Kalustesuunnitelma lukijan ruokailutilaan!

Lukijani Jaana pyysi minulta ehdotusta kotinsa ruokailutilan kalusteiden valintaan. Jaanan uuden kodin pintamateriaalit ovat vaaleita, seinien ollessa valkoiset ja lattian vaaleanharmaaksi sävytettyä tammiparkettia. Keittiön kaapistot ovat myöskin valkoiset ja ruokailutila yhdistyy saumattomasti sekä keittiöön että olohuoneeseen. Yläkerrasta on avoin näkyvyys alakerrassa sijaitsevaan ruokailutilaan ja Jaanan toivomuksena olikin sisustaa tila mahdollisimman vähäeleisesti ja selkeästi. Kalustebudjetti on 1000 euroa sisältäen pöydän, tuolit sekä valaisimen. 

Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen
Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Jaanan keittiön ja ruokailutilan kalustus

Ruokapöydälle varattu nurkkaus on kooltaan 2x2m ja tilan puolesta siihen mahtuisi jopa kuuden hengen pitkulainen ruokapöytä. Pöydän asettelussa ongelmaksi muodostuu kuitenkin lattiasta kattoon asti olevat ikkunat, jotka jatkuvat aina yläkertaan saakka. Näkymä ikkunasta on todella kaunis ja olemme Jaanan kanssa molemmat sitä mieltä, ettei ikkunoiden eteen laiteta mitään näköesteeksi. Oma ehdotukseni onkin pyöreä pöytä, jonka avulla säilyy sekä tilan keveys että ikkunasta avautuva upea metsämaisema. ♥

Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Pyöreä Department Ray ruokapöytä

Jaanan perheeseen kuuluu aviomies, 1-vuotias pieni poika sekä kaksi suloista jackrusselinterrieriä. Kalusteiden toivottiin olevan helppohoitoisia sekä turvallisia pienen miehen vipeltäessä kohta pitkin kotia. Departmentin puinen Ray-ruokapöytä* on varustettu kohtuullisella hintalapulla ja sen ääreen mahtuu neljä henkeä ruokailemaan. Sirot jalat ja ajaton ulkomuoto sopivat selkeää linjaa noudattavaan alakertaan kuin nenä päähän.

Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Valkoiset Department Wood H17 pinnatuolit

Tuolivaihtoja ehdotin Jaanalle useita, aloittaen näistä Departmentin Wood H17 -pinnatuoleista*. Tuolit ovat pöydän tavoin kohtuuhintaiset ja muodoltaan perinteiset. Näissä on aavistuksen verran Ilmari Tapiovaaran suunnittelemien Fanett-tuolien tuntua, sopivat sekä romanttiseen että moderniin sisustustyyliin. 

Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Helppohoitoinen Hay Hee terästuoli

Ehdotin Jaanalle myös omaa suosikkiani Hayn Hee-tuolia*, joka on helppohoitoisin tuoli jonka tiedän. 🙂 Jaana tykästyi kovasti tuolin keveään muotoon, mutta päätyi lopulta toisenlaiseen ratkaisuun, jonka paljastan teille postauksen lopussa. 🙂

Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Design House Stockholm Family puutuolit

Design House Stockholmin Family -tuoleja* on neljä erilaista mallia, joita voi yhdistellä haluamallaan tavalla. Myös nämä ovat moneen sisustustyyliin muuntuvia, aristokraattisesta ja ylväästä sisustustyylistä aina mummolamaiseen punaiseen tupaan. 

Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Edullinen puutuoli Ellokselta

Ehdotin myös Elloksen valikoimasta löytyvää pinnatuolia, joka myydään kahden tuolin pakkauksina. Hinta on kohtuullinen, kuten Elloksen tuotteissa monesti onkin, ja hieman retrohtava muoto tuo kivan vivahteen moderniin kotiin.

Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Kätevästi kääntyvä Hay AAC20 kuppituoli

Muutamien muiden tuoliehdotusteni jälkeen minulla oli vielä yksi ässä hihassani, jota en kuitenkaan budjetin vuoksi ehdottanut ensimmäisten joukossa. Vilautin Jaanalle kuvaa tästä Hayn AAC20-mallin* tuolista ja päätös uusista tuoleista olikin sitten sillä tehty. 🙂

Jaana ja miehensä ihastuivat näihin konttorituoleja muistuttaviin tuoleihin niin paljon, ettei budjetin ylittäminen haitannut. Tuolin istuin on erittäin helposti puhdistettavaa muovia ja jalat vahvaa valkoiseksi maalattua terästä. Tuolin kuppimainen muoto on turvallinen pienen lapsenkin siinä istuessa ja ulkomuoto on pyöreän pöydän ääreen suorastaan täydellinen. ♥

Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Muuto Studio valaisin

Pöydän päälle kaivattiin valaisinta, joka on yläkerrasta katsottuna mahdollisimman huomaamaton, muttei kuitenkaan kooltaan liian pieni. Olen oman pöytäni päälle etsinyt oikeanlaista valaisinta jo jonkin aikaa ja tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona on Muuton Studio -valaisin*, jonka täyttää myös Jaanan toivomat kriteerit. 

Kalustesuunnitelma ruokailutilaan - Sisustusvinkit Omakotivalkoinen

Omat lempparini – By Lassen Kubus

Piensisustuspuoli on Jaanalla hallussa eikä uusia tarpeita sen suhteen ole vielä ilmaantunut. By Lassen Kubus* -sarjan kulhot ovat niin ihania, että vinkkasin myös niistä Jaanalle. Monipuolisen kulhon voi sijoittaa keittiön tasolle ja laittaa tarjolle hedelmiä, tai miksei myös ruokailutilan vieressä sijaitsevalle valkoiselle tv-tasolle viherkasvin ruukuksi. 🙂 Kiitokset Jaanalle kivasta projektista ja ihanaa illanjatkoa kaikille!

Huomiseen!

Kuvat: Department, Hay, Ellos, By Lassen, DHS, Muuto, *sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Kalustesuunnitelma lukijan ruokailutilaan!

 1. Ihana suunnitelma! Niin kaunis!<br />
  <br />
  Yksi asia, joka tuli mieleen oli, että miten tuolin ja pöydän korkeudet sopivat yhteen? Onko istumakorkeus sopiva (meillä oli vaikeaa löytää pöydän kanssa sopivia tuoleja, mikä tuntui aika uskomattomalta)? Ja mahtuuko käsinojallinen tuoli pöydän alle (tärkeää lapsen kannalta ainakin)?<br />
  <br />
  Mukavaa viikon jatkoa!

  1. Vekarus: Hayn AAC20 -tuoli ei mahdu pöydän alle kuin ihan vähäsen, koska tuo istuinosa nousee &quot;käsinojastaan&quot; niin voimakkaasti. Minulla on samanlaisella istuimella varustettu AAC22 -tuoli ja näytin tuon ns. ongelmakohdan heille, mutta siitäkin huolimatta he tykästyivät kovasti sekä tuoliin että siihen miltä se näyttää pyöreän pöydän ääressä. :)<br />
   <br />
   Heidän pojalla on tällä hetkellä käytössään Tripp Trappin syöttötuoli, joten pieni miehenalku ei ihan vielä siirry aikuisten tuoliin istumaan. Vuoden kuluttua kun lapsi on isompi, on tuossa kuppituolissa kätevä hänenkin istua, sillä hän pääsee ryömimään tuolille pöydän altakin, jos hän ei jaksa siirtää tuolia omin voimin taaemmas. Ja tuolin istuinkorkeus on muutaman sentin normaalia korkeampi, joten hän ylettäneen ruokapöydälle syömään hyvin. :)<br />
   <br />
   Jaanan uusi koti tulee olemaan mielettömän kaunis, suurien ikkunoiden vuoksi todella valoisa ja avara, vaikka neliöitä ei alakerrassa olekaan enempää kuin noin 60m2. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoista syysviikkoa! &hearts;

  1. nöyrä pyyntö…: Jaana lupautui harkitsemaan kotiesittelypostausta kun he saavat ruokailutilan sisustettua valmiiksi joulukuun puolella. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *