Tuolivertailupostaus!

Emma esitti minulle kesäkuussa postaustoiveen, jonka aiheena olisi vertailla kaikkia omistamiani tuoleja keskenään risujen ja ruusujen kera. Rakastan erilaisia tuoleja ja niitä onkin nähty melkoinen määrä blogissani reilun kolmen vuoden aikana, joten päätin toteuttaa Emman toivomuksen. 🙂

Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen
Asko Twist pöytä ja Marvin tuolit Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Askon pähkinäpuiset Marvin tuolit

Vanhin blogissani nähty ruokailuryhmä on vuonna 2007 ostamani Askon Twist & Marvin -yhdistelmä, joka esiintyi muistelupostauksessani. Korkeakiiltovalkoisen ja pähkinäpuun yhdistelmä oli silloinen suosikkini ja tämä sisustuskausi kesti kolme vuotta. Valkoisempaan sisustukseen 2010-2011 siirtyessäni halusin ensisijaisesti maalata tuolit ja pöydänjalat valkoiseksi, mutten löytänyt kohtuuhintaista maalaamoa joka olisi projektin ottanut vastaan.

Yritin myös ostaa Askosta korkeakiiltoisia irtojalkoja tähän Twist-pöytääni, mutta he eivät olleet halukkaita myymään minulle pelkkiä uusia jalkoja. Tuolien parhaat puolet olivat niiden todella tukeva ja laadukas rakenne, sekä ihanan yksinkertainen ja linjakas muotoilu. Huonoja puolia olivat mm. terävät kulmat joihin aina onnistuin kolauttelemaan itseäni, sekä suuri paino, jonka vuoksi tuoleja oli mahdotonta siirtää yhdellä kädellä vauva kainalossa.

Pisteitä 6/10

Anttila Classico Flower tuolit Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Anttilan Flower-tuolit

Vuoden 2011 alussa vaihdoin Askon ruokailuryhmän edulliseen valkoiseen Anttilan Classico-pöytään sekä siihen aikaan kovassa suosiossa olleisiin Flower-tuoleihin. Pöytään olin todella tyytyväinen, mutta tuolit eivät täysin vastanneet odotuksiani. Tuolit olivat todella kevyet ja heppoiset, ja jalatkin hieman joustivat alla istuutuessa. Totesinkin hyvin nopeasti että nämä tuolit eivät ole pitkäikäiset, eivätkä varsinkaan tuoleja pitkin nousemaan opettelevan pienen tytön kanssa.

Pisteitä 4/10

Anttila Classico ruokapöytä ja Kartell Lizz tuolit Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Muoviset Kartell Lizz tuolit

Pienen tytön vanhempina päädyimme miehen kanssa valitsemaan seuraaviksi tuoleiksi Kartellin poistohintaiset Lizz-muovituolit. Tuolit olivat erittäin edulliset ja helposti puhdistettavat, mitkä olivat suurimmat vaikuttimeni ostopäätöksen osalta. Tuolit olivat Askon Marvinien tapaan todella tukevat, jämäkät ja hyvät istua, mutta niiden kermainen sävy ja liian matalala selkänoja saivat minut lopulta miettimään uusia vaihtoehtoja… 🙂

Pisteitä 7/10

Anttila Classico ruokapöytä ja Chik keinonahkatuolit Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Anttilan Chic keinonahkatuolit

Seuraavat tuolini ovat peräisin kaverin kaverilta ja 99% varmuudella ne ovat Anttilan Chic-tuolit. Valkoinen keinonahkaverhoilu oli aluksi säikähdys pienen sotkupetterini vuoksi, mutta ne osoittautuivat käytössä helposti puhdistuviksi. Omasta mielestäni tuolit olivat todella mukavat istua kevyen pehmusteen vuoksi, mutta mies ei näistä kovin paljoa tykännyt. Istuinosa oli hieman kapeampi ja selkänoja korkeampi kuin tavallisesti, joka sai aikaan melko ryhdikkään istumisasennon.

Pisteitä 8/10

Anttila Frost ruokapöytä ja Manila tuolit Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Anttilan nahkaiset Manila-tuolit

Miehen toiveesta katselimme uusia tuoleja ja Anttilan Manila-tuoleissa yhdistyi meidän molempien toiveet. Valkoinen keinonahkaverhoilu ja kromatut jalat olivat minun vaatimuksiani, leveämpi istuin kaarevammalla ja mukavammalla selkänojalla miehen. Samaan syssyyn ostin myös tarjoushintaisen Frost-pöydän, joka oli mitoiltaan pienempi ja sopivampi meidän silloiseen järjestykseen.

Sekä pöydän että tuolien osalta jouduimme pettymään. Tuoleihin istuutuessa tuoleista pääsi pörähtävä ääni kun ilma puski ulos keinonahan saumoista. Tämä oli aluksi vitsikästä ja hassua, mutta pieruvitseille ei jaksa ikuisesti naureskella. 😀 Lyhyen ajan sisällä tuolien ompeleet alkoivat purkautumaan ja tuolit palautuivat reklamaation saattelemana takaisin Anttilaan. Harmistus oli silloin todella suuri ja postauksenkin aiheesta tein…

Pisteet 4/10

Anttila Classico pöytälevy Hay Loop pöydänjalat ja Kartell Louis Ghost tuolit Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Läpinäkyvät Kartell Louis Ghost tuolit

Jouduimme tekemään nopean päätöksen uusien tuolien ostamisesta ja silloinen ihastukseni Kartellin läpinäkyviin kalusteisiin oli syynä Ghost-tuolien ostamiselle. Minulla oli entuudestaan hyviä kokemuksia Kartellin tuoleista, joten ostopäätös syntyi lopulta päivässä. Ensin tuli yksi tuoli, sitten toinen ja lopulta minulla oli 4kpl käsinojattomia Victoria Ghosteja sekä 2kpl käsinojallisia Louis Ghosteja.

Tuolit ovat huomattavasti mukavammat kuin mitä ulkonäön perusteella voisi koskaan uskoa. Materiaalistaan huolimatta ne ovat tukevat ja takapuolen alla hyvät, vaikka istuisi tuntejakin paikoilaan. Pienen miinuksen annan sinertävästä värivivahteesta, joka näkyy parhaiten tuolin saumakohdissa.

Pisteitä 8/10

Huomasin myöhemmin Frost -pöydän jalassa pitkittäisen halkeaman ja reklamaatiota tehdessäni kävi ilmi että sitä ei tulla korvaamaan. Syyksi arveltiin ruuvin ylikiristämistä, joka on aina asiakkaan vastuulla. Onneksi oli patenttiratkaisu omasta takaa, sillä tytön huoneessa oli vaaterekkinä Hay Loop -pöydänjalat jotka nappasin Frost -pöydän kansilevyn alle. Tällä välikaisella viritelmällä mentiikin eteenpäin melko pitkään. 🙂

Kirppispöytä, Hay aac22 ja Hay Hee tuolit Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Hay AAC22 ja Hay Hee tuolit

Pieni neliskanttinen ruokapöytä tuli meille sattuman kautta tuttavan muuttaessa yksiöstä kolmioon. Edullinen extempore-ostokseni oli juuri sitä mitä kaipasin ja totta puhuakseni olen ikävöinyt tätä pöytää muutamia kertoja. Se oli ihanan kevyt ja tasapainoinen tuossa pienessä ruokailutilaksi kutsumassani nurkassa.

Kartellin läpinäkyvät ylellisyyteen taipuvaiset Ghost-tuolit vaihtuivat sisustustyylin vuoksi ensin tuunattuihin kirppisjakkaroihin ja sen jälkeen Hay Hee -terästuoleihin. Terästuolit ovat ehdottomasti parhaimmat kaikista omistamistani tuoleista, sillä ne ovat sekä kauniit ja tukevat että mukavat. En keksi niistä mitään negatiivista sanottavaa, mutta periaatesyistä en voi täyttä kymppiä antaa.

Pisteitä 9,5/10

Yksi suloinen Hay AAC22 -tuolikin meiltä löytyy, mutta ruokailutuoliksi en sitä miellä. Tuoli on välillä pöydän ääressä ja toisinaan muualla kotona, tarpeen mukaan liikkuva komponentti siis. Istuinmukavuus on erinomainen, mutta liukkaassa kuppimaisessa istuimessa joutuu korjaamaan asentoa normaalia useammin. Pisteitä tälle 8/10

Hobby Hall Gotha tammipöytä, Hay Hee ja AAC22 tuolit Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Isompi ruokapöytä ja enemmän Hay Hee tuoleja

Siirryin maaliskuussa tekemään etätöitä kotoa ja koska en halunnut rakentaa kotiini erillistä työpistettä, ratkaisin tilanpuutteen vaihtamalla pienen suloisen neliöpöytäni Hobby Hallin poistopisteen Gotha-tarjouspöytään. En halunnut ostaa samanlaista tavallista valkoista pöytää joita minulla on jo ollut, joten päädyin tammiseen versioon.

Pöytä on ylimitoitettu meidän arkitarpeisiin, mutta työpapereiden levittelyssä se on täydellisen kokoinen. Alussa oli vain kolme tuolia ja jakkara, mutta ostin viime kesänä kaksi Hay Hee -tuolia lisää jolloin tuoleja oli riittävästi täyttämään pöydän ympärys. 🙂

Ikea Kvarnsten ruokapöytä ja Hay Hee tuolit Suuri tuolivertailu - Sisustusblogi Omakotivalkoinen

Roskakuormasta pelastettu ruokapöytä

Tammipöytä vaihtui kuukausi sitten pyöreään vuoden 2009 IKEA-mallistoa olevaan Kvarnsten-pöytään, jonka pelastin ystäväni Sortti-asemalle päätyneestä kierrätyskuormasta rikkinäisten kodinkoneiden ja autonrenkaiden joukosta. Tämä on ollut kiva tilapäinen kokeilu ja tammipöytäni on varastoituna odottamassa paluutaan. 🙂

Yksittäisiä tuoleja on ollut yllämainittujen lisäksi muutamia, kuten Kartellin Masters, Muuton Visu ja tuunattuja tuoleja kuten Artekish-jakkarat sekä roskiksesta löytämäni pinnatuolit. Yhteenvetona voisikin sanoa, että ominaisuuteni on rakastaa palavasti erilaisia tuoleja. 😀

Kivaa päivää kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

22 kommenttia “Tuolivertailupostaus!

 1. Kiva postaus! Olenhan toki blogiasi seuratessa huomannut, että ruokapöytä ja tuolit ovat vaihtuneet useamman kerran kuin yhdesti, mutta niitä olikin noin monta 😀 Mutta minkäs sille mahtaa kun tuoleja rakastaa :)<br />
  <br />
  Meillä on nyt kolme Kartellin Masters tuolia ruokapöydässä ja rakastan niitä! Niissä on todella hyvä istua ja lapsetkin tykkää niistä, sillä niiden korkeus on hyvä. Ehdottamasti hankin niitä lisääkin jossain vaiheessa.

  1. Jaana: Muutaman kerran on vaihtunut, hihii. 😀 Olen jo tunnettu tuttavien kesken siitä, että minulle kannattaa aina tarjota pöytiä ja tuoleja kun innostun kokeilemaan kaikkea uutta. :)<br />
   <br />
   Masters on ihana tuoli, itse ostin aikoinaan yhden tuolin sillä ajatuksella että jos tykkään siitä kovasti niin kerään pöydän ympärille niitä 5 lisää. Tuo ajatus kuitenkin sitten hävisi matkan varrella kun innostuin krumeluurista ja ylellisyyksistä. 😀

 2. Olipa hauska katsaus historiaan! Täytyy sanoa, että nuo pukkijalat pöydän alla ovat olleet aika ihana idea, todella ilmavaa ja kevyttä sisustusta ko. kuvassa. <br />
  <br />
  Toisaalta nuo luksuslookitkin ovat olleet ihan onnistuneita, kaunista, mutta erilaista kuin nykyään. 🙂 Aivan ihana on tuo tamminen pöytäkin terästuoleilla, vaikka itse puunvärisestä ruokapöydästä olenkin omassa kodissani saanut tarpeeksi.

  1. Tuuli: Tosi kivasti sopi pukkijalat ja korkeakiiltovalkoinen pöytälevy yhteen. &hearts; Siksi väliaikainen patenttiratkaisuni oli käytössä melko pitkään ja jos en olisi neliöpöytää viime syksynä tutulta saanut, olisi se ollut meillä käytössä varmasti vieläkin. 🙂

 3. Hih, ihana postaus! Aika haipakkaa olet tuoleja ja pöytiä vaihdellut 🙂 Meille tuli töihin Mastersit ruokatilaan ja voi juku ja pätkä, että ne ovat ihanat ja hyvät istua. Kyllä pyllyn alla erottuu design-tuoli halpiksista.

  1. Syhi: Masters on todella ihana tuoli, siinä yhdistyy kyllä kaikkien designtuolien parhaat puolet. &hearts; &hearts;

 4. Hei, tuli mieleeni noita vanhoja kuvia katsoessani, että onko blogisi nimi ollut aina Oma Koti Valkoinen? Siis harmaa-kromikaudenkin aikana?

  1. Jenska: Juu, nimi on aina ollut sama. 🙂 Kromin ja harmaansävyjenkin kanssa koti oli hyvin vaalea, joten mihin sitä hyvää nimeä muuttamaan. 🙂

 5. Kiva postaus! Tuolissa istuinmukavuus ja jämäkkyys on tärkeitä, niitä on kuvasta tosi vaikea arvioida. Minua kiehtoo tuo Hayn Hee, mutta arveluttaa istuinmukavuus, vaikka sitä kyllä monesti kehutaan.

  1. Casa 23: Hayn Hee tuolit ovat tosi mukavat vaikkei sitä voisi uskoa. &hearts; &hearts; Kannattaa käydä koeistumassa tuolia jos sinun suunnalta löytyy kauppaa joka niitä myy. Monissa sisustusliikkeissä on Hayn tuotteita valikoimassa. 🙂

 6. Meillä on nyt nuo flower-tuolit. En tykkää niistä yhtään. Ainoa hyvä puoli niissä on valkoinen väri ja kromiset jalat, vaikka nimenomaan nuo jalat ovat ne mistä en pidä. Ne tulevat yli istuinosan, jollloin ne hieman &quot;sojottavat&quot; joka suuntaan. Ne kolisevat muiden tuolien jalkoihin ja jotenkin vaikka istuin- ja selkänojaosat ovat sirot, ulospäin levenevät jalat vievät tosi paljon pöydän alla tilaa. Olenkin melko kypsä noihin tuoleihin… 🙂 Haaveilenkin siitä, että keittiön pöydän ääressä on 3 paria erilaisia tuoleja keskenään. 2 minulta jo löytyy, vielä pitäisi alkaa etsimään 2 muuta paria.

  1. Blondi: Flower-tuolit ovat tosi kauniit mutta epäkäytännölliset. Eriparituolit kuullostaa ihanalta, itsellänikin on melkoinen määrä tuoleja jemmassa odottamassa mitä niille oikein tekisin. Pyöreän pöydän ääressä eripari tuolit eivät tule edukseen, joten ideani yhdistää pinnatuolit ja Hayn Hee -tuolit ei toiminut. 🙂

 7. Minusta ei olisi sisustusbloggaajaksi. 🙂 Meidän ruokapöydän tuolit ovat 15-vuotiaat, tosin uudelleenverhoillut, ja ruokapöydälläkin on ikää 9 vuotta. Tuolien vaihto on ollut mielessä, ikä ja koiranpennun hampaanjäljet näkyvät. Viime vuonna vaihdettiin sohva, edellinen oli käytössä 14 vuotta, sekin oli kyllä verhoiltu uudestaan.

  1. Minna: uudelleenverhoilu on paras vaihtoehto, jos runko on hyvälaatuinen. Vanhat umpipuiset kalusteet olivat tälläisiä, mutta nykypäivän mdf ei kestä samalla tavoin aikaa ja käyttöä. Kysyin useammasta verhoomosta aikoinaan tarjousta mustan kulmasohvan päällisten vaihdosta, mutta hinta oli enemmän kuin mitä sohva maksoi uutena kaupassa. Käsityö maksaa nykyään maltaita, koska uutta tavaraa saadaan tuotettua liukuhihnahintaan ja harva enää kunnostaa vanhaa sohvaa tai tuoleja kustannussyistä…<br />
   <br />
   Itse luen hyvin monenlaisia sisustusaiheisia blogeja ja joukosta löytyy myös sellaisia joissa kalusteet ovat vuodesta toiseen samat ja paikkakin pysyy muuttumattomana. 🙂 Jos vaan intoa bloggailuun löytyy niin pistä tuulemaan vaan. 🙂 Minä ainakin ihan mieluusti tulisin lukemaan. &hearts;

  2. Todellakin, sohvan uudelleenverhoilun hinnalla olisi saanut parikin sohvaa jostain uualta. Ei vain haluttu heittää muuten hyvää sohvaa pois. Tuoleissa on irrotettavat päälliset, eikä uusien tekeminen ollut mitään rakettitiedettä.

  3. Minna: Irtopäällisten tekeminen on melko helppoa, jos tuolit ovat muodoltaan simppelit. 🙂 Sellaiset olen itsekin joskus surrauttanut ompelukoneella vanhojen ruskeiden nupukkipäälisten suojaksi. 🙂

 8. Ihana! 😀 Teillä on ollu ihan järkyttävät määrät pöytiä ja tuoleja muutaman vuoden aikana. Minun lemppari on tuo iso tamminen pöytä valkoisilla tuoleilla. Niissä on rauhallisen kotoisa tunnelma.<br />
  <br />
  Olis tosi hauska nähdä tämmöiset vastaavat muutospostaukset muualtakin kodista 🙂

  1. kirpparikeiju: Älä muuta virko. 😀 Tammipöytä ja Hee tuolit ovat minustakin kaunis ja kotoisa yhdistelmä, valkoiset astiatkin tulevat nätisti esille pöydän puupintaa vasten. &hearts;

 9. Moi Miia!<br />
  Meilläkin on valkoiset keinonahkatuolit, millä olet puhdistanut aikoinaan omiasi?<br />
  Farkuista irtoaa väriä niihin :/

  1. Laura: Universal Stonella olen putsannut, sillä on lähtenyt farkkuvärit ja mustikkasoseen värjäytymätkin pois. 🙂 Purkki maksaa noin 12 euroa ja sillä voi putsata aivan kaiken uunista ja tiskialtaista vaatetahroihin, peileihin ja kalusteisiinkin. Nahkasohvani puhdistan Universal Stonella myös ja se on pysynyt tosi siistissä kunnossa vaikka koirallakin on lupa pötköttää sohvalla. 🙂

 10. Aivan ihana postaus ja oli kiva katella eri tyylejä. Kiitos myös pisteytyksestä. Itse pähkäilen tilaamani Scanwoodin Lokki pöydän ympärille tuoleja. Vaihtoehtoinani on mm. Hay'n Hee, Kartellin Ghos kirkkaana tai Masters valkoisena. Mitä sinä ehdottaisit?

  1. Doris: Scanwoodin Lokki on kaunis. &hearts; &hearts; Kaikki kolme tuolia ovat pöydän ääressä kauniita, joten yleinen tyyli on ehkä se jonka perusteella tuolit kannattaa valikoida. Kartellin Ghostien kanssa ruokaluryhmä on hyvin ylellinen, sellainen luxus-tyylinen. Hay Hee -tuolien kanssa yksinkertainen ja mielenkiintoinen, pöydänjalkojen kiinnityskohta sopii mielestäni todella kivasti Hee-tuolien ilmavuuteen. Kartellin Mastersien kanssa pöytäryhmä on selvästi moderni ja nuorekas, kaunis ratkaisu tuokin. :)<br />
   <br />
   Minulla on ollut kaikki kolme tuolia, Mastersia vain yksi mutta kahta muuta useampia ja ruokapöydän ympärillä. 🙂 Oma suosikkini noista kolmesta on Hayn Hee, sillä tuolit ovat siluetiltaan todella kauniit, virtaviivaiset ja keveät. Ne on myös äärettömän helppo pitää puhtaana ja ne on galvanoitu ennen maalaamista joten ne todella kestävät rajuakin kohtelua sekä ulkoilmaa, mikäli joskus tulevaisuudessa haluaa vaihtaa tuoleja ja siirtää Heet esim terassin pöydän ympärille. 🙂 Oma ääneni siksi Hee-tuoleille, kakkosvaihtoehtona Masters. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *