Uutta & vanhaa

Sovittelin pinnatuoleja ruokapöydän ääreen ja minusta ne on aivan ihanat Hay Hee-tuolien ja tammipöydän kanssa yhdistettynä. Ruokailuryhmässä on nyt samaa henkeä kuin astiastossani, joka on suloinen sekamelska eri sarjojen parhaimpia osia. 🙂 

piIMG_6721.jpg

iIMG_6719.jpg

IMG_2882.jpg

IMG_2880.jpg

Kotipostaus01042014.jpg

IMG_2883.jpg

Mummolamaisen kodikkaasti korostunutta eriparisuutta tässä sekalaisessa kokoelmassani ei ole, mutta lämminhenkisyyttä ja pehmeyttä kyllä. Vielä kun saisi oikeita luonnonkukkia ja kauniita oksia poimittua maljakkoon pöydälle, henkisi koko ruokailutila sitä tunnelmaa jota olen tavoitellut. <3

iIMG_6722.jpg

iIMG_6726.jpg

iIMG_6717.jpg

iIMG_6727.jpg

IMG_4059.jpg

Blogin alkuaikojen juhlavan krumeluurisesta sisustustyylistä on kuljettu hurja matka täysin toisenlaiseen maailmaan. Kolmeen vuoteen on mahtunut paljon muutoksia ja kun katselen mennyttä aikaa, näen itsessäni selkeän kehityksen sekä sisustajana että ihmisenä. En tavoittele enää täydellisyyttä samoin kuin aikaisemmin ja arvostan hieman eri asioita tänä päivänä kuin vuonna 2011 jolloin olin 28-vuotias. Alla muutama vanha kuva… 🙂

50bb4f61c98c7ecc16000045.jpg

1406hhfdd.jpg

5052dda5c98c7e9a16004acf.jpg

5051fb90c98c7e707ekk00089b.jpg

Kauniina pidän edelleenkin näitä vanhoja sisustustyylejäni, mutta itsestäni tuntuu että katselisin jonkun toisen kotia enkä omaani. 🙂 Nykyinen pehmeämpi ja väljemmin sisustettu koti tuntuu minusta paljon kotoisammalta ja rakkaammalta. <3

Tässähän tulee melkein tirautettua kohta itkut, kun muistelen mitä kaikkea elämään onkaan mahtunut kolmen vuoden aikana. Vaikka nämä ovatkin vain sisustuskuvia, ne tuovat silti muistot elävästi mieleeni. Niin paljon muutoksia ja henkistä voimaa vaativia asioita on tapahtunut, että kolme vuotta tuntuu ikuisuudelta… Snif. :´) Nyt on kuitenkin hyvä olla ja uskon että asioilla on tarkoitus mennä tietyllä tavalla, vaikka kohtalon johdatukseen en uskokaan kovin vahvasti. <3

Kylläpäs nyt meni pillittämiseksi tämä postaus, jonka aihe lähti hieman sivuraiteelle. 🙂 Nauttikaahan lauantaista! <3 <3

28 kommenttia “Uutta & vanhaa

 1. Aivan ihanat pinnatuolit. Muutos on huikea. Kaunista oli toki ennenkin, mutta nyt tyyli ajattomampaa ja selkeämpää. Mitä keittiörempalle kuuluu? Saako kysyä.. Missä jääkaappisi nykyisin on?

  1. Tipitii: Koti on ihan erinäköinen nyt kuin ennen, vaikka osa kalusteista on edelleen samoja. 🙂 Sohvakin näyttää nykyisin paljon simppelimmältä kuin krumeluurikauden aikaan, jolloin sen teräsjalatkin korostuivat paljon enemmän kuin nyt. :)<br />
   <br />
   Jääkaappi on keittiön kaapiston reunassa tällä hetkellä. Köökkirempan suhteen en osaa sanoa aikataulusta tällä hetkellä mitään tarkkaa tietoa. Sen suhteen on yhteistyöprojektia tässä suunniteltu pitkin kevättä, mutta luulen ettei siitä tule mitään ja vetäydyn hommasta kokonaan. Pari muutakin juttua on tässä työnalla ollut, mutta niistä kerron teille vasta myöhemmin. Jotakin tuolle keittiölle on kuitenkin tehtävä, ja pian. 😀

 2. Ihanat löydät kyllä nuo pinnatuolit, mutta minusta riitelee liikaa Hay- tuolejen kanssa.<br />
  Pistää jotenkin vaan silmää.<br />
  Mutta sehän on katsojan silmässä ja omassa kodissa juuri niinkun itse tykkää. 🙂

 3. Hauska tuoliyhdistelmä 🙂 Olen miettinyt Hay Hee-tuolien hankkimista ruokapöydän tuoleiksi, mutta niiden käyttömukavuus mietityttää. Jaksaako tuoleilla istua pitkiäkin aikoja vai alkavatko vieraat kiemurtelemaan tuoleillaan muutamassa minuutissa? 😀

  1. Laura: Minusta hayn Hee-tuolit on mukavat ja niiden ulkonäkö todellakin pettää. 🙂 Ne näytävät hyvinkin epämukavilta ja ajatus teräspinnasta sai minullakin ennen kylmät väreet kulkemaan selkäpiissä. Olin kuitenkin luulojeni kanssa väärässä ja tuosta ritilämäisyydestään huolimatta ne ovat hyvät istua. Itse teen nykyisin etätöitä kotoa käsin ja istun Hee-tuolilla ruokapöydän ääressä työpäiväni. Asentoa pitää tietysti vaihtaa välillä, mutta samoin pitäisi tehdä myös puutuoleissa ja muissakin. Mukavuudeltaan vertaisin näitä puutuoleihin, hyvin viihtyy ruokailemassa ja istuksimassa tuntejakin. 🙂

 4. Kuviasi on aina ilo katsella, sillä ne ovat niin taidokkaasti otettuja &hearts;. Ja tosiaan, sisustuksen suhteen olet kulkenut kyllä melkoisen matkan, kun katselee noita aiempien vuosien kuvia. Mutta kodin täytyy olla asukkaidensa näköinen ja tuntua hyvältä, se on pääasia : ).

  1. Tiia: Ihana Tiia, kiitos! &hearts; &hearts; Kuvien taso on parantunut, mutta paljon on vielä opittavaa. valkotasapainon säätö ei aina yrityksestäni huolimatta ole kohdillaan ja nykyinen objektiivini ei täysin taivu siihen mitä makrokuvauksen osalta haluaisin, mutta pikkuhiljaa opin lisää uusia jippoja. 🙂

 5. Ihanasti sopivat pinnatuolit Hay Heen tuolien kavereiksi. Todella siististi onnistuit maalaamaan pinnatuolit sillä lähikuvista ainakaan ei uskoisi, että niitä on edes maalattu. :)<br />
  Ja voih, ihania nuo vanhatkin kuvat. Kyllä on tyyli muuttunut, mutta myös minä pidän enemmän tämän hetkisestä paljon yksinkertaisemmasta tyylistä.<br />
  Mukavaa lauantai-iltaa myös sinne 🙂

  1. Valkoinen visio: Tuolit maalasin todella vauhdikkaasti pikkuisella telalla ja sudilla. Maali itsessään on syy tasaiseen pintaan, se nimittäin tasoittuu kauniisti vaikka maalari olisi tunari, hihi. :D<br />
   <br />
   Leppoisaa sunnuntaita! &hearts;

 6. Huìkea ja ehdottomasti parempaan suuntaan mennyt muutos on tapahtunut kodissanne 🙂 Keittiötä katsoessa sitä kyllä tulee miettineeksi, miksi sinne onkin suunniteltu noin pieni ehkäpä jopa epäkäytännöllinen keittiö? Tulee mieleen yksiön keittiö!

  1. Jasmin: Olen täysin samaa mieltä tyylimuutoksesta. 🙂 Keittiö on alunperin ollut U-muotoinen mutta se on puoliksi purettu. Epäkäytönnöllinen se on aina ollut, outoja kulmia, kulmakaappeja ja hirmuinen lasivitriini joka purettiin pois jo vuonna 2010. 🙂

  2. Heeei aivan nyt tuli mieleenkin sellanen U-muotoinen! 😀 Sulla tainnut olla kuvaakin joskus täällä? Vai miten tulikin sellanen kuva päähän teidän keittiöstä ;D

 7. Kauniilta näyttää! Hyvin sopivat yhteen uusvanhat pinnatuolisi ja nuo Hay Hee -tuolit.<br />
  Upea on vanhakin tyylisi, mutta jotenkin tosiaan on kodikkaampi tämä uusi.<br />
  Olen niin vihreä kateudesta tuon tammipöydän vuoksi, voi kun löytäisi samanlaisen 😀 .<br />
  Leppoisaa sunnuntaita!

  1. Kirsi: Vanha tyyli oli vanhan minun näköinen kaikkine kimalluksineen. Nykyinen sisustus kuvaa oikeaa minua paljon paremmin: rauhallista ja selkeää. :)<br />
   <br />
   Oma pöytäni on Hobbyhallista, mutta sitä ei enää ole valikoimassa. Askosta löysin saman näköisen pöydän samoilla mitoilla (90x180cm). Kannattaa kurkata myös netissä toimivien huonekalukauppojen valikoimaa kuten kalustekauppa.com ja on24. :)<br />
   <br />
   Ihanaa sunnuntaita sinulle myös! &hearts;

 8. Kun löysin blogisi, ihastuin sen täydelliseen tyyliin, jossa oli luksusta ja &quot;hotellimaisuutta&quot;. Sitä mukaa kun kotisi on saanut uuden ilmeen, olen kuitenkin alkanut pitää siitä enemmän kuin entisestä. Nykyinen kotisi näyttää aivan yhtä täydelliseltä kuin aiemminkin, nyt täydellisyys vain on erilaista. 🙂

  1. Tuuli: Hotellimaisen ylellistä sisustusta silloin tavoittelin ja ihan hyvin mielestäni onnistuin sen luomaankin. 🙂 Tavallaan harmittelen että se ei lopulta tuntunutkaan omalta, mutta toisaalta olen kokemuksen rikkaampi ja tietoisempi omasta tyylistäni nyt. 🙂

 9. Kaunista! Meidän kodit ovat ihan erilaisia, mutta tunnistan itseni hyvin tuosta, että kodin muuttunut sisustus kertoo myös omasta muutoksesta. Eikö ole jännää, että kun unohtaa sen täydellisyyden tavoittelun, yhtäkkiä huomaakin, ettei koti voisi enää täydellisempi olla. Vaikka sille entiselle itselle se olisi ollut katastrofi. Ymmärrätkö, mitä yritän selittää? 😀

  1. Piksu: Muuttuneet tarpeet heijastuvat myös sisustukseen. 🙂 Vuosi 2012 ja 2013 olivat itselleni muutoksen aikaa, jouduin kasvamaan ulos silloisesta minästäni ja rakentamaan elämäni perusasiat kokonaan uusiksi. Entinen naiivin optimistinen minä muuttui tiedostavammaksi ja realistisemmaksi optimistiksi. Samalla kun halusin rauhoittaa elämäni kriiseiltä, rauhoitin myös kotini sisustuksen mielentilaani paremmin sopivaksi. Tämä kaikki on tapahtunut osittain tiedostamatta, mutta nyt jälkeenpäin sen tajuan ihan selvästi – syyt ja seuraukset. :)<br />
   <br />
   Entinen minä olisi toiminut eri tavalla monenkin asian suhteen, uusi minä on ihmisenä kehittyneempi ja &quot;fiksumpikin&quot; jos nyt itsestään voi näin sanoa. :D<br />
   <br />
   taidan ymmärtää mitä tarkoitat. &hearts;

 10. Paljon on kotisi muuttunut ja se kertoo kyllä sisäisestä muutoksesta. Minulle kävi juuri samoin, sisustus muuttui pelkistetyksi ehkä jopa rouheaksi ja turha krumeluuri jäi pois mutta ihmisenä olen pehmentynyt paljon. Olen lukenut blogiasi vasta vähän mutta olet varmaan kypsä aikuinen nainen jolla on varma oma maku. Elämä on kasvua ihmisenä ja koti muuttuu aina siinä mukana ja se kertoo kyllä sielustamme enemmän kuin tuhat sanaa, sinun kotisi on kaunis!

  1. Maarit: Minussa muutos on ollut myös myönteinen. Pehmeämpi on ehkä omassa tapauksessani väärä sanavalinta, sillä olen ollut liiankin pehmeä ja yliempaattinen sijaiskärsijän asemassa oleva naiivin lapsekas persoona, mutta rennompi olen mikä tavallaan on pehmeyttä sekin. Osaan nykyisin sanoa ei, mitä ennen en koskaan tehnyt vaikka olisi pitänyt. Tiedän oman arvoni ja arvostan itseäni enemmän. Kartan eripuraa ja samalla kun haluan itselleni tilaa hengittää, annan sitä myös muille. En enää yritä ratkaista kaikkia ongelmia vaan hyväksyn että kaikkeen en voi vaikuttaa. Voin vain huolehtia omasta ja tyttöni elämästäni ja tehdä siitä mahdollisimman hyvää. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Entinen minä oli kova selvittelemään ongelmia, otin aina ihmisten kohtalot omille harteilleni ja yritin auttaa jopa silloin kun se oli mahdotonta. En voinut hyväksyä sitä että olen voimaton. Oman elämäni ongelmia en ajoissa tunnistanut, koska aikani meni muiden auttamiseen. Tärkeysjärjestys oli siis ihan päälaellaan. Jos minun ei olisi ollut pakko kohdata tätä asiaa silmästä silmään, en usko että olisin koskaan oppinut mitään. Niin sokea sitä on omille asioilleen joskus. 🙂

 11. Tekisitkö joskus postauksen keittiötuoleista. Niistä kaikista joista sinulla on kokemusta, hyvät ja huonot puolet. Kuvista näkee että tuoleja on ollut monet setit, kuvista puuttuu ainakin Kartell Ghostit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *