5 vinkkiä kesäkeittiöön – Nikkaroi oma ulkokeittiö

Kesäkeittiössä nautitaan aurinkoisista päivistä täydellä sydämellä. Ulkoilmassa kokkailu ja syöminen on ehdottomasti tämän kesän juttu, kiitos mielettömän upeiden säiden. Koostin teille ystäväni inspiroimana 5 vinkkiä kesäkeittiöön ja sen rakentamiseen liittyen, nappaa niksit mukaasi ja nikkaroi oma kesäköökki terassille, pihalle tai puutarhaasi.

5 vinkkiä kesäkeittiöön - Näin nikkaroit oman kesäkeittiösi edullisesti
5 vinkkiä kesäkeittiöön - Näin nikkaroit oman kesäkeittiösi edullisesti

Grillibileet kesäkeittiössä

Hyvin varusteltu kesäkeittiö on grillaajan paras ystävä! Kunnollisen ja riittävän laskutilan ääressä ruokien pilkkominen ja muu valmistelu sujuu ilman jatkuvaa sisätiloissa ravaamista.

Ulkona auringossa ruokailua varten ei aina tarvitse lähteä ravintolan terassille istumaan tai kantaa selkä vääränä lautasia ja ruoka-annoksia sisötiloista ulos. Oman pihamaan ja kodin rauhassa ystävien ja perheen kesken illastaminen sujuu kesäkeittiön äärellä mukavasti ja samalla myös kokkausvastuussa oleva pystyy osallistumaan seurueen keskusteluihin.

5 vinkkiä kesäkeittiöön - Näin nikkaroit oman kesäkeittiösi edullisesti
5 vinkkiä kesäkeittiöön - Näin nikkaroit oman kesäkeittiösi edullisesti

Oman kesäkeittiön rakentaminen

Terassille, pihalle ja puutarhaan itse nikkaroitu kesäkeittiö toimii myös sisätilan jatkeena ja arkiset aamupalahetketkin tuntuvat aivan etelän lomalta kun kokkailun suorittaa kesäkeittiön ääressä. Valurautaisella pannulla ulkona auringossa valmistettu munakaskin maistuu sata kertaa paremmalta. 🙂

Oman kesäkeittiön rakentaminen onnistuu yksinkertaisimmillaan pinoamalla edullisia harkkoja ja rautakaupassa valmiiksi oikeaan mittaan sahattuja paksuja puulevyjä päällekkäin. Ruuveja tai työkaluja ei tarvita.

Kesäkeittiön korkeus kannattaa mitoittaa grillin mukaan ja grilliritilän optimaalinen korkeus on noin 70-75cm. Grillin korkeudesta ja sen jalkamallista riippuen taso voi olla matalakin ja sen rinnalle on hyvä rakentaa korkeampi yksikkö ruoan valmistusta ja tarjoilua varten.

Ystäväni sähkögrillillä varustettu kesäkeittiö on juuri tällä tavalla tuunattu ja se on sekä upea että toiminallisesti pätevä. Kesäkeittiön koko kannattaa mitoittaa syvyyden osalta niin, että grillin ympärille jää riittävästi tilaa ja etäisyys esimerkiksi taustaseinästä on riittävä.

5 vinkkiä kesäkeittiöön - Näin nikkaroit oman kesäkeittiösi edullisesti

5 vinkkiä kesäkeittiöön ja varusteluun

1. Jos grillisi on omalla jalustallaan, kannattaa kesäkeittiö sijoittaa grillin läheisyyteen maksimissaan parin käden mitan päähän. Näin kaikki tarvikkeet ovat aina helposti saatavilla.

2. Varaa kesäkeittiön läheisyyteen riittävästi kulkutilaa, jotta kokkaaminen sujuu jouhevasti ja turvallisesti lastenkin kanssa.

3. Suunnittele ja rakenna kesäkeittiösi laskutilan tarpeen mukaan. Isommalle perheelle valmistetaan suurempia kerta-annoksia, joten laskutilaakin tarvitaan silloin enemmän.

4. Varusta ulkokeittiösi tarpeellisilla kokkausvälineillä jottet joudu ruoanlaiton lomassa hakemaan mitään sisätiloista. Säilytä kokkaus- ja grillausvälineet kannellisessa säilytyslaatikossa, jotta siitepöly ja muu tuulessa lentävä roska ei pääse niitä likaamaan.

5. Suojaa kalusteesi suojahupulla tai pressulla! Suojauksen avulla ehkäiset puulevyjen eroosiota ja pidennät kesäkeittiösi käyttöikää. Suoja ehkäisee myös siitepölyn pääsyä ulkokeittion pinnoille ja keittiösi on aina käyttövalmiina ilman pesua ja pyyhintää.

Kaunis kattaus pihalle
Kaunis ruokailuryhmä terassille

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Lue myös: ➤ Paras sähkögrilli parvekkeelle


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *