Harvinainen Aalto-maljakko – Saatavana rajattu erä!

Upeita uutisia kaikille Aalto-faneille! Iittala juhlistaa 140-vuotista taivaltaan ja sen kruunaa tänään myyntiin tullut Alvar Aallon suunnittelema ainutlaatuinen Aalto-maljakko*. Alun perin vuonna 1937 valmistuksessa ollut vaasi on yksi harvinaisimmista Aalto-muodoista. Maljakkoa saa neljässä eri sävyssä ja kutakin sävyä on valmistettu numeroitu rajallinen määrä. ♥︎

Harvinainen Aalto maljakko Iittala

Alvar Aalto suunnitteli Aalto-maljakon Iittalan järjestämää muotoilukilpailua varten vuonna 1936. Pariisin maailmannäyttelyssä osana Suomen paviljonkia kansainvälisesti esitelty omintakeinen maljakko herätti suuresti kiinnostusta ja sittemmin Aalto-kokoelman epäsymmetrisesti aaltoilevasta muodosta on tullut suomalaisen muotoilun symboli.

Nyt Iittala on julkaissut todellisen Aalto-keräilyharvinaisuuden ja valmistanut rajallisen erän perinteistä Aalto-maljakkoa kapeamman ja suipomman Aalto-maljakon*, jonka muoto tuo mieleen bumerangin. Kyseinen Aalto-maljakon malli oli tuotannossa vuonna 1937 ja niitä on tiettävästi säilynyt näihin päiviin vain muutamia kappaleita. Yksi säilyneistä yksilöistä rikkoi hiljattain maailmanennätyksiä, kun se myytiin Bukowskis-huutokauppakamarilla vasarahintaan 44 900 euroa. 🙂

Harvinainen Aalto maljakko Iittala
Harvinainen Aalto maljakko Iittala

Kävin jo päivällä tilaamassa omani, joka on minun ja äitini yhteinen hankinta. ♥︎ Juttelimme tästä joulupöydässä ja sovimme että kahden maljakon sijaan ostamme yhden yhteiskäyttömaljakon ja säästyneillä rahoilla siihen kukkia vuoden jokaiselle viikolle. 🙂

Maljakkoja valmistetaan numeroitu rajallinen määrä ja päivällä uutisoitiin ostoryntäyksestä, jonka seurauksena Iittalan verkkokauppa jumitti. Minäkin olin yksi näistä tuskailijoista nettikaupparuuhkassa, mutta onneksi ehdin ostamaan meille maljakon. Maljakon värivaihtoehdot ja tarkemmat tiedot löydät täältä:

Mukavaa maanantaita kaikille!

Kuvat: Iittala / Fiskars Group, *sisältää kaupallisen linkin

6 kommenttia “Harvinainen Aalto-maljakko – Saatavana rajattu erä!

  1. Kävin katsomassa ja ihana on kyllä. Ei ole ruuhka-aikaa enää , joten sen voi halutessaan tilata näppärästi. Itse olen tullut varmaankin pihiksi, koska en halunnut tilata sitä. Teen välillä itselleni testejä, että laitan kiinnostavan tuotteen ostoskoriin ja odotan 20-30 min. Jos todellakin haluan tuotteen, niin menen loppuun asti, mutta, jos en osaa tehdä ostopäätöstä tai tulee ajatus, että mielummin näen rahan säästössä, niin otan tuotteen pois korista ja sillä selvä. 😀 Testasin tätä tuotetta ja lopputulos oli, että se ei ole minua varten. Ihanaa, että voin joskus nähdä tämän kaunokaisen sinun blogissa kukkineen. En malta odottaa. 😍

    1. Pitju: teen itsekin samaa, klikkailen kaikki kiinnostavat jutut ostoskoriin ja jätän hetkeksi odottamaan. Monet karsiutuvat pois ja joskus en edes muista tuntia myöhemmin mitä sinne olen klikkaillut – ne tietysti suoraan pois. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *