Keijuvalot & sänkykatos – Tytön huoneen uusi sisustus

Keijuvalot ja sänkykatos viimeistelevät tytön huoneen uunituoreen sisustusmuutoksen, jonka salassa hänelle eilen toteutin. Tyttö on kerännyt sisustusideoita ja toiveita talteen jo viime syksystä alkaen ja synttäriyllätyksenä toteutin mahdollisimman monta hänen sisustusunelmistaan. Vastaanotto oli juuri sellainen kuin toivoin – hän tykästyi kovasti ja meillä molemmilla meinasi tulla itku silmään silkasta ilosta. ♥︎

Makuuhuoneen sisustus moderni mintunvihreä valkoinen keijuvalot valoputous sänkykatos sänkyverho Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen sisustus moderni mintunvihreä valkoinen sänkykatos sänkyverho Omakotivalkoinen

Sisustusunelmia

Laitoin eilen hihat heilumaan heti aamusta ja tytön koulupäivän aikana sisustin hänen huoneensa aivan uudenlaiseksi. Tytön itse itselleen visioimassa sisustustyylissä oli vaikutteita sekä skandinaavisesta pelkistetystä vaaleudesta että amerikkalaisten teinien söpöilystä ja yltäkylläisyydestä. Rupattelujen ja inspiskuvien avulla sain ongittua vaivihkaa esille tärkeimmät detaljit, joita olivat:

 • selkeästi valkoinen pääväritys
 • tehosteena mintunvihreä ja lila
 • iso ja korkea sänky, jossa päällä jonkinlainen katos tai verho
 • paljon valosarjoja, etenkin sängyn ja peilin ympärille
 • pörröinen talja sängylle
 • paljon söpöjä koristetyynyjä
 • Ariana Grande -juttuja, kuten julisteita
 • vaaterekki, jossa ehkä pyörät alla että voi siirrellä
 • koulupöytä ja kampauspöytä erikseen

Näin pieneen huoneeseen oli mahdotonta toteuttaa tytön jokaista sisustusunelmaa tismalleen niin kuin hän haaveili ja mietin pääni puhki miten ihmeessä saisin huoneeseen mahdutettua kaksi pöytää tuoleineen, ison sängyn katoksineen, liikkuvan vaaterekin, riittävästi säilytystilaa vaatteille ja tavaroille ja mieluusti myös himppasen lattia-alaa kulkemista varten… ja kaikki tämä kohtuullisella budgetilla, sillä en ikävä kyllä ole miljönääri. 😀

Ratkaisu löytyi olohuoneen puolella olleesta Muuramen klaffipöydästä ja varastoon säilöön kantamastani Domo Designin vaaterekistä, jotka virittelin tytön huoneen seinäkaappien alle lisälaatikoston kanssa. Klaffipöytä toimii kampauspöytänä ja sen sisältä löytyy liiketunnistuksella toimiva Ikean kaappivalo, sillä pöydän viereen tai päälle ei tässä kokoonpanossa mahdu kohdevalaisinta.

Keijuvalot valoputous valosarja sänkykatos makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Keijuvalot valoputous valosarja sänkykatos makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen

Muhkea prinsessasänky

Muhkea 140cm leveä jenkkisänky tekee sisustukseen merkittävimmän muutoksen ja teki tytön haaveista kertaheitolla totta. Kavereiden yökyläilyä varten on pitänyt puljata patjojen kanssa pitkin lattiaa ja tyttö esitti vienon toiveen leveämmästä pedistä jo ennen joulua. Moneen otteeseen tässä keväälläkin on asiasta puhuttu ja olisin niin halunnut paljastaa että synttärilahjaksi sellaisen saa, mutta onnistuin olla hiiskumatta asiasta ennakkoon. Sänky säilyi salaisuutena viimeiseen sekuntiin saakka ja olisittepa olleet kärpäsenä katossa katsomassa tytön reaktiota kun huone sänkyineen lopulta hänelle paljastui. ♥︎

Ikean Espevär-sänkykokonaisuuden tilasin nettikaupasta kotiinkannolla ja siihen kuuluu Espevär-patjakehikko 10cm Bjorli-teräsjaloilla, Hyllestad-joustinpatja sekä paksu Tustna-sijauspatja. Patjakehikon kasailussa ilmeni pieni ongelma yhden elintärkeän mutterin ollessa viallinen, mutta ystäväni hakuavustuksella sain Vantaan Ikeasta ehjän osan tilalle ja pääsin jatkamaan kasailua. Viallisesta osasta huolimatta jenkkisänky itsessään on aivan loistava ja minullakin on omassa sängyssäni tismalleen sama Hyllestad-joustinpatja.

Keijuvalot valoputous valosarja sänkykatos makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Keijuvalot valoputous valosarja sänkykatos makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen

Keijuvalot sänkykatokseen

Huoneen ehdottomasti upein asia on sängyn yläpuolelle ripustettu katosverho ja keijuvalot. Kattokoukkuun kiinnitetty harsomainen Bryne-verho on Ikeasta ja 480 ledin valoputous Emmas & Mama´s -nettikaupastasta.

Keijuvaloiksikin kutsuttu valoputous on suunniteltu sopimaan täydellisesti kartion muotoisiin asetelmiin, kuten joulukuuseen tai sängyn ympärille asetellun verhon joukkoon. Valosarjassa on 20kpl 2,5 metrin mittaista ohuen ohutta säiettä, jotka ovat toisesta päästään niputettuna. Säikeistä löytyy yhteensä 480kpl minikokoisia led-valoja, joiden värilämpötila on noin 3000K. Yleensä valosarjoissa suositaan lämpimän valkoista 2700K-sävyä ja oli iloinen yllätys huomata että tässä valoputouksessa sävy ei ollutkaan tuttu oranssihtavan keltainen. Minikokoiset 3000K ledit ovat täydelliset ja silmälle miellyttävää katseltavaa. ♥︎

Keijuvalot valoputous valosarja sänkykatos makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Keijuvalot valoputous valosarja sänkykatos makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen sisustus moderni mintunvihreä valkoinen keijuvalot valoputous sänkykatos sänkyverho Omakotivalkoinen

Tunnelmavalaistus

Tunnelmallinen valaistus ja sinne tänne ripotellut pienet söpöt valonlähteet ovat tytölle todella tärkeitä. Hänen tallentamistaan inspiraatiokuvista löytyi jos jonkinlaisia valosarjoja ja -viritelmiä, joista bongailin potentiaalisia ideoita toteutettavaksi. Pikkiriikkisistä ledeistä ja hyvin ohuista metallisäikeistä koostuvat keijuvalot eli fairy lights -koristevalosarjat ovat etenkin amerikkalaisen nuorison keskuudessa todella suosittuja ja käytössä ympäri vuoden. Meillä Suomessa saatavuus on paljon heikompi ja monet mieltävät valosarjat edelleen enemmänkin joulukoristeiksi kuin sisustussomisteiksi. Monet kaupat ovat pakanneet koristevalot kokonaan pois myymälän hyllystä kesän ajaksi, mikä on harmi sillä uskon että itseni lisäksi kysyntää olisi laajemmaltikin sekä sisä- että ulkotiloissa.

Peilin ympärille ripustin Ikeasta ostamani tyllikoristeisen Livsar-valosarjan, jonka johdon vedin oven alta olohuoneen puolella olevaan pistorasiaan. Lisäksi ostin Ikeasta 40-ledin patterikäyttöisen Vissvass-valosarjan, jota tyttö voi siirrellä mielensä mukaan miten tahtoo. Monissa inspiskuvissa toistui samanlainen asetelma – sängyn päältä löytyi pörröinen talja ja taljan päältä patterikäyttöiset led-valot. Epäkäytännöllistähän tuollainen stailaus arjessa on, mutta kuvissa näyttää todella hyvältä ja nyt tyttö saa somistella sänkynsä samalla tavalla jos tahtoo. 🙂

Makuuhuoneen sisustus moderni mintunvihreä valkoinen keijuvalot valoputous sänkykatos sänkyverho Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen sisustus moderni mintunvihreä valkoinen keijuvalot valoputous sänkykatos sänkyverho Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen sisustus moderni mintunvihreä valkoinen koulupöytä julistekollaasi Omakotivalkoinen

Pienet suloiset yksityiskohdat

Teetin CanvasPicassolta tytölle sisustuksen sävyihin sopivan kollaasijulisteen ja sen ympärille kieputin mintunvihreän pallovalosarjan, jonka löysin 2€ hintaan Vantaan Vahinkotavarakeskuksesta. Samaisesta paikasta löytyi myös edesmenneen Seppälän valikoimaan aikanaan kuulunut minttuinen pörröavaimenperä sekä seinälle ripustettu hopeisenvärinen pahvinen Happy Birthday -teksti, joista maksoin yhteensä 1,5 euroa. 🙂

Pienten synttärilahjojen paketointia varten ostin Suomalaisesta Kirjakaupasta kaksi minttuista lahjarasiaa, jotka ovat todella vahvaa pahvia ja niitä voi hyvin hyödyntää tilpehöörin säilytyksessä ja sisustuksessakin.

Makuuhuoneen sisustus moderni mintunvihreä valkoinen Omakotivalkoinen
Keijuvalot valoputous valosarja sänkykatos makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen

Pehmeitä tekstiilejä

Mitä pörröisempää sen söpömpää! ♥︎ Etsystä tilasin pari kaunista koristetyynynpäällistä, mutta ne ovat kaikki vielä jossakin matkanvarrella eivätkä ikäväkseni ehtineet perille ajoissa. Myös todella paksua neulosta oleva mintunvihreä chunky knit -torkkupeitto saapuu vasta kesäkuun puolella, mutta tämä oli tiedossani jo tilausta tehdessä.

Sängyssä on nyt vain kaksi koristetyynyä, jotka löysin viime tipassa Saiturinpörssin alelaarista vitosen kappale. Näiden kanssa kävi kyllä superhyvä tuuri ja ilman niitä olisi petaus jäänyt puolitiehen.

Makuuhuoneen sisustus moderni valkoinen keijuvalot valoputous sänkykatos sänkyverho Omakotivalkoinen
Keijuvalot valoputous valosarja sänkykatos makuuhuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Makuuhuoneen sisustus moderni mintunvihreä valkoinen keijuvalot valoputous sänkykatos sänkyverho Omakotivalkoinen

Instagramin Stories 24h -videoihin jaoin bonusmateriaalia, jossa paljastuu mitä uutta tytön huoneeseen on tänään rantautunut. Kipaise kurkkaamassa IG:n puolelta ➤ @oma_koti_valkoinen ja kerro mitä tykkäät! 🙂

Ihanaa tiistaita kaikille!

Lue myös: ➤ Sisustusväripaletti – mintunvihreää, valkoista ja harmaata6 kommenttia “Keijuvalot & sänkykatos – Tytön huoneen uusi sisustus

 1. Näyttääpä tosi kivalta!
  Tuli ison tytön huone, sänky tekee tosi paljon asiaa.
  Koulupöytä/kampauspöytä on ihan mahtava juttu ja näyttää hyvältä.
  Onnea uuteen huoneeseen!

  1. Virva: Huoneesta tuli todella kiva ja ihana on keijuvalojen alla makoilla etenkin iltaisin kun aurinko laskee ja valot pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. ❤️ Todella miellyttävät ovat silmälle myös hämärässä, ei lainkaan liian kirkkaat mitä alkuun epäilin. 🙂 Olisipa minullakin ollut tuollainen huone kun olin nuori. 😁

  1. Nipsu: Huoneesta tuli todella suloinen. ❤️ Tyttö on kirjaimellisesti linnoittautunut huoneeseensa ja tykkää lopputuloksesta. 🥰

  1. 11: Todellakin! 😁 Meillä molemmilla on ollut jo pari vuotta, koti kaipailee kovasti koiraa ja molemmat meistä myös pörröistä halimaakaria jota rapsutella. ❤️ Meidän Miffe meni sateenkaarisillalle vajaa 3 vuotta sitten ja asian kanssa on painittu ja puntaroitu melkeinpä siitä asti. Kysymys ei ole otetaanko koira vaan koska otetaan, oikeaa karvakuonoa ei ole vielä tullut vastaan ja elämäntilanne on ollut sellainen ettei se olisi ollut fiksuakaan. Koira tai jopa useampikin vielä otetaan kun tärppää sekä yksilönä että ajankohdan puolesta. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *