Elämäni ruokapöydät

Postauksen otsikko juontaa juurensa lukijani kanssa käydystä huumoripitoisesta keskustelusta, jonka aiheena oli omistamani lukuisat erilaiset ruokapöydät. On kiistämätön fakta, että kotonani on nähty 10 vuoden aikana jos jonkinlaisia ruokapöytiä. Osa niistä on ollut heräteostoksena tehtyjä huteja ja osan olen ostanut hyvin aikein harkinnan jälkeen. Tässä koonti elämäni ruokapöydistä! 🙂

Artek ruokapöytä valkoinen
Asko Twist ruokapöytä korkeakiiltovalkoinen pähkinä Omakotivalkoinen

Asko Twist – Valkoista ja pähkinää

Ennen ensimmäistäkään blogipostausta vuosina 2007-2011 meidän ruokapöytänä toimi Askosta ostettu korkeakiiltovalkoista ja pähkinää yhdistelevä Twist-pöytä. Korkeakiiltovalkoinen oli juuri ilmestynyt ja valtaamassa markkinoita.

Tiesin jo pöytää ostaessani että se on kooltaan liian suuri meidän ruokailutilaan. Tuohon aikaan keittiömme oli U-muotoinen ja ruokapöydälle tarkoitettu paikka sijaitsi saman ikkunan edustalla kuin nykyisinkin. Olin kuitenkin niin rakastunut tähän 100x200cm kokoiseen pöytään ja saman sarjan tuoleihin, etten piitannut senteistä. 🙂

Korkeakiiltovalkoinen ruokapöytä Omakotivalkoinen

Valkoista unelmaa

Twist-pöytä vaihtui 2011 kokonaan valkoiseen korkeakiiltoiseen malliin ja muistaakseni tämäkin löytyi Askosta. Pöydän koko oli pienempi ja myös tuolit vaihtuivat nahkaverhoiltuun kapeampaan malliin.

Tämän pöydän ääressä tuolit vaihtuivat melko tiuhaankin, kun etsiskelin itseäni ja sisustustyyliäni. Oli jakkarat, Kartellin valkoiset muovituolit ja läpinäkyvät Louis Ghost -tuolit, tuunatut pinnatuolit ja varmasti jotain muutakin jotka olen unohtanut. Erittäin opettaiset pari vuotta olivat tuolien kanssa puljatessa ja sittemmin tilanne on onneksi rauhoittunut. 🙂

Pöydänjalat vaihtuivat vuonna 2013 Hay Loop -jalkoihin, kansilevyn ollessa sama vanha korkeakiiltoinen valkoinen, tästä kuva alla.

Kartell Victoria Ghost Louis Ghost tuolit Hay Loop pöydänjalat Omakotivalkoinen

Pieni neliönmuotoinen pöytä

Vuonna 2014 vanha pöytä vaihtui pieneen neliskanttiseen ruokapöytään. Koko oli muistaakseni 80x80cm, mutta merkkiä tai ostopaikkaa en saa millään mieleeni. Tämä oli pienen hetken kiva, kuten myös Hayn tuolit jotka sen kaveriksi ostin.

Massiivitamminen ruokapöytä Omakotivalkoinen

Tamminen ruokapöytä

Vuosi 2014 oli melkoista pyöritystä ja pöytä vaihtui toiseenkin kertaan – pieni neliskanttinen ruokapöytä korvaantui massiivitammisella pöydällä. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ollut viisasta jättää tämä kokeilu väliin, mutta mitäpä sitä enää surkuttelemaan – tulipahan kokeiltua. 😀

Elämäni ensimmäinen pyöreä pöytä

Keittiöremontin valmistuttua jouluna 2014 oli jälleen uuden pöydän aika ja tämä kyseinen pyöreä pöytä oli löytö jostakin, mahdollisesti miehen työpaikalta, mutten muista enää tätäkään varmuudella. 😀 Pöytä on alkujaan ollut Ikeasta ja veikkaan sen kuuluneen PS 2011 vuoden mallistoon. Pöytä on muuten edelleen hengissä, vaikkei meillä kotona olekaan…

Iso valkoinen ruokapöytä Omakotivalkoinen

Iso valkoinen pöytä

Vuonna 2015 Ikealainen sai lähtöpassit ja tilalle tuli iso valkoinen pöytä. Tästä pöydästä kävimme miehen kanssa kädenvääntöä ja koskaan en pöydästä oikein tykännyt – tuli ja meni toisinsanoen. 😀

Artek 91 ruokapöytä valkoinen OMakotivalkoinen

Kirppisaarre – Artek 91

Bongasin kirppikseltä Artekin näköisen ja kokoisen pyöreän ruokapöydän, jonka myyjä ei ollut aitoudesta varma. Konsultoin useampaakin tietäjää asiasta ja lopputulemana oli että pöytä mitä ilmeisemmin oli kuin olikin aito Artek. Hunajaiseksi patinoutunut ja naarmuinen koivupöytä sai hyppysissäni valkoisen käsittelyn ja lopputulos yllätti minut itsenikin – todella upea luomus!

Pöytä huojui esim pihviä leikatessa ja pitemmän päälle se alkoi rassata hermoja. Yritin kyllä vahvistaa jalkojen tukevuutta, mutta ei se siitä paremmaksi muuttunut. Pöytä jatkoi lopulta matkaansa ja myin sen 50 eurolla, samalla summalla jonka itsekin maksoin, eteenpäin.

Ikea Vangsta ruokapöytä

Jatkettava ruokapöytä

Pari vuotta eleltiin pyöreän pöydän ääressä, kunnes pinna paloi kahvin läikyttyä tärkeiden papereiden päälle ja kipaisin Ikeassa ostamassa jatkettavan laminaattikantisen Vangsta-ruokapöydän. Tämän naurettavan edullisen ruokapöydän piti olla vain tuuraamassa hetken aikaa, mutta toisin kävi. Tykästyin siihen lopulta niin paljon että vasta jouluna 2019 se väistyi paremman tieltä.

Ruokapöytä olohuoneessa sisustusidea omakotivalkoinen
Muurame Viisto valkoinen ruokapöytä Omakotivalkoinen

Muurame Viisto designpöytä

Jouluisen valokuvausprojektin tiimoilta meidän ovesta livahti sisälle Muuramen Viisto-ruokapöytä ja se oli menoa se! Oli täysin selvää että pöytä jää meille pysyvästi ja edelleenkin se on minulle yhtä mieluisa. Ruokapöytä tosin palvelee nyt hieman toisenlaisessa tarkoituksessa ja pöytälevy on parhaillaan sängynpäätynä, joksi se täysin ennakoimatta vahingon kautta päätyi.

Artek ruokapöytä valkoinen OMakotivalkoinen

Kirppislöytö vol 2 – Artek 81C

Viime kesänä aivan sattumalta silmiini osui nettikirpparilla myynti-ilmoitus erittäin edullisesta Artekin 81C ruokapöydästä. Kyseessä oli kokonaan valkoinen malli, joka minulta meni pari vuotta takaperin sivusuun, kun jäin liian pitkäksi aikaa jahkailemaan ostamisen kanssa ja valmistus ehdittiin lopettamaan. Tämä oli sellainen napakymppi etten kahta kertaa miettinyt vaan kipaisin hakemaan pöydän uuteen kotiinsa.

Täysin yllättäen minulla oli yhtäkkiä kotonani kaksi ruokapöytää ja samassa tilanteessa olen edelleen. Kummastakaan pöydästäni en ole valmis luopumaan, joten tällä mennään. 🙂

Kivaa iltaa kaikille ja huomiseen!


12 kommenttia “Elämäni ruokapöydät

 1. No huh. Mikä on toinen pöytä nyt, kun Muuramen pöytälevy on toisessa tehtävässä. Artek ja mikä?

  1. Eija: älä muuta sano, alkoi itseänikin hengästyttää kun postausta kirjoitin ja mietin että vieläkö näitä pöytiä oikein löytyy. 😀

   Viime kesästä asti minulla on ollut kirppikseltä löytämäni Artekin C81 pikkupöytä ja Muuramen isompi Viisto-pöytä jonka pöytälevy on parhaillaan sängynpäätynä. 🙂

 2. Hauska miten monta pöytää. Vuodesta 1990 sama Artekin koivuviilutettu pöytä. Kansi kerran viilutettu uudelleen.

  1. Mummu: älä muuta sano. 😀 Siinä tuo taika varmaan piileekin sinulla; kun kerran ostaa kunnollisen kalusteen, ei sitä tarvitse eikä halua vaihdella. Minulla onneksi on viimein samankaltainen tilanne, loppuelämäni ruokapöytiä on peräti kaksi enkä usko että ainakaan seuraavaan vuosikymmeneen on tarvetta edes miettiä uuden hankintaa. ❤️

 3. 😄 Tää oli kyllä huippu postaus!
  Toi ”bling-bling” -kodin sisustus oli kyllä 👌🙊 Muistan kun 10 vuotta sitten just itsekkin netistä (ja sinunkin blogista) yrittänyt kopioida näitä blingbling-ideoita ja saanut kyllä aikaiseksi niin mauttoman kodin, jossa ei kauaa viihtynyt! 🙈 Hieman hävettää nykyään luontoa ajatellen tällaiset oman tyylin vastaiset, massan mukana tehdyt kokeilut. Mutta vanhoja on turha murehtia ja virheistä oppii. 😊

  Musta on ihana sun blogissa huomata miten just oma tyylis on löytynyt ja sen myötä sisustusratkaisujakin osaa ekologisemmin tehdä. Lisää tällaisia vanhojen muistelu kooste postauksia! 🤗

  1. Laura: tuo bling-vaihe oli kieltämättä melkoinen hazardi minullakin. Todella suurella palolla ja innolla aidosti uskoin että se on just mun juttu, mutta eipä sitten ollut ei. 😁 Aivan hirveä määrä on ruokapöytiä mennyt tämän kodin läpi ja minuakin hävettää. Toisaalta maailman meno oli aivan toista vielä 5 vuotta sitten ja kaikesta voi viisastua ja ottaa opiksi. Oman tyylin löytäminen vie aikaa eikä kukaan ole seppä syntyessään – maltti olisi kuitenkin ollut minun tapauksessa valttia, mikä olisi saattanut hieman hillitä vauhtia. 😊

   Nyt on selvät sävelet ja oma tyyli löytynyt. Rakastan kalusteitani ja valaisimiani, ja vaikka valkoinen olisi joskus maailman epämuodikkain väri, ei se muuttaisi minun ajatuksiani. ❤️ Valkoinen on onneksi tekemässä vahvaa paluuta 2000-luvun alun muotitrendien vanavedessä ja minunkin kotini on taas hetken aikaa aallonharjalla, kunnes trendit taas vaihtuvat. 😁

 4. Puuttuuko tuosta Artekin pöydästä osia, siis peitelevyt pöydän jalkojen väliltä? Tuo tammipöytä oli muuten aivan ihana ja toi kivaa kontrastia vaaleaan sisustukseen – harkinnassa samanlainen ja myös Knollin Tulppaani houkuttaa.

  1. Elise: puuttui alunperin mutta sain ne myyjältä jälkikäteen. Hän ei ollut niitä laittanut kiinni koskaan kun pöydän kasasi. 🙂 Nyt on listatkin siis jo paikoillaan.

  1. Nanna: Väri siinä oli todella kaunis, mutta sen huollettavuus oli raskas ja siihen jäi vesilasistakin renkuloita. 😀

  1. Peter: Aika monta pöytää on mahtunut 10 vuoteen ja on hauska virkistää omaakin muistia tällaisilla koontipostauksilla. 🙂 Kiva että tykkäsit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *