Nopea minttusuklaakakku juhlapöytään

Nopea minttusuklaakakku hurmaa juhlavieraat ja koululaiseni kesäloman alkamisen kunniaksi pistämme tänään suut makiaksi. Päivän kruunaa tämä mielettömän kaunis kesäsää, aivan kuin kiitoksena kaikesta extraponnistelusta, jota poikkeuksellinen lukuvuosi on vaatinut. Hyvin yksinkertainen ja edullinen minttusuklaakakku valmistuu melkeinpä vasemmalla kädellä, eikä vaadi tekijältään ihmeitä! Nappaa resepti talteen ja kokeile!

Nopea minttusuklaakakku juhlapöytään - Helppo resepti Omakotivalkoinen

Nopea minttusuklaakakku

Laktoositon, 8-10 annosta

Keksipohja:

  • 200g Digestive-keksejä
  • 75g laktoositonta voita tai margariinia

Täyte:

  • 4 prk laktoositonta minttusuklaarahkaa (esim. Valio)
  • 3 dl laktoositonta kermaa
  • 1dl sokeria
  • 8 liivatetta
  • 1dl appelsiinimehua

1. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 20-24cm) pohjalle.

2. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuutin ajan. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi.

3. Sekoita rahka ja sokeri keskenään kulhossa. Kiehauta appelsiinimehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi, lisää ne kuumaan mehuun ja sekoita tasaiseksi.

4. Lisää liivate-mehuseos rahkatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta lastalla. Nosta kelmulla tai kannella tiiviisti suojattu vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.

5. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti kuuman veden alla lämmitetyllä veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kuten haluat, esimerkiksi kukilla, suklaaraasteella ja mintunlehdillä.

Vinkki: Minttusuklaakakku kannattaa tehdä jo illalla valmiiksi ja antaa hyytyä jääkaapissa yön yli. Muista suojata kakku huolella, jottei jääkaapissa olevista muista ruoka-aineksista tartu makua kakkuun.

Nopea minttusuklaakakku juhlapöytään - Helppo resepti Omakotivalkoinen

Jos käytät koristelussa leikkokukkia kuten minä, teippaa kukinnon varsi huolellisesti umpeen tavallisella askarteluteipillä, jottei varren leikkuupinnasta erity makua kakkuun. Vaihtoehtoisesti voit kääriä kukkien varret myös tuorekelmuun.

Nopea minttusuklaakakku juhlapöytään - Helppo resepti Omakotivalkoinen

On aika juhlia ja onnea toivottaa! Upeaa kesää kaikille lomansa aloittaneille koululaisille ja kippis jokaiselle uudelle ylioppilaalle ja ammattiinsa valmistuneelle! – onnea, iloa ja menestystä! ♥︎


Lue myös: ➤ Maailman paras pullataikinaresepti

Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Nopea minttusuklaakakku juhlapöytään

    1. Pilvi: on hyvää. Ei maistu feikiltä eikä liian makealta. Minttua on mielestäni just sopivasti eikä tule hammastahnamaista fiilistä, kuten monista after eight- ja Pätkis-kakuista. ?

  1. Moi, aivan loistavan simppeli ohje. Itse kun en minttusuklaan makua voi sietää missään muodossa, niin vaihdan rahkan rakastamaani Irish cream & coffee -makuun, niin saan aivan loistavan kesäkakun omaan makuuni <3

    1. Minna: irish cream ja kahvi toimii varmasti todella hyvin! ? Jos haluat raikasta ja hedelmäistä kakkua, kannattaa kokeilla appelsiini- ja sitruunarahkoja, älyttömän hyvää tulee! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *