Habitare 2019 – Parhaat palat osa 2: Eettisyys & ekologisuus

Yhteistyössä Habitare / Messukeskus

Habitaren tämän vuotinen messutarjonta oli selvästi ekologisempi ja kierrätyshenkisempi kuin aiemmin, kannustaen kuluttajia huomioimaan ostopäätöksissään myös eettiset arvot. Kotimaisuutta ei punnita enää pelkästään merkin perusteella, vaan ostopäätöksiin vaikuttaa myös tuotteen kotimaisuuden kokonaissarvo, kuten se mistä materiaalit ovat peräisin ja missä tuote on fyysisesti valmistettu. Myös ulkomaisten tuotteiden eettisyys ja ekologisuus ovat tärkeitä ja messuilla pääsin tutustumaan mm. Finnpartnershipin sekä Tikaun ja Pakolaisavun yhteistyötuotantoon. ♥

Tikau Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Tikau Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Tikau Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Tikau

Tikau on jo yli 10 vuotta toiminut edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä kestävän kehityksen ja eettisyyden parissa, yhdistäen eri kulttuurien ammattitaidon upeaksi tuotevalikoimaksi. Empatiastaan ja aidosta välittämisestään tunnetun Tikaun tuotteissa korostuu käsityöosaamisen arvostaminen, eettiset arvot sekä korkea laatu. Tuotevalikoimasta löytyy luonnonmateriaaleista valmistettuja kauniita kodintekstiilejä, piensisustustuotteita, valaisimia, vaatteita sekä asusteita. ♥

Tikau löytyy Habitaren eettiseltä alueelta heti pääkäytävän läheisyydestä. Maaseutukylien markkinapaikasta inspiraationsa saanut eettisesti valmistettuja tuotteita esittelevä messualue muodostaa eläväisen ja informatiivisen kohtaamispaikan ja sen kuratoinnista vastaa niin ikään Tikau.

 * * *

Finnpartnership Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Finnpartnership Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Finnpartnership

Myös Finnpartnershipin osasto löytyy Habitaren eettiseltä osastolta ja tänä vuonna messuosaston teemamaaksi valikoitui Tunisia. Messupisteeltä löytyy kaksi tunisialaista organisaatiota, joiden edustajat ovat tavattavissa Habitaressa messujen jokaisena päivänä.

Finnpartnershipin osastolla pääsin tutustumaan Sejneniaan, ikiaikaisten perinteiden mukaisia keramiikkatuotteita valmistavaan naisten yhteisöön, jonka käsityöperinne on hiljattain lisätty UNESCOn kulttuuriperintölistalle, sekä L’art du Luxeen, jonka laadukkaisiin käsityötuotteisiin kuuluvat erilaiset kodintekstiilit, kuten matot ja koristetyynyt. Finnpartnership on valinnut nämä yritykset tukemaan globaalin naisten käsityöläisyrittäjyyden esiinmarssia ja osaston yleistunnelmasta ihmisineen huokuu aito positiivisuus ja naisenergia! ♥

 * * *

Kierrätyskeskus Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Kierrätyskeskus Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Kierrätyskeskus Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Kierrätyskeskus Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Kierrätyskeskus Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Kierrätyskeskus

Kierrätyskeskuksen messupiste on yksi Habitaren vaikuttavimmista ja bongailin sieltä monta ihanaa DIY-ideaa. Vanhasta kitarasta tehty seinähylly, kirjoista vöiden avulla rakennettu sivupöytä ja viinipullonkorkeista tuunattu kaunis kori ovat vain muutama mainitsemisen arvoinen esimerkki tämän messupisteen nerokkaista uusiokäyttötuotteista. Eettiseltä alueelta löytyvä Kierrätyskeskus kannattaa todellakin käydä katsomassa ja kokemassa paikan päällä! 🙂

 * * *

Frazada Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Frazada Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Frazada

Frazada Oy on saanut nimensä värikkäistä, uniikeista, täysvillaisista ja täysin käsityönä Perun Andeilla valmistetuista tekstiilituotteista eli frazadoista, joka voi olla matto, seinävaate, verhoilukangas tai vaikkapa torkkupeitto. Frazadan kudonnan historia ulottuu vuosisatojen taakse ja materiaaleina käytetään itse kerityn lampaanvillan lisäksi joskus myös laaman- ja alpakanvillaa. Langat kehrätään ja värjätään luonnon väriaineilla käsin ja siksi jokainen frazada onkin uniikki – ammattitaidolla ja -ylpeydellä valmistettu! Yhden frazadan kutominen kestää noin kaksi viikkoa ja inspiraatio värien ja kuvioiden yhdistelyyn syntyy tekijän omasta fiiliksestä ja luovuudesta. Tismalleen identtistä frazadaa ei siksi ole saatavana.

Frazada Oy panostaa tuotteiden ostoprosessissa siihen, että niitä tekeville käsityöläisille jää mahdollisimman suuri osa tuotteen hinnasta eettisesti, läpinäkyvästi ja luonnollisesti! ♥ Frazadan löydät messuosastolta 6k9!

 * * *

Pakolaisapu Tikau Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Pakolaisapu Tikau Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Pakolaisapu Tikau Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Empathy Movement – Suomen Pakolaisapu & Tikau

Suomen Pakolaisavun Empathy Movement ja kotimainen Tikau ovat yhdistäneet voimansa Koti kuuluu kaikille -teemaosaston muodossa Habitaressa.

Koti ei ole ainoastaan paikka, vaan ennen kaikkea tunne, jonka me ihmisinä kollektiivisesti jaamme. Kodin rakentaminen uuteen paikkaan on raskasta, ja edellyttää ymmärrystä ja tukea ympäröivältä yhteiskunnalta ja muilta ihmisiltä. Yhteistyöllämme haluamme antaa useammalle pakolaiselle mahdollisuuden rakentaa kotia uudessa kotimaassaan“, Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen sanoo.

Jokaisen Empathy-tuotteen hinta sisältää lahjoituksen Suomen Pakolaisavulle ja malliston tuotoilla tehdään kotouttamis- ja monikulttuurisuustyötä, tarjotaan koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksia pakolaisille ja maahanmuuttajille, sekä ehkäistään konflikteja ja edistetään ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa ja kehittyvissä maissa. Empathy-tuotemallisto on esillä ja ostettavissa Habitaren eettisellä alueella osastolla 6h2. ♥

 * * *

Taikatuu zero waste Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Taikatuu zero waste Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Taikatuu zero waste Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Taikatuu zero waste Habitare 2019 Omakotivalkoinen

Taikatuu

Jos etsit ekologisia ja luontoystävällisiä keittiö- ja siivoustarvikkeita, suuntaa tossusi Habitaren piensisustuspuolelle Taikatuun pisteelle. Zero waste -periaatetta vaalivan kotimaisen Taikatuun käsintehdyt tuotteet valmistetaan Mikkelissä ja etenkin pellavainen kestohedelmäpussi, sekä mehiläisvahasta valmistettu luonnollinen tuorekelmu kannattaa laittaa korvan taakse! 🙂

 * * *

Kestävän kehityksen ideologia ja ekologiset innovaatiot ovat selvästi esillä muuallakin kuin Habitaren eettisellä alueella. Kotimaista osaamista ja käsintehtyjä tuotteita on esillä aikaisempaa enemmän ja vaikka kuulostaisi kliseiseltä, niin totean tähän loppuun että tämän vuoden Habitare-messut ovat ehdottomasti inspiroivimmat ja tunnelmaltaan lämpimimmät missä olen ollut. ♥  Olen huomennakin menossa messuillemaan, joten jos bongaat minut niin tule nykäisemään hihasta ja moikkaamaan!

Ihanaa perjantai-iltaa kaikille ja huomiseen!


Lue myös: → Habitare 2019 -Parhaita paloja osa 1

Lue myös: → 10 kovaa uutuutta Habitaressa 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *