Pakurentout – Paku päiväksi 60 eurolla!

Kaupallinen yhteistyö: Pakurentout

Pakurentout on uusi Helsingin Herttoniemessä toimiva palvelu, joka tarjoaa täysvarustellut muuttoautot kiinteään 60 euron päivähintaan rajattomilla kilometreillä. Pakurentoutin toiminnan filosofiana on tarjota yllätyksetön täyden palvelun kokemus kaikenlaisiin kuljetustarpeisiin ja muuttoihin. Kaikki Pakurentoutin autot on valmiiksi varusteltu nokkakärryin, sidontaliinoin ja muuttohuovin ilman lisäveloitusta – kaikki tarpeellinen sisältyy päivähintaan ja tekee muuttamisesta helpompaa, nopeampaa ja mukavampaa!

Pakurentout kokemuksia Vuokraa paku päiväksi 60 eurolla sisältäen nokkakärryt sidontaliinat ja muuttohuovat. Vapaat kilometrit.

Onnistunut muutto

Muuttaminen on melkoinen uroteko ja vaatii sekä hikeä että hermoja saada koko koti paketoitua siihen kuntoon, että tavarat voidaan sutjakkaasti siirtää paikasta toiseen. Olen ollut muuttoapuna jo lähes 30 kertaa ja kokemusta erilaisista pakkaustavoista on kertynyt reilusti enemmän kuin keskivertomuuttajalla. Viimeisimmät muuttoapulaisen askareet tuli suoritettua vuodenvaihteessa peräti kahdessa eri lokaatiossa ja tässä 5 tuoretta vinkkiäni sujuvaan muuttoon!

Muutto- ja pakkausvinkit muuttajalle Omakotivalkoinen

5 vinkkiä muuttajalle

1. Aloita ajoissa

Heti kun muuttopäivä vahvistuu, kannattaa aloittaa pakkaamisen valmistelu. Tavarat on syytä käydä läpi rankalla kädellä, eikä varastokoppeja tai vinttejä kannata jättää viimeiseksi. Kaikista helpointa on nimittäin aloittaa muuttoraivaus varastoon säilötyistä tavaroista, jotka on helpoin kategorisoida kolmeen osaan – säästöön, roskiin, kierrätykseen (esim Fida, SPR, Kontti, Kierrätyskeskus, Uff).

2. Karsi turhat tavarat ja kalusteet

Muutto on erinomainen motivaattori tavaroiden ja vaatteiden läpikäymiselle ja kierrätykselle. Kirppismyyntiä ei välttämättä kannata alkaa tässä vaiheessa järjestämään, sillä siitä koituu valtavasti lisävaivaa muuttokaaoksen keskellä. Aidosti rahanarvoiset kalusteet, tavarat ja vaatteet voi pakata jemmaan odottamaan myyntiä selkeästi eroteltuna ja merkittynä, mutta kaikki muu on hyvä saada pois jaloista pyörimästä ennen muuttopäivää. Muuttopäivänä suosittelen kantamaan kirppistavarat suoraan uuden kodin varastotilaan tai vierashuoneeseen, siellä ne voivat rauhassa odotella omaa vuoroaan siihen asti, kunnes koti on saatu järjestykseen.

Muuttolaatikot ja pakkausvinkit muuttajalle Omakotivalkoinen

3. Panosta muuttolaatikoihin

Pinottavat kovamuoviset muuttolaatikot ovat kultaa muuttajalle! Muuttolaatikot voit joko vuokrata tai ostaa omaksi, ja etenkin keittiön astiat ja keittiövälineet, sekä kaikki helposti hajoava kannattaa pakata kunnon muuttolaatikoihin pahvisten laatikoiden sijasta. Omaksi ostettuja laatikoita voit hyödyntää myöhemmin esimerkiksi harrastusvälineiden varastoinnissa, kuljetuksissa sekä puutarhatöissä.

Pahviset muuttolaatikot ovat hyvä ratkaisu kevyemmän tavaran pakkaamiseen. Tärkeää kuitenkin on, ettei laatikoita pakkaa liian painaviksi, jotta niiden pohja ei ratkea liitoksistaan kesken kantomatkan. Pahvin paksuudesta ja jämäkkyydestä riippuen suosittelen varotoimenpiteenä teippaamaan laatikon pohjan, jottei käy niin kuin ystävälleni – laatikko antoi pohjasta periksi ja kaikki tavarat olivat levällään kadulla räntäloskassa.

Jätesäkkeihin vuorostaan kannattaa pakata kaikki pehmeä – vaatteet, pyyhkeet, lakanat, peitot, tyynyt jne. Jätesäkeistä kannattaa puristaa ilmat ulos istumalla säkin suuaukon päälle ja laittamalla tiukaksi nyytiksi pakkaantuneen säkin suun solmulle. Myös kengille jätesäkki on oiva kantoväline, kunhan pusseja ei pakkaa liian täyteen.

Kestokassit muuttajan apuna - Ajankohtaiset muuttovinkit Omakotivalkoinen

4. Kestokassit ovat taivaanlahja!

Kauppojen kestokassit ovat muuttajan pelastaja! Niihin voi pakata melkeinpä mitä tahansa kirjoista ja elektroniikasta valaisimiin ja kosmetiikkaputeleihin. Kestokasseja saa kannettua useita kerrallaan ja niistä näkee nopeasti onko sisältö herkästi hajoavaa. Omia suosikkejani ovat vetoketjulla suljettavat kesto- ja varastointikassit, joissa tavarat ja vaatteet pysyvät suojassa lialta, sateelta ja pölyltä.

Vinkit muuttajalle - Muuta kätevästi pakulla isompikin koti Omakotivalkoinen

5. Kantojärjestys

Ensimmäisenä kannattaa muuttoautoon kantaa kaikki isoimmat kalusteet ja kodinkoneet. Patjoja voi käyttää kuorman tiivistykseen ja jos mahdollista, kannattaa televisio kuljettaa joko sohvatyynyjen tai patjojen suojissa.

Seuraavana autoon pakataan muuttolaatikot ja kuormaa tiivistetään jätesäkkien, kestokassien, mattorullien, silityslautojen ja isojen harrastusvälineiden avulla niin, ettei kuorma pääse heilumaan autossa matkan aikana. Viimeisenä autoon lastataan helposti hajoavat tavarat, viherkasvit ja pienelektroniikka, tosin oma suositukseni on että herkästi hajoavat laitteet ja kasvit vietäisi erikseen henkilöauton kyydissä.

Purkujärjestys autosta uloskannettaessa on luonnollisesti päinvastainen ja uuden kodin ovensuussa olisi hyvä jonkun olla ohjaamassa minne mikäkin laatikko tai kassi kannetaan.

Pakurentout kokemuksia Vuokraa paku päiväksi 60 eurolla sisältäen nokkakärryt sidontaliinat ja muuttohuovat. Vapaat kilometrit.

Tiedä mistä maksat!

Vuodenvaihteessa olin apuna kahdessa eri muutossa, joista toisessa tusinan kokoinen muuttotalkooporukka hupeni kolmeen henkeen. Ilman nokkakärryjä ei kyseisestä muutosta olisi tullut mitään ja sidontaliinojen avulla saimme turvallisesti ystäväni pesukoneen, ison peikonlehden ja ruokapöydän kansilasin kuljetettua ehjänä perille – Womanpower! 🙂

Pakurentout-tiimillä on pitkä kokemus muuttopalveluiden tuottamisesta ja ajatus täyden palvelun pakuvuokraamoon syntyi asiakkailta saaduista palautteista ja kommenteista. Muuttopalvelut maksavat monesti maltaita ja useissa tapauksissa muuttoapulaiset löytyisivät omasta takaa, mutta pakettiauto uupuu. Pakuvuokraamojen hintahaarukat ovat etenkin PK-seudulla suuret ja lähes koskaan hinta ei sisällä kilometrejä eikä lisävarusteita. Etukäteen onkin välillä ollut vaikea tietää mikä pakuvuokrauksen todellinen hinta päivän päätteeksi tulee olemaan.

Pakurentout kokemuksia Vuokraa paku päiväksi 60 eurolla sisältäen nokkakärryt sidontaliinat ja muuttohuovat. Vapaat kilometrit.

Pakurentout on äärimmäisen toivottu ja raikas tuulahdus tarjoten pakettiauton lainaksi selkeään kiinteähintaiseen päivävuokraan kaikilla mukavuuksilla kätevästi suoraan netistä. Ei enää erillisiä lisävarustehinnastoja, kilometriextroja tai yllätyksiä – vuokraa sinäkin muuttoauto Pakurentoutista ja lupaan että tulet olemaan tyytyväinen! 🙂

Lue lisää ja varaa auto näppärästi suoraan netistä:

pakurentout.fi

Mukavaa päivää kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

8 kommenttia “Pakurentout – Paku päiväksi 60 eurolla!

 1. Ihan pienenä ”korjauksena” auton pakkaamisen järjestykseen. Muuttofirmoja muuttaessa hyödyntäneenä, laatikot ensin autoon, sitten huonekalut, lopuksi muu sälä. Usein viimeisimmät autoon viedyt tavarat on isot kodinkoneet, ja nimenomaan muuttofirmaa käytettäessä on näin ollut, koska ne meillä ainakin on irroitettu muuttofirman toimesta.

  1. Mirja: tämä varmaankin riippuu siitä kuuluuko muuttofirman tehtäviin koneiden irroitus vai ei ja miten suuresta muutosta on kyse. Jos on täysin selvää että kaikki tavarat mahtuvat yhteen kuormaan, voi hyvinkin pakata ensin pienet ja sitten isot. Muuttofirmojen kanssa olen useasti ollut tekemisissä ja itselläni on kokemus että ensin isot ja sitten pienet, sillä tilaa on rajallisesti ja monesti pienempää tavaraa joudutaan pinoamaan isojen päälle kun lattiapinta-ala on autosta käytetty. Toinen seikka on se että hyvin harvoin on kaikki pikkutavara pakattuna vahvoissa muuttolaatikoissa, aina on vähintään 25% muunlaisissa laatikoissa, kasseissa ja säkeissä. Mutta pakkausjärjestys tosiaan kannattaa sovittaa sen mukaan minkä kokoinen auto, millaista tavaraa muutetaan (tarvitaanko esim kiinnityksiä hihnoilla) ja kuinka tavara on pakattu. 🙂

 2. Meillä on muutto kuun lopussa edessä täällä Lahdessa. Omalla pakullamme on kuitenkin tulossa reissu autokorjaamolle ja ei ole varmaan ihan pieni vika kyseessä. Joten tuollainen muuttoauton vuokraus voisikin olla kätevä vaihtoehto! Hintakaan ei päätä huimaa.

  1. Satu: pakurentoutin palvelu on todellakin kaivattua, etenkin sidontaliinat ja nokkakärryt ovat sellaisia jotka helpottavat muuttoa tuntuvasti. Lisäksi hinta ja laatu ovat heillä kohdillaan! 🙂

   Paljon tsemppiä muuttoon!

 3. Hei,
  Tässä vielä pari lisävinkkiä, jotka olen oppinut eri muuttofirmoilta.
  Meillä muutto alkaa aina sillä, että sekä vanhan että uuden asunnon lattiat suojataan kulkureittien kohdilta pinnoitetulla pahvilla. Pahvia myydään rullissa rautakaupoissa. Kantajien ei tarvitse ottaa kenkiä pois jaloista.
  Muuttolaatikoihin ja kasseihin kannattaa aina merkitä esim maalarinteipin avulla, mihin huoneeseen kukin laatikko kannetaan.
  Kannattaa myös tehdä yksi kokonaan erinäköinen/värinen ns sos-laatikko, johon laitetaan kaikki kaukosäätimet, laturit, jatkojohdot, purettujen huonekalujen ruuvit pussitettuna ja tietysti wc-paperirulla. Sitä ilman ei tulla toimeen.
  Lisäksi kannattaa tehdä erillinen kassi, johon tulee kertakäyttömukeja, esim. kahvinkeitin tarpeineen ja välipalaa muuttoporukalle.
  Tekisin myös oman kassin siivoustarvikkeille, jos uusi asunto pitää siivota.
  Jos muuttoautossa tai -kontissa on tilaa, kaikki henkarivaatteet kannattaa jättää henkareihin. Muuttofirmoilta saa ”vaatetankopahvilaatikoita”. Tosi käteviä. Vaatteet säilyy siisteinä ja nopeuttaa muuttoa.
  No, tulipas paljon asiaa. Aika monta muuttoa on tullut tehtyä elämän varrella sekä kotimaassa että ulkomailla.

  1. Vakkarilukija: loistavia vinkkejä! 🙂 Lattioiden suojaaminen on hyvä juttu, myös maalaamiseen tarkoitettu ohuempi ja edullisempi suojapaperi on hyväksi havaittu kun teippaa reunat sieltä täältä kiinni lattiaan kulkureitiltä. Myös sellainen tuli itselle mieleen että jos kestokasseja käyttää muutossa, kannattaa jakaa eri huoneiden tavarat eri värisiin / kuosisiin kasseihin, esim keittiövälineet punaisiin, kylpyhuone kaltaisiin / limenvihreisiin, olohuone mustikanvärisiin jne. 🙂 Näin oli yhdessä muutossa, jossa olin mukana, tehty ja purkaminen oli perillä nopeampaa kun tietyn väriset kassit sai suoraan oikeisiin huoneisiin. 🙂

 4. Arg ! Reidet muistaa vieläkin muuton, vaikka siitä on kohta vuosi aikaa.
  Paras neuvo muuttamiseen on, kun alat miettimään muuttoa, aloita silloin karsiminen.
  Pakkaaminen ajoissa, sillä siinä tulee aina kiire.

  Banaanilaatikot ovat siitä hyviä, ne ovat ilmaisia. Voit pakata vaikka vuotta aikaisemmin.

  1. Omppu: tälle amen! 🙂 Jos muuttohaaveet ovat vahvasti muuttumassa todeksi ja asuntojen katselu on jo meneillään, on hyvä aika silmäillä omia tavaroita ja käydä läpi jemmoja. Varsinkin varastossa on usein aivan turhaa sälää jota ei luultavastikaan halua ottaa käyttöön uudessakaan kodissa, joten jos vaan aikaa on niin selkeästi täysin turhat pois jo tässä vaiheessa. 🙂

   Muuttopuuhat tuntuvat lihaksissa kieltämättä aika pitkäänkin, olin aivan puhki vielä loppiaisenakin, vaikka viikko oli vierähtänyt. Ja jaloissa edelleen muutama mustelma, kun kantokaverini ote lipesi ja sain kaapin suoraan päälleni. Olin onneksi sen verran pehmeä alusta että kaappi säilyi täysin ehjänä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *