Pääsiäinen & maailman paras pullataikina

Kylläpä sää helliikin näin pääsiäisen kunniaksi. ♥︎ Aurinko paistaa, koti tuoksuu uunituoreelta pullalta ja pienet keltaiset tipuset seikkailevat siellä täällä…

Keltaiset tulppaanit ja serveteistä taiteilemani pupuset (postaus ohjeineen TÄÄLLÄ) saavat niin hyvälle mielelle – puhumattakaan vastakeitetyn kahvin ja kardemumman tuoksuyhdistelmästä, joka herautti vedet kielelle. 😀 Alta löydät maailman parhaan pullataikinan resepti, jonka äidiltäni olen oppinut:

Maailman paras pullataikina

2L taikina / 100-115 pullaa

Ainekset

 • 4kg Sunnuntai Erikoisvehnäjauho
 • 6pss kuivahiivaa
 • 2pss kardemumma (yht. noin 44g)
 • 2L maitoa
 • 5 kpl kananmuna
 • 8dl sokeria
 • 4tl suolaa
 • 700g Flora Kulta

Laita kananmunat, kardemumma, sokeri ja suola isoon noin 10L kokoiseen kulhoon tai leivontaämpäriin, sekoita kevyesti keskenään. Lämmitä maito, kaada seoksen joukkoon (huom, kuivahiivaa käytettäessä maidon on oltava lämpimämpää kuin kädenlämpöistä). Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään, kaada jauhoseos tasaisesti samalla vispilällä sekoittaen, jotta taikinasta tulee tasainen ja sitkoksesta hyvä. Sekoita vispilällä niin kauan kunnes sen voima ei enää riitä, siirry vaivaamaan taikina loppuun käsillä. Kun taikina on tasainen, lisää joukkoon ohuena norona sulatettu Flora Kulta. Vaivaa taikinaa niin kauan kunnes taikina irtoaa käsistä. Peitä liinalla ja annan nousta noin 30 minuuttia.

Voisilmäpullien täyteaineet

 • 200g Kulta Flora
 • noin 300g sokeria
 • vaniljasokeria oman maun mukaan

Sekoita ainekset keskenään ja lusikoi keskeltä saksen kärjillä ristiin leikattujen pullien sisään. Ripottele pintaan hieman hienoa sokeria.

Anna pullien nousta uunipellillä noin 15 minuuttia ennen paistoa. Voitele pullat munalla juuri ennen uuniin laittoa. Paista uunin keskitasolla 180-200°C 15-20 minuuttia uunista riippuen. Kiertoilmauunissa riittää matalampi lämpö ja lyhyempi 15 minuutin mittainen paistoaika.

Pullantuoksuista pääsiäistä kaikille!

15 kommenttia “Pääsiäinen & maailman paras pullataikina

  1. Helen: Kiitos samoin! 🙂 Kääks, täytyykin etsiä luettavaksi tuo haastatteluni samantien. 🙂

  1. KaroP: Apua. 😀 😀 Olin niin huumaantunut tuosta pullantuoksusta että paistolämpökin unohtui. 😀 Asteita uuniin siis 180-200 astetta riippuen uunista. Kiertoilmauunissa riittää matalampikin lämpötila. Asteet lisätty nyt myös postaukseen, kiitos kun huomautit puutteesta! 🙂 Iloista pääsiäistä!

 1. Ihanaa pääsiäistä sinne teille.?Keltainen on raikas väri ja sopii pääsiäiseen. Itsellänikin on keltaisia tulppaaneja ja myös narsisseja. Kysyisin tuosta kahvipannusta, mistä olet ostanut sen?

  1. Pitju: keltainen on pääsiäisen klassikko, ja keltaiset tulppaanit must have. 🙂

   Pannu on Opa Mari, edullinen ikiklassikko joita löytyy esim Stockmannilta ja vastaavista isommista kaupoista. Prismoissakin saattanee olla. 🙂

 2. Paljonko tuosta pullia tulee kerralla? 2 litraa maitoa ja 4 kg jauhoja vaikuttaa ihan järjettömän isolta määrältä, itse en juuri kolmelle hengelle viitsi yli. 0,5 litran taikinasa yleensä tehdä. Ei mahdu edes pakkaseen pullaa ?

  1. Leipoja: Pullia tulee noin 100-115 kpl, josta riittää pakkaseenkin tulevia tarpeita varten. 🙂 Taikina on helppo puolittaa, jolloin pullia on noin 50-60 kpl. Äitini opetti aikoinaan että jos leipoo niin leipoo kerralla kunnon satsin jotta varmasti riittää. 😀

  1. Leipoja: Meillä tehdään aina iso satsi, ei tarvitse heti leipoa uudestaan ja pakastimesta löytyy aina uunituoretta pullaa. 😀

 3. Minäkin löysin tänne lehtijutun kautta, tosin luin sen Keskisuomalaisesta 🙂 Itseäni jäi mietityttämään makuuhuoneen vaaterekki. Mustavalkoisen ystävänä näin siinä monta mustavalkoista paitaa. Olivatko ne kaikki samanlaisia ja pukeudutko pääasiassa mustavalkoisiin yläosiin? Sainpahan itsekin “luvan” sille, että mustavalkoisia voi olla vaikka miten monta 🙂

  1. Heidi: Minulla on vain yksi harmaa paita, kaikki muut vaatteeni ovat mustia, valkoisia tai mustavalkoisia. 😀 Raitapaitoja on neljää erilaista mallia, kaksi t-paitaa (toinen leveämmällä raidoituksella), yksi (lehtikuvassakin päälläni ollut) rennompi malli ja yksi puolipoolokauluksellinen versio. Lehtikuvan puseroita minulla 2kpl, pooloja 3kpl, ja t-paitoja 3kpl. Kun löytää hyvän näköisen ja mallisen paidan, ostan niitä monesti useampia.

   Et tarvitse “lupaa” keneltäkään muulta kuin itseltäsi, ostat juuri niin monta paitaa kun haluat. <3 Lempparivaatteita on hyvä ollakin useampia, jotta voi vaihdella eikä vaate kulu niin nopeasti puhki kun saa vaatekuitu levätäkin välillä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *