Tarinoita veden ääreltä – Vallila AW18 -mallisto

Meri. Yhtä aikaa voimakas, pelottava, ikuinen ja maailman rantoja toisiinsa yhdistävä. Merta pitkin pääsee pakoon, kaukomaille. Ja takaisin kotiin. Meri kimmeltää, myrskyää, pauhuaa, nousee, laskee, kuohuttaa, rauhoittaa ja houkuttelee esiin filosofin sisältämme.

Lieneekö kesämielen aiheuttamaa huumaa, sillä ihastuin Vallilan AW18-syyskokoelman kuoseihin sekä kampanjakuviin ja niiden lämminhenkiseen saaristolaistunnelmaan. ♥ Tässä muutama kuvamaistiainen ja Vallilan oma infopaketti elokuussa myyntiin ilmestyvästä yli 1000 osaisesta uutuusmallistosta!

Vallila AW18 -mallisto ammentaa voimansa meren kertomista tarinoista ja vesireiteistä. Tutkimusretkelle lähdetään vesistöjen rannoille sekä merten taakse. Meritiet ovat olleet ensimmäisiä kansoja yhdistäviä väyliä, joita pitkin on kuljetettu maailmalta raaka-aineita, tavaroita ja mausteita sahramista neilikkaan ja pippuriin. Maustekaupan aarteet ja vauraudet sekä seikkailunnälkä houkuttelivat etsimään uusia merireittejä niemenkärkien ja valtamerten takaa.

Maailman mausteet, vibat ja vaikutteet ovat innoittaneet myös Vallilan luovaa tiimiä. Yksityiskohta sieltä, oivallus tuolta, ripaus trooppista ja hyppysellinen rohkeutta. Vallilan kokoelmat syntyvät löytöretkistä, taikovat esiin uusia maailmoja, välittävät tunteita ja kertovat tarinoita. Eteenpäin puskee uteliaisuus: tarve ihmetellä, löytää, kokea ja haltioitua. Luovuus ammentaa maailmasta ja seikkailuretkistä, mutta ei katso koordinaatteja tai kellonlyömää.

Tulevaa syyssesonkia varten Vallilan kuosisuunnittelijat kulkivat osan matkaa pitkin vanhoja kauppareittejä: syysmallistoon taltioitiin esimerkiksi kuvankaunis Tallinna, tuo entinen hansakaupunki, ja sen keskiaikaisen vanhan kaupungin kauneus: mutkittelevat mukulakivikadut, jykevä kaupunginmuuri, taivasta kohti kurottavat torninhuiput ja sykähdyttävä, elinvoimainen vehreys.

Syksyn mallistossa meri johdattaa viikinkireittejä pitkin Skandinaviasta Atlantin valtamerelle ja Skotlantiin, paikkaan, jossa karu ja kauneus kohtaavat. Mykistävän upea luonto, lukuisat ajasta irrallaan elävät kolkat, korkeuksissa liitävät haukat, aavat erämaat, vuosisatoja vanhat kivilinnat sekä ääriviivoja pehmentävä sumu. Jylhyys, rouheus ja muinaisjääneet. Seikkailuretken maku on rikas ja moniulotteinen.

Osana Vallilan AW18-kokoelmaa lanseerataan kiehtova Skotlanti-aiheinen kuosikokonaisuus. Kuosisuunnittelijat patikoivat kosteilla nummilla, tasangoilla sekä pitkin Edinburghin Old Townin mukulakivikatuja. Ja vaikka Skotlanti innosti ja inspiroi kovasti, ovat sydänjuurensa silti vahvasti skandinaavisessa muotokielessä. Vallilan syyskokoelman väripaletti ammentaa luonnosta ja murretuista väreistä vaaleista tummiin vivahteisiin. Sävyissä hurmaavat esimerkiksi metsänvihreä, luumu, viininpunainen, beige ja konjakki. Juurevuus, luonnonmukaisuus ja yksinkertaisuus toimivat kokoelman punaisena lankana, tai enemmänkin juuttinaruna.

Myös Vallilan Suomi-kuosisarja täydentyy syksyllä, kun sadan kaupunki- ja paikkakuosin raja menee rikki. Uutuutena nähdään mm. Hämeensilta-kuosi, joka taltioi tunnelmallisessa iltavalaistuksessa välkehtivän Tammerkosken, komean holvisillan ja syksyn lumoavat sävyt.

Vallilan sisustuskokoelma uudistuu kahdesti vuodessa ja jokainen mallisto tuo valikoimaan yli 1000 uutta tuotetta. Syksyn AW18-kokoelma sisältää lähes sata uutuuskuosia, eri väritykset mukaan laskien. Kuosisuunnittelusta ovat vastanneet Vallilan in-house-kuosisuunnittelijat Tanja Orsjoki, Riina Kuikka, Saara Kurkela, Matleena Issakainen, Vilma Pellinen ja Eveliina Netti.

Vallilan tuoterepertuaari jatkaa myös kasvamistaan. Kauniista mangopuusta valmistettuja uusia puutuotteita koristaa suunnittelija Eveliina Netin nougat-sävyinen Kerttu-kuosi. Uutuussarjaan kuuluu salaattikulho, ottimet, tarjotin ja kaksi puurasiaa. Vaihtelevuutta kokoelmaan tuovat myös uudet kuvataiteen lajit ja painotekniikat. Syksyllä myyntiin tulee myös digiprintattujen tuotteiden sarja.

Vallilan syysmallisto tulee myyntiin elokuussa 2018. AW18 Tarinoita veden ääreltä -kokoelma esittäytyy laajalle yleisölle syyskuussa Habitaressa, jossa Vallila on mukana ensimmäistä kertaa omalla osastollaan puhtaan Vallila-designin merkeissä.

Näiden kuvien voimin toivottelen kaikille nspiroivaa illanjatkoa!

*Kuvat ja info: Vallila

2 kommenttia “Tarinoita veden ääreltä – Vallila AW18 -mallisto

  1. Mielenkiintoinen ja monipuolinen teksti Vallilasta.Kertoisitko vielä, mitä tarkoitat, kun kirjoitit, että ”vaihtelevuutta kokoelmaan tuovat uudet kuvataiteen lajit”? Mitä nämä uudet kuvataiteen lajit ovat?

    1. Anna: Vallila ei avannut uusien kuvataiteen lajien merkitystä sen tarkemmin, mutta luulen sen koskevan Vilma Pellisen ja Patrick Karkkolaisen valokuvista tehtyjä valokuvataideteoksia, joita nähdään mm.lakanoissa ja matoissa. Digipuolen uutuus lienee pääosin tekninen, eli työstötapa millä kuvat ja kuviot tuotteisiin luodaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *