Millaiset ovat sisustustrendit 2023

Vuoden 2023 sisustustrendit ottavat harppauksen minimalistisempaan suuntaan ja yhdellä värillä koko tilan sisustaminen on etenkin tulevan syksyn juttu. Art Deco -tyyliset statement-tapetit, punaisen ja ruskean sävyt, luonnonvalkoinen, hunajainen beige, teräksistä kromi ja esineistä taide sekä erilaiset patsaat ovat tänä vuonna erityisen in.

Sisustustrendit 2023 Art Deco ruskean ja luonnonvalkoisen sävyt

Sisustustrendit 2023 – Kromin ja ruskeiden sävyjen paluu

Sisustussuunnittelijat ympäri maailman ovat kertoneet mm. Elle Decor -lehdelle, että messinki ja kulta väistyvät ja tilalle comebackin tekee perinteiset hopeiset metallisävyt. Mattaharjattua terästä trendikkäämpi vaihtoehto on ylellisyyttä henkivä kromi.

Värien osalta paletti säilyy maanläheisenä, sillä erotuksella että sisustuksessa vihreät ja siniset antavat tilansa punertaville ja rusehtaville luonnonsävyille. Myös terrakotta ja murretut pehmeät punertavat sävyt palaavat takaisin.

Vaaleiden sävyjen kärjessä on luonnonvalkoinen ja vaaleat harmaansävyt poistuvat yksimielisesti sisustuksesta – ainakin toviksi. Puhtaanvalkoista käytetään trendipaletin rinnalla vain tehosteena pienissä yksityiskohdissa. Ylellisyys yhdistettynä minimalistisuuteen (ei askeettisuuteen) ja eettisiin arvoihin tulee olemaan kantava teema seuraavien vuosien ajan.

Sisustustrendit 2023 Art Deco ruskean ja luonnonvalkoisen sävyt

Pois kertakäyttökulttuurista – Kohti kestävämpää tulevaisuutta

Kertakäyttökulttuuria henkivä fast decor, eli pikamuodin vastine pikasisustus, on totaalisesti out of style. Ajatuksella harkittu ja hankittu sisustus on nyt sekä eettistä että muodikasta. Jo hankittuja kalusteita ja tavaroita ei kuitenkaan tule laittaa kiertoon kevein perustein ja tämä on otettu valmiiksi huomioon myös sisustustrendeissä. Ei siis pidä rynnätä kauppaan ja laittaa kaikkea uusiksi, vaan halutessasi voit maustaa sisustusta diy-projekteilla ja trendikkäillä elementeillä, kuten tekstiileillä ja uudistamalla seinien väriä maaleilla ja Art Deco -henkisillä tapeteilla.

Sisustustrendit 2023 Art Deco ruskean ja luonnonvalkoisen sävyt

Art Deco, ruskea, kromi, punainen ja luonnonvalkoinen

Pandemiavuosien ja pehmeän pesämäisen kodikkuuden jälkeen ihmiset kaipaavat ylellisyyttä, ripauksen luksusta ja hengittävää tilaa. Japandi jatkaa trendikkäänä ja piensisustuksessa huomio keskittyy patsaisiin ja taide-esineisiin. Pienistä esineistä koostuvat kokoelmat vaihtuvat yksittäisiin isompiin statement pieces -kohokohtiin. Runsaat koristetyynyröykkiöt katoavat trendeistä ainakin hetkeksi ja tilalle astuu minimalistisempi isoihin linjoihin keskittyvä tapa luoda kodikasta tunnelmaa koteihin.

Lyhyesti: Art Deco, patsaat, ruskeat ja etenkin tummat puunsävyt, punainen, luonnonvalkoinen ja kromi ovat pääosassa vuoden 2023 sisustustrendeissä! Mieleeni tulee 2000-luvun alku sekoitettuna ripaukseen 40-lukua. Mitä mieltä sinä olet?

Lue myös: ➤ Japandi – Sisustustrendi, joka valloittaa maailman

Kuvat: Pixabay Interior Trends 2023


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “Millaiset ovat sisustustrendit 2023

    1. Pilvi: Ei kun syksyn 2023. Eli yksivärisyys (ei kuitenkaan värittömyys) tulee kasvattamaan suosiotaan ja sen on povattu laajentuvan kuluttajien keskuuteen syksyyn mennessä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *