Uskomaton tuuri – Unelmien kirppisaarre vol 2

Olen lompakoiden osalta todella nirso ja kelpuutan käyttööni vain harvat ja valitut. Laskeskelin juuri että aikuisiällä olen omistanut vain kaksi lompakkoa ja uusin eli numero kolmonen saapui tänään kirjaimellisesti postiluukusta tekemieni Tori.fi-kirppiskauppojen ansiosta. 🙂 Uusi lompakkoni on tismalleen samanlainen kuin edeltäjänsä, jo aikaa sitten mallistosta poistunut Tiger Of Swedenin Fern-nimeä kantava miesten osastolta bongaamani lompakko, joka palveli minua 3 vuotta…

Kompakti ja pelkistetty lompakko

Monet naisten lompakot ovat tarpeisiini liian isoja ja välttelen myös kaikenlaista koristeellisuutta, suuria vetoketjuja, näyttäviä logoja ja muita kilkkeitä, mitä naisten lompakoista yleensä löytyy. Miesten osastolta olen löytänyt silmääni miellyttäviä pelkistettyjä ja pienikokoisia malleja, kuten tämän Tiger of Swedeninkin.

Ennen tätä kyseistä mallia minulla oli yli 15 vuotta käytössäni Marc O´Polon nahkainen avainkukkaro, joka venyi kätevästi käytössä kun uusia kortteja ilmaantui. Parhaimmillaan minulla taisi olla siinä yli 10 korttia ja muutamat setelit ja kolikot päälle, ja pikkuruisena se mahtui vaikka farkkujen taskuun.

Lue lisää Marc O´Polon kukkarosta täältä: ➤ Kortit kukkarossa

Miesten minimalistiset lompakot

Helmikuussa 2017 löysin Mikonkadun Tiger of Sweden -myymälän alelaarista tämän todella näppärän muotoisen lompakon ja harmikseni se ei kestänyt ehjänä kuin kolme vuotta. Tykästyin tähän malliin kovasti ja ensimmäisten repsotusten ilmaantuessa yritin etsiä identtistä korvaajaa huonolla onnella. Laittelin sähköpostia jopa Tiger of Swedenille kuvien kera annellakseni että he ottaisivat tämän lompakon uudelleen valikoimiinsa, mutta sekään ei tuottanut tulosta.

Olin jo tyytynyt siihen ajatukseen että minun on ostettava toisenlainen lompakko rikkinäisen tilalle ja ostoksilla ollessani kävin aina kurkistamassa kauppojen lompakkovalikoimat. Naisten osastoilla ei juurikaan ollut potentiaalisia vaihtoehtoja ja miestenkään puolelta ei napakymppiä tullut vastaan. Mikä tahansa kortinkantoväline ei minulle kelpaa ja pari kuukautta olen kantanut mukanani käyntikorteille tarkoitettua pientä koteloa, jonka kotimaiselta Miikolta pari vuotta sitten yhteistyön merkeissä sain.

Lue lisää Miikon käyntikorttikotelosta ja minimalistisesta muotoilusta täältä: ➤ Miiko – Pohjoismaista muotoilua

Tori.fi – Aarreaitta

Tori.fi-nettikirppiksellä minulla on useita hakuvahteja, joista yksi oli “Tiger of Sweden lompakko” ja sunnuntaina sitten tärppäsi kunnolla! ♥︎ Jollekin täysin turhanpanttina kaapissa lojuva tavara voi olla toiselle metsästyksen arvoinen aarre ja olen tuhannesti kiitollinen kirppismyyjälle siitä, että hän päätti laittaa oman käyttämättä jääneen lompakkonsa myyntiin. Kaupat tehtiin välittömästi ja tänään posteljooni tiputti päiväpostin mukana XXS-kokoisen paketin (taitaa olla Postin entinen maksikirje), josta kuoriutui maailman suloisin, kätevin ja ihanin luottolompakkoni.

Lue myös: ➤ Tiger of Sweden nahkalompakko

Tämä kesä on ollut kirppislöytöjen osalta ihan älytön ja fiilis on kuin Hannu Hanhella. Tämän unelmalompakkoni lisäksi olen bongannut ja ostanut nettikirppikseltä Artekin kokovalkoisen 81C-ruokapöydän, Fidasta superihanan Replay-nahkatakin, Dallapénpuiston sunnuntaikirppikseltä kivoja mekkoja ja Facebook-kirppiksilta parikin juttua, joista en vielä ole ehtinyt teille edes kirjoittelemaan. 🙂

Jos en olisi hyödyntänyt nettikirppisten hakuvahteja, en olisi luultavastikaan löytänyt tai ainakaan ehtinyt ostamaan Artekin pöytää saati Tiger of Swedenin lompakkoa. Fidasta, Kontista, Femmatorilta, iCare-myymälöistä, puistokirppiksiltä ja Kierrätyskeskuksesta löytyneet kirppisaarteet vuorostaan ovat silkkaa tuuria, jossa olen osunut oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Vinkkini onkin että pidä silmät auki ja piipahtele ohikulkiessasi silmäilemässä kirppiskauppojen tarjonta. Itse selailen Toria ja Facebookin kirppisryhmiä (ja Marketplacea) monesti iltaisin ennen nukkumaanmenoa, koska koen sen rentouttavana viihteenä. Tulee muuten unikin paremmin silmään kuin Netflixin sarjoja tapittaessa, joissa ongelmana on se ettei malta lopettaa katsomista. 😀

Näillä sävelillä toivottelen kivaa keskiviikkoa kaikille!


Lue myös: ➤ 5 vinkkiä onnistuneiden kirppiskauppojen tekoon

2 kommenttia “Uskomaton tuuri – Unelmien kirppisaarre vol 2

  1. Oi mahtava mikä löytö! Kirppareilta kyllä löytää kun jaksaa vain etsiä, vaikka se välillä onkin tuskaisan pitkä prosessi. Itsellä on myös pieni lompakko hakusessa, edellisen vetoketju alkaa vedellä viimeisiään ja pelkään sen hajoavan päivänä minä hyvänsä.

    1. Satu: Joskus saattaa tuurilla löytää ihan sattumalta mainioita juttuja, mutta onhan siinä kyllä oma hommansa selailla kirppistarjontaa kun netissä on paikkojakin vaikka kuinka. Ilman säännöllistä seurailua en olisi esim Facebookista löytänyt Vagabondin tennareita ja yksi asia mikä vaikeuttaa kirppisaarteiden löytämistä on tuotteiden nimeäminen. Monesti Tiger of Swedenin lompakkokin on otsikoitu vain “musta naisten lompakko” ja silloin ei ilmoitus nouse hakuvahtiinkaan esille. Merkki monesti voi olla sivuseikka, mutta auttaa ostajaa löytämään etsimänsä. Itse näpyttelen ilmoitukseen aina merkin, tuotteen tyypin, värin ja koon (esim Modström mekko musta koko XS) jolloin mustia XS kokoisia mekkoja ja etenkin Modsrtömiä etsivät löytäisivät ilmoitukseni. 😀

      Onnea kirppisjahtiin, toivottavasti löydät mieluisan ja hyväkuntoisen lompakon edullisesti vanhan tilalle! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *