Suuri sisustusremppa – Lastenhuoneet uusiksi Eskaro Silk -sisustusmaaleilla

Yhteistyössä Eskaro Oy

Joulu asettaa monelle kovat paineet, erityisesti jos tilanne on taloudellisesti tiukka vaikkapa yllättävien lisäkulujen takia, joita meille jokaiselle joskus koituu. Marras-joulukuussa vietetään useampaakin hyvän tahdon kampanjaa ja perinteisten lahja- ja keräyslahjoitusteni lisäksi halusin tänä jouluna auttaa myös konkreettisesti yhtä perhettä sisustusmuutoksen muodossa. Perheen aikuiset ovat seuranneet blogiani monta vuotta ja haaveilleet siitä että taloustilanne sallisi sisustaa kahden kouluikäisen tytön huoneet kauniiksi. Tytöt ovat tähän asti aina jakaneet huoneen keskenään ja nyt kun heille saatiin ensimmäistä kertaa järjestettyä ikiomat huoneet, halusin yllättää heidät etukäteis-joululahjalla sisustusprojektin ja miniremontin muodossa… ♥

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Vuokranantajalta saimme luvan seinien maalaamiselle, mutta laminaattilattian asennukseen (muovimaton päälle) ja listojen vaihtamiseen ei lupaa irronnut. Jo seinäpintojen uusimisella saa kuitenkin suuren muutoksen aikaan, joten emme jääneet harmittelemaan asiaa sen enempää. 🙂

Lähtötilanne kummankin tytön huoneessa oli tyhjääkin tyhjempi. Tyttöjen yhteinen kerrossänky lahjoitettiin eteenpäin Facebookin kirppisryhmän kautta ja tilalle hankittiin erilliset sängyt. Vanhempi neitokainen sai runkopatjasängyn ja nuorempi Ikean mustan Malm-sängyn, josta löytyy sängynpääty tytön toivomaa yövaloksi viriteltyä valosarjaa varten. Myös muut kalusteet menivät uusiksi, jotta sain huoneista mahdollisimman toimivat kokonaisuudet kummankin tytön tarpeisiin.

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Eskaro on ollut luottokumppanini aina kun seinämaaleista on kyse ja yhteistyöni heidän kanssaan juontaa juurensa jo vuosien taakse aikaan, jolloin keittiötä remontoitiin. Rakastuin Eskaron Silk-sisustumaaliin oman remonttini yhteydessä ja sen erikoisuus on kevyesti seinän epätasaisuuksia tasoittava täydellinen peittokyky jo yhdellä maalikerroksella. Lähestyin Eskaroa yhteistyöehdotuksella tähän sisustusprojektiini liittyen ja he lähtivät mielellään mukaan tarjoten maalit tyttöjen huoneisiin.

Perheen nuorempi 10-vuotias neitonen on taiteellinen sielu ja rakastaa kaikenlaista askartelua, piirtämistä ja maalaamista. Hänen lempivärinsä on vaaleansininen ja Eskaron Silk-sisustusmaali sävytettiin utuisen vaaleansinisellä NCS S 2010-B10G -sävyllä.

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

10-vuotiaan tytön huone on vain 7 neliön kokoinen ja huoneen pieni ja pitkulainen muoto asetti melkoisesti rajoituksia kalusteiden asettelulle. Huoneeseen toivottiin sekä tunnelmaa että funktionaalisuutta ja nukkumisen lisäksi toivottiin kunnollista läksyjentekopöytää sekä tarpeeksi isoa säilytyskaappia, jonne taiteellinen tyttö saa taideteoksensa ja askartelunsa säilöön ehjänä.

Ikean teräksinen PS-kaappi ei säikähdä taiteilijatarvikkeiden maalitahroja ja yhtenäisenä kaappitilana sinne mahtuu suuremmatkin lehtiöt ja maalaustelineet säilöön. Ikeasta hankkimani koulupöytä vuorostaan on tilaihme, jossa on sekä hylly- että laatikkotilaa läksykirjoja ja muita tärkeitä tavaroita varten, sekä magneettitaulu muistilapuille ja muistoille.

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Huoneen värimaailma koostuu utuisen sinisestä ja valkoisesta, joita maustaa ripaus kultaa ja kontrastista mustaa. Sinisävyiset tekstiilit ja kattovalaisin on valittu tarkasti maalisävyn mukaan ja koska materiaalien pitää lastenhuoneessa olla pesunkestäviä ja helppohoitoisia, oli melkoinen etsiminen löytää oikeanlainen torkkupeitto ja koristetyyny oikeassa sävyssä. Etsiminen kannatti, sillä petauksesta tuli todella kaunis. ♥

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Huoneen 10-vuotias asukas toivoi saavansa huoneensa ikkunalle samanlaiset veloverhot kuin meidän oman kodin olohuoneessa. Sängyn asettelun takia päädyin ripustamaan verhoihin 3-metrisen Jääpuikko-valosarjan, joka valaisee pienen huoneen lämpimän valkoisella valollaan.

Verhojen yläosaan kappamaisesti jäävä valosarja on tässä tapauksessa turvallisempi valinta kuin lattialle asti lenkkinä valuva valonauha. Verhonipsuihin kiinnitetty valosarja ylettää leveydeltään seinästä seinään ja koska verhoja ei sen vuoksi voi juurikaan liikutella, halusin verhokankaan olevan mahdollisimman läpikuultavaa, jotta luonnonvalo pääsee kauniisti sisälle sälekaihdinten ollessa auki.

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Isomman 12-vuotiaan tytön huoneen värimaailmaksi valitsin hänen toiveensa mukaisesti neutraaleja sävyjä. Tämän tytön toiveena oli saada mustavalkoiset seinät, mutta koska koti on maatasossa ja huoneen ikkunan suunta pohjoiseen, olisi musta väri tehnyt huoneesta liian synkän ja valottoman. Kompromissina valitsin seiniin Eskaron Silk-sisustusmaalia pehmeän harmaassa Eskarocolor D 31-c -sävyssä ja valkoiseen yhdistettynä huoneen tunnelma on aivan ihana. ♥

Tehosteeksi valitsin ripauksen roosaa, jota löytyy tekstiileistä ja myöhemmin tällä viikolla paljastettavista sisustusyksityiskohdista…

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

12-vuotias tanssia harrastava tyttö toivoi saavansa huoneeseensa peilin jonka edessä voisi treenata tanssisarjoja ja tietysti myös peilata päivän asukokonaisuudet ja kampauksetkin.

Pöydäksi valitsin Ikean Bestå-sarjan korkeakiiltovalkoisen 120cm leveän pöydän, jonka ääressä mahtuu sekä kaunistautumaan että tekemään läksyjä, ilman että pöydällä olevia tavaroita tarvitsee siirtää eri askareiden välillä.

Television alle ostin Ikeasta pienen metallisen kaapin, jonka harmaansävy sointuu yhteen seinämaalin kanssa.

Pöydän päällä oleva peili on osa isompaa kokonaisuutta, josta kerron kuvien kera teille lisää loppuviikosta.

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Upean kattovalaisimen löysin niin ikään Ikeasta ja ihan sattumalta oli perhe tälläistä ehtinyt katselemaankin. Myös vaaterekki oli yksi 12-vuotiaan tytön toiveista ja luulen että seinälle kiinnitetyn kokovartalopeilin lisäksi tämä rekki on hänen mielestään huoneen hienoimpia juttuja. 🙂

Olisittepa nähneet huoneen omistajan ilmeen kun hän näki ensimmäisen kerran valmiin lopputuloksen. Sydänhän siinä suli kuplivaa iloa seuratessa. ♥

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Eskaro Silk sisustusmaali lastenhuoneen muutosremontti pastellisävyt

Anna sinäkin tänä jouluna lapselle lahjaksi huoneen freesaus tai pieni sisustusmuutos. Kaikenlaista tavaraa ja tilpehööriä alkaa olla kouluikäisilläkin jo yli tarpeidensa (aikuisista puhumattakaan) ja pienestä pintaremontista tai vaikka sisustustekstiilien uusimisesta on enemmän iloa kuin voisi uskoakaan. Näiden kahden tytön vilpitön ilo ja innostuneisuus omia huoneitaan kohtaan muistutti että lapsetkin nauttivat siitä kun saavat elää ja touhuta visuaalisesti miellyttävässä ja organisoidussa ympäristössä. ♥

Täyshimmeä Silk-sisustusmaali kestää pesua ja pyyhintää uudenlaisella tavalla, eikä se säiky edes yleispuhdistussuihketta. Silk-sisustusmaali on siksi loistava valinta juurikin lastenhuoneisiin, sillä mattapinnastaan huolimatta se on puhdistettavissa pienimpienkin tähmätassujen käsittelyn jäljiltä – sormivärit tai liitutaiteilut seinällä ei ole enää ongelma! 🙂 Eskaro Silk -sisustusmaalin tarkat tuotetiedot, maalimenekin sekä jälleenmyyjät löydät täältä → eskaro.fi/silk-sisustusmaali

Kiitokset Eskaron väelle sisustusmuutoksen mahdollistamisesta ja kiitokset myös muutoskohteen perheelle että sain tarjota apuani ja toteuttaa tytöille etukäteis-joululahjaksi ihanat ikiomat huoneet! ♥

Muutoskohteesta tulossa vielä toinenkin postaus loppuviikosta ja silloin pääsette näkemään vähän lisää yksityiskohtia ja mitä kaikkea uutta kivaa huoneisiin näiden kuvien ottamisen jälkeen tupsahtikaan! Pysykää siis kuulolla! 🙂

Kivaa tiistaita kaikille!


Lue myös: → Mattainen ja pesunkestävä seinämaali

Lue myös: → Silk-sisustusmaali – Lumivalkoinen remonttiprojekti

28 kommenttia “Suuri sisustusremppa – Lastenhuoneet uusiksi Eskaro Silk -sisustusmaaleilla

 1. Aivan ihastuttavat huoneet sait tytöille ja molemmissa niin kauniit värimaailmat. Voin vaan kuvitella miten onnelliseksi teit tytöt. Olit todella hyvällä asialla, hienoa Miia❤️

  1. Marja K: Tästä projektista jäi kyllä todella hyvä mieli ja lopputulos on aivan ihana molempien tyttöjen huoneissa. <3 <3 Lasten reaktiot sulatti sydämeni ja sitä palkintoa ei rahassa voi edes mitata! <3

 2. Onpa kauniit huoneet neitosilla! ❤ Kyllä nyt kelpaa noissa huoneissa viettää aikaa ja kutsua kavereita kylään. Oma viihtyisä huone on tärkeää kaikenikäisille, ihanaa, että olit avuksi! Me myös kerran annoimme vanhemmilleni joululahjaksi keittiönkaappien maalauksen. Ei sen lahjan tarvitse aina olla paperiin käärittävää…

  1. Heidi: Lahjojen ei aina tarvitse mahtua pakettiin, niin totta! <3 Tuosta kaappien maalauksestakin oli varmasti tuhatkertaisesti enemmän iloa kuin perinteisistä aikuisten tavaralahjoista, joka päivä joulusta eteenpäinkin kun voi nauttia kauniista arjesta ovineen! <3 <3 <3

 3. Voi miten hyvän mielen tämä tarina ja auttamisen halusi toivatkaan myös lukijalle. Tässä on ideaa muillekin sisustaville blokkareille, joilla pysyy pensseli kädessä ja on sydän paikallaan. Aina ei tarvitse sisustaa omaa kotia vaan voi jelpata sellaisia joilla ei ehkä ole omaa osaamista tai varaa toteuttaa pikku muutosta, joka tuo iloa lapsille ja siten koko perheelle. Kiitos Miia ja mukavaa joulun odotusta!

  1. Tiina: Kiitos sinulle! <3 Tämä oli yksi ikimuistoisimmista projekteistani ikinä ja tyttöjen vilpitön ilo omista uusista huoneistaan iski kyllä sydämen sopukoihin ja kovaa! <3 <3

   Kiitos Tiina ja tunnelmallista joulunodotusta! <3

  1. Nadja: Perheen tytöt ja vanhemmatkin ovat tosi tyytyväisiä ja erityisesti haluan heitä kiittää tästä rohkeasta heittäytymisestä mukaan. 🙂 Olivat aivan huuli pyöreänä kun ehdotin muutama viikko sitten että mitäs jos tehtäisi niin että laitetaan teidän tyttöjen huoneet kerralla kuntoon, minä hoidan koko homman alusta loppuun heidän puolestaan eikä heidän tarvitse stressata yhtään mistään. <3 <3 Ihana oli saada antaa tälläinen etukäteisjoululahja heille! <3

  1. Kaunokki: <3 <3 <3

   Laitoin viestiä meidän tekniikka-teemulle josko katsoisi mistä voisi latautumisen hidas vauhti johtua. Jos löytyy vikaa niin korjataan tietysti pikimmiten. Onko ongelmaa ollut kauankin vai ilmennyt vasta nyt viime aikoina?

 4. Kauniit huoneet saivat! Saanko vielä kysyä että mitä tarkalleen ottaen heille tarjosit? Suunnittelun ja blogiyhteistyönä maalit? Maalasitko itse vai osallistuiko perhe maalaamiseen? Mikä oli kokonaisuuden budjetti? Saitko muita etuja blogisi kautta esm kalusteisiin? Saisiko ennen ja jälkeen kuvia nähtäväksi muutoksesta?

  1. Utelias lukija: Olen itsekin todella tyytyväinen lopputulokseen molempien tyttöjen huoneissa! <3

   Tottakai saat kysyä. 🙂 Perheen äiti kysyi minulta ideoita uusista ja sängyistä ja pöydistä tyttöjen ensimmäisiin omiin huoneisiin ja siitä tämän sisustusmuutoksen koko idea syntyi. Ehdotin heille että toteuttaisin muutoksen heidän puolestaan ja he innostuivat ideasta. 🙂

   Suunnittelin sisustuksen meidän juttutuokion pohjalta; kyselin mistä tytöt tykkää, mitä harrastaa ja mikä on lempiväri jne. Sen pohjalta luonnostelin alustavan sisustussuunnitelman molempiin huoneisiin.

   Kysyin yhteistyökumppaniltani Eskarolta lähtisivätkö he mukaan sponsoroimalla maalit ja ilokseni he vastasivat että ilman muuta. Seinät olen maalannut kokonaan itse.

   Kalusteista runkopatjasänky on perheen itsensä hankkima, loput olen hankkinut minä. Kalusteista ja tekstiileistä olen maksanut ihan normaalin hinnan, eli minkäänlaista blogiin liittyvää yhteistyötä ei ole taustalla. Kalusteet ovat Ikeasta, sänkytekstiilit ovat sieltä sun täältä, kuten Ikeasta, Jyskistä ja Stockmannilta jne. Valosarjat Tokmannilta, Saiturinpörssistä ja Tigerista, verhot Ikeasta ja Jyskistä. Pallovalot Stockmannilta jne. Hajontaa siis on jonkin verran. 🙂

   Kokonaisuudelle en asetettanut budgettia. Perhe itse vaati etten ostaisi mitään kallista, mutta "kallis" on aika suhteellinen käsite. 😀 En ole paljastanut muutosten summaa perheelle itselleen enkä siksi kerro sitä täälläkään. Rahaa meni mitä meni ja kyseessä on tosiaan tälläinen joululahjaprojekti mukavalle perheelle, joten hintalappu ei ole tässä ollenkaan relevantein asia.

   Loppuviikosta on tulossa vielä toinen postaus huoneiden viimeistelyyn liittyen ja siinä minulla on mukana yhteistyökumppani. Tästä kerron teille erikseen ja säilytän salaisuuden vielä hetken. 🙂 Siinä vaiheessa näette lopullisen lookin ja pakko sanoa että olen tuplasupertyytyväinen siitä miltä huoneet viimeisteltyinä näyttävät! <3

   Ennen ja jälkeen -kuvissa esiintyy täysin tyhjä huone versus tämä sisustettu valmiimpi kuvamateriaali. Huoneissa oli valkoiset hieman reikäiset (edellisten asukkaiden hyllyistä ja tauluista jääneet) seinät, sama lattia ja listat. Oviseinältä löytyy molemmista huoneista valkoiset kiintokaapit (3 oviset) ja niille en tehnyt muuta kuin pyyhin puhtaaksi. Tyttöjen vanha kerrosänky laitettiin eteenpäin Facebook-ryhmän lahjoituksena (sänky ei ollut purettavissa kahdeksi eri sängyksi) ja vanhat koulupöydät olivat siinä kunnossa että toinen jouti roskiin ja toinen sijoitettiin muualle kotiin muuhun tarkoitukseen. Muita kalusteita ei tytöillä ollut, sillä aiempi huone oli hyvin pieni eikä sinne mahtunut kuin kerrosänky ja pöydät.

   Yhteen postaukseen on vaikea saada jokaista detaljitason juttua kirjoitettua, ellei halua postauksen venyvän romaaniksi. 🙂 Tämäkin on jo aika muhkea paketti vaikka yritin mahdollisimman lyhyesti osata kertoa muutoksesta. Sen vuoksi todellakin saa ja pitääkin kysyä jos jokin asia on jäänyt epäselväksi tai vaillinaiseksi, tai jos kokonaisuuden mielikuvaa on vaikea muodostaa. Siksi täällä olen että vastailen teidän kommentteihin ja viesteihin. 🙂

   Tunnelmallista joulun odotusta! <3

 5. Aivan kertakaikkisen ihana, upea, mahtava ja hatunnoston arvoinen tempaus!
  Kunpa useampi bloggari tekisi tuollaisen teon. Laittaisi osan omiin joulusisustuskuviin varaamistaan rahoistaan kiertoon ja tekisi samalla tavoin. Tulin niin iloiseksi tästä jutusta.
  Kiitos hyvän (ja liikuttavan) mielen aikaansaaneesta postauksesta.
  Ihanaa joulun odotusta!

  1. Ulla: Kaunis kiitos! <3 Kaikista parhain kiitos oli nähdä tyttöjen reaktiot, nyt heillä on ensimmäistä kertaa elämässään omat yksityiset huoneet ja viimeisen päälle sisustettu tila jossa voivat oleskella omissa lempipuuhissaa, toinen tanssien ja toinen taiteillen. Aivan ihania tyttöjä molemmat ja todellakin ansaitsivat saada ihanat huoneet! <3 <3

   Tunnelmallista joulunodotusta sinulle myös ja kiitos kommentistasi! <3

 6. Ihanan yksinkertaiset ja harmoniset sisustukset! Mieli lepää, kun lastenhuoneista ei tehdä aina semmosia väri/tavara-sekamelskoja. Ja totta kai lapsen tavarat sitten tuovat väriä ja elämää huoneeseen lisää jokatapauksessa. 🙂

  1. Suvi: Tytöille oli tärkeää että lattialle jää tilaa tanssia ja taiteilla, sen vuoksi asettelin minikokoisen makuuhuoneen sängyn ikkunaseinälle vaakasuuntaan. Tytöillä on onneksi molemmilla vaatekaapit oviseinällään ja vaatteiden lisäksi saivat tankokaappien alahyllyille säilytyslokerot leluille joita ei päivittäin tarvita, kuten pehmolelut jne. 🙂 Näin huoneet on helppo pitää siistinä ja perheen äiti laittelikin viestiä että ensimmäistä kertaa koskaan tytöt ovat pedanneet sänkynsä joka aamu ja muutenkin huolehtineet yleisestä siisteydestä. 🙂 Arvaa vaan miten iloinen äiti on, kun ei tarvitse paimentaa lapsia siivoamaan jälkiään. 😀 Tähän todellakin osaan samaistua. Tyttöjen henkilökohtaisimmat tavarat jätin laittamatta paikoilleen ihan yksityisyyden säilyttämisen takia. Kaverikuvat, harrastuspokaalit ynnä muut tärkeät jutut tietysti ovat vallanneet oman tilansa kummankin huoneesta ja viikonloppuna pääsette näkemään millaiseksi huoneet viimeistelin ennen kuin viimeisen kerran heidän kotoaan lähdin. 🙂

 7. Tämä oli huippujuttu! Upean näköiset huoneet. Sinulla todella on sydän paikallaan. Ihanaa joulun odotusta ❤️

  1. Liisa: Kiitokset! <3 <3 Huoneista tuli aivan superihanat ja kohta pääsette näkemään millaiseksi huoneet kehittyivät sen jälkeen kun viimeistelin sisustuksen erään yhteistyökumppanini tuotteilla. 🙂

 8. Ihanan lämminhenkinen teko ja mahtava lahja! Todellista joulumieltä ja lähimmäisestä välittämistä ❤️ Tulipa hyvä mieli ruudun tällekin puolelle pelkästä kanssaelämisestä.

  1. Vanilja: Rakastan antaa lahjoja ja koska omilla läheisilläni on jo omasta takaa kaikkea mitä tarvitsevat ja haluavat, on aivan ihana saada joskus (oman taloustilanteen puitteissa) antaa apua ja lahjoja muillekin. ? Ehkä siksi tykkään arpoa myös blogissa usein kaikenlaista, ja monesti myös pyydän yhteistyökumppaneiltani teille muitakin etuja jotta voisin antaa edes murto-osan saamastani teille takaisin! ❤️ Joulu on ihanaa aikaa! Tunnelmallista joulun odotusta ja kiitos kivasta kommentistasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *