Pienen yksiön sisustus – Väripaletti & materiaalit

Pienen yksiön sisustus syntyy luovuudesta ja kompromisseista! Kompaktin 37m2 kokoisen city-yksiön sisustussuunnitelmaa asiakkaalle tehdessäni tunnelmallisuus ja toiminnallisuus olivat tärkeimpiä kriteerejä. City-yksiön sisustukseen haettiin vaikutteita hotelleista ja sisustuksen värimaailmaksi välikoitui tummanharmaa, musta, valkoinen ja lämpimän sävyinen puu, jota elävöitetään vihersisustuksella ja metallisävyillä.

Pienen yksiön sisustus ideat sisustus suunnitelma väripaletti ja materiaalit Omakotivalkoinen
Pienen yksiön sisustus ideat sisustus suunnitelma väripaletti ja materiaalit Omakotivalkoinen

Sisustusvärit & -materiaalit

Yksiöön tehtiin lähes täydellinen remontti, joka kattoi seinien ja kattojen kunnostuksen ja maalaamisen lisäksi myös lattian ja kylpyhuoneen uudistuksen. Erillinen liukuoven takana oleva keittiö remontoidaan erikseen myöhemmin ja samalla käynti keittiöön avataan.

Lattiaksi valikoitui todella kaunis ja hieman hunajaisen sävyinen Haron 1-sauvainen harjattu tammilankkuparketti ja seinät maalattiin katon ohella puhtaanvalkoiseksi. Lattian valinnassa oleellisinta oli ylellinen tuntuma ja kaunis luonnollinen pintakuviointi, jonka avulla harmaansävyinen sisustus pehmenee ja saa luonnetta.

Pienen kodin kalustuksessa vähemmän on enemmän ja sen vuoksi jokainen kaluste, esine ja valaisin on tarkasti valikoitu tarkoituksensa mukaisesti. Materiaalit etenkin tekstiileissä ovat korkealaatuisia ja sisustus on kokonaisuudessaan suunniteltu kestämään aikaa ja muuttuvia tarpeita. Tässä kodissa tummanharmaa ja valkoinen dominoivat väripalettia ja hunajainen tammi, musta sekä metallisävyt toimivat täydennyksenä. Viimeinen silaus syntyy viherkasvien avulla, joita maltillisesti ryhmitellään kodin eri osiin.

Pienen yksiön sisustus ideat pohjakuva Omakotivalkoinen

Pienen yksiön sisustus

Tämä on neljäs alle 40m2 kokoinen yksiö, jonka sisustuksen olen suunnitellut. Pienessä kodissa on monenlaisia sisustuksellisia haasteita ja komromisseja on lähes poikkeuksetta tehtävä. Tässä kyseisessä kohteessa pitkulainen oleskelutila makuualkoveineen on kooltaan hieman alle 30m2 ja tähän tilaan makuuhuoneen, olohuoneen, työpisteen ja ruokailutilan mahduttaminen mahdollisimman avarasti ja eri toiminnot selkeyttäen oli erittäin haastavaa mutta antoisaa.

Nukkuminen on asia, josta ei koskaan kannata tinkiä ja tässä kodissa on panostettu erityisesti makuualkovin kalustukseen ja viihtyvyyteen, josta pääsettekin lukemaan jo heti sunnuntaina lisää.

Yksiön sisustus ideoita inspiraatiota Omakotivalkoinen

Inspiraatiokuvat: blumethalhoffman.se

Eroon turhasta tavarasta

Sisustusprojekti piti sisällään myös asiakkaani vanhan kodin kalusteiden ja tavaroiden raivaamisen runsaine varastoineen. Kokonaisvaltainen elämänmuutos oli asiakkaani tavoitteena ja tavarakuorman pienentäminen liittyi oleellisesti pikkuruiseen city-yksiöön muuttamisessa. Tässä olin henkisenä tukena ja apuna omakohtaisia kokemuksiani jakaen. Fyysisen raivaustyön suoritti asiakas omin voimin, mistä olen todella vaikuttunut! 🙂

Vanhoista huonekaluista ei mukaan lähtenyt kuin murto-osa, sillä ne olivat aivan liian suuria mahtuakseen uuteen kotiin. Massiivinen kulmasohva, ruokailuryhmä ja koko makuuhuoneen kalustus mattoineen ja verhoineen jäivät muutossa sovitusti uudelle asukkaalle ja kevensivät työn määrää huomattavasti. Mukaan lähti usean viikon kestäneen tavararaivauksen ja perkaamisen jälkeen lopulta vain pakettiautollinen muuttokuormaa ja asiakas on lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

Tule seuraamaan City-yksiön sisustusprojektia vaihe vaiheelta, postaukset tulet löytämään aikajärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan kätevästi tunnisteen #city-yksiö takaa. Instagramissa tulen jakamaan extramateriaalia myös kulissien takaa, joten ota seurantaan ➤ @oma_koti_valkoinen!

Inspiroivaa ja aurinkoista torstaita kaikille!

Lue myös: ➤ Studiohuoneiston sisustusideat


Mainos alkaa

Mainos päättyy

4 kommenttia “Pienen yksiön sisustus – Väripaletti & materiaalit

 1. Minä odottelen vieläkin sen edellisen sisustusremontin lopputuloksen kuvia joita helmikuussa lupailit tulevaksi? Keittiöesittelyn kommenttiosiossa silloin kyselin. Työhuone nähtiin, mutta minulle jäi kuva että tuo asunto tullaan esittelemään kokonaisuudessaan sitten valmiina. Harmillista jos näin ei ole

  1. Loputkin…: kevät ikävä kyllä laittoi kaikki kuviot uusiksi ja tuon projektin osalta en uskalla luvata loppuhuipennusta. Oltiin sovittu tiimin ja asukkaiden kanssa aikataulusta, joka osui juuri samalle päivälle kun hallitus antoi toimintaohjeet sosiaalisen kontaktien välttämisestä. Riskiryhmään kuuluvien vuoksi kuvauskeikka peruttiin ja nyt eletään jo kohta heinäkuuta, eikä vieläkään ole täysin normaalia tämä elo. Kaikkeen ei aina voi varautua, sen on kevät opettanut, ja siksi näillä näkymin tuo kyseinen sisustusprojekti on tältä erää taputeltu. 🙂

   1. Ok, ymmärrän. Olisi kuitenkin mukava jos kertoisit että lukijoillesi milloin projektit on ohitse varsinkin tällaisissa tapauksissa ettei tarvitsisi odotella. Pienenä kritiikkinä mainitsen että joskus tuntuu että sinulta jää näitä postaussarjoja jotenkin puolitiehen ja sitten lukija (tai ainakin minä) hölmönä odottaa että millonkas sitä jatkoa seuraa… Mukavaa kesänjatkoa kuitenkin, toivottavasti tämä uusin sisustussaaga nähdään loppuun asti!

    1. Loputkin kiinnostaisi: Kiitokset asiallisesta ja aiheellisesta palautteestasi. Olet aivan oikeassa siinä että kyseinen sisustussarja jäi vaille loppuhuipennusta eli olohuoneen sisustuspostausta ja mielelläni sen olisin saattanut loppuun. Sopimuksien osalta hanke on kuitenkin maalissa, enkä halua marssia toisten kotiin kuvailemaan näin pitkän venymisen jälkeen (joka johtuu siis keväällä alkaneesta koronasta, ei suinkaan minusta tai muista osapuolista). Lukijan näkökulmasta katsottuna kritiikki on täysin oikeutettu, vaikka puolustuksekseni onkin mainittava että olen tehnyt kyllä paljon sen eteen että sagan puuttuva viimeinen osa olisi saatu julki aikataulussaan keväällä.

     Mitä tulee viime vuonna julkaistuun Kuukauden shoppailut -sarjaan, olen aina kirjoittanut sitä oman fiilikseni pohjalta ja pyrkinyt pitämään sen aktiivisena lupaamatta kuitenkaan sitä satavarmaksi teille tai muillekaan. Toiveiden torstain -sarjan toteutukseen minulla ei valitettavasti ole enää ajallisesti mahdollisuutta sitoutua ja siitä blogissakin olen selkeästi maininnut. Toivepostauksia toteutan toki edelleen runsaasti, mutta ilman varsinaista ”toiveiden torstai”-tunnistetta ja ilman sidonnaisuuksia tiettyyn viikonpäivään. 🙂

     Aurinkoista ja leppoisaa kesän jatkoa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *