tehokkuus ja fokus katoaa, ja arkiaskareita alkaa kertyä viikko viikolta enemmän, mikä siirtää työtehtäviä myöhemmäksi ja myöhemmäksi… ja kohta huomaat että olet ”töissä” joka päivä klo 8-20.

4. Panosta työergonomiaan! Työpöytä ja mukava tuoli saavat työn maistumaan makeammalta. Silityslaudan tai pahvilaatikon päällä läppäröidessä saa olla jatkuvasti korjaamassa asentoa ja pahimmillaan viritelmä keikkaa nurin rikkoen jotakin. Myöskään sohvaa tai nojatuolia ei kannata yhtäjaksoisesti pitkään käyttää työpisteenä, se kostautuu takuuvarmasti lannerangan ja selän alueen jumina ennemmin tai myöhemmin. Ruokapöydänkään ääressä en suosittele pitkään operoimaan töiden parissa, sillä perusarki olisi hyvä eriyttää mahdollisuuksien mukaan työstä vapaaksi ihan jo psykologisista syistä. Perheen kanssa ruokaillessa ei ole kiva vatvoa työjuttuja ja hyvin nopeasti alkaa tuntua siltä että on jatkuvasti töissä. Rakenna siis itsellesi pieni työpiste esimerkiksi olohuoneen nurkkaan, jotta saat tilan rajattua.

Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen
Kotitoimisto Muurame klaffipöytä etätyö kotikonttori Omakotivalkoinen

Kotitoimisto – Muurame etukampanja -15%

Luo sinäkin kotiisi viihtyisä työympäristö Muuramen modulaaristen kalusteiden avulla. Muuramen etukampanjaan kuuluu runsaasti erilaisia toisiinsa yhdisteltäviä moduuleja, kuten tämä Mup-klaffipöytäkokonaisuus ja tytön huoneesta löytyvä Iso-TuplaMup -laatikosto sokkeleineen.

Kotitoimiston kampanja-alennus koskee valikoituja työpöytiä, kaappeja, laatikostoja ja lisäosia, ja Muuramen oman verkkokaupan lisäksi etuhinnat löydät myös Vepsäläisen sekä muiden jälleenmyyjien verkostoista kautta maan. Kampanjahinnat voimassa 14.4.2020 asti, katso etuvalikoima täältä:

muurame.com

Ihanaa iltaa ja inspiroivaa uutta viikkoa kaikille!

Lue myös: Kotitoimiston sisustusvinkit

Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

26 kommenttia “Kotitoimisto – Sisustus & klaffipöytä olohuoneeseen

 1. Kiitos vinkistä! Pystyisitkö mittaamaan klaffiosaa? ? Kuinka korkea hyllyosa on ja mikä on syvyys, kun klaffipöytä on auki?

  1. Sats: klaffiosan mitat on: leveys 78cm, syvyys ovi kiinni 39cm, syvyys oven ollessa auki 78cm, klaffimoduulin korkeus 55cm. 🙂

 2. Onpa kätevä pöytä/lipasto yhdistelmä. ? Mahtuuko teidän ruokapöytä samaan tilaan ? Mä tykkään juuri tästä, että yhteen huoneeseen mahtuu monta käyttötarkoitusta. Se on parhautta. ?

  1. Pitju: ruokapöytä ei mahdu viralliseen olohuoneeseen työpöydän ja sohvan kanssa, mutta tuohon keittiön ja olohuoneen välimaastoon mahtuu ja on yhtä samaa avointa tilaa 🙂

 3. Kaunis on työpiste, ergonominen ei kylläkään. Ihan liian matala taso, kumarassa työskentelyä, työtuoli kova, ilman säätömahdollisuuksia.

  1. Leena: pöytä ei ole liian matala, ihan perinteinen korkeus siinä on ja sopii hyvin työskentelyyn. Tuoli ei ole paras mahdollinen, mutta tämä täysin oma valinta koska en halua oikeaa työtuolia. 🙂

  2. Korkeudesta en tiedä, mutta liian pieni. Tuossakin pieni läppäri (eikä erillistä hiirtä kuten monella esim. minulla) ja kalenteri, niin on jo haasteita. Läppärin johtokin vie tuossa varmaan tilaa pöydästä eikä sitä saa takakautta pistorasiaan?

   Näyttää myös siltä, ettei helposti voi työntää kaikkia tavaroita tuonne seinän sisään, kun lopettaa.

   Itselläni halutessani siirtyy tavarat tyhjään työpöydän laatikkoon. Tosin en näe kiinni olevaa läppäriä ja muistikirjaa/vihkoa, hiirimattoa ja ”tekniikkalaatikkoa”, jossa johtoja ja kuulokkeet jne. keskeneräisenä työnä, joka minua odottaa….Eli voivat kyllä odottaa työpöydällä seuraavaa aamua ilman mitään klaffikantta.

   1. Isompi työpöytä: Tavarat voi työntää sisälle, avautuva kansi on samalla tasolla ja rako on olemattoman pieni. Nämä on näitä makukysymyksiä, minä en tykkää katsella edes kiinni olevaa läppäriä ja haluan että kaikki työvälineet, ne pienimmätkin on päivän päätteeksi piilossa katseelta. 🙂 Ennen niille oli oma laatikko minne ne nostelin, nyt ei tarvitse kuin laittaa luukku kiinni ja avot – se on siinä. 🙂

  3. Ihan normitasoa ei taida Mup 55 cm ja reilun 10 cm sokkeli tuoda. Sen huomaa myös tuosta miten jalat eivät mahdu tuossa asennossa pöydän alle. Lamppu ei taida myöskään kohdistaa valoa työpöytään?

   1. Kun tekee: minäkin teen reilusti yli 40 tuntia töitä päätteen edessä viikottain, tehnyt jo vuosikaudet. Minulle klaffipöytä on napakymppi, sillä en halua olohuoneeseen työtuolia enkä työpöytää joka muistuttaa työstä alvariinsa niinä hetkinä kun en tee töitä. 🙂 Kotona työskentelyssä on valtavasti hyviä puolia mutta huono juttu se ettei töitä pääse samalla tavalla pakoon kuin ollessani kodin ulkopuolella töissä. Arjen ja työn raja on hiuksen hieno ja klaffipöytä palvelee tarpeitani täydellisesti. ❤️

  1. Tyllerö: Kansi mekaniikkoineen on todella tukeva, ei notku eikä natise vaikka siihen nojailee. 🙂

 4. Hei!
  Olisiko sinulla aikaa katsoa kauniita mutta ergonomisesti hyviä tuoleja/työtuoleja. Muuramen kalusteet ovat kauniita ja kestäviä. Itselläni oli 30 vuotta Muuramen Koivuregas sänky. En koskaan kyllästynyt sen ulkonäköön. Sänky oli uutena kallis, mutta käyttöikä kyllä tasoitti hintaa.

  1. Ani: Ilman muuta, loistava idea. 🙂 Koivurengas-sarja on todella kaunis, on varmasti maksanut itsensä takaisin jo moneen kertaan. <3 Muuramen kalusteet ovat todella vahvaa tekoa ja korkean laadun huomaa myös pulteista, kiskoista ja muttereistakin. Laatikoiden pohjat eivät notku kymmenien kilojen kirjapinojen alla, eikä kiskotkaan kolisen tai narise edes vuosien käytön jälkeen. Meidänkin kotona jokainen Muurame-kaluste on edelleen kuin uusi, tytön sänkyä ja koulupöytää myöten jotka ovat olleet kovalla koetuksella, kuten lastenhuoneiden kalusteet yleensäkin. 🙂

 5. Tosi hyvä idea Anilta! Itseänikin kiinnostaisi. Myös sellaiset ”perinteiset” työtuolit, joissa on säätömahdollisuuksia ja korkea selkänoja johon voi nojata.
  Esim. juuri kotona työskennellessä ergonomia on tosi tärkeää, ettei paikat ala vuosien jälkeen tai jo nopeammin kolottamaan. Työtuoli on toisaalta kotona siinä katseen alla koko ajan, jos työpiste on vaikka olohuoneessa. Työtuolit on usein massiivisia ja ei niin kauniita + kunnon työtuolissa hintalappu voi olla helposti yli 500 euroa. Siinä vaiheessa ei tee mieli ostaa hieman sinne päin ratkaisua.
  Itse ratkaisin tämä ostamalla kotiin kaksi valkoista ”perinteistä” työtuolia, joissa on vaalean harmaat pehmusteet. Työtuoleiksi yllättävän nättejä, hinta vajaa 200 euroa. Pehmusteiden ohueeseen kankaaseen on kuitenkin ilmaantunut reikiä n. kahden vuoden käytön jälkeen. Ei siis mikään paras sijoitus tämäkään. Osaisitko Miia löytää jotakin ratkaisuja ongelmaan? 🙂 Työtuoleihin voisi sijoittaa suuremmankin summan, mutta niissä tulisi silloin yhdistyä ergonomia ja esteettisyys, kun ne tulee omaan kotiin koko ajan nähtäville.

  1. Sini: olen selaillut nettiä ja etsinyt vaihtoehtoja laajalla skaalalla. Muutaman potentiaalisen työtuolin olen löytänyt ja etsintä jatkuu vielä, tavoitteena on saada vähintään 5 kaunista vaihtoehtoa eri hintaluokasta. 🙂 Ei ole muuten helppo homma, suurin osa työtuoleistä noudattelee perustyyliä ja toki nekin ovat erinomaisia käytössä, mutta visuaalisesti eivät etenkään olohuoneen yhteydessä ole kovinkaan nättejä. Etsintä siis jatkuu ja postauksen saan varmasti tehtyä viimeistään ensi viikolla. 🙂

 6. Voih, jossain vaiheessa teidän olkkari oli viihtyisä – nykyään näyttää siltä kuin muuttoauto olisi just kipannut soffan epämääräisesti akkunan eteen ja mattokin vielä teillä tietymättömillä. Mutta tämä on tämmösen sisustustaviksen kommentti, jokainen kalustakoon huoneistonsa miten taitaa ja tahtoo.

  1. Napsu: sanoisin että se on makukysymys mikä omaa silmää miellyttää. 🙂 Minä tykkään eikä haittaa vaikka matto puuttuu, oli tuolloin odottamassa pesua kylpyhuoneessa kun kippasin vahingossa jogurtit pitkin lattiaa. 😀

 7. Hei,

  Paljonkohan on tuon klaffiosan korkeus sisältä? Eli mahtuisiko sinne irrallinen näyttö piiloon? Sitä tietoa en Muuramenkaan sivuilta löydä.

  1. Suvi: Muuramen klaffipöydän aukon korkeus on 36cm ja kaapin koko sisäkorkeus on 50cm. Jos näytön jalka ei ole kovin korkea, tai näyttö on ns. panoraama-mallinen, sopii klaffipöytäkaapin sisään erillinen näyttö vallan mainiosti. 🙂

 8. Hei,
  minäkin miettinyt klaffipöytäkaapin hankintaa. Jos irrallisen näytön korkeus kameran kanssa on 47cm ja leveys 55cm niin se ilmeisesti mahtuu tuonne klaffipöytäkaapin sisään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *