Siparila – Saunaremontin vaiheet

Kaupallinen yhteistyö: Siparila & STARK

Siparilan kanssa yhteistyönä toteutettu saunaremontti on edennyt viimeiseen vaiheeseen ja enää paikoiltaan puuttuu kiuas sekä valaistus, jonka jälkeen pääsen nauttimaan uuden saunan lämmöstä. ♥︎ Nyt pääsette kurkkaamaan miltä meidän saunassa näyttää ja postauksen lopusta löydät myös ekslusiivisen edun STARKiin! Katso hurja muutos ennen ja jälkeen -kuvineen – tämä sinun on pakko nähdä! 🙂

Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen
Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen

Pohjoismaista vaaleutta ja japanilaista minimalismia

Puhtaanvalkoinen Siparila Strukruuri-saunapaneeli oli rakkautta ensi silmäyksellä ja sen ympärille lähdin saunaa suunnittelemaan. Kodin keskiössä kylpyhuoneen yhteydessä sijaitseva ikkunaton ja pienikokoinen sauna ei neliöillään prameile, mutta vaalean värimaailman myötä se näyttää ja tuntuu paljon tilavammalta kuin aiemmin.

Myöhemmin asennettavan valaistuksen myötä saunan tunnelmaa voidaan säätää ja valkoisesta Struktuuri-saunapaneelista valon eri sävyt korostuvat kauniisti.

Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen

Pienen saunan suuri muutos

Olen himosaunoja ja talvella sauna saattaa lämmitä jopa päivittäin. Kovimpien pakkasten aikaan tykkään aloittaa päivän aamusaunalla ja kovalla käytöllä ollut lähes 18-vuotias sauna olikin sitten sen näköinen. Seitsemisen vuotta sitten puhalsin vanhalle saunalleni lisäaikaa hiomalla halkeilleet lauteet ja käsittelemällä tummuneet puupinnat mustaksi.

Mustassa saunassa oli omat hyvät puolensa, mutta vailla luonnonvaloa sauna tuntui todella pieneltä. Ystäväni kuvasi sitä humoristisesti kanakopiksi ja vitsaili saunailtojemme yhteydessä että siellä tipuset orrella istuu kopperossaan. 🙂 Remontin alkuvaiheessa jo yllätyin siitä, miten avartava vaikutus jo pelkästään mustien paneelien purkamisella oli – puhumattakaan siitä miten kauniilta ja raikkaalta sauna näyttää nyt kun uudet seinä- ja kattopaneelit sekä lauteet ovat paikoillaan!

Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen
Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen

Siparila Struktuuri-saunapaneelin asennus

Vanhan saunan purkutyö oli nopeaa ja iloisena yllätyksenä totesimme remonttimiehen kanssa että alkuperäiset koolaukset ja höyrysulku olivat ehjiä ja käyttökelpoisia. Vanhat lauteet oli asennettu aivan liian matalalle ja remontin yhteydessä saunan seinälle lisättiin vaakakoolaukset uusien lauteiden kiinnitystä varten. Korkeuseroa entiseen on lähes 30cm ja optimaalisemman istumakorkeuden myötä löylyt tuntuvat jatkossa paremmilta eikä lämmin ilma mene hukkaan – säästää siis myös sähköä!

Struktuuri-saunapaneelin asennus on helppoa ja nopeaa kätevän pontin ansiosta. Seinäpaneelit asennetaan alhaalta ylös päin ja saunan koosta ja saunapaneelien määrästä riippuen panelointi voidaan toteuttaa vaakalinjassa jopa yhtenäisenä lautapintana ilman pystysaumoja. Keskivertoa jykevämpi STRUKTUURI-saunapaneeli on korkealaatuinen ja näyttävä valinta kaiken kokoisiin saunoihin, piilokiinnityksen ansiosta naulaus jää näkymättömiin tehden paneelipinnasta sileän ja pitkäikäisen.

Lue myös: ➤ Vertailussa Siparila STRUKTUURI-saunapaneelit

Saunaremontti Omakotivalkoinen remontin vaiheet

Yhden työpäivän aikana saatiin vanha sauna purettua, pohjatyöt tehtyä ja uutta saunapaneelia asennettua yhden seinän verran.

Saunaremontti Omakotivalkoinen höyrysulku ja koolaus

Talon rakennusvaiheessa tehty höyrysulku oli ehjä, joten sitä ei tarvinnut uusia.

Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen

Vanhat koolaukset voitiin hyödyntää uusien STRUKTUURI-saunapaneelien kiinnitykseen.

Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen

Ennen ja jälkeen – ero on huomattava!

Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen

Kylpyhuoneen katto ja saunan ovikarmit maalataan vielä valkoisella, samalla uusitaan myös oven lukkopesä, saranat ja lasioven puinen nuppi.

Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen

Vaaleaa pohjoismaista tunnelmaa

Halusin saunaan pohjoismaisen vaaleaa tunnelmaa, joka ei olisi kuitenkaan tasavalkoinen. Valitsin Siparilan kuultovalkoiseksi sävytetyn LAUDE-laudelaudan , joka on äärimmäisen kaunis ja luonnollisen vaalea. Suomalaisesta kuusesta valmistettu LAUDE on pintakäsitelty kolmelta näkyvältä sivulta ja ne myydään yksittäispakattuna. Yhden laudelaudan leveys on 29,5cm, pituus 235cm ja paksuus 3,2cm. Oman saunani menekki oli 3kpl laudelautoja ja 2kpl etulautoja, joista saatiin rakennettua myös japanilaishenkinen ja minimalistinen saunajakkara.

LAUDE-laudelautaa on saatavana kolmessa sävyssä – värittömänä, kuultovalkoisena ja kuultoharmaana. Tutustu mallistoon ja inspiroiviin ideoihin Siparilan sivuilla: ➤ siparila.fi/laude

Siparila STRUKTUURI saunapaneeli puhtaanvalkoinen saunaremontti Omakotivalkoinen
STARK etukoodi VALKOINEN19 Siparila Struktuuri-saunapaneeli voimassa 21.12.2019 asti Omakotivalkoinen

Ekslusiivinen lukijaetu!

Haaveiletko sinäkin uudesta saunasta? Saunaremontissani mukana on myös STARK joka tarjoaa teille lukijoilleni ekslusiivisen erikoisedun: Saat Siparilan STRUKTUURI-saunapaneelit STARKista -15% alennuksella näyttämällä kassalla yllä olevan bannerin tai nettiostoksissa syöttämällä verkkokaupassa koodin VALKOINEN19.

Alennus koskee kaikkia Siparilan STRUKTUURI-saunapaneelin sävyjä ja etu on voimassa kaikissa STARK-myymälöissä ja STARK-verkkokaupassa 21.12.2019! Lue lisää täältä ➤ stark-suomi.fi/struktuuri

Ihanaa päivää kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

28 kommenttia “Siparila – Saunaremontin vaiheet

  1. Nimi: Jotta sain kameran säädöt kohdilleen. 🙂 Pikapikaa kuvasin remonttilampun valossa ja koska minulla ei ole kiuastakaan (vielä) niin en viitsinyt ostaa saunavihtaa somisteeksi. 🙂 Eikö olekin söpö kasvi kuitenkin, vaikka vähän erikoinen paikka. 😀

 1. On jo aikakin tehdä saunasta erilainen kuin viimeiset sata vuotta on totuttu tekemään. Näyttää hyvältä ja on varmasti valoisan tuntuinen kuten mainitsitkin. Jos nyt tekisin, laittaisin myös valkoiset seinäpaneelit. Ihan vinkiksi, siro metallinuppi saunanovessa on hyvän näköinen eikä polta sormia, vaikka remppamies aikoinaan niin väitti. Meille laitettiin kromatut saranat, nuppi ja hanat. Nykyään niitä kaikkia saa monenkin laisiksi käsiteltynä. Ihania saunahetkiä sinulle uudessa, upeassa saunassa.

  1. Raili: Kiitokset ihanainen! <3 Saunan lasiovessa on lukon puolella nuppivetimen alla kiinniliimattu ruskea puolen kämmenen kokoinen levy, jota ei saa pois. Se pitää maalata tai muulla tavoin pinnoittaa. Jos keksin jonkin ratkaisun miten saan sen "kromattua" niin teräsnuppi olisi aivan ihana. <3 Jos ei lämpöä kestävää metallimaalia löydy niin sitten pitää tyytyä valkoiseen. 🙂 Saunan oven saatan joskus tulevaisuudessa vaihtaa, mutta järki- ja kustannussyistä toistaiseksi saa kelvata tuo vanha peruslasiovi. 🙂 Onneksi on kirkas ovi eikä tummennettu, tumma ovi ei nimittäin sopisi enää ollenkaan. 🙂

 2. Eikö laattoja vaihdetakaan? Aiemmin puhuit, että kylppärin laatat tulee vaihtaa rikkoutuneen lattialämmityksen vuoksi.

  1. Jenni: En vaihda laattoja, sillä rikkoitunut lattilämmitys saatiin korjattua termostaatin rakenteissa kulkevan putken kautta ilman että lattiaa piti purkaa ja lämmitysvastuksia vaihtaa. Mikrosementti oli kakkosvaihtoehto, mutta siitä sain niin paljon varoituksia sekä alan ammattilaisilta että lukijoiltani etten ainakaan toistaiseksi halua ottaa riskiä. Mikrosementistä silti vielä haaveilen, mutta odotan että tuotekehitys edistyy ja pinnoitteesta saadaan sellainen joka ei halkeile. Kustannus- ja aikatehokkuuden takia maalaan seinät ja lattian kaakelimaalilla, joten väri vaihtuu vaikka laatta ei. 🙂 Hommaa riittää vielä ja nyt odottelen että postin lakko helpottaa ja pakettiposti alkaa kulkea sillä kiukaan lisäksi jumissa lajittelukeskuksessa on muutakin tärkeää kylpyhuoneremonttiin liittyen. 🙂

 3. Siistin näköistä jälkeä. Itse kaipaisin kaidetta, kun tykkään nostaa jalat ylös. Ja oikeaa valaistusta odotan, nyt liian kirkasta saunaksi. 🙂

  1. Jenni: Valaistus on todella tärkeä osa tunnelmaa ja kunhan kiuas saapuu postin lajittelukeskuksesta jonne jäi lakon takia jumiin niin sähkömies tulee asentamaan sekä kiukaan että valon. 🙂 Pidetään peukkuja että lakko saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti vaikka tämän päivän uutisoinnin perusteella huonolta näyttää.

 4. Vau! Uusi sauna on tosi kaunis, sopii asunnon tyylisi hyvin!

  Mutta olen nyt hiukan pettynyt, etkö vaihdakaan laattoja/kylpyhuoneen pintamateriaaleja muuten? ?

  1. Maija: Vanhat laatat maalaan, eli väri vaihtuu mutta laatta ei. Ensin ajattelin että vaihdan laatat kokonaan sekä lattiasta että seinistä, koska lattialämmitys oli rikki ja arvio oli että lattia pitää purkaa ja lämmitysputket asentaa uudelleen. Ongelma saatiin kuitenkin korjattua pienemmällä vaivalla termostaatin johtoputken kautta joten lattiaa ei tarvinnutkaan purkaa. Kustannussyistä päätin että isojen kalkkipintaisten laattojen sijaan käsittelen seinät ja lattian mikrosementillä, mutta siitä sain kymmeniä varoituksia ja kaksi ihmistä lähetti minulle kuvia omasta kylpyhuoneestaan jossa mikrosementin pinnoitus oli halkeillut ja pinnat todella kamalassa kunnossa sen takia. Näinpä päätin sitten kiireessä että palaan mikrosementtiasiaan myöhemmin uudelleen ja uudistan laattapinnat nyt vain kaakelimaalilla jotta saan päivitettyä kustannustehokkaasti kylpyhuoneen nykyaikaan, sillä haluan päästä jouluna saunaan. 😀 😀 Kylpyhuoneen katto on jo maalattu valkoiseksi, eli kellastunutta puuta ei kylpyhuoneesta enää löydy. Myös suihkut on vaihdettu ja seuraavaksi on kaapiston ja altaan vuoro. 🙂

   1. Oletko varma maalaamisesta?
    Olen nähnyt myös paljon kuvia ja lukenut kokemuksista jossa maali on hilseillyt pois aivan järkyttävän näköisesti etenkin suihkun kohdalta. Jossain kuivassa vessassa saattaisi ehkä toimia. Mitä värejä olis ajatellut? Yleensä myös saumakohta seinän ja vessan välillä näyttää väkisinkin jotenkin vähän levinneeltä.

    Sinulla on kuitenkin melko ajattomat ja neutraalit laatat, ehdottomasti pitäisin ne maalaamisen sijaan 🙂
    Ja jos joskus päädyt myymään, ovat maalaamattomat laatat ehdottomasti paremmat!

    1. Maija: Kaakelimaalit ovat kehittyneet aivan valtavasti ja hilseilystä ei ole vaaraa. Maali ei tietenkään tartu silikonisaumaan joten saumat pitää ennen maalaamista repiä irti (seinän ja lattian reunat, wc-pytyn reuna) ja laittaa maalin kuivuttua uudelleen. Näin lopputulos on siisti ja uudenveroinen. Seinille tulee puhtaanvalkoinen maali, lattiaan tummempaa sävyä. Maali hengittää ja laattasaumat saavat happea samaan tapaan kuin ilman maalaamistakin, joten maali ei vaikuta oikeastaan mihinkään muuhun kuin kylpyhuoneen yleisilmeeseen joka siistiytyy nykypäivään. 🙂

  1. Nanna: Puukiuas on parasta mitä olla voi! <3 <3 Kerrostalokotiin sellaista vaan ei saa asentaa, pitäisi olla poistohormit puhkaistuna katolle jne. eikä sellaiseen heru lupaa (eikä yläkerran naapuri suostuisi koska heillä on erilainen asuntopohja ja hormille pitäisi puhkaista aukko putkineen keskelle heidän kylpyhuoneen lattiaa. 😀 😀

   1. Tarkoitin,että minulla puukiuas ja tykkään saunan mustasta tunnelmasta.Kerrostaloon mahdoton toteuttaa:)Sanoin epäselvästi…

 5. Muistelen että väliseinäksi piti tulla sellainen upea lasiseinä? Oletin että sellainen on tulossa, olisi sopinut niin hyvin tyyliisi. Mikä sai mielesi muuttumaan?

  1. Nanna: Seinässä kulkee käyttövesiputket läpivientinä saunan patterille sekä sähkö jota ei voinut siirtää. En saanut remontille lupaa, jossa olisin puhkaissut saunan seinän ja vaihtanut sen lasiin.

 6. Upealta näyttää ja juuri sinun tyyliseltä! Meillä on täysin tumma sauna, olen itse jotenkin mieltänyt että saunan tulisi olla tumma ja jotenkin hämyisä (onko tämä edes sana?!), mutta eihän se niin ole! Valkoinen toimii näiden kuvien perusteella tosiaan mainiosti saunassakin, ja käy hyvin sinun koko kodin tyyliin. Innolla odotan postausta laattojen maalauksesta (kunhan ennätät), se voi olla haastavaa puuhaa mutta uskon että siinäkin saat aikaan huippujälkeä. Tsemppiä remontteihin ☺️

  1. Liisa: Tummassa saunassa on omanlaisensa tunnelma, savusaunamainen ja juurikin hämyinen. 🙂 Vaalea sauna on enemmän ehkä energisoiva, jos valaistus on kirkkaimmillaan. Jos valon himmentää, on tunnelma rentouttavampi. Ikkunattomassa saunassa valaistuksella pystyy pelailemaan aika kivasti eri tunnelmien välillä. 🙂

   Kylpyhuoneen laattojen uusiminen oli alkuperäinen ajatus, mutta koska lattialämmitys saatiinkin korjattua laattoja purkamatta, en halunnut noin isoon remontiin satsata (taloyhtiö olisi maksanut osan remonttikuluista jos lattia olisi pitänyt purkaa lämmityksen korjaamiseksi). Lisäksi olen viime aikoina miettinyt myös kulutuspuolen juttuja, ja vaikken ilmastoahdistusta varsinaisesti koe, tuli silti mieleeni että onko se nyt alkuunkaan ok vaihtaa laattoja pelkästään värin takia. 😀 Kaakelimaalilla saa ihmeitä aikaan ja niissäkin tekniikka on parantunut niin valtavasti ettei voida puhua edes samoista tuotteista kuin 10 vuotta sitten. Kosteantilan kaakelimaalilla saa siistittyä myös laattasaumat, ja hengittävänä maalina se ei vaikuta saumojen hengittävyyteen. Silikonit pitää uusia maalaamisen yhteydessä mutta siitä minulla on kokemusta jo muutenkin. Olen uusinut lukemattomia kertoja altaan reunasilikonin ja myös kylpyhuoneen suihkunurkan seinän ja lattian yhtymäkohdan silikonisaumauksen (vanha pois, huolellinen puhdistus, kunnon kuivatus ja uusi silikoni tilalle). 🙂

   Tekemistä riittää ja postin lakon takia remontti viivästyy entisestään. Toivottavasti jouluksi saan kaiken valmiiksi. 😀 Iloinen yllätys on että lasiseinä saapuu torstaina, sen kanssa pelkäsin että mitenkä pitkälle toimitus lakon takia mahtaa mennä mutta vahvistus tosiaan tuli että torstaina saapuu, JEEEE! 🙂

 7. Vaalea sauna on kiva. Vääristääkö kuvakulma, vai onko alempi laude kovin kapea? Ihmettelen myös miten et saa pakettia lakosta huolimatta. Uutisten mukaan pääosa paketeista toimitetaan normaalisti ja pieni osa myöhästyy muutaman päivän. Itse olen saanut kaikki paketit normaalisti.

  1. XXX: Ei ole alalaude kapea, tuo Siparilan LAUDE-laudelauta on leveää lankkua. 🙂 En tiedä miksi pakettini jäi lajittelukeskuskukseen jumittamaan, siellä se tietojen mukaan edelleen on ja toivon että lähtisi matkaan tänne päin. Pari muutakin pakettia jäi matkalle ja toivottavasti enne joulua saapuisivat. 😀 Ei tässä muuta voi kuin odotella ja seurata lakon tilannetta. Todella hieno juttu että sinulla paketit on saapuneet, ehkä tilausajankohdalla on väliä kun tuntuu että lakon aikana tehdyt tilaukset saapuvat mutta ennen lakkoa tilatut ovat jumissa ties missä. Meitä odottelijoita on muitakin ja kaikille meille on varmasti yhtä tärkeä saada paketit joten minkäs teet… jouluksi saunaan on sentään vielä mahdollista. 😀 😀

 8. Hei, näkyykö oksanjälkiä tässä paneelissa? Itsellä vessan remontti näköpiirissä ja seiniin olen ajatellut paneelia, tämä voisi olla hyvä vaihtoehto. Saunasi on hieno.

  1. Tanna: Oksanpaikat näkyvät satunnaisista kohdista hyvin haaleasti tai eivät ollenkaan, Struktuuri-paneeli on peittomaalattu eli aidosti siis valkoinen eikä läpikuultavan valkoinen. 🙂 Tämä Struktuuri-saunapaneeli on aivan ehdoton lempparini ja koko sauna on suunniteltu seinä- ja kattopaneeli edellä. <3 <3

 9. Onpas ihanan raikas sauna! Itse voisin tehdä saman meidän lauteille ja seinille. Meillä pitäisi alkaa putkiremontti ensi vuonna, mutta en tiedä maltanko odottaa sinne asti. Hyvä vinkki myös tuo korkeuden säätö.

  1. Hirvonen: saunan lauteet kannattaa asentaa optimaaliseen korkeuteen, sa paremmat löylyt ja säästyy myös sähköä kun sauna lämpiää nopeammin. 🙂 Tsemppiä remonttiin! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *