Uudet sisustussuunnitelmat – Luonnollisia sävyjä & materiaaleja

Tänä syksynä oma kotikin saa uudenlaista ilmettä ja suunnitelmat ovat jo hyvällä mallilla. Valkoisuus tulee jatkossakin olemaan vallitsevana värinä, mutta sen joukkoon lisään puunsävyjä ja luonnonmateriaaleja. Runsauden sijaan haluan rakentaa sisustusta luonnonläheisempään suuntaan, pitäen muotokielen edelleen skandinaavisen pelkistettynä. Ajatuksena on yhdistää olemassa oleviin lempparikalusteisiini uusia japanilaistyylisiä vivahteita kuten juutti- ja villamattoja, joista tulee mieleen tatami… 🙂 Olen tehnyt itselleni ostoslistaa ja tälläisiä ihanuuksia olen bongaillut sen lomassa…

Skandinaavinen sisustus luonnonsävyt aidot materiaalit design sisustusunelmia

1. Nojatuoli Muuto*  |  2. Tarjotin Ferm Living*  |  3. Lasipurkit Katriina Nuutinen* |  4. Pöytä By Lassen*

Rakenteeltaan kevyempi ja sirompi olohuoneen pöytä on mietinnässä ja By Lassenin käännettävällä kannella varustettu 49x49cm kokoinen Twin 49* kiinnostaisi sen muunneltavuden takia. Toinen puoli pöytälevystä on valkoinen ja toinen tammea, jolloin saisin muunneltua sisustuksen tunnelmaa kätevästi fiiliksen mukaan. Täyspuista pöytää en puunsävyisenä halua, sillä matto on jo juuttia ja haluan että kevytrakenteisuudestaan huolimatta pöytä erottuu selkeästi lattiapinnasta.

Muuton Visu-nojatuolista* olen tykännyt jo vuosia ja ennen Ikean sohvan ostoa harkitsin vakavasti tämän Visun sekä Harri Koskisen Artekille suunnitteleman HK002-nojatuolin* väliltä. Haluan istuimien olevan kuitenkin pehmeitä, joten kovapuiset lepotuolit jäivät unholaan… jos tilaa olisi kotona enemmän, ostaisin heti jomman kumman. ♥

Skandinaavinen sisustus luonnonsävyt aidot materiaalit design sisustusunelmia

1. Tuoli Made By Choice*  |  2. Tarjottimet Serax*  |  3. Pussilakanat Matri*

Olen heikkona kauniisiin tuoleihin ja Visu-ruokatuolieni* vaihtamista harkitsen nyt hyvin vakavasti… tai oikeastaan olen melkein jo tehnyt päätöksen siitä, että ostan tilalle uudet ja mies saa Visut omaan kotiinsa. Sovimme aikoinaan että hän jää odottelemaan näiden mahdollista vapautumista eikä “turhaan osta” samanlaisia tuoleja, kun tietää että olen melkoinen tuolimaakari – Habitare-messujen uusia (ja vanhojakin) rakastumisia odotellessa 🙂

Made by Choicen Laakso-tuolin* siluetti on äärettömän kaunis ja kauniin vaalea saarni on sävynä yksi suosikeistani. Vähän mietityttää jääkö tuolin ihanan kepeä muoto ruokapöydän varjoon ja siksi yritänkin nyt löytää yhdelle tälläiselle Laaksolle paikkaa olohuoneen puolelta. Kuinkahan moneen unelmointi- ja tuolipostaukseen olen jo tämän poiminut mukaan, siitä ei vaan mihinkään pääse että se on yksi maailman kauneimmista tuoleista! ♥

Makuuhuoneeseen haluan tuoda extrapehmeyttä pussilakanoiden ja tyynyliinojen muodossa ja ajatuksena on maustaa tilan valkoisuutta kahdella eri hiekansävyllä, joista toinen on vaaleampi ja toinen tummempi. Matrin ylistetyissä Linnea-pellavalakanoissa* olisi valmiiksi sama tuntu ja pesukäsittely, mutta hinta on sen verran suolainen että kolmen tuplapussilakanasetin ostaminen kerralla vaatii hyvin tarkkaa harkintaa. Ehkäpä jätän suosiolla valkoisen pois laskuista ja pidän perkaalipuuvillaisen lakanani kolmen kombossa mukana…

Skandinaavinen sisustus luonnonsävyt aidot materiaalit design sisustusunelmia

1. Riippuhylly Hakola*  |  2. Jakkara Ariake* |  3. Ruokapöytä Hay*  |  4. Tuoli Poiat*

Kotimaisen Hakolan Riippu-hyllyyn* rakastuin jo silloin kun se lanseerattiin. Se näyttää upealta sekä kasvien kanssa että muussa käyttötarkoituksessa ja jos joskus muutan sellaiseen kotiin jonne se on mahdollista ripustaa, tiedän heti mihin törsään. ♥

Poiatin Lavitta-tuoli* on muotoilultaan maskuliinisempi ja jyhkeämpi versio Made by Choicen kepeäst Laakso-tuolista ja tämä on tällä hetkellä vahva ykkösvaihtoehto keittiön uudeksi tuoliksi. Sivuprofiilista katsottuna tuolista tulee mieleeni “japanilainen aakkonen” ja se on minun silmissäni täydellinen!

Skandinaavinen sisustus luonnonsävyt aidot materiaalit design sisustusunelmia

1. Matto Hay*  |  2. Tuoli Made by Choice*  |  3. Mukinalunen Sagaform*

Ruokapöydän alle etsiskelen parhaillaan mattoa ja bongasin Hayn Moiré Kelim -villamaton*. Matto yhdistää skandinaavisen muotoilun ja aasialaisen tyylin toisiinsa kauniisti ja sen saa puhtaaksi hieman helpommin kuin puuvillaisen maton.

Pappelinan muovipunosmattoja ei mikään huoltovapauden ja helppohoitoisuuden osalta voita, mutta Pappelinan valikoimasta ei löydy oikeaa sävyä ja tuntumakin on erilainen kuin luonnonkuituisella matolla.

Skandinaavinen sisustus luonnonsävyt aidot materiaalit design sisustusunelmia

1. Senkki Design House Stockholm*  |  2. Pöytä Hay*  |  3. Tuoli Muuto*

Design House Stockholmin rottinkinen Air-senkki* on hurmaava. ♥ Rottingin läpi kulkeva luonnonvalo saa aikaan maagisen tunnelman ja se onkin parhaimmillaan tilanjakajana. Airin idea hieman kärsii jos sen laittaa seinää vasten, eikä sitä myöskään kannata täyttää tavaroilla jos haluaa valon pääsevän läpi… ihana idea silti!

 * * *

Meillä sairastellaan parhaillaan ja tytön kanssa olemme molemmat kuumeessa. Tytön flunssa alkoi jo toissailtana ja minulla kurkkukipu alkoi päivällä ja tuntuisi pahentuvan vaan… inkivääriä lähden tästä koneen äärestä kohta raastamaan ja teen oikein tujun inkivääri-teen joka toivottavasti auttaa nujertamaan pöpön. Nyt vaan lepoa ja lämmintä, ja peukut pystyyn ettei tämä sairastelu kestä kovin kauaa sillä viimeistään maanantaina minun pitää olla työkunnossa tärkeää tapaamista varten.

Tunnelmallista iltaa kaikille!

*Sisältää kaupallisen linkin. Kuvat: Hay, Saana ja Olli, Made by Choice, Muuto, Design House Stockholm, Hakola, Ariake, Poiat, Serax, Matri, Ferm Living, Katriina Nuutinen, By Lassen.

12 kommenttia “Uudet sisustussuunnitelmat – Luonnollisia sävyjä & materiaaleja

 1. Ihania sisustussuunnitelmia sinulla ? Itsekin olen valkoisen lisäksi viehtynyt myös erilaisiin beigen sävyihin, ja vähän myös korallin jne. Piristää kummasti välillä vähän vaihdella sisustusta. En malta odottaa nähdä mitä kaikkea hienoa keksit tämän uuden teeman ympärille tänä syksynä ☺️

  Pikaista paranemista!!

  1. Liisa: Pehmeys kiehtoo ja puunsävyt sekä hiekkaiset harmaanbeiget vivahteet, niiden kanssa ajattelin yhdistää vihreää ja syksyn saapuessa sellainen metsäisen havunvihreä olisi ihana lisä. 🙂

   Kiitokset, vointi on jo paljon parempi ja kuumekin tipotiessään. Inkiväärillä saattaa olla syytä asiaan, raastoin nimittäin ison palan suoraan kuppiin lämpimän veden joukkoon ja hörppäsin parilla kulauksella. Tuju oli maku mutta ei haittaa jos vaikutus on tosiaan näin hyvä. 🙂

  1. Nanna: Ikean rottinkikaappi on myös ihana, ja tykkään myös Ikean bambusarjasta jossa seinäkiinnikkeisiin voi laittaa hyllylevyjä, pöytätasoa yms. oman mielen mukaan. 🙂

 2. Olen usein hakenut oman kodin sisustukseen inspiraatiota katselemalla blogistasi kuvia ajanjaksolta, jolloin yhdistelit tammea valkoiseen sisustukseen. Nyt näyttää ihastuttavalta puun sävyjen uusi tuleminen kotiisi ja taitaa tulla aika lupaavasti ideoita itsellekin, ihanaa ? Huomasin jostain postauksesta, että kylppäriisi saattaa olla tulossa allas, jossa on kulmikas reuna. Meillä pikkulapsiperheessä vastaavat altaat keräävät hetkessä ikävän näköiset kalkkijuonteet reunoille, kun vesi ei valu pois reunoilta. Mutta tosiaan siivoukseen käytettävä aika onkin hyvin rajallista…

  1. Jenni: Ihana sinä! <3 Tammi ja valkoinen oli upeat yhdessä aikanaan mutta oranssiin vivahtava lattia silloin "pilasi kokonaisuuden harmonian". 🙂 Nyt kiinnostaa erityisesti saarni ja koivu, sekä vaaleaksi vahattu tammi jossa saarnimainen vivahde.

   Kylpyhuoneen allas tulee olemaan aaltomainen, eli siinä on molemmat sivut loivan C-muotoisia. Kalkkivanat on ikävä riesa, juuri testailin uusia siivoustuotteita ja sain kylpyhuoneen suihkun ympäristöstä kalkkikertymät pois. Allasta täytyykin seurailla ja siivota useammin jos näyttää siltä että kalkkia alkaa kertymään, kiitos vinkistä! 🙂

  1. 1: Juu, ymmärrän pointtisi. 🙂 Kalliita asioita en kuitenkaan usein ostele ja minulle koti on maailman tärkein paikka joten sen kalustukseen ja sisustukseen panostan oikein mielelläni kaiken liikenevän. 🙂 Toiset ajelee autolla, jotkut matkustaa ja minä sisustan, pysyy tasapaino mukavasti kun jokainen ostelee vähän eri juttuja. 🙂

 3. Heippa! Minulla olisi kysymys koskien valkoisten lakanoiden pesua 🙂 Itsellä on ollut valkoisia kuvioituja lakanoita, joihin ajan myötä tuntuu tyynyliinaan kasvojen kohdalle tummuvan osio (ihoni on paikoittain hitusen rasvoittuva). Näitä lakanoita ei tietysti ole voinut pestä valkaisevalla pesuaineella. Haaveilen kuitenkin valkoisista pellavaisista lakanoista ja mietin että kannattaako, jos niihin pinttyy kellertävä osio heti. Mikä on siis sinun kokemus valkoisten lakanoiden pesusta? 🙂

  1. Scarlett´O: Kuviolliset valkopohjaiset lakanat ovat hankalia juurikin tuosta syystä ja siksi en itse sellaisia useinkaan käytä. Pellava on siitä hyvä materiaali että se kestää kuumaakin pesua ja valkoiset lakanat voi pestä esim Serto White tai Perlana White -pesuaineilla. Lisäksi tyynyliinoihin voi tehdä käsienpesualtaassa Vanish-valkaisun joka poistaa tehokkaasti kuituun imeytynyttä rasvaakin. Pellavan on tärkeää olla laadukas ja sellainen jonka voi pesuohjeen mukaan pestä 60-asteessa, tee siis ostopäätös sen mukaan ja vältä ostamasta 40-asteen pesusuosituksella merkittyjä lakanoita.

   Pellava ei oman kokemukseni mukaan pinty niin nopeasti kuin puuvilla, ja puuvillankin saa pidettyä puhtaana säännöllisellä viikottaisella pesulla ja satunnaisella valkaisevan pesuaineen käytöllä. Minulla on tällä hetkellä Familonin perkaalipuuvillaiset lakanat ja niitä olen käyttänyt nyt 6kk yhtä soittoa pese-ja-pidä -taktiikalla. Ei ole tummentuneet eikä ole muutakaan pinttymää, vaikka teen iltaisin kasvonaamioitakin ja varmasti nukun poski tyynyliinaa vasten yön aikana. 😀 Liian pitkä vaihtoväli on oman kokemukseni mukaan suurin syy tummentumien syntyyn, ja myös jotkin vaatteet saattavat päästää väriä joka pinttyy etenkin lakanaan. Ystäväni kanssa keväällä juteltiin asiasta kun hänellä oli mustat alushousut hanganneet harmaan läntin keskelle aluslakanaa eikä se lähtenyt puhtaaksi millään. Soodalla putsasi ja hieman sai länttiä haaleammaksi mutta päätti laittaa lakanan lopulta vaihtoon kokonaan kun tuskastui. 🙂

   1. Vautsi, kiitos paljon näin kattavasta vastauksesta! Yleensä vaihdan lakanat viikon välein, mutta viime kesä ja helle taisi tehdä silti tepposensa lakanoille… Taidanpa kokeilla vanishia ainakin alulakanaan, jos toimisi! 🙂 Pistän myös ne pellavalakanat nyt vakavaan harkintaan.

    1. Scarlett’O: hikoilu vaikuttaa kyllä, ja itse olen huomannut sen että kosteusvoiteet puskevat ulos hien mukana tahraten etenkin tyynynliinan. Ostin Neutralin valkopyykille tarkoitettua pesunestettä ja sillä olen nyt pessyt lakana- ja pyykin. En tiedä onko sillä sen ihmeempää vaikutusta, mutta ainakin on valkoisena pyykki pysynyt. Kerran viikossa pesen meidän lakanat ja pyyhkeet. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *