Kokemuksia remonttiyrityksistä & 7 vinkkiä

Perheeni miehet ovat remontti- ja talonrakennusalalla ja itsekin vietin lapsuuteni työmaalla. Välillä ojentelin isälleni vasaraa ja toisinaan raahasin itseäni painavampaa pressua pihan poikki. Oman kotini pienet rempat olen opetellut tekemään itse ja tarvittaessa olen soitellut neuvoja veljeltäni, jos en ole löytänyt riittävää informaatiota netistä. Isommissa remonteissa olen kuitenkin tahtonut turvautua alan ammattilaisten osaamiseen ja kokemusta on karttunut yli tusinasta eri remonttiyrityksestä. Tässä postauksessa kerron omista kokemuksistani ja siitä miten voi varmistaa että remontti sujuu laskutuksineen niin kuin on sovittu.

Epoq keittiöremontti kokemuksia sisustusremontti omakotivalkoinen

1. Suunnittele huolella ja varaa riittävästi aikaa

Remontin suunnittelu ja aikataulutus on todella tärkeää ja mitä aikaisemmassa vaiheessa kartoittaa tilanteen, sen paremmin remontti onnistuu. Sanonta kuuluu että huolella suunniteltu on puoliksi tehty ja tämä on täysin totta. Kiireessä helposti tulee hutiloitua ja unohdeltua asioita, joka kostautuu myöhemmin mm. aikataulun venymisellä.

Kokemuksia remonttiyrityksistä

2. Kilpailuta remonttisi

Kiire on remontin pahin vihollinen. Remonttitarjousten saamiseen saattaa mennä jopa kuukauden päivät, eikä ole itsestään selvyys että jokainen tarjouspyynnön vastaanottanut edes vastaa.

Tarjouspyyntöön vastaamatta jättäminen oli itselleni aikoinaan yllätys, kun etsin remonttimiestä seinänpurkuhommiin vuonna 2013. Monet yritykset eivät myöskään vastaanota pieniä projekteja ja kymmenestä lähettämästäni tarjouspyynnöstä vain kolme teki minulle tarjouksen.

Myös tarjousten hintahaarukka on laaja ja hintaero saattaa olla hyvinkin suuri. Tarjouksista kannattaakin aina tarkastella huolella mitä hinta konkreettisesti sisältää, koska joskus hintaero voi selittyä esimerkiksi materiaalikustannuksilla ja remonttiin lasketuilla tunneilla. Neuvonkin pyytämään aina urakkatarjouksen tuntihinnoittelun sijaan, ellei kyseessä ole hyvin pieni yksittäinen askare tai muutaman tunnin juttu.

Kokemuksia remonttiyrityksistä

3. Tee aina kirjallinen sopimus

Remontista on tarpeen sopia aina kirjallisesti esimerkiksi sähköpostitse, jotta välttyy ongelmilta myöhemmin. Kirjallisesti tehty sopimus turvaa sekä remontin teettäjän että tekijän oikeuksia. Sopimukseen tulee kirjata kaikki tehtävät asiat ja kustannukset selkeästi ihan vaikka ranskalaisilla viivoilla. Mahdollisesta extratyöstä ja remontissa ilmenneiden ylläreiden hoitamisesta on hyvä sopia tapauskohtaisesti aina erikseen ja suosittelen että myös tästä on maininta urakkasopimuksessa.

Minä en parisen vuotta sitten erään epäonnisen projektin yhteydessä muistanut kirjallista sopimusta pyytää ja lasku oli moninkertainen siihen verrattuna mitä olimme suullisesti sopineet. Eipä auttanut muu kuin purra hammasta ja maksaa saamani hulppean suuruinen lasku suhteellisen pienestä hommasta. Karvas oppi oli tuo tapaus ja vieläkin meinaan henkeä haukkoa, kun muistelen laskun summaa.

Lasiseinän rakennus sisustusremontti omakotivalkoinen

4. Avaimet käteen remontti

Remonttia tulee myös valvoa ja varmistaa että yrityksellä on tarvittavat kontaktit tarjoamansa palvelun tuottamiseen. Tämänkin sain oppia kantapään kautta, sillä eräs remonttimies lupasi hankkia tarvittavat sähkö- ja putkimiespalvelut, mutta projektin edetessä kävi ilmi ettei hänellä ollut minkäänlaisia kontakteja ja sain itse hätäpäissäni alkaa soittelemaan Googlesta löytämiini yrityksiin.

Sähkö- ja putkimiehet ovat kiireisiä ja nopealla aikataululla tekijän löytäminen ei ole helppoa. Kymmeniä puheluja sain tehdä kunnes tärppäsi ja sen aikaa projekti seisoi. Tästä ei ollut tarjouksessa mainintaa, joten en voinut vaatia viivästyksestä hyvitystä.

Kokemuksia remonttiyrityksistä

5. Se ei ole tyhmä joka kysyy

Jos et ymmärrä saamasi tarjouksen sisältöä niin kysy lisätietoa ja täsmennyksiä. Tarjouksen olisi hyvä olla selkokielinen ja kaikki työvaiheet eriteltynä jätteiden poiskuljetusta myöten.

Mikäli esimerkiksi jätteistä ei ole tarjouksessa mainintaa, voi remonttimies jättää remonttijätteet asukkaan harteille. Avaimet käteen ja täyden palvelun termit eivät lainopillisesti merkitse mitään, tämänkin sain oppia ja virheistä viisastuneena osaan jatkossa huomioida sopimukselliset momentit.

Eskaro sisustusmaalit pintaremontti sisustusremontti omakotivalkoinen

6. Pidä kirjaa remontin edistymisestä

Remontin vaiheista kannattaa pitää kirjaa ja merkata ylös mitä milloinkin on suunnilleen tehty. Tällä tavalla varmistat että remontti edistyy ja saat mustaa valkoisella tehdyistä asioista. Ulkomuistista on vaikea enää myöhemmin kaivella minä päivänä mitäkin on tehty ja etenkin laskutuksen osalta on vaikea pyytää oikaisua, jos reklamointi perustuu pelkän muistin varaan.

Olen kohdannut monenlaisia remontin tekijöitä, joilla kaikilla ei valitettavasti ole ollut työmoraali kohdillaan. Eräs sankari jätti hommat kesken ja katosi puolivälissä remonttia. Hän jätti myös valtavan jätekuorman minun kontolleni, vaikka olimme sopineet että hän vie ne Sortti-asemalle remontin valmistuttua. Laskussa hän oli kuitenkin veloittanut jätteiden pois viennistä ja reklamoin hänelle laskun kuvatodisteiden kanssa. Hän ei silti tullut piiruakaan vastaan ja lasku oli maksettava. Asia muhii tällä hetkellä kuluttaja-asiamiehen arkistossa ja epäilen etten koskaan tule näkemään vaatimaani 137€ hyvitystä.

Kokemuksia remonttiyrityksistä

7. Kerro hyvästä tekijästä eteenpäin

Kerro ja kuuluta jos olet tyytyväinen! Positiivinen palaute on paras kiitos ja jos olet tyytyväinen remontin sisältöön, lopputulokseen sekä laskutukseen, kerro se avoimesti yrityksen palauteboksiin ja somekanavissa.

Laadukasta työnjälkeä ja rehtiä toimintaa tukemalla ammattitasoinen yritys pystyy toimimaan jatkossakin hyvin. Monesti me suomalaiset olemme sellaisia hiljaisia hyräilijöitä, jotka emme positiivista palautetta kailota.

Lasiseinien ja kaapistojen asennuksessa luotan JKS-Asennukseen, muissa remonteissa Batman Remppaan. Sähköasennukset tekee tehokkaasti ja taidokkaasti Akin Sähkö Oy.

Kokemuksia remonttiyrityksistä

Batman Remppa on paras!

Onnistunut remontti vaatii hyvän tekijän ja paras kokemukseni on ehdottomasti Batman Remppa, jonka kanssa kaikki on aina sujunut täyden kympin arvoisesti.

Remontoidessa lähes aina joutuu kohtaamaan yllätyksiä, jotka johtuvat piilevistä rakenteista tai vioista. Minäkään en ole näiltä säästynyt ja on tärkeää että remonttia tekevä taho on ammattitaitoinen ja asenne työhön on kunnianhimoinen – vain paras kelpaa!

Batman Rempan työnjälki on priimaa, aikataulussa on pysytty ja laskutus on ollut juuri kuten on sovittu. Myös palveluasenne on kohdillaan ja Batman Remppa onkin jatkossa ainoa, jonka apuun turvaan oman kodin ja sisustuskohteiden remontoinnissa.

Jos etsit erinomaista tekijää kotisi pienille ja suurille remonteille PK-seudulla niin suosittelen suurella tyytyväisyydellä Batman Remppaa! Batman Remppa on sen verran haluttu, että kannattaa varautua hetken odottamaan vuoroaan. Kannattaa olla siis hyvissä ajoin liikenteessä, mutta lupaan että odotus on sen arvoinen!

Touhukasta torstaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

12 kommenttia “Kokemuksia remonttiyrityksistä & 7 vinkkiä

 1. Hei ! Älä nyt vedä hernettä nenään kun kyselen,mut kiva ois lukea se ruokaremonttipostaus,mitä oot lupaillut useampaan kertaan jo??

  1. Pilvi: En vedä. 😀 Tässä on vähän haipakkaa sisustusprojektin kanssa enkä ole ehtinyt miettimään miten postauksen rakennan. Mitään kovin tähdellistä kerrottavaa ei ole, koska en ole käynyt vaa´alla missään vaiheessa. Housut menevät jalkaan jo hyvin ja mututuntuma on että pari kiloa on ns. normaaliin painooni. 🙂

 2. Haluaisin kyllä korjata että nykypäivänä urakkatarjouksia tulee todella nopeasti. Tässä apuna mm. Urakkamaailma ja muut vastaavat. Olen tehnyt monta remonttia Urakkamaailmasta löytyneen timpurin/sähkömiehen/putkarin kanssa ja yleensä monta tarjousta ehtii tulla jo 1-2h sisällä ilmoituksen jättämisestä ja niitä saattaa tulla yht. 20. Välillä jopa vaikea valita! Lisäksi Urakkamaailmalta tulee automaattisesti sopimuspohjat missä on kaikki tarvittava. Kenties voisit tehdä yhteistyöpostauksen heidän kanssaan? ?

  1. Maija: Riippuu varmasti kanavasta jonka kautta tarjouksia hakee. Oma kokemukseni on se että tarjouspyyntöihin ei vastata kovinkaan ahkerasti ja varmasti sekin vaikuttaa asiaan miten houkuttelevana remonttikohteena tarjouksenpyytäjän antamia tietoja remontin kohteesta ja laajuudesta pidetään. Mitä isompi remppa, sen paremmin saa tarjouksia, ja tämä on täysin ymmärrettävää jo katerakenteenkin kannalta.

   Minä löysin Batman Rempan tuttavan kautta ja hänellä on paljon vakkariasiakkaita minä mukaan lukien. 🙂

 3. Hei ! Mulle ihan sama,onko sulla lähtenyt painoa vai ei.Ei mua kiinnosta muiden paino.Lähinnä ois kiinnostanut muut vinkit.Lukijana toivoisin,että kun jotain luvataan,niin se myös julkaistaan tai reilusti ja rehellisesti kerrotaan,et en julkaisekaan sitä.?Saavuttaa lukijoiden luottamuksen.Tämä ei oo ainut kerta vuosien varrella.Ja monesti oot hehkuttanut,et tulossa sitä sun tätä,sit julkaistaan pikkuhiljaa kaikkea muuta,kyl ne lukijat unohtaa.Ei lopultakaan julkaista sitä mitä on hehkutettu ja luvattu.Pitkiä selityksiä kyllä saadaan lukea..Jokainen toimii tavallaan,onneks se ei ole minulta pois,vaikka toimit niin kuin toimit?Halusin vaan selventää asiaa.Rentouttavaa,rehellistä jatkoa ! Kiitos?

  1. Pilvi: Sinulle kiireesti kommenteissa 17.2. vastasin mainitsemastasi synttäriviikonlopun sunnuntaista kun laskin että kuukausi on tullut täyteen aloittamisesta. Minun olisi pitänyt valita sanani paremmin, jotta et olisi saanut sitä käsitystä että lupaan sinulle postauksen julkaistuvan sunnuntaina 19.2. Tästä olen pahoillani.

   Olen kärsinyt syömishäiriöistä nuorempana ja aiheena laihduttaminen on muutenkin arka, ei pelkästään minulle vaan myös monille blogini lukijoille ja someseuraajille. Siksi minulle on tärkeää että aihetta koskevat kirjoitukseni ovat ajatuksella rakennettuja ja huolella mietittyjä. Julkaisen paljon ajatuksen virtaakin, mutta tämä aihe on sellainen jonka kanssa haluan olla tarkkana kuin porkkana. Postausta on jo luonnosteltu lähes 1000 sanan verran, mutta se ei ole vielä valmis ja vaatii sekä tiivistyksen että ystäväni mielipiteen ennen julkaisua. Toivottavasti ymmärrät.

   Kannan vastuuni tekemisistäni ja sanomisistani ja olen vilpittömän pahoillani siitä että valitsisin sanani väärin sen sunnuntain osalta.

   Olen hieman ihmeissäni siitä miksi tivaat minulta tätä asiaa useiden kommenttien muodossa eri blogipostauksissa jos et ole edes kiinnostunut aiheesta?

 4. Hei ! Kiitos vastauksista.Pyydän lukemaan vielä tarkemmin,mitä olen kysynyt ja vastaamaan niihin,eikä asian vierestä.Niin kuin kirjoitin,mua ei kiinnosta toisten paino vaan ehkä odotin jotain ruokavaliovinkkejä tms.Rentouttavaa,rauhallista viikonloppua !

  1. Pilvi: Minä luin ja vastasin sinulta saamaasi kritiikkiin. Pyysin sinulta myös anteeksi että huono sanavalintani johdatti sinua harhaan postauksen julkaisun osalta.

   Olen vastannut ja pahoitellut enkä muuta voi. Ehkä lopetamme tämän saivartelun nyt tähän.

 5. Olipa hyvä postaus! Kotonamme sattui juuri vesivahinko (plaah ja plääh, mikä sotku!) ja nämäkin vinkit ja yksityiskohdat ovat arvokkaita. Kiitos!

  1. Milla: Voi ei! Kiva kuulla että postauksestani on hyötyä, vaikka parempi tietysti olisi ettei vesivahinkoa olisi tapahtunut. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *