Kylpyhuone remontti – Laattojen irrotus ja uusien asennus

Kylpyhuoneen remontti on edennyt jo yli puolen välin ja enää puuttuu alin rivistö seinälaattoja, laattojen kuivumisaika ja vesikalusteiden asennus. Pientä takapakkia on tullut väliviikon ja pitkittyneen kuivatusajan muodossa, remontin valmistuminen viivästyy alkuperäisestä 11.11.2022 luovutusaikataulusta noin kuukaudella. Toiveissa on että saataisi viikon verran kirittyä valmistumisen kanssa kalusteasennusten yhteydessä, kun laattojen laasti on ensin kunnolla kuivunut.

Kylpyhuoneremonttia suoritetaan arkipäivisin klo 8-17 välisenä aikana. Vanhat laatat ja boordit piikattiin irti parissa työpäivässä ja sen jälkeen alkoi tilan kuivatus puhaltimen avulla.

Ihanasti muuten kuluttaa sähköä tuollaiset ammattilaislaitteet ja piikkauksen sekä kuivatuksen ajalta on selkeät kolminkertaiset kulutuspiikit sähkönkäytössä. Huh, 178 euroa oli viime sähkölasku, kun se normaalisti on ollut 60 euroa.

Kylpyhuone on pitkulainen ja pienehkö ikkunaton tila, joka kaipasi valoisuutta ja laattojen laajentamaa illuusiota isommista neliöistä. 40x20cm kokoiset seinälaatat ladottiin vaakaan, jotta tilasta saadaan visuaalisesti isomman ja leveämmän näköinen.

Lattialaataksi valikoitui perinteinen klassikko 10x10cm kokoinen laatta, jottei jyrkähköjä lattiakaatoja tarvinnut lähteä oikomaan. Isommassa laattakoossa on aina riskinä että se napsahtaa jalan alla halki, jos lattian betonipinta on liian jyrkästi viemäriä kohti kaartuva.

Vielä on hieman tehtävää ja maanantaina seinään ladotaan alin rivistö seinälaattaa. Tämän jälkeen laatat laasteineen jätetään pariksi viikoksi kuivumaan ja itsenäisyyspäivän jälkeen päästään asentamaan kalusteita ja hanoja paikalleen sekä viimeistelemään sisustus pyyhekoukuilla ja lisävarusteilla. Jos oikein hyvin käy, kylpyhuoneremontti on valmis torstaina 8. joulukuuta…

Iloista viikonloppua kaikille!

Lue myös: ➤ Kokonaisvaltainen kylpyhuoneremontti


Seuraa myös Instagramissa 

6 kommenttia “Kylpyhuone remontti – Laattojen irrotus ja uusien asennus

    1. Pilvi: käyn samantien etsimässä löytyykö sinun kommentteja. En tahallisesti todellakaan ole jättänyt vastaamatta. ❤️

  1. Meillä on myös kylpyhuoneremontti edessä tänä vuonna. Kylpyhuonelaatat pitäisi valita, mutta vielä ei ole syntynyt yksimielistä päätöstä laatoista. Hyvä tietää, että kannattaa varautua myös suurempaan sähkölaskuun töiden aikana. Pidän muuten erityisesti noista valkoisista isoista laatoista.

    1. Ada: koneet vievät melkoisesti sähköä jos vanhat laatat piikataan irti ja betoni hiotaan. Onneksi sähkön hinta on nyt maltillisempi.

      Isot laatat ovat minustakin kauniit, lisäksi tulee vähemmän laattasaumoja ja siivoaminen on helpompaa. Tsemppiä remonttiin, materiaalien valinta on yksi parhaista ja innostavimmista kohdista kylpyhuoneremontissa! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *