UUTTA: Yamazaki – Tyylikkäästi organisoitu koti & nerokkaat säilytystuotteet

Japanilainen Yamazaki yhdistää hyvän designin ja nerokkaat toiminnallisuudet toisiinsa minimalistisesti ja silmiä hivelevällä tavalla. Yamazakin tuotteiden syntyä on inspiroinut elämä Japanissa, joka etenkin suurkaupungeissa edellyttää usein pieniin asuintiloihin sopeutumista. Suunnittelun lähtökohdat ovat järjestys, säilytys ja tilansäästö, mikä tekee tuotteista sekä kauniita että käytännöllisiä. Alla muutamia poimintoja Suomeen rantautuneen Yamazakin tuotevalikoimasta, tutustu, ihastu ja inspiroidu! 🙂

Yamazaki wc-paperiteline valkoinen kylpyhuoneeseen toimii myös sivutasona

Yamazaki Toolbox valkoinen saarni kodin organisointi

Tosca Toolbox -säilytyslaatikko

Yamazakin teräksisessä Tosca Toolbox -säilytyslaatikossa monenlaiset pikkutavarat pysyvät järjestyksessä. Jauhemaalatusta teräksestä valmistettu Toolbox sopii erinomaisesti niin keittiöön, kylpyhuoneeseen kuin työhuoneeseenkin ja saarnipuisen kantokahvan ansiosta se on helppo siirtää huoneesta toiseen.

Yamazaki viinilasiteline ruuviton valkoinen

Tower-viinilasiteline hyllyyn

Ruuviton Tower-viinilasiteline on nerokas ratkaisu rajalliseen kaappitilaan keittiössä. Jauhemaalatusta teräksestä valmistettua telinettä ei tarvitse kiinnittää hyllyyn, vaan se yksinkertaisesti pujotetaan paikalleen. Tämän kekseliään tuotteen avulla saat hyödynnettyä hyllyn ja tason väliin jäävää hukkatilaa, jolloin arvokasta kaappitila vapautuu viinilaseilta muuhun käyttöön. Teline sopii enintään 2,2 cm paksuun hyllyyn ja pehmustetarrat ehkäisevät hyllyn naarmuuntumista ja toimivat myös liukuesteinä.

Yamazaki sateenvarjoteline valkoinen

Brick-sateenvarjoteline

Brick-sateenvarjoteline vie vain vähän tilaa eteisessä, vaikka siihen mahtuu jopa 8 sateenvarjoa. Teline on valmistettu mattapintaiseksi maalatusta teräksestä ja sen näyttävä mutta yksinkertainen design sopii monenlaiseen sisustukseen.

Yamazaki pyykkikori taitettava kantokahva valkoinen

Tower-pyykkikori

Tyylikkäässä Tower-pyykkikorissa on tilava polyesterista valmistettu kangaspussi ja tukeva kokoontaitettava teräsrunko, josta kantamalla pyykit on helppo kuljettaa pyykkitupaan tai kodinhoitohuoneeseen. Rungon materiaalina on kestävä jauhemaalattu teräs, kangaspussi on pestävää polyesteria.

Yamazaki meikkipeili pöytäpeili valkoinen saarni

Tosca-meikkipeili Ø 16 cm

Tosca-sarjan meikkipeili on kampauspöydän kaunotar, jonka kahdella tarjottimella suosikkituotteesi ovat aina käden ulottuvilla. Pyöreä kaksipuolinen peili on toiselta puolelta kolminkertaisesti suurentava, jolloin tarkkuuttakin vaativa meikki ja kulmien siistiminen onnistuu helpommin.

Yamazaki magneettinen keittiötarviketeline seinäteline valkoinen saarni

Tosca magneettikiinnitteinen hylly

Tosca-sarjan hylly on monikäyttöisyydessään vailla vertaa. Samassa tuotteessa yhdistyvät 6-koukkuinen naulakko, tanko keittiöpyyhkeille, talouspaperiteline ja maustehylly. Vahvan magneetin ansiosta hylly on helppo asettaa esimerkiksi jääkaapin sivuseinään, mutta valmiiden ruuviaukkojen ansiosta myös tavanomainen seinäkiinnitys on mahdollinen.

Yamazaki wc-paperiteline valkoinen kylpyhuoneeseen toimii myös sivutasona

Tower WC-paperiteline

Kompaktissa ja kosteudenkestävässä Tower-sarjan teräksisessä WC-paperitelineessä on tilaa noin 8:lle rullalle ja kädensijojen ansiosta sen siirtäminen esimerkiksi siivousta varten käy kevyesti. Täyttäminen onnistuu kätevästi yläkautta, kun taas alaosan aukosta uusi rulla on helppo ottaa ulos. Kannen päällä on juuri sopivasti tilaa vaikkapa pikkuiselle kasville tai koriste-esineelle.

Yamazaki korulipas valkoinen saarni

Tosca-korulipas

Hurmaavassa Tosca-korulippaassa on neljä näppärää kerrosta, joissa sormukset, korvakorut ja muut pikkutavarat pysyvät visusti tallessa mutta kauniisti esillä. Korulipas on valmistettu jauhemaalatusta teräksestä, ABS-muovista ja saarnista.

Yamazaki teräksinen kylpyhuoneteline säilytysteline valkoinen

Tower kylpyhuoneen hylly

Tower-sarjan teräksisessä kylpyhuonehyllyssä shampoot, hoitoaineet ja saippuat pysyvät ojennuksessa ja pesusienet ja -harjat pääsevät kuivumaan ilmavasti. Sirorakenteinen mutta vankka hylly ei vie paljoakaan tilaa ja korkeutensa puolesta se sopii erinomaisesti myös kylpyammeen viereen. Valmistettu Unichrome-käsitellystä jauhemaalatusta teräksestä, joka kestää kosteutta.

Yamazaki kenkäteline valkoinen teräs saarni kansi eteisen säilytysvinkki

Tower kenkähylly puukannella

Teräsrunkoinen Tower-kenkähylly on todellinen tilaihme! Syvyyssuunnassa hylly vie tilaa vain 25cm, joten se sopii kapeaankin eteiseen tai vaatehuoneeseen. Viidellä hyllyllä on tilaa ainakin 15 kenkäparille, jonka lisäksi kenkiä mahtuu rivillinen myös lattialle telineen alle. Kauniin puisen tason päällä voi säilyttää vaikkapa avaimia ja aurinkolaseja, lisäksi hyllyn päädyssä on kaksi irrotettavaa koukkua, joihin pikkulaukku, sateenvarjo ja kenkälusikka on kätevä laittaa roikkumaan. Teräshyllyt ja puinen taso puhdistetaan kostealla liinalla pyyhkimällä.

Yamazakin tarina alkoi yli 100 vuotta sitten perustetusta perheyrityksestä, joka alun perin valmisti silityslautoja. Aikojen saatossa tuotevalikoima laajeni asiakkaiden tarpeita seuraten ja sisustustuotteet tulivat mukaan mallistoon 60 vuotta sitten. Meille tuore ja toistaiseksi tuntematon japanilaisbrändi on aito edelläkävijä, jonka toiminnan ydinajatuksena on parantaa asiakkaidensa elämänlaatua ja tätä tavoitetta varten Japanissa työskentelee suunnittelutiimi, joka ideoi yli 100 uutta ja arkea helpottavaa kodintuotetta vuodessa.

Yamazakin tuotteita jälleenmyy Suomessa mm. Sokos ja Stockmann, sekä muutamat pienemmät sisustuskaupat. Tuotteita voi tilata myös suoraan kotimaiselta maahantuojaltaltamme → Mastermark Brandsilta, joiden sivuilta löydätte runsaasti lisätietoa. 🙂

Inspiroivaa iltaa ja aurinkoista alkanutta uutta viikkoa kaikille!

Kuvat: Mastermark Brands / Yamazaki

6 kommenttia “UUTTA: Yamazaki – Tyylikkäästi organisoitu koti & nerokkaat säilytystuotteet

 1. Oliko tämä yhteistyö vai oliko tämä omaa intoilua? Sinulla on usein hyvin puutteelliset merkinnät muutenkin, mutta tästä ei kyllä ottanut mitään selvää.

  1. Alina: ei ollut yhteistyö vaan ihan omaa hypetystä, kun kyseisen merkin tuotteet eilen bongasin.:)

   Yhteistyöt merkitsen aina hyvin selkeästi ja mikäli postauksen alussa ei mainintaa yhteistyöstä heti ensimmäisellä rivillä näy, ei postaukseni ole toteutettu yhteistyössä kenenkään tai minkään tahon kanssa.

   Myös postauksen ingressissä kerron yhteistyöstä avoimesti, sillä valitsen yhteistyökumppanini hyvin tarkasti ja olen luonnollisesti ylpeä saadessani toimia yhteistyössä itselleni tärkeiden arvojen, yritysten ja tuotteiden kanssa. 🙂

   1. Nyt pitää kompata Alinaa, postauksessa ei ole lähdeviitteet ihan kunnossa, vaikkei yhteistyöpostauksesta olekaan kyse. Esittelytekstit on lähes sanasta sanaan kopioitu Mastermarkin sivuilta. Kuvien kyllä mainitset olevan heiltä, mutta mites tuo teksti? Muistelen, että sinun ottamiasi kuvia kodistasi on käytetty luvatta muualla, ja tässähän on kyse ihan samasta asiasta – otat Mastermarkin tekstit omiin nimiisi. Tuo vessapaperijuttu olis kyllä kiva! Harmi kun ei sovi nykyiseen kylppäriin. Ja hei valtavasti tsemppiä ja pikaista paranemista teille kolarin jäljiltä!

    1. Sirusini: tuotteiden kuvaukset olen kirjannut lähes sanasta sanaan tottakai, eihän minulla omaa henkilökohtaista kokemusta näistä tuotteista vielä ole kun vasta kyseisen brändin vasta löysin. 🙂 Mastermark on maahantuoja eli he eivät omista tuotteiden oikeuksia sen enempää kuin suomeksi käännettyjä tuotekuvauksia. Alkuperäinen lähde luonnollisesti japanilainen brändi itse, mutta koska löysin tiedon kotimaisen Mastermarkin sivuilta tuotekuvauksineen, merkitsin ensisijaiseksi kuvalähteeksi Mastermarkin. Postauksestani käy selvästi ilmi mistä on kyse, mistä tuotteet olen bongannut eli lähde, mikä on brändi,ja mistä löytyy lisäinfoa linkin kera. Tuotekuvaukset saa ja joskus myös pitää melko sanatarkasti kertoa eteenpäin, niissä ei kauheasti kannata sooloilla ellei ole omakohtaista kokemusta faktoista. Omat mielipiteet ja ajatukset pitää selkeästi eriyttää ns. tietotekstistä, kuten olen postauksessani tehnytkin. 🙂

 2. Yhtään en nyt ymmärrä miten toi vessapaperiteline toimii? Yritin vähän googlettaakin… Siellä sisällä ei ole mitään “rullaa” missä se käytössä oleva paperi pyörisi ja tulisi tuosta yläosan aukosta ulos?

  1. Voisin harkita: se on ihan vaan säilytin, jossa säilytetään vessapaperia ja otetaan rulla alhaalta kun tarvitaan täydennystä varsinaiseen paperipidikkeeseen. Tuo toimii hyvin erityisesti pienissä WC-tiloissa joissa ei ole kaapistoa vessapaperirullien säilytystä varten. Päällä oleva kansi toimii tasona, jolloin kyseinen säilytin hoitaa kaksi erillistä asiaa samalla kertaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *