Minimalistinen sähkötakka seinälle

Iloista alkanutta uutta vuotta kaikille! ♥︎ Täällä on vuosi vaihtunut mukavissa merkeissä sisustuspuuhien ja kahden rakkaan ihmisen synttäreiden parissa. Muuttoapulaisenakin olen toiminut ja samassa yhteydessä kun etsin ystävän uuteen kotiin baarituoleja nettikirppiksiltä, tulin löytäneeksi omaan kotiini minimalistisen seinään kiinnitettävän sähkötakan…

Minimalistinen sähkötakka valkoinen moderni malli olohuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Minimalistinen sähkötakka valkoinen moderni malli olohuoneen sisustus Omakotivalkoinen

Valkoinen sähkötakka

Kirppiksiltä tekee kyllä mahtavia löytöjä ja sähkötakkaan törmätessäni en voinut jättää ostomahdollisuutta käyttämättä. Yli 30 kiloa painava suojalasilla varustettu sähkötakka tuo sisustukseen särmää ja aikomuksena on tuunata sen ympärille valkoinen kehys, jotta takka kasvattaa hieman kokoa. Leveyttä sillä on 130cm, joten pieni se ei suinkaan ole, mutta valtavan kokoisella tyhjällä seinällä isokin takka näyttää pikkuruiselta.

Minimalistinen sähkötakka valkoinen moderni malli olohuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Minimalistinen sähkötakka valkoinen moderni malli olohuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Minimalistinen sähkötakka valkoinen moderni malli olohuoneen sisustus Omakotivalkoinen

Tunnelmaa kerrostalokotiin

Ainut asia mikä kerrostalokodistamme puuttuu on aito takka ja se saattaisi olla mahdollista rakennuttaa, mikäli yläkerran takkahormi asettuu järkevästi meidän kodin pohjaan. Selvittelin asiaa aikoinaan, mutta se jäi kaiken muun hässäkän jalkoihin ja kustannuspuolikin on jälkiasennettuna varsin kirpeän makuinen. 🙂

Nykyaikaiset led-valoin toimivat sähkötakat ajavat kuitenkin hyvin asiansa ja tässä portaattomasti säädettävässä yksilössä tunnelma on hyvin aidon oloinen. Sävyjä ja kirkkautta voidaan säätää ja lämmityskin löytyy, mikäli sellaiselle on tarvetta. Kaukolämpöverkon lämmittämät patterit ajavat meillä kuitenkin asiansa malliikkaasti eikä lisälämpöä tarvita kuin korkeintaan tunnelman täydennykseen.

Söderhamn-sohvan osat käänsin niin että toinen istuimista osoittaa takkaan ja toinen televisioon, ja vastakkain istuessa voi kätevästi seurustella myös kasvokkain ilman että tarvitsee kääntää niskaa kaakkoon.

Minimalistinen sähkötakka valkoinen moderni malli olohuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Minimalistinen sähkötakka valkoinen moderni malli olohuoneen sisustus Omakotivalkoinen
Minimalistinen sähkötakka valkoinen moderni malli olohuoneen sisustus Omakotivalkoinen

Valkoinen sähkötakka loimottaa valoaan kauniisti ja oloilu takkatulen ääressä on ihanaa. Sähkötakka on tämän vuoden ensimmäinen kirppislöytöni ja myös ensimmäinen ostokseni, jos ruokaa ei lasketa. ♥︎ Näin hyvällä bongauksella alkanut uusi vuosi ei mitenkään voi mennä pipariksi. 🙂

Tunnelmallista sunnuntaita ja alkanutta uutta vuotta 2021 kaikille!


Lue myös: ➤ Kotihäpeä – Katsaus menneeseen ja tulevaan

8 kommenttia “Minimalistinen sähkötakka seinälle

  1. Upea takka! Pakko heti kopioida sohvan sijoittelu vinkki. Meillä kanssa ikean söderhamn ja nojatuolit ajattelin myydä kun ne näyttää hassulta erillään kolmen istuttavan sohvan molemmissa päissä. Asetellaan miehen kanssa sohva ikkunan eteen ja sitä vastapäätä nojatuolit noin niin kuin teillä, saadaan kiva istuinryhmä ja yksi istuin ”katselee” meidän pianoon päin. Kiitos Miia ideasta!

    1. Sannas home: kannattaa ainakin kokeilla. 🙂 Tuolimoduulit voi kätevästi laittaa melkeinpä miten vaan päin ja jos ei kiinnitä niitä yhteen niin siirto on nopeaa. 🙂

  2. Takka on ihana, mistä ostit ja toimiiko siis verkkovirralla? Onko pistoke vai suoraan kytkentä?

    1. Tiinuska: sähkötakka toimii pistokkeella ja siinä on siis ihan vaan johto ja töpseli. Johto kulkee valkoisen johtokourun sisällä seinän pinnassa. Takka on löytö Tori.fi nettikirppikseltä mutta alunperin ostettu Takkahenki-verkkokaupasta. Takkasydän on Optiflame LED eli ei ole aito liekki. 🙂

    1. Mari: Takka on löytö Tori.fistä ja alkuperäinen omistaja on sen Takkahenki-verkkokaupasta ostanut. Asennus on helppoa ja sen voi tehdä ihan itse. Takan takana on ripustuspaneeli joka kiinnitetään 6-10 ruuvilla seinään ja takka nostetaan paikalleen paneelin kannakkeisiin. Ei tarvitse erikseen ammattiasentajaa siis mutta kaverin nostoavuksi tarvitsee sillä takkaa ei saa yksin bodattua seinälle. 😀

    1. Ulla: Kiitokset! <3 Tuo pitkä seinä on olohuoneessa ollut aina ongelma, kun tilaa ei ole tarpeeksi keskilattialla ja sohva on joutunut olemaan lähellä seinää. NYt takan avulla sain järkevän syyn sovitella sohvan keskelle lattiaa ja vielä kun saan rakennettua takan ympärille isomman "kotelon" niin avot. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *