Top 6 parhaat tuoksukynttilät

Pakkaset paukkuvat ulkona, mutta meillä fiilistellään sisällä viltin alla lämpöisessä kynttilänvalosta nauttien. Tästä inspiroituneena koostin teille postauksen parhaista tuoksukynttilöistä kautta aikojen – tässäpä oma top 6 suosikkilistani pisteytettynä!

Zara Home Anthology tuoksukynttilä Omakotivalkoinen

Zara Home Anthology

Suosikkien joukosta löytyy yksi edullisen hintatason kynttilä, joka saa minulta hyvät arvosanat sekä tuoksusta että paloajasta. Zara Home Anthology -kynttilän tuoksu on hivenen saippuamainen ja puuterinen, sopivan mieto ja neutraali poltettavaksi jopa keittiössä. Alle kuuden euron hintainen keinonahkapintaiseen pahvikoteloon pakattu kynttilä paloi melko tasaisesti ja savuttamatta.

Minulla on ollut näitä kolme ja vaikka kynttilät on jo käytetty, on purkit edelleen tallessa ja käytössä muussa tarkoituksessa. Eettisyydestä ja pikamuotiketjun kuluttavuudesta joudun kuitenkin rokottamaan tuoksukynttilän ansaitsemia pisteitä ja siksi lopputulema on vain 3/5 pistettä.

Pisteitä 3/5

Skandinavisk Lempi tuoksukynttilä Omakotivalkoinen

Skandinavisk Lempi

Skandinaviskin tuoksukynttilät räjäyttivät aikoinaan potin ja olivat sisustajien keskuudessa supersuosikkeja. Useampaa eri tuoksua itsekin ostaneena omaksi lempparikseni nousi hempeän saippuainen ja nenässäni pakkaseltakin tuoksuva Skandinavisk Lempi*, joka kuului vakiovarusteisiini monta vuotta putkeen. Sittemmin olen löytänyt mieluisampia tuoksukynttilöitä, mutta hyvin voisin ostaa tämän taas uudelleenkin. Lievästä savuttamisesta annan miinusta ja sen vuoksi Skandinavisk ansaitsee minulta vain 3,5 pojoa.

Pisteet: 3,5/5

Kaamos Candle Company Arctic Forest tuoksukynttilä Omakotivalkoinen

Kaamos Candle Co. Arctic Forest

Kotimaiset Kaamos Candle Companyn kynttilät ovat hinnaltaan kirpeitä, mutta tuoksultaan mielettömän ihania. Tämän mausteisen metsäisen Arctic Forest -kynttilän ostin Porvoossa sijaitsevasta pienestä sisustuskaupasta ja kynttilästä riitti iloa poikkeuksellisen pitkään. Kynttilä paloi todella tasaisesti ja tuoksu oli mukavan lämmin ja riittoisa, ilman että se olisi hyökkinyt niskaan liiaksi.

Pisteitä 4/5

Rituals Green Gardamom tuoksukynttilä Omakotivalkoinen

Rituals Green Gardamom

Jaetulle kolmossijalle Kaamos Candelin kanssa pääsee ihanan yrttinen Rituals Green Gardamom -tuoksukynttilä. Tämä kynttilä oli sulaa rakkautta ensi nuuhkaisusta ja ensimmäiseni ostin Tallinnasta kesälomareissulta pari vuotta takaperin. Sittemmin näitä ylellisiä, mutta kohtuuhintaisia arjen luksustuotteita on alkanut löytyä myös Suomen puolelta ja kierroksessa on nyt jo kolmas samanlainen kynttilä, jollainen löytyy siis käytöstä parhaillaankin.

Pisteitä 4/5

Malia 3 kaveria piparkakkutuoksukynttilä Omakotivalkoinen

Malia Piparkakku – 3 Kaveria

Malian ja 3 Kaverin yhteistyönä syntynyt Piparkakku-tuoksukynttilä on uskomattoman herkullinen ja vaikka tuoksu sopii erinomaisesti jouluun, on sen vivahteikkuus täydellinen myös tavanomaisina talvipäivinä. Kynttilää valmistettiin vain rajallinen määrä, mutta jos tulevaisuudessa sitä valmistetaan lisää niin syöksyn todellakin heti ostoksille. Uskomatoman ihana tuoksu, riittoisa ja pitkä paloaika, eikä savuta lainkaan. Tämän kynttilän myötä aion tutustua myös Malian muuhun valikoimaan ja toivon että löydän uusia lemppareita lisää. ♥︎

Pisteet 4,5/5

Byredo Bibliotheque tuoksukynttilä Omakotivalkoinen

Byredo Bibliotheque

Ultimaattisin suosikkini on edelleenkin ruotsalaisen Byredon nahkakantiselta vanhalta kirjalta ja ajan patinalta tuoksuva Bibliotheque-tuoksukynttilä, jota olen teille hypettänyt jo vuosikaudet. Tämän voittanutta ei ole vieläkään vastaani tullut ja jos saisin valita yhden ainoan tuoksukynttilän koko loppuelämäkseni, olisi se ehdottomasti tämä. ♥︎

Vanhat kirjat, nahka, ripaus takkatulta ja miehen kainaloa – niistä mausteista on tämä kynttilä tehty! ♥︎

Pisteet 5/5

Tunnelmallista ja rapsakkaa pakkasiltaa kaikille & huomiseen!

*sisältää kaupallisia linkkejä


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

6 kommenttia “Top 6 parhaat tuoksukynttilät

 1. Hei, ei liity tähän mutta tiedätkö saako Ikeasta vielä niitä laatikoita, jossa sulla sukkia ym 6.2.2018 postauksessa.
  Minkä niminen laatikko kysessä tai onko vastaavia jos niitä ei enää saatavissa.

  1. Hilima: pitäisi saada, kyseessä Ikean Skubb lokerikko ja myymälässä niitä oli jokunen aika sitten ihan reilusti. Mielestäni kuuluu edelleen ihan perusvalikoimaan.

   1. Kiitos linkistä mutta mielestäni tuo ei ole sama lokerikko. Sinulla näyttäisi olevan pahvia se omasi!

    1. Hilima: minulla on ollut kahdenlaisia lokerikkoja, eli kyseessä on varmastikin sitten pahvinen ja kannellinen Tjena-sarjan lokerikkolaatikko. Sitä en löytänyt nettikaupasta, muut sarjan tuotteet näyttivät edelleen olevan valikoimassa. En osaa sanoa onko se poistunut kokonaan vai onko vain tilapäisesti kadonnut myynnistä, myymälästä voisi ehkä löytyä ja asiakaspalvelusta voisi myymäläsaatavuutta ehkä tiedustella ettei tule turhaa reissua.

 2. noi tuoksukynttiläpaketitthan on surirumpia ja kiva ”etiketti” vielä lisänä pilaamassa. Ei jatkoon, samoin mitään hajusteita.

  1. ooooo: Tiedän tuoksukynttilöihin ja kynttilänpolttamiseen liittyvät varoitukset sekä suositukset. Koen kuitenkin että parin tunnin satunnaisella kynttilöiden polttamisella ja määrällisellä kohtuudella riskit ovat hyötyjä pienemmät. Minulle kynttilät ovat arjen luksusta, jotka saavat viihtymään ja virittäytymään tunnelmaan.

   Kynttilöiden etiketit eivät minua niin paljoa kiinnosta että kokisin ne rumiksi, tosin joskus otan ne pois kuten Ritualsin valkoisesta kynttilästä olen pari kertaa jo ottanut. Tuoksujen osalta suosin monissa jutuissa hajusteettomuutta,sillä en halua kyllästää erilaisia tuoksuja ylleni pesuaineiden, vaatteiden ja hajuvesien muodossa. Korkeintaan kaksi tuoksua kerrostettuna toimii minusta parhaiten, ja sama koskee myös kotia. Koti on melko lailla tuoksuton ja ainoat tuoksut tulevat ruoasta, meistä ihmisistä sekä tuoksukynttilästä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *