1000 Tavaran haaste – Keittiö, ruokailutila & astiat

Tavarahaasteen parissa taas! Nyt vuorossa on keittiö sekä ruokailutilaksi nimittämäni pieni ikkunanurkkaus ruokapöytineen ja seinähyllyineen. Varsinaisessa keittiössä ei ole kiintokalusteiden ja isojen kodinkoneiden lisäksi muuta laskettavaksi lukeutuvaa kuin astiat, keittiövälineet ja muutama pieni kodinkone. Ruokailutilan puolelta vuorostaan kaikki sälekaihtimia lukuunottamatta kuuluu tavaralaskurin piiriin. 🙂

1000 tavaran haaste Keittiö ruokailutila ja astiat - Minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Kalusteet:

 • Gotha Ruokapöytä (Hobbyhall) tammi 90x180cm
 • 4kpl Hay Hee tuoli valkoinen
 • Hay AAC22 tuoli valkoinen tammijaloilla
 • 6kpl Ikea Lack seinähylly korkeakiiltovalkoinen

Yhteensä: 12kpl

1000 tavaran haaste Keittiö ruokailutila ja astiat - Minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Tekstiilit & Valaistus:

 • 2kpl Villa Stockmann pellavainen sivuverho valkoinen
 • 6kpl Villa Stockmann pellavaservetti valkoinen
 • Artek A110 riippuvalaisin valkoinen / messinki

Yhteensä: 9kpl

1000 tavaran haaste Keittiö ruokailutila ja astiat - Minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Piensisustus:

 • 4kpl Uasmama paperipussukka koko S valkoinen (sis. kasvit ja yrtit)
 • Holmegaard Design With Light -lyhty medium (sis. tuikkukynttilän)
 • Holmegaard Design With Light -malja medium (sis. kukat)
 • By Lassen Kubus kulho iso valkoinen
 • By Lassen Kubus kynttelikkö 4-haarainen valkoinen
 • By Lassen Line kynttelikkö 2-haarainen valkoinen

Yhteensä: 9kpl

1000 tavaran haaste Keittiö ruokailutila ja astiat - Minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Astiat:

 • Villeroy & Boch Flow tarjoilukulho
 • Marimekko Oiva teepannu
 • Marimekko Oiva maitokannu
 • 2kpl Arabia Koko iso matala lautanen (28cm)
 • 2kpl Rosendahl Grand Cru iso matala lautanen
 • 4kpl Iittala Teema iso matala lautanen (26cm)
 • 4kpl Iittala Teema pieni matala lautanen (21cm)
 • 2kpl Rosendahl Grand Cru pieni matala lautanen
 • 4kpl Marimekko Oiva pieni matala lautanen
 • 4kpl Iittala Teema syvä lautanen (21cm)
 • 4kpl Iittala Teema kulho (15cm)
 • 2kpl Rosendahl Grand Cru kulho
 • 2kpl Arabia Koko-kuppi (0,5L)
 • 2kpl Arabia Koko-kuppi (0,35L)
 • 2kpl Arabia Koko-kuppi (0,33L)
 • 4kpl Marimekko Oiva-kuppi
 • 4kpl Iittala Essence shampanjalasi
 • 4kpl Iittala Essence valkoviinilasi
 • 4kpl Iittala Essence punaviinilasi
 • Iittala Essence -karahvi
 • 4kpl Iittala Kartio juomalasi iso (4dl)
 • 4kpl Iittala Kartio juomalasi pieni (2,1dl)
 • 3kpl Disney Prinsessat juomalasi
 • 24 osainen Hackman Inari -aterinsarja
 • Casa Stockmann salaattiottimet tammi
 • Magisso kakkulapio teräs

Yhteensä: 91kpl

1000 tavaran haaste Keittiö ruokailutila ja astiat - Minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Keittiövälineet:

 • Alessi sitruspuserrin teräs
 • Sagaform Fix yrttiruukku tammivalkoinen
 • Sagaform Fix maustemylly tammivalkoinen
 • Muuto maustemylly valkoinen
 • Muuto maustemylly musta
 • 2kpl Artek Siena patalappuja mustavalkoinen
 • Clas Ohlson leikkuulauta musta
 • Casa Stockmann leikkuulauta tammi
 • 2kpl Fiskars yleissakset valkoinen (coconut)
 • 6kpl Casa Stockmann veitsiä teräs
 • 7kpl kauhoja, ottimia, mittoja yms. teräs
 • 4kpl puulastoja & -kauhoja
 • 2kpl Eva Solo silikoninen pannunalusta valkoinen
 • Eva Solo siivilä valkoinen
 • Iittala All Steel teräskattila 4L
 • Iittala All Steel teräskattila 2,5L
 • Iittala All Steel teräskasari 1,5L
 • Iittala Tools paistinpannu
 • Rosendahl Grand Cru ovaali uunivuoka valkoinen
 • Iso harmaa uunivuoka
 • 2kpl Pyrex lasivuoka
 • 2kpl Iittala Jars 200mm kirkas lasi
 • 2kpl Iittala Jars 65mm kirkas lasi
 • Iittala Jars 110mm kirkas lasi

Yhteensä: 44kpl

1000 tavaran haaste Keittiö ruokailutila ja astiat - Minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

Kodinkoneet:

 • Moccamaster DC (Clement Design) kahvinkeitin musta / hopea
 • Krups kahvimylly musta / hopea
 • OBH Nordica tehosekoitin valkoinen
 • Dyson City mini-imuri

Yhteensä: 4kpl

1000 tavaran haaste Keittiö ruokailutila ja astiat - Minimalistinen sisustus Omakotivalkoinen

1000 tavaran haaste – Kodin tavaramäärä hallintaan

Keittiön osalta otin huomioon jo tässä vaiheessa huhtikuun aikana saapuvat uudet tuolit, jotta laskurini on mahdollisimman paikkaansa pitävä jatkossakin. Kubuksen kynttelikkö sekä Holmegaardin malja oli laskettuna jo aikaisemmin (Kubus olohuoneen ja malja makuuhuoneen yhteydessä) mutta poistin ne aikaisemmista listoista ja lisäsin keittiö-ruokailutila listaukseen. 🙂

Keittiön (ruokailutila-astiat-keittiövälineet-kodinkoneet) yhteenlasketuksi lukumääräksi tuli 169kpl.

Tässä vaiheessa on hyvä laskeskella kokonaislukuja, sillä loppusuoralla jo mennään:

Yhteensä: 554 kpl

Vielä puuttuu kylpyhuone ja sauna, joiden tavaramäärä jää aika pieneksi, koska hygieniatuotteetkin on jo laskettu tuohon Muut kosmetiikat -kategoriaan. Parveke ja tytön huone vaatteineen ovatkin sitten kylppärin lisäksi ainoat joita ei ole vielä laskettu. Varastossa olevat tavarat päätin sittenkin jättää kokonaan tavarahaasteen ulkopuolelle, siellä ei ole montaakaan sellaista mööpeliä jotka ovat säästämisen arvoisia. Yhteenlaskettu lukumäärä tulee liippaamaan tonnin rajapyykkiä, mutta se jääkö alle vai meneekö yli on vielä arvoitus. 🙂

EDIT: Lukumäärät korjattu 12.5!

Mukavaa päivää kaikille!44 kommenttia “1000 Tavaran haaste – Keittiö, ruokailutila & astiat

 1. Moikka! Oletko hävittänyt Eva Solon valkoisen pyöreän muoviastian ja siihen kuuluvat salaattiottimet sekä saman merkin valko- ja mustatakkiset juomakaatimet? Ja olitko laskenut vaatelistaan pehmoiset valkoiset tossut, en ainakaan löytänyt niitä vaatelistasta? 🙂

  1. Minua: Minulla ei ole koskaan ollut Eva Solon muoviastiaa salaattiottimilla. Takilliset kannut myin pois blogikirppiksellä ja valkoisen pumpulitossut koira riepotteli rikki. 🙂

 2. Ihanko oikeasti ihmiset muistavat ulkoa kaikki tavarat, mitä sulla on? Sitten ihmetellään, missä jotkut tossut on…

  1. Mai: Olen tehnyt tossuista oman postauksen, joten siksi ne varmasti muistuivat mieleen. 🙂

  2. Tossut oli jonkun aikaa yhdessä bannerissa, joten ei mikään supermuisti tarvitse olla että tossut tuli mieleen. Olisiko ko. bannerikuva ollut peräti silloin, kun vaatepostaus tuli. 🙂 <br />
   <br />
   Ja ihan hyvässä hengessä kirjoittelen, ei ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä.

  3. Minua: Niimpä muutes olikin, olin unohtanut sen joulunajan bannerini kokonaan. 🙂 Minä en pahoittanut mieltäni. &hearts;

 3. Kirjoitan vielä, kun olen sata varma että teit viime kevään-kesän aikana postauksen (en valitettavasti muista tarkkaa ajankohtaa) Eva Solon valkoisesta salaattikulhosta, jossa on teräksinen kantokahva ja salaattiottimimet. Salaattikulho ja ottimet on melamiinia eikä muovia niin kuin virheellisesti aikaisempaan kommenttiini kirjoitin. Kirjoitit silloin, että käytät ko. tuotteita esim. parvekkeella istuessasi. Ja jos en ihan väärin muista, niin tilasin ne Kori.fi (nettikaupasta en ole ihan varma?) Muistuuko mieleesi? 🙂

  1. Minua: Minulla ei ole koskaan ollut kahvallista kulhoa, varsinkaan Eva Sololta. Olen saattanut postailla sellaisesta tuotekuvien kanssa, ajanjakso ainakin sopisi yksiin yhden postaukseni kanssa jossa ideoin kesää. 🙂 Kori.fi nettikaupasta en ole koskaan kuullutkaan, vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta paikalta ja taidan googlata sen. 🙂

  2. Ok, mistähän mulla on näin vahva tunne ja muistikuva kauniista salaattikulhosta ja ottimista sinun blogissasi. Ihmeellistä? Tottahan sinä itse tiedät tavarasi, mitä on ollut ja mitä ei. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kevättä! 🙂

  3. Minua: Olisiko ollut jonkun meidän Casalaisen postaus? Muistaakseni Kolmen Tähden Koti-blogissa oli yksi yhteistyökamppis jossa esiteltiin yksi salaattikulho ja ottimet… Saatan muistaa nyt itsekin ihan väärin, mutta jollakin casalaisella sellaiset oli viime kesänä, valkoinen kulho ja mustat ottimet. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kevättä sinulle myös! &hearts; &hearts;

 4. Oo, onpas ihana uusi ruokapöytä ja tuolit! Mahtava valinta! Ja ihana tuo lasinen ruukku, jossa on nahkainen (?) kantohihna. ^_^<br />
  <br />
  Kyllä sitä tavaraa vaan kertyy, vaikkei niin ostelisikaan. 🙂

 5. Hei eräs lukija toivoi kuvaa olohuoneen ikkunoiden edestä keittiöön päin kuvattuna ja lupailit tämän postaukseen kuvan liittää. Minuakin kiinnostaisi tuo kuva kulma, saisiko sitä 🙂

  1. Minähän sitä kuvakulmaa pyysin ja olin vähän pettynyt, kun et sitä lupauksestasi huolimatta toteuttanut tähän postaukseen. Olisin erityisen kiinnostunut näkemään, miten keittiö ja eteinen nivoutuvat toisiinsa.

  2. Sanna: Lupaan sinulle (ja laitan muistutuksen itselleni) että viikonlopun aikana postaan kuvia jotka on kuvattu olohuoneesta keittiön suuntaan. Voisin kuvata myös tytön huoneen suunnasta eteiseen päin, näkisi ehkä selkeämmin tuota etäisyyttä. 🙂

 6. Kuulostaa uskomattomalta keittiö, josta ei löydy pakastusrasioita,kaulinta,kakkuvuokia yms sälää. Entäs mikro?

  1. tiuhti: Meillä pakastus hoituu pakastuspusseilla, ne vievät vähemmän tilaa. Kaulinta minulla ei ole eikä kakkuvuokiakaan koska emme leivo kuin joulupipareita kerta vuoteen. Mikro tavallaan on toistaiseksi vielä, sitä ei käytetä ja se on matkaamassa uuteen kotiin joten siksi en laskenut sitä mukaan. Mikro ostettiin aikoinaan tytön ruokaa varten, jotta maidon ja soseen sai lämmitettyä nopeasti keskellä yötäkin. Nyt ei sille ole enää tarvetta, joten siskoni sen minulta tulee hakemaan itselleen. 🙂

 7. Onko tähän listattu vain mainitsemisen arvoiset merkkituotteet ja jätetty kaappeja täyttävät pakolliset ei kauniit tuotteet pois?

  1. arvelluttavaa: Ei. 🙂 Tähän on listattu ihan kaikki juuri sellaisenaan. Joistakin ikivanhoista keittiövehkeistäni en muista merkkiä, ovat tasoa Anttila-Cittari-Clas Ohlson, mutten ole varma mikä on mistäkin ja siksi ne on niputettu yhteen esim 7kpl kauhoja. 🙂 MInulta kysytään paljon mistä mikäkin on ostettu ja siksi laitan merkit jo valmiiksi postaukseen jotta kiinnustuneet voivat suoraan googlettaa ne nimiltä. Tämä ihan ajansäästösyistä molemmin puolin, minun ja kysyjän. 🙂

  1. Jenni: Ei kenenkään tarvitse ihmetellä mitään. 🙂 Tämä on minun tavarahaasteeni, jossa oleellisena osana on listata ja luetteloida kaikki maallinen mammona. Eihän siinä olisi mitään ideaa että ilmoittaisin vain lyhyesti että keittiössä on 184 tavaraa. Kyllä ainakin itseäni lukijanankin kiinnostaisi tietää mitä tuo 184 pitää sisällään, koska lukuna tuo ei kerro yhtään mitään – onko paljon, vähän vai sopivasti tavaraa. 🙂

 8. Tämä on aika hilpeää, laskea ja listata omia tavaroitaan 😀 Onko tämä joku uusi muotivillitys? Aidosti hämmästelen.

  1. Mimmi: Minä olen listaihminen. 😀 Tykkään tehdä listoja ja tämä karsimisen ja tavaramäärän hallintaan liittyvä listaaminen on minusta ihan kiva puuhaa. Muotijutuista en mitään tiedä, olen aina tehnyt listoja (siivouslista, ostoslista, kierrätyslista, remontointilista, vaateyhdistelmät-listaus, to-do-listat…). 🙂

 9. Siis tiskiaine, tiskiharja, pöytäluutu? Pullonavaaja? Piparimuotit kun kerta vuoteen niitä leivotte? Roskapussit? Hellanpuhdistusaine? Ettekö todellakaan ikinä leivo mitään?? Sämpylöitä ? Laskiaispullia? Outo keittiö….

  1. jenni: Tiskiaine ja tiskiharja kuuluvat siivousosastolle joista postaan kylpyhuoneen yhteydessä. Samoin mikrokuituliina jota käytän keittiörättinä. <br />
   <br />
   Pullonavaajaa ei nyt ole, sillä monitoimi-viinipullonavaajani varsiosa halkesi enkä ole ostanut vielä uutta tilalle. <br />
   <br />
   Piparimuotteja ei ole erikseen, me leikataan pipareita veitsellä oman fiiliksen mukaisiksi kuvioiksi tai tehdään peruspyöreitä pipareita juomalasilla. <br />
   <br />
   Roskapussit lasken siivousvälineisiin<br />
   <br />
   Hellanpuhdistusainetta ei ole erikseen (käytän universal stonea lähes kaikkeen puhdistukseen, myös uuniin ja liesitasoon)<br />
   <br />
   Emme leivo juuri mitään, mutta jos leivomme niin leipomuksina on mm. piiraita (valmistuvat Pyrexin kahdessa pienessä vuoassa), mokkapaloja (uunipellillä) lettuja (paistinpannulla), pannukakkua (uunipellillä), marjakiisseliä (kattilassa), sämpylä- ja pullataikinat valmistuvat 4L kattilassa ja ne paistan uunipellillä… 🙂

 10. Minusta tämä on mielenkiintoista seurattavaa! Oon saanut tästä itsekin puhtia tonkia kaappeja läpi ja hävittämään/laittamaan kiertoon sellaisia esineitä jotka on olleet siellä yli kymmenenkin vuotta ajatuksella &quot;jos joskus tarvii&quot; 😉

  1. Kati: Lueskelen muutamia blogeja, joissa karsitaan tavaraa ja siivotaan vuorotellen. 🙂 Joka kerta saan kunnon buustauksen omaan siivoiluun ja karsintaan. Tsemppiä sinun projektiisi, uurastus palkitaan kauniilla kodilla ja pääsee vähemmällä siivoamisellakin – jää enemmän aikaa muihin juttuihin. :D<br />
   <br />
   Aurinkoista kevään aikaa! &hearts; &hearts;

 11. Hei!<br />
  Olen aivan koukussa blogisi lukemiseen. Sinulla on hyvä tyyli kirjoittaa ja kotisi on suurimmalta osin minun silmääni miellyttävä.<br />
  Nyt minua on häirinnyt jo hetken aikaa ihmisten eriskummalliset kommentit. Tottakai jokainen saa olla mitä mieltä haluaa, mutta onko jollain kommenteilla vaan tarkoitus ärsyttää ja jopa loukata sinua.

  1. Päivi: Kaunis kiitos sinulle Päivi! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Saan päivittäin reippaan annoksen ikävää kommenttia, vain murto-osan niistä julkaisen. En tiedä onko negatiivissävytteisestä kommentoinnista tullut yleinen tapa kaikissa blogeissa vai koskeeko se vain minua, mutta kritisoinnin määrä on ainakin minulla räjähtänyt kasvuun. Omat rajani ovat taineet myös hieman hämärtyä, en ärsyynny enkä loukkaannu enää kovin pienistä asioista. 😀

 12. Onko sinulla kauppakassia (kestokassia) ollenkaan vai ostatko aina muovikassin? Entä ne vaihtotavarat (eriväriset tyynynpälliset ym tavarat joita oli alkuvuodesta tulppaanien kanssa, olisiko ollut pinkki laatikko joku olohuoneessa jne). oletko laskenut ne?

  1. Jenspa: Minulla on kestokassi, mutta myönnän että useamman kerran viikossa unohdan sen ottaa mukaani ja ostan kaupasta muovi- tai paperikassin jolla kannan ostokseni kotiin. 🙂 Värilliset jutut ovat varastossa säilössä. 🙂

 13. Kyllä mää oon oikee hamsteri suhun verrattuna! Hihih, mulla oli pelkästään niitä kosmetiikkaputeleitakin sillon viime syksynä joku 350 kun laskin 😀 Voi kun osais itekin karsia vähän tätä tavaramäärää 🙂

  1. LittleB: Hihii, kosmetiikka on kyllä sellainen joka naisen kompastuskivi, minullakin on ollut joskus hirmuinen varasto kaikenlaista tököttiä ja meikkiä. 😀 Kun aloitin karsimisen, tein lupauksen itselleni etten osta uutta kosmetiikkaa ennen kuin vanhat on käytetty tai menneet pilalle. Tässä päätöksessäni pysyin ja nyt on tilanne sekä meikkien että muiden kosmetiikkatuotteiden osalta tosi hyvä. 🙂

 14. On kyllä vähän tavaraa sun keittiössä verrattuna meidän keittiöön. Tähän kyllä vaikuttaa se, että talossa asuu enemmän väkeä ja vieraita käy usein paljon (astioita siis enemmän) ja yksi perheenjäsen on kokki joten hän myös ostellut kaikenlaisia kokkausvälineitä 😀 Löytyy kyllä (100 varmasti) meiltäkin sellaista tavaraa keittiöstä, mitä voisi hävittää, mutta paljon myös sitten niitä hyödyllisiä eikä tuo Kokki Kolmonen monesta hänelle tärkeästä luopuisi, ymmärtäähän sen 🙂 <br />
  <br />
  Onhan toi kiva, ettei kaapissa loju mitään sellaista mitä ei tarvitse! Kun tuossa kerroit, että veitsellä muotoilette piparit ja laseilla perus ympyrän muotoiset, sehän on kiva idea. Meillä taas yksi laatikosto täynnä kaikenlaisia muotteja joista osa älyttömän vanhoja 😀 Ehkä niitä voisi heittää menemään ja ottaa sitten jouluna luovuuden käyttöön, muotoilla veitsellä. Kiitoksia tästä ideasta, taidan saada yhden laatikollisen verran tilaa keittiöön, jes! 🙂

  1. Jasmin: Meidän keittiö ja tavarat on meidän tarpeisiin sopivia, kokkiharrastaja ei tulisi päivääkään toimeen näin &quot;surkealla&quot; keittiövälinevalikoimalla mitä meillä on. 😀 Turhien tavaroiden karsimisen idea ei ole omistaa mahdollisimman vähää, vaan oman perheen tarpeet tyydyttävä määrä tavaraa. Ei liikaa, muttei liian vähääkään. Toisen mielipide tulee myös ottaa aina huomioon, ellei halua kotisotaa aikaiseksi, hihii. :D<br />
   <br />
   Olen oppinut olemaan luova tavaroiden suhteen. Niin montaa mööpeliä voi käyttää lukemattomalla tavalla enkä ole koskaan joutunut tilanteeseen missä en voisi tehdä jotakin vain siksi että oikea työkalu puuttuu. tai no, rempatessa porakone on ollut kyllä tarpeen, sitä en voinut korvata ruuvimeisseli-vasara viritelmälläni. :D<br />
   <br />
   Pakasterasiat ja piparimuotit on meillä täysin turhia kapistuksia. Niitä tarvitaan todella harvoin ja ne vievät älyttömän määrän tilaa kaapeista, tarpeettomana varsinkin. Pipareiden tekeminen ns. vapaalla kädellä on tosi kivaa puuhaa. Kannattaa kokeilla ainakin kerran. 😀

 15. Mielenkiintoista lukea ja innostaa itseäkin karsimaan.<br />
  <br />
  Kummastelen kuitenkin, eikö ole vaikka yhtään<br />
  – talouspaperia<br />
  – foliota<br />
  – leivinpaperia<br />
  – tai vaikka purkinavaajaa tai veitsenteroittajaa<br />
  <br />
  Jos vaikka lapsen synttäreillä puhalletaan kakkukynttilät, jää yleensä pakkauksesta yli seuraavaa kertaa varten…. Vai heitätkö vain pois?

  1. Selina: Talouspaperitelinetta minulla ei enää ole. Säilytän talouspaperirullat kaapissa. Foliota ja leivinpaperia on, ruokakaapissa säilyvät ne. Purkinavaajaa ei ole tällä hetkellä, monitoimiavaajani meni rikki enkä ole vielä tarvinnut uutta tilalle. Syömme tosi vähän säilykkeitä, tonnikala on ainut mitä viime aikoina on syöty ja niissä on se avauslenksu kannessa nykyisin. :)<br />
   <br />
   Olen ostanut tytön kakkuun aina yhden numerokynttilän, se menee roskiin kun kakku on syöty. Vältän ostamasta tukkupakkauksia yms. vastaavaa mitä pitää säilöä kaapin perukoilla odottamassa tulevaisuuden tarpeita. Silloin aikaisemmin kun näin tein, en kuitenkaan muistanut koskaan omistavani niitä ja ostin sitten uusia vastaavia (kuten vaikka pullonavaaja, kakkukynttilät, paperiservetit…) enivei ja näin alkoi kaapit täyttymään. 🙂

 16. Laittaisit joskus kuvia myös keittiöstä, en ainakaan muista että keittiötäsi olisi koskaan näytetty blogissa? Meikä oikein odotti tätä postausta että nyt tässä postauksessa ainakin pitäisi näkyä keittiö, mutta ei, taas ruokaryhmästä ja lack-hyllyistä kuvia.

 17. Hei Miia, Kaunis kiitos edelleen mukavasta ja innostavasta blogistasi! Olen innolla seurannut nyt jo jonkin aikaa kirjoituksiasi ja siten innostunut itsekin tekemään hankintoja blogisi ansiosta, (mm. Pappelinaa löytyy useampi ja Stockmann silkkiverhot ja -päiväpeite) Kiitos vinkeistä!<br />
  <br />
  Mutta… Minua harmittaa suuresti, (vaikka toisaalta mielipiteelläni ei ole väliä), joidenkin kommentoijien todella tyly suhtautuminen blogiisi ja sen sisältöön. Nämä negatiiviset kirjoitukset latistavat todella paljon lukuintoa. En tunne 'blogisääntöjä' riittävästi, (tämä taitaa olla ensimmäinen kommenttini ikinä, jonka kirjoitan, ja varmaan viimeinen, jos arvontoja ei oteta huomioon) että voisin ottaa kantaa juuri mihinkään, mutta voisiko nuo ikävät ja lukuiloa alentavat kirjoitukset jättää julkaisematta.?!;) Toki ymmärrän sanan vapauden yms. mutta kohtuus kaikessa! Kyllä eri mieltä saa olla, mutta vastakkaisen mielipiteensäkin voi ilmaista myös rakentavammin. Toki ymmärrän myös sen kun olet kirjoittanut, ettet pahoita mieltäsi ja ota itseesi tuollaisista kirjoituksista, mutta on meitä innokkaita ja positiivisella asenteella blogiasi kohtaan ajattelevia lukijoitakin todella paljon, ainakin toistaiseksi! Negatiiviset kommentit osuvat ja uppoavat kyllä johonkin;) Ei ole mukavaa luettavaa 'juupas eipäs' -väittelyt yms. Ei ainakaan tälläiselle lukijalle, joka ei halua osallistua keskusteluun vaan ainoastaan inspiroitua kauniista ja laadukkaasta blogista. Tietenkin, myös minun täytyy ymmärtää, että blogit 'elävät kommentoinnista' ;)<br />
  <br />
  Toivotan kaunista kevättä Sinulle ja suloiselle tyttärellesi! &hearts;

  1. Avene: Kaunis kiitos kommentistasi! &hearts; &hearts; Arvostan suuresti että jaksoit minulle kirjoittaa ajatuksistasi ja tämän kirjoituksesi vuoksi mietinkin kommentointiasiaa uudestaan. &hearts;<br />
   <br />
   Saan päivittäin reippaan annoksen ikävää kommenttia, vain murto-osan niistä julkaisen. En tiedä onko negatiivissävytteisestä kommentoinnista tullut yleinen tapa kaikissa blogeissa vai koskeeko se vain minua, mutta kritisoinnin määrä on ainakin minulla räjähtänyt kasvuun. Omat rajani ovat jo niin venyneet ja olen tottunut saamaani tiukkasanaiseen mielipiteenvaihtoon joten en aina itse tajua julkaisemieni kommenttien olevan negatiivisesti muotoiltuja tai jopa asiattomia. Sain puolisen vuotta sitten useammankin tätä samaa asiaa koskevan palautteen ja silloin kiristin julkaistavien kommenttien sisältörajoja. Olen pitäytynyt siinä ja jättänyt kaikki selvästi ilkeät, liian henkilökohtaiset, tai muita ihmisiä haukkuvat kommentit julkaisematta mutta tässä vaiheessa olisi hyvä varmasti minun miettiä näitä rajojani uusiksi. <br />
   <br />
   Haluan blogini olevan positiivinen paikka, niin itselleni kuin lukijoillekin. Se koskee myös kommenttiboksia luonnollisesti. Teen muutamia hienosäätöjä julkaisuperiaatteisiini ja yritän positiivistaa kommentointiosastoa hitusen verran. :)<br />
   <br />
   Kiitos vielä kertaalleen että laitoin minulle kommenttia asiasta. Itsellä tosiaan rajat niin helposti hämärtyy asiallisen ja asiattoman välillä, ja kun päivittäin lukee suoranaista herjaamista ja muuta ilkeää ivailua, ei mikään pieni nälväisy enää tunnu missään. :D<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua ja aurinkoista kevättä! &hearts; &hearts;

  1. n: Eipä ole juuri muutoksia tapahtunut. 🙂 Muutama KOKO-lautanen on tullut lisää ja pari kuppia on poistunut luonnollista tietä (tippunut ja hajonnut), muutoksia ei ole ainakaan harkinnan alla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *